Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Glumac Mark Hamil iz ”Ratova zvijezda” pomaže Ukrajini potpisivanjem postera

Prodaja bi trebalo da počne iduće nedjelje, uoči 24. februara i prve godišnjice početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, a Hamil je ocijenio da bi posteri mogli biti ''zanimljivi strastvenim kolekcionarima, posebno onima sa dubljim novčanikom''

Američki glumac Mark Hamil najavio je da će potpisivati postere filmova “Ratovi zvijezda” kako bi prihod od njihove prodaje išao za nabavku dronova za ukrajinsku vojsku.

“Odlučili smo da potpisujemo postere ‘Ratova zvijezda’, ograničenu količinu”, rekao je glumac najpoznatiji po ulozi Luka Skajvokera u “Ratovim zvijezda” u interjvuu časopisu Politiko.

Prodaja bi trebalo da počne iduće nedjelje, uoči 24. februara i prve godišnjice početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, a Hamil je ocijenio da bi posteri mogli biti “zanimljivi strastvenim kolekcionarima, posebno onima sa dubljim novčanikom”.

Prema njegovim riječima, još nije odlučen način prodaje postera, ali mogući su takmičenje ili aukcija za stotine ili hiljade ljudi.

Glumac koji je svoju ulogu nakon početne trilogije filmova “Ratovi zvijezda” krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih reprizirao u nastavku “Poslednjem džedaju” (2017), rekao je da inače ne daje potpise ali je srećan to učiniti za Ukrajinu.

Nasuprot tome što su u osnovi “Ratovi zvijezda” bajka za djecu, Hamil je primijetio da je “gruba stvarnost onoga što se dešava u Ukrajini užasavajuća”.

Novac prikupljen od prodaje potpisanih postera bi trebalo ići za ukrajinsku platformu “United24”, u okviru koje je projekat “Vojska dronova”, čiji je Hamil postao nedavno ambasador, poslije poziva predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
04.02.2023-23:01 23:01

May the force be with you!!
Za očekivati, zar ne?