Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Ambasador Poljske Artur Dmohovski uručio priznanja zaslužnim za promociju poljskog jezika i kulture

Medalja je dodijeljena dugogodišnjim predavačima kursa poljskog jezika za posebne zasluge za prosvjetu i vaspitanje u Crnoj Gori, prije svega promociju poljskog jezika i kulture u Crnoj Gori

Povodom Dana nezavisnosti Republike Poljske, Ministarstvo prosvjete i nauke Poljske dodijelilo je Vandi Vujisić i Marti Borovjec-Jokić prestižnu nagradu – medalju Komisije narodne edukacije Poljske.

Ovo počasno priznanje poljakinjama iz Bijelog Polja i Podgorice uručio je ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori gospodin Artur Dmohovski.

Medalja je dodijeljena dugogodišnjim predavačima kursa poljskog jezika za posebne zasluge za prosvjetu i vaspitanje u Crnoj Gori, prije svega promociju poljskog jezika i kulture u Crnoj Gori.

U ime nagrađenih zahvalila se Vanda Vujisić koja je naglasila da nagradu doživljava kao priznanje za dosadašnji rad, ali i kao motivaciju za dalji rad na ovom poslu, jer je ova aktivnost za nju veoma posebna, pošto se preko nje stiče mogućnost uspjeha u radu sa mladima koji žele da upoznaju ne samo poljski jezik, nego i kulturu Poljske.

Sa dodjele priznanja

„To je za mene veliki uspjeh i istovremeno priznanje mog rada za poljsku prosvjetu u Crnoj Gori. Uvijek sam se starala da profesiju nastavnika vršim sa posebnim entuzijazmom, jer ona u sebi posjeduje posebno zadovoljstvo od postignutog. O nama nastavnicima se kaže: ’Slab nastavnik priča, dobar nastavnik objašnjava, veoma dobar prezentira, a genijalan stimuliše’, a ja sam se uvijek trudila da stimulišem i motivišem vaspitno-spoznajne aktivnosti učenika i u tome uspijevam.“

Kurs poljskog jezika se od 2014. godine organizuje u Don Bosko Centru u Podgorici uz podršku Ambasade Republike Poljske. Namijenje je svim ljubiteljima poljskog jezika, kulture i istorije.

Do sada su 242 polaznika uspješno savladala osnove kursa i dobili certifikate o znanju jezika, važeće u zemljama Evropske unije. Trenutno nastavu poljskog jezika u zimskom semestru pohađa 17 učesnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve