Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Evrovizija mijenja sistem glasanja na narednom takmičenju

Od sada, isključivo glasovi gledalaca će odlučivati koje države će proći dalje iz polufinala u finale, umjesto kombinacije glasova žirija i publike, kako se odlučivalo još od 2009. godine. U finalu će odlučivati kombinacija glasova publike i poena žirija

Organizatori Evrovizije najavili su velike promjene u sistemu glasanja za naredno izdanje koje će se održati u Liverpulu, prenosi Citymagazine.

Od sada, isključivo glasovi gledalaca će odlučivati koje države će proći dalje iz polufinala u finale, umjesto kombinacije glasova žirija i publike, kako se odlučivalo još od 2009. godine. U finalu će odlučivati kombinacija glasova publike i poena žirija.

Da podsjetimo, iz oba polufinala dalje ide po 10 učesnika, a po prvi put u glasanju onlajn moći će da učestvuju i ljudi iz zemalja koje nisu na samom takmičenju. Njihovi glasovi će se dodavati ostalima i imati veliku ulogu u odlučivanju pobjednika.

Svi gledaoci iz zemalja učesnica moći će da glasaju putem SMS-a, telefona ili preko zvanične aplikacije, a oni koji gledaju iz drugih zemalja moći će to da učine preko bezbjedne onlajn platforme.

Naredna Evrovizija održaće se od 9. do 13. maja 2023. godine u Liverpulu, a za 20 mjesta u finalu takmičiće se 31 zemlja. One će se pridružiti Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španiji, domaćinu Ujedinjenom Kraljevstvu i Ukrajini, pobjednici ovogodišnjeg takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve