Četvrtak, 29 Septembra, 2022
Rubrika:

Četiri žene biznismena

Sara je uz svoje roditelje odrastala uz grand paradu, zadrugu, skandal i svet  časopise, radio D plus čiji je sadržaj uslovio da ona poprimi lažni sistem vrijednosti prihvatavši ga kao normalan jer ona samo za to zna

Za aktuelno.me

Piše: Ivona Bujišić

Sara, Laura i Klementina  naizgled skroz drugačije žene imale su jednu zajedničku crtu, sve su bile zaljubljene u njega i sve su na tom putu izgubile sebe. A u koga je on bio zaljubljen? U lažnog sebe, dok nije upoznao bezimenu djevojku koja živi na pustom ostrvu  koja ga je upoznala sa njegovim istinskim ja, koje ostane kad nam sve oduzmu.

Ovo je priča podijeljenja na četiri dijela koja ukazuje na uticaj patrijarhata, novca i ega na svijet žene. Dame, prostitutke, školovane i neuke sve pate od iste boljke, sve žele ono što je prikazano kao moderno i sve žele onog muškarca koji ne želi njih u potpunosti.

Sve, sem ONA, oslobođena od svih lažnih identiteta pa samim tim i imena.

PRVA PRIČA

Iz ugla Sare ….

Svanuo je lijepi ljetnji dan na obali Jadranskog mora. Radnička klasa nakon ranog  doručka u kantini priprema teren i svoje strpljenje za služenje buržoaskoj klasi u najluksuznijem hotelu na Jadranu.

Među njima je i Sara. Konobarica zadužena za prvi red ležaljki pored mora koje su rezervisane za goste iz predsjedničkih apartmana.

Za tek punoljetnu Saru iz Mojkovca preseljenje u Budvu djelovalo je kao ostvarenje djevojačkog sna. Konačno je van kontrole staromodnih roditelja, i konačno može da živi onim životom koji je do tada samo posmatrala na Instagramu. Slobodnije se oblači, prikazuje sugrađanima kako uživa u blagodatima primorja kroz priče na Instagramu  a veliki bakšiš koji skuplja  od bogatih stranaca uredno stavlja u kasicu prasicu koju je dobila od bake na poklon pred put. Baka joj je tom prilikom poželjela da sakuplja novac za fakultet i gradi sebi bolju budućnost dok je Sara ipak imala nešto drugačije planove. Nešto kraće prečice do uspjeha.

Sara je iz poljoprivredne porodice koja živi u selu pored Mojkovca. Pošteni roditelji Saru nikada nisu pogrešno savjetovali niti učili.

Jedino što su govorili je da Sara treba dobro da se uda, za nekoga ko ima novac kako bi joj omogućio život koji oni nisu mogli.

Sara je uz svoje roditelje odrastala uz grand paradu, zadrugu, skandal i svet  časopise, radio D plus čiji je sadržaj uslovio da ona poprimi lažni sistem vrijednosti prihvatavši ga kao normalan jer ona samo za to zna.

Kada su društvene mreže preuzele primat u vidu zabavljanja djevojaka ona je  nastavila da prati takav sadržaj.

”Svako veče crno meče da po tebe dolazi…”

”Ako imaš petlju ako imaš herca pokloni mi bundu od nerca …”

”Kad nema ljubavi dobra je i kompenzacija…”

”Ne bi bilo loše da kabrio porše parkiraš u moju garažu…”

Bile su neke od pjesama koje su se slušale ispred kuće bez krova pokraj Mojkovca. Svi razdragani i veseli pijani od zaječarskog piva pjevuše nove hitove i slave Sarin  osamnaesti rođendan pred odlazak u Budvu. Čak je i tajo naučio sa žurki u Zadruzi koje prati putem tv-a  hitove te ga zadovoljstvo zapljusnu kad zagrli ćerku vonjavši na jeftino pivo i zapjevajući  joj kroz apu iz usta  ,,Ti si ćero tatin sin“.

Jednog  jutra u hotelu Sara je svojom mladošću, tijelom i osmijehom privukla pažnju uspješnog biznismena Davorina služivši mu piće na plaži.

On je tog  jutra bio sam, ljubavnica Klementina je bila u njegovoj vili u Nici dok je žena Laura sa djecom bila u Monaku. Idealna prilika za nove pohode.

Davorin je bio zavistan od seksa i uvijek kad bi imao priliku spavao bi s nekom novom ženom. Ove noći to će biti Sara.

Davorin je bio u pedesetim godinama ali prijatnog izgleda. Vodio je računa o svom izgledu i zdravlju. Bio je školovan i prirodno inteligentan, sa jakim smislom za humor i još jačim egom.

Znao da će ga Sara pozvati kada vidi njegov broj zapisan na računu koji je potpisao na sobu i dao joj uz njega  napojnicu od sto eura.

Sara je kao i svi radnici znala platežnu moć svih gostiju hotela pogotovo onih koji su uz to i suvlasnici.

Kad je završila smjenu Sara mu je poslala poruku ,,Ostavili ste mi broj na računu”…  na šta je on samo odgovorio ,,Večeras u devet u mojoj sobi čekam te na večeri.“

,,Jao zove me na večeru sigurno hoce nešto više sa mnom“, pomislila je u sebi dok je počela sumanuto da se sređuje za sastanak koji je bio za koji sat.

Tačna kao sat, u uskoj kratkoj haljini i štiklama, došla je Sara tačno na vijeme u sobu broj 303. Osjetila je tremu i nesigurnost ali jedini ulog koji je imala  ponijela  je sa sobom. Svoju mladost i tijelo i mislila je da će to biti dovoljno da zakorači u svijet buržoazije i zainteresuje modernog sulejmana.

Davorin je imao iskustva  u međuljudskim odnosima pa je uvijek znao šta od koga može očekivati. Znao je da ga Sara neće zaintrigirati razgovorom, ni iskustvom, čak ni seksualnim umijećem ali mu je bilo zanimljivo što je mlada i još neukaljana. Još jedna od mnoštva fantazija koje je težio da ispuni svakoga dana. Znao je da Sara nema iskustva jer još uvijek  radi na suncobranima, a da želi biti moderna baš kao i one pjevačice sa granda čije pjesme napamet zna.

Kad je trebao da ostvari komunikaciju sa ljudima slabog imovnog stanja sulejman se prisjecao svoje mladosti i nalazio je i s njima zajedničke teme ali i empatiju.

Opustio je Saru razgovorom o njenom poslu, ispitivao je da li joj je vruće na poslu, davao joj nadu da će i ona jednog dana uživati u životu jer je i on radio kao rampaš u hotelu u Budvi kad je bio mlad.

,,Šta znači rampaš“ ? Pitala ga je uz osmijeh dok je ispijala na silu viski koji je htjela piti kako bi pokušavala ispratiti njega i kako bi se opustila.

Radio sam na rampi parkinga u jednom hotelu u starom gradu, isto kao ti mlada damo bio sam radnik u hotelu a danas sam vlasnik mnogih. Kapitalizam je jednostavan sistem cvjetiću, razna su oružja kojim ga možeš osvojiti, a neka od njih vjerovatno i ti posjeduješ, rekao je Davorin dok je pohotno počeo posmatrati njene gaciće koje su virile ispod kratke uske haljine.

On je znao da su njene jedine prednosti mladost i ljepota i nije htio gubiti vrijeme i pomagati joj u smislu osvajanja kapitalizma umom ili nekim talentima  i sposobnostima kao što je to radio kad je u pitanju njegova ljubavnica Klementina kojoj je pomogao da osnuje sopstvenu filmsku produkcijsku kompaniju bodreći je i finansirajući njen prvi film.

Ali o Klementini i Davorinu  biće više riječi u dijelu posvećenom njihovom odnosu, sada se vratimo na Saru.

Imaš divno tijelo Saro, izgovorio je dok je gledao u njene male tek procvale grudi. Znaš li da sa takvom ljepotom možeš da osvojiš svijet?

Sara se postidjela, prekrstila noge i pogledala  u stranu dok je spuštala čašu viskija na sto. Govor tijela odao je da joj je neprijatno i da bi najrađe pobjegla, ali Davorina je to dodatno uzbudilo.

Njena stidljivost, njeno zategnuto tijelo od rada na selu, njeno neiskustvo i nevinost koju je namirsao potjerali su svu krv u njegov polni organ.

Volio je novitete a u moru iskusnih elitnih prostitutki i sponzoruša Sara je bila neubrani cvijet koji je još slađe ubrati, ukrasiti ga predivnim dekorima materijalizma a zatim gledati ga kako vene. Znao je da bi se to desilo i s njim i bez njega i  zašto ne pomoći mladoj osobi i poštedjeti je rada na suncobranima? Njegova percepcija bila je da pomaže, a samo na momente sopstvene tuge pomislio bi – da li uopšte ja pomažem svojim podređenima ili ih vodim stramputicom kao sebe? Stramputica je bila popločana najluksuznijim mermerom te je bilo teško posmatrati je kao put u propast, sem u rijetkim momentima depresije.

Jesi li svjesna djevojčice šta možeš postići tim svojim slatkim usnicama govorio je dok se primicao pored nje. Počeo je kliziti rukom preko njene glatke kože na butini do gaćica koje su virile ispod haljine. Sara se stegnula, srce joj je počelo lupati međutim počela se prisjećati sunčanica i pranja čaša i samim tim gledati na seks sa njim kao na posao koji je svakako lakši od rada u hotelu.

Dok je počeo masirati ona je prvi put u životu osjetila da je sve mokro. Nije znala šta se dešava mislila je da će se on razočarati, međutim njega je to dodatno uzbudilo.

Nije htio više čekati nije mogao izdržati i poveo ju je do kreveta. Sara je bila  uplašena jer nikad ranije nije vidjela polni organ a kamoli osjetila u sebi.

Legao ju  je obučenu  na krevet, a previše uzbuđen zbog njene nevinosti, sve je bilo gotovo veoma brzo.

Nakon toga otišao je da se tušira dok je Sara ostala sama u istom položaju da leži na krevetu. Dok su se suze slivale sa strana emocije su bile podiljenje. Dobri stari dualizam svojstven zemljanima razarao je Saru dok je ležala nepomična i natopljena u velikom kraljevskom krevetu.

Da li sam napravila grešku? Drugačije sam zamišljala gubljenje nevinosti s nekim ko me voli.

Ma bolje da mi nevinost uzme neko moćan kao on nego neki klinac od kojeg će me samo boljati glava a koji mi neće plaćati račune.

Da  li sam ga kupila ovim davanjem nevinosti  ili se ohladio od mene i odma otišao da se tušira nakon čega će mi reći da je umoran i da je bolje da odem?

Davorovi koraci iz kupatila prekinuli su Sarino razmišljanje.

Jesi gladna cvjetiću? Oćeš da naručimo rum servis, mora da se proslavi tvoj ulazak u svijet odraslih, sada si zvanično postala žena.

Sari je laknulo i kajanje je nestalo. On mene poštuje, nije nakon orgazma izgubio interesovanje kao što muškarci gube kada žene doživljavaju samo za jedno veče.

Nakon večere, njih dvoje su zaspali a ujutro je Saru probudila čistačica koje je došla pospremiti sobu. Davorin je rano ujutro prije nego se Sara probudila morao otići na put, međutim ostavio je na noćnom stočiću kovertu sa 500 eura i papirićem na kojem je pisalo, uživaj cvjetići kupi si nešto lijepo danas, pa ćemo se družiti za vikend kad se vratim u Budvu.

Iako  je bilo sramota od čistačice koju je znala iz kantine Sara je uzela kovertu i pomislila najlakše zarađenih 500 eura u životu. Ko je lud da se prži na suncu mjesec dana kad možeš završiti sve za tri minuta seksa.

Sara je dobila nalet pozitivne energije i vesela i  razdragana otišla je u kupovinu krpica kojima će dalje zavoditi svog novog gospodara.

Nastaviće se…

Najnovije

Koalicija Jedinstveni za Budvu: Danas objavljena fotografija Mila Božovića u društvu kontroverznih osoba, otvara...

Predsjednik Opštine Budva, Milo Božović, i dalje se pravi nijem, povodom prepiske sa SKY ECC, u kojoj dvojica pripadnika jednog kriminalnog klana opširno govore o...

HRA: Crna Gora da čuva sjećanje na admirala Vladimira Barovića kroz obrazovanje i memorijalne...

Na današnji dan prije 31 godinu, admiral Jugoslovenske narodne armije (JNA), Vladimir Barović, oduzeo je sebi život u znak protesta protiv naređenja vrhovne komande...

UŽIVO Putin će sjutra zvanično proglasiti aneksiju teritorija Ukrajine; Britanci očekuju masovniji egzodus obrazovanih...

Ušli smo u 215. dan rata u je Ukrajini. Razvoj događaja pratite na portalu AKTUELNO. 13:25 NATO: Eksplozije na Sjevernom toku brinu NATO se oglasio saopštenjem...

Ronaldo tražio pomoć psihologa Pitersona

Kristijano Ronaldo (37) je u mjesecima za nama tražio pomoć kontroverznog psihologa Džordana Pitersona, što je potvrdio sam Piterson. Prije nekoliko sedmica legendarni portugalski napadač...

Erdogan: Cijena nuklearnog rata bila bi katastrofalna

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je SAD zbog stava usljed tenzija između Turske i Grčke, navodeći kako se Washington ne ponaša jednako kada je riječ...

Najčitanije

Povezano

BIGZ I JEDNA KLINIKA: Ko ne zna da gradi, taj bar zna da ruši

Za aktuelno.me Piše: Ivona Bujišić Iako po sistemu evolucije čovječanstvo bi po umnim i kreativnim sposobnostima trebalo da napreduje,  situacija sa kulturom u Srbiji ukazuje nam...

Grijeh kao lijek (2)

Za aktuelno.me Piše: Ivona Bujišić Poći ćemo izvan grada, krećemo na put u sumrak Zavjesa od kiše pada drvoredi piju sumrak Biti daleko od tih divnih ljudi što...

Grijeh kao lijek

Za aktuelno.me Piše: Ivona Bujišić Marija, šesta u majke rođena je u centru  Podgorice 1960. godine u imućnoj trgovačkoj  porodici. Porodica kao njena sa strane posmatrano,...

Država, ljekari i odgovornost

Za aktuelno.me Piše: Ivona Bujišić Rak. Kratka riječ od tri slova koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U modernom svijetu kada čovijek misli da sve zna, ova...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
18.09.2022-11:55 11:55

Bravo Ivona!

Life
18.09.2022-13:49 13:49

Iako je priča ozbiljno dobra zar ovakve kupovine dušama nisu upravo određenje svih tobož vlasnika ovog ružnog portala?

tugomir
19.09.2022-05:31 05:31

tuzno, vrlo tuzno, sto ti je srpski utjecaj jos dok groblja preuzmu jebat ce nas i zive i mrtve. A da malo stisnu se kolina ?A ? Zivot je kratak a groblj zauzeta. Dok izbače eve sto nitko ne placa zanjih lezarinu ,,Raspali po centrali.