Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Bošković: Crna Gora spremna da pruža konstruktivan doprinos Odjeljenju Ujedinjenih nacija za mirovne operacije

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku sa Žan Pjerom Lakroom, podsekretarom UN za mirovne operacije

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku sa Žan Pjerom Lakroom, podsekretarom UN za mirovne operacije, saopšteno je iz Ministarstva.

“Budući da su tema predstojeće ministarske konferencije UN koja će se održati u petak, upravo mirovne operacije, razgovor je bio posvećen međunarodnim naporima usmjerenim ka jačanju globalnog mira i bezbjednosti.

Ministar Bošković je istakao da učešće u mirovnim operacijama treba fokusirati na prevenciju konflikata, imajući u vidu da lokalni politički problemi često prevazilaze nacionalne granice poprimajući dimenzije regionalnih, pa čak i globalnih.
On je istakao stav da su mirovne misije Ujedinjenih nacija jedinstven i dinamičan instrument za pomoć zemljama zahvaćenim sukobima, kao i važan faktor izgradnje i očuvanja trajnog mira”, navodi se u saopštenju.

Bošković je, kako se zaključuje, iskazao spremnost Crne Gore da pruža aktivan i konstruktivan doprinos Odjeljenju Ujedinjenih nacija za mirovne operacije, naglašavajući značaj učešća Vojske Crne Gore u Misiji UN u Zapadnoj Sahari (MINURSO) za jačanje interoperabilnosti sposobnosti njenih snaga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve