Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

DPS: Krivokapiću zašto si izdao Crnu Goru?

Bivši predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić, vječito nezadovoljan svojom pozicijom u politici, krenuo je ovih dana u medijsku ofanzivu ne bi li makar malo popravio svoj položaj u opozicionim redovima, kad su mu već propali višemjesečni napori da se progura na lidersko mjesto, poručuju iz DPS-a.

Kako dodaju, sve što je Krivokapić izgovorio tokom protekla dva dana, može se sažeti u jednu jedinu poruku koju je želio da pošalje – „sve propada otkad mene nema u vlasti“.

– Sve što je jasno u čitavom demoratskom i razvijenom svijetu, nije prihvatljivo samo Krivokapiću i njegovim partnerima iz DF-a i Demosa. I dok se njegovi politički saveznici jasno i otvoreno svrstavaju na stranu onih koji su pokušavali terorizmom da destabilizuju Crnu Goru, Krivokapić je jedini koji igra dvostruku igru, podržavajući otvoreno na domaćem terenu rušitelje države, a u međunarodnim krugovima pokušavajući da povrati svoju davno izgubljenu poziciju prozapadno orjentisanog političara. Sad kad je vidio u kom pravcu ide istraga, kad i njemu biva sve očiglednije da ga sve manje na zapadu uzimaju za ozbiljno, zavapio je kako je SDP prvi tražio da se zabrani rad DF ako je umiješan u pokušaj ‘državnog udara’. Ali kvarno hoće u isti koš da strpa i DF i DPS, krivotvoreći svog novog šefa Mandića nakon susreta s premijerom Srbije Vučićem. Samo kod političara Krivokapićevog profila može da se rodi ideja da ulazi u savez sa DF-om, koji je spreman čak i na krvoproliće ne bi li spriječio Crnu Goru da postane članica NATO, a da potom ustvrdi da je njegova partija zapravo jedini nosilac ideje o NATO i temeljni čuvar tog puta, saopšteno je iz DPS-a.

Kako kažu, njegove namjere su svi prozreli, pa čak i DF.

– Zato je gurnut na još dublju političku marginu od one na koju je sam sebe i svoju partiju doveo, sa koje pokušava da se izvuče svakodnevnim ponavljanjem nesuvislih teza i rečenica koje ne znače ništa i nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti. Sva Krivokapićeva ekvilibristika pada u vodu pred jednim jedinim pitanjem na koje redovno izbjegava odgovor: zašto si izdao Crnu Goru?, dodaje se u saopštenju.

Nije Krivokapić, dodaju, mnogo odmakao od Miodraga Lekića i njegovih teza koje same sebe urušavaju.

– Prosto je nevjerovatno da čovjek koji se predstavlja kao profesor ne zna način funkcionisanja američkog Senata, a da njegov sagovornik i istomišljenik, bivši predsjednik parlamentarne Skupštine OEBS-a, nastupa i prijeti sa pozicije NATO zvaničnika. Naravno da je riječ o dva sitna politikanta, koji se ne libe da zloupotrebom međunarodnih institucija zamajavaju javnost kako bi pokušali da nanesu kakvu-takvu štetu državnoj politici Crne Gore.

A od njihovih saboraca iz DF-a se nije ništa drugo ni moglo očekivati, osim da preko svog trećeg ešalona, još jednom poruče da se ne odriču svojih zlih nauma za Crnu Goru. Sigurno da je njima teže nego i Krivokapiću i Lekiću zajedno, jer se valja pravdati nalogodavcima i finansijerima, a plan je razotkriven i propao, proces teče. Zato su i počeli međusobno da se napadaju, ne bi li se svak od njih odrekao svog dijela odgovornosti i prebacio je na prvog do sebe, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve