Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Danijel Redklif osvojio svoju prvu nagradu Toni

Redklif je osvojio svog prvog Tonija za najboljeg sporednog glumca u mjuziklu za ulogu u ''Merrily We Roll Along''

Danijel Redklif, Džeremi Strong i Sara Pulson osvojili su svoje prve nagrade Tony za izvrsnost u pozorištu, dok je Dede Ayite postala prva crnkinja koja je osvojila nagradu za najbolju kostimografiju predstave.

Redklif, britanska zvijezda koja se proslavila kao Hari Poter, osvojio je svog prvog Tonija za najboljeg sporednog glumca u mjuziklu za ulogu u „Merrily We Roll Along“ i zahvalio se pokojnom Stivenu Sondheimu „što je napisao ovu nevjerovatnu seriju”, čije je pjesme opisao kao „dar za pjevanje svake večeri”.

I upravo je Merrily We Roll Along osvojio nagradu za najbolju obnovu mjuzikla, a Džonatan Grof je dobio Tonija za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu za ulogu u tom mjuziklu.

Maleah Joy Moon osvojila je Tonija za najbolju glumicu u mjuziklu „Paklena kuhinja“ i Kecia Luis-Juans za najbolju sporednu glumicu u istom mjuziklu.

The Outsiders je najbolji mjuzikl, dok je Stereophonic osvojio nagradu za najbolju predstavu, a za najbolju režiju Daniel Okin. Sara Polson i Džeremi Strong takođe su osvojili svog prvog Tonija.

Dede Ayite je ušla u istoriju

Strong, zvijezda serije Succession, osvojio je nagradu za najboljeg glumca u predstavi za ulogu u filmu Neprijatelj naroda Henrika Ibsena, a Polson za najbolju glumicu za njenu ulogu u porodičnoj drami Appropriate. Will Bril je najbolji sporedni glumac u predstavi, osvojio je nagradu za ulogu u Stereophonic-u, a Kara Yang je najbolja sporedna glumica zahvaljujući ulozi u predstavi Purlie Victorious.

Jeremy Strong
Sarah Paulson

Dede Ayite je postala prva crnkinja koja je osvojila Tonija za najbolju kostimografiju predstave, a među ostalim značajnim pobjednicima su bili Shaina Taub, koja je osvojila nagradu za najbolju knjigu muzičkih sufova i Justin Peck za najbolju koreografiju za plesni mjuzikl Ilinoise.

Dede Ayite

Ceremonija dodjele ove prestižne nagrade, sedamdeset sedme po redu, održana je u Linkoln centru u Njujorku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve