Svjetska premijera: Novi Bentley Flying Spur – superluksuzan i superbrz (FOTO)

Iako težak skoro 2,5 tona (2.435 kg), novi Flying Spur ubrzava 0-100 km/h za svega 3,8 s, prije nego što dostigne maksimalnih 333 km/h

Bentley je predstavio najnoviju, treću generaciju svoje luksuzne limuzine.

foto Bentley promo

Bentley Flying Spur dijeli dizajnerski jezik sa novim Continentalom GT Coupe, a automobil debituje sa moćnim W12 motorom.

Najnovija generacija porasla je u odnosu na prethodnika, pa dužina vozila sada iznosi 5.304 mm, dok je meuosovinsko rastojanje povećano za 130 mm, na 3.195 mm.

foto Bentley promo

Automobil ima četiri sjedišta, od kojih su ona pozadi dizajnirana kao dvije zasebne fotelje, dok široka zadnja vrata omogućavaju lak pristup kabini putnicima koji sjede nazad.

Flying Spur je opremljen najnovijom tehnologijom LED matrix farova, a auto je standardno postavljen na 21-inčne alu felne. Uz doplatu su dostupni i opcioni točkovi od 22 inča.

foto Bentley promo

Kupcima je na raspolaganjju i veliki panoramski sunčani krov, a po prvi put na jednom savremenom modelu marke Bentley, zaštitni znak brenda – figurica “Flying B” na vrhu haube – može da se automatski uvlači i izvlači.

Proizvođač je uveo i neke retro detalje u novi Flying Spur, poput vertikalno orijentisane rešetke na maski hladnjaka, inspirisane modelom S1 Continental Flying Spur iz 1957. godine.

foto Bentley promo

U ponudi će biti čak 17 boja karoserije, a ukrasni detalji na spoljašnjosti mogu biti svijetlo-hromirani ili u crnoj završnoj obradi. Kupci će takođe moći da izaberu jednu od 15 nijansi i dezena presvlaka za sjedišta.

Kabina je opremljena i velikim, 12,3-inčnim ekranom osjetljivm na dodir koji se nalazi na centralnoj konzoli. Međutim, na prvim promo fotografijama displej se ne vidi, jer se može u potpunosti zarotirati i “sakriti” iza panela komandne table.

foto Bentley promo

U standardnu opremu spada i audio-uređaj sa 10 zvučnika, a uz doplatu se može uživati i u Bang & Olufsen sistemu od 1.500 vati, sa 16 zvučnika, ili u vrhunskom Naim uređaju od 2.200 vati, sa čak 22 zvučnika.

U srcu modela Flying Spur je pomenuti twin-turbo 6.0 W12 koji isporučuje 635 ks (467 kW) i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 8-stepenog automatika sa duplim kvačilom, a važno je napomenuti i da je ovo prvi Bentley sa sistemom upravljanja na svim točkovima.

foto Bentley promo

Iako težak skoro 2,5 tona (2.435 kg), novi Flying Spur ubrzava 0-100 km/h za svega 3,8 s, prije nego što dostigne maksimalnih 333 km/h.

Bentley će početi da prima narudžbine za ovaj model tokom jeseni, a prve isporuke planirane su za početak 2020. godine. Cijena za sada nije otkrivena.

foto Bentley promo
foto Bentley promo
foto Bentley promo
foto Bentley promo

Komentari

avatar