Njemačku javnost zaintrigirala je fotografija na kojoj su 9.000 novih mercedesa parkiranih na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma.

Foto: Youtube screenshot

Kako javlja radio Bremen, riječ je o 9.000 automobila ukupne vrijednosti od gotovo milijardu eura koje je Mercedes bio prisiljen da ostavi na ovaj lokaciji.

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari radija Bremen otkrili su kako je riječ o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nijesu zadovoljili standarde Mercedesa.

Šleperi već mjesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom, a svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Istraživanje koje su sproveli novinari Radio Bremena otkriva da su problemi sa kontrolom kvaliteta u američkoj fabrici u Alabami uslovili, odnosno prinudili Daimler na visoke troškove transporta i ostale logistike kako bi oko 9.000 tamo proizvedenih vozila bilo dopremljeno do Evrope, odnosno Njemačke gdje bi trebalo da budu dorađena.

Prema izvještaju koji je u javnost pustio Automobilvohe, čak 40.000 novih Mercedesovih vozila ne mogu biti isporučena zbog problema sa sjedištima i branicima.

Na ovom “groblju automobila” najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase. Mogu se vidjeti i primjerci sa CLS oznakama, a posebno interesantno je prisustvo vozila koja se već duže vrijeme ne proizvode, kao što su vozila ML i R klase.

Neki od medija su kontaktirali Mercedes za obrazloženje, a oni su rekli kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji, i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

Komentari

avatar