Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

DF tvrdi da je Sinđelić u Crnoj Gori već desetak dana

“Sinđelić se u Podgorici nalazi skoro desetak dana, gdje ga Milivoje Katnić danima već priprema za press konferenciju. Informacija da je Saša Sinđelić sinoć prebjegao iz Srbije koristeći staze i bogaze, a sve bježeći od srpskih službi bezbjednosti, predstavlja kvazidramatični pokušaj skretanja pažnje sa jučerašnjeg kriminalno skandaloznog nastupa Milivoja Katnića koji bi da je Crna Gora pravno uređena država završio ili njegovim hapšenjem ili hospitalizacijom”, navode u DF-u

Demokratski front tvrdi da je, svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine Saša Sinđelić, u Crnoj Gori, već desetak dana, te da time nije tačno da je on sinoć prebjegao iz Srbije u Crnu Goru, kako je objavila Pobjeda.

“Sinđelić se u Podgorici nalazi skoro desetak dana, gdje ga Milivoje Katnić danima već priprema za press konferenciju. Informacija da je Saša Sinđelić sinoć prebjegao iz Srbije koristeći staze i bogaze, a sve bježeći od srpskih službi bezbjednosti, predstavlja kvazidramatični pokušaj skretanja pažnje sa jučerašnjeg kriminalno skandaloznog nastupa Milivoja Katnića koji bi da je Crna Gora pravno uređena država završio ili njegovim hapšenjem ili hospitalizacijom”, navode u DF-u.

U DF-u kažu da Srbija ne želi da isporuči svog državljanina Hrvatskoj zbog ubistva za koje osuđen na dvadeset jednu godinu zatvora, te da mu je prećutno omogućila da pređe u Crnu Goru, “jer je više nego očigledno da čovjek s njegovom mentalnom dijagnozom bolesti više nikom nije potreban, osim Milivoju Katniću”.

“A pošto je portaprolka Višeg suda Aida Muzurović najavila da će Saši Sinđeliću biti određen ekstradicioni pritvor na osnovu crvene Interpolove potjernice čim bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima, očekujemo jasno izjašnjenje predsjednika Višeg suda da li će se to dogoditi, ili će se možda, pošto je zatražio politički azil, Saša Sinđelić kandidovati i za neku od rukovodećih funkcija na kongresu DPS – a. Što se tiče DF – a, jedva čekamo konferenciju za medije Saše Sinđelića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva na dvadeset jednu godinu, na kojoj bi on trebalo da objasni prirodu njegovih veza sa bezbjednosnim strukturama Srbije i Crne Gore, jer mi sve vrijeme tvrdimo da su određeni djelovi BIA zajedno sa ANB – om, koristeći teško zdravstveno stanje Saše Sinđelića, montirale farsu od državnog udara”, ističu u DF-u.

Takođe, dodaju, ako Zoran Pažin ne bude odgovorio na zahtjev pravosudnih organa Hrvatske da im izruče Sinđelića, neće imati ništa protiv da on produži boravak u Crnoj Gori, “i to šest mjeseci kod Milivoja Katnića u Bajramovici, a šest mjeseci kod Suzane Mugoše u Dajbabama, pošto istorijat njegove mentalne bolesti u poptunosti odgovara optužnici i presudi za tzv. državni udar.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve