Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Cijenimo život – u ime onih koji su izgubili tu šansu: Rambo Amadeus saosjeća sa Turskom i Sirijom

''Moja poruka je: Cijenimo život, ako ne zbog sebe , onda u ime onih koji su izgubili tu šansu, a da ih niko ništa nije pitao. Cijenimo svaki minut koji nam je dat da dišemo, mislimo, radimo, patimo i volimo''

Razorni zemljotres duž tursko-sirijske granice za sada je rezultirao sa više od 9.000 žrtava, a katastrofalne posljedice ove nezapamćene tragedije iskreno su potresle cijeli svijet.

Dok svakodnevno gledamo strašne prizore iz Turske i Sirije, te herojske pokušaje spasilaca da iz ruševina izvuku što je moguće više ljudi, uz želju da će im na taj način možda i spasiti život u posljednjem trenutku, mnoge javne ličnosti oglašavaju se na društvenim mrežama kako bi odale počast žrtvama.

Među njima i je Rambo Amadeus, muzičar, umjetnik, te čovjek čije poruke uvijek iskaču iz šablona uobičajenih.

Tako je bilo i ovog puta.

Saosjećam sa stradanjem ljudi u Turskoj i Siriji – počinje Rambo Amadeus.

“Sirija još nije ni prebrojala žrtve i ruševine ratnih razaranja, a sada još i ovo. Kad čovjek vidi šta ih je snašlo, ni krive ni dužne, gubi pravo da se žali na sopstvenu ‘zlu sudbinu’. Dok god čovjek može da bude kovač svoje sreće, bez suočavanja sa nemilosrdnošću više sile, prilično nepristojno je da kuka nad sopstvenim životom”, napisao je Rambo Amadeus na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Objasnio je da ne može da stavlja slike tragedije.

“Moja poruka je: Cijenimo život, ako ne zbog sebe , onda u ime onih koji su izgubili tu šansu, a da ih niko ništa nije pitao. Cijenimo svaki minut koji nam je dat da dišemo, mislimo, radimo, patimo i volimo”, zaključio je Rambo Amadeus.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve