Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Đukanović da se uključi u donošenje Zakona o državnim simbolima

Kao što je crnogorska javnost upoznata 1. aprila 2019. godine će se na plenumu Skupštine Crne Gore naći prijedlog izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti koji je predložila Vlada Crne Gore, navodi se u saopštenju

Crnogorska kulturna mreža apelovala je na predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se uključi u donošenje Zakona o državnim simbolima.

Kao što je crnogorska javnost upoznata 1. aprila 2019. godine će se na plenumu Skupštine Crne Gore naći prijedlog izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti koji je predložila Vlada Crne Gore, navodi se u saopštenju.

“Ono što je zabrinjavajuće jeste da amandmani koje je Vlada predložila nijesu usklađeni sa Ustavom i nijesu u saglasnosti sa zakonom o Državnim i drugim praznicima”, saopštili su iz CKM-a.

Oni navode da su u više navrata ukazivali na to da predloženi amandmani nijesu dobri, i da ih treba dopuniti.

“Tražili smo sastanak sa predśednikom Vlade  Duškom Markovićem na kome bismo ga upoznali sa nedostacima Vladinih prijedloga, kao i sa amandmanima koje smo uputili svim poslanicima u crnogorskom Parlamentu, ali nažalost do sastanka nije došlo. Izbjegavanje razgovora na ovu temu dovodi nas do zaključka da Vladi nije u interesu da se dobije Zakon koji više neće ostavljati prostora za zloupotrebu Državnih simbola i njihovo nepoštovanje. Takođe, vjerovatno Vladi ne odgovara da se njeni namještenici i visoki državni funkcioneri za prekršaje oštrije sankcionišu nego obični građani, što je našim amandmanima predviđeno. Znajući da poslanici nijesu spremni da preuzmu ličnu odgovornost, i preinače vladine prijedloge, nije za očekivati da će poslanici prihvatiti naše amandmane, koji bi doprinijeli jačanju državnih simbola”, naveli su u saopštenju iz CKM-a.

Oni dodaju da, imajući u vidu da odluka o Zakonu u najvećoj mjeri zavisi od poslanika DPS-a pozivaju Predśednika te partije Mila Đukanovića da se kod poslanika  lično založi da se odgovorno pristupi Izmjeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti.

Izrazili su očekivanje da će Predśednik Đukanović, kao, kako dodaju, odgovoran čovjek, prepoznati značaj njihove molbe i svojim autoritetom doprinijeti da Crna Gora dobije kvalitetan Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve