Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Džinovski orgazam i još četiri nova vrhunca!

Žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili, tvrde naučnici, a dr Svetlana Zdravković, psihoterapeut, ide još dalje i kaže da postoji bezbroj vrsta vrhunaca.

Rutinski orgazmi su dosadni, tvrde u stručnom časopisu „Neuro kvantolodži“ (Neuro Quantology). Piše još i da žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili. U pomenutom članku Trejsi Koks, ekspert na polju seksa, daje i savjete kako da sve te „nove“ orgazme postignete ili unaprijedite, pa da uživate još duže i intenzivnije.

Zainteresovani, pitali smo dr Svetlanu Zdravković, jungovskog psihoanalitičara sa velikim iskustvom u kliničkoj praksi i autorku muške i ženske verzije knjige „Seks, kako da prevaziđeš samu/samog sebe“, postoji li zaista pet različitih orgazama. A i zašto bismo se upuštali u eksperimentisanje ako smo zadovoljni svojim seksualnim životom?

– Postoji bezbroj vrsta seksualnih užitaka, tako da ih je teško ukalupiti. Zašto ne naučiti i ne isprobati nešto novo? To nikako ne može loše da utiče na seksualni život. Uostalom, uvijek se možete vratiti na uobičajeni način vođenja ljubavi – kaže dr Zdravković.

* KLITORISNI ORGAZAM – ŠTO JE TO?

Lokalizovan, oštar i kratkotrajan, ovaj vid orgazma postiže se stimulacijom klitorisa. Prema tvrdnjama istraživača, smatra se najjednostavnijim i najčešćim. Žene ga vole, dok se muškarci ponekad ne snalaze u lociranju klitorisa, tog izvora ženskog zadovoljstva.

Kako da bude bolji?

Najbolji način da češće uživate u klitorisnom orgazmu je masturbacija. Cilj je da naučite što vam najviše odgovara kako biste i partneru to lakše objasnili.

* VAGINALNI ORGAZAM – ŠTO JE TO?

Vaginalni orgazam je intenzivniji i traje duže od klitorisnog. Do njega se dolazi stimulacijom tačke G, koja se zove po njemačkom ljekaru Ernestu Grafenbergu. Mnoge žene nikad ga nisu doživjele zato što ne mogu dovoljno da se opuste ili jednostavno ne mogu da nađu tu tačku. Inače, tačka G je čvrsta, hrapava, mala izbočina veličine dugmeta, koja se nalazi na centimetar-dva od ulaza u vaginu, na prednjem zidu.

Kako se postiže?

Pronađite ovu tačku i pritisnite je prstom. Podesite intenzitet pritiska tako da vam prija, a zatim stimulišite tačku tako što ćete je naizmjenično pritiskati i puštati. Tačka G se, kao i klitoris, stvrdne kako uzbuđenje raste.

* DŽINOVSKI ORGAZAM – ŠTO JE TO?

Riječ je o istovremenom, duplom orgazmu, koji predstavlja kombinaciju klitoričnog i vaginalnog orgazma. Ako je vjerovati naučnicima, on može da traje čitavih 15 minuta. Zato ga naučnici nazivaju džinovskim orgazmom. Ako ste manje sreće, onda će vaš kombinovani orgazam trajati prosječnih minut-dva.

Kako se postiže?

Postizanje duplog užitka zahtijeva trud i opuštanje. Morate istovremeno da stimulišete klitoris i da upražnjavate vaginalni seks. Vjerovali ili ne, najbolje poze za ovo su misionarska, u kojoj je žena na leđima a partner iznad nje, te poza u kojoj je žena na muškarcu.

* MIŠIĆNI ORGAZAM – ŠTO JE TO?

Ne traje dugo, ali je veoma intenzivan. U modu je ušao s pojavom aktivnog vježbanja i rekreacije. Potrebno je da uložite mnogo truda kako biste ga postigli, ali je osjećaj, kažu, fantastičan! A partner vam ne treba.

Kako se postiže?

Dok vježbate, maštajte o seksu i posebno se koncentrišite na vježbe koje aktiviraju mišiće donjeg stomaka. Da biste dostigli mišićni orgazam, morate da vježbate do granice snažnog bola u mišićima. Ovaj orgazam postiže se stimulacijom bilo kog dijela tijela, osim polnih organa. Dobar je i za libido i za fizički izgled!

* MUZIČKI ORGAZAM – ŠTO JE TO?

Doživljava se preko kože, koja je kod žena veoma snažna erogena zona. Blagog je intenziteta, ali može da traje i više minuta. Vjerovatno ste ga iskusili, ali ste ga pogrešno doživjeli kao slatku jezu ili blago peckanje kože.

Kako se postiže?

Može da ga izazove moćna muzika. Naučnici vjeruju da nagli, neočekivani prelazi iz tihe u glasnu i snažnu melodiju dovode do toga da se koža naježi i postane jako osjetljiva.

Izvor: Zena.blic.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve