Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Vlada ne vodi ekonomsku politiku, nego hibridni rat protiv Crne Gore

Mozak specijalne operacije koja se sprovodi u Crnoj Gori je u Beogradu i Moskvi. Srce te operacije je Demokratski front. U analogiji Ukrajina – Crna Gora, URA je Wagner grupa

Piše: Andrej Nikolaidis

Ivan Vuković, još uvijek gradonačelnik Podgorice, saopštio je da je Vlada Crne Gore u januaru ove godine na investicije potrošila samo 400 hiljada eura. Za isti period, Glavni grad je investirao 1,4 miliona.

Jasno; trošak na investicije nije trošak, nego ulaganje. U investicije se ulaže. Neke od investicija se vrate, neke ne. Tako se radi kada želiš razvoj: ulažeš jer očekuješ dobit. Čak i da bi stagnirao, moraš ulagati. Iako je stagnacija iluzija: u biti, ili se rasteš ili padaš. Ova vlada, međutim, samo troši. Zato što je cilj ove vlade pad. I ona na padu prilježno radi.

Vlada Crne Gore ne vodi ekonomsku politiku, nego hibridni rat protiv Crne Gore. Cilj Vlade nije fizičko uništenje Crne Gore, nego njena transformacija iz države u teritorij, razaranje svih kohezivnih faktora crnogorskog društva i anihilacija crnogorske ekonomije.

Vlada izabrana glasovima takozvanog suverenističkog bloka, čije krhotine aktivno učestvuju u destruktivnoj politici vlade, (auto)okupaciona je sila čiji zadatak nije tek kontrola teritorija Crne Gore, već zakucane u „Srpski svet“, nego i promjena demografskih, kulturoloških i ekonomskih parametara tog teritorija.

Ekonomski plan je jednostavan: sve uništiti i prodati vlasnicima iz Srbije i, manjim dijelom, Albanije. Nikakvi zapadni investitori nisu poželjni i neće ih ni biti.

Vlada troši na vlastito održavanje i na plate za partijsku vojsku koju je razmjestila „po dubini“ Države. Svaki rat, pa i hibridni, skup je. Zato se vlada zadužuje.

Svaki rat, pa i hibridni, stvara novu klasu pobjednika. Kada sve bude završeno, dio krupnog kapitala koji je bio lojalan DPS-u biće lojalan Srpskom svetu. Dio bogatstva biće oduzet „Milovim biznismenima“ i predat u ruke novoj klasi, koja će novcem održavati politički projekat u kojem će centralna figura u svakom slučaju biti Demokratski front – bilo tako što će držati poluge vlasti po dubini, bilo tako što će sjesti u fotelje predsjednika i premijera.

Mozak specijalne operacije koja se sprovodi u Crnoj Gori je u Beogradu i Moskvi. Srce te operacije je Demokratski front. U analogiji Ukrajina – Crna Gora, URA je Wagner grupa.

Njihova politika dovela je do toga da je Andrija Mandić, Putinov i Vučićev kandidat, čovjek koji je koliko juče bio toliko nepopularan da je, da ne bi rastjerivao birače, iznajmljivao čovjeka koji je glumio da je lider Mandićevog vlastitog političkog pokreta, danas pred pobjedom na izborima u Crnoj Gori.

Što rekli KUD Idijoti: glupost je neuništiva.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
05.03.2023-10:55 10:55

Ovaj nobelovac James Bond sve zna: gde su srce i mozak “operacije”, koji su ciljevi, šta će biti sa tajkunskim firmama, itd. Čovek je genije, sve zna i u sve se razume ! :) U stvarnosti sve svega plaši: Srbije, Vučića, Albanije, Rame, RS, Dodika,Rusije, Putina, crkve, popova, kandila, vernika, tamjana, pravoslavlja, Maslenice, investicija iz Srbije i Albanije, medija iz Srbije, itd. Sve zna i svega se plaši.. :)

BobZeković
05.03.2023-11:27 11:27
Reply to  Merlin

Tačno! Gospodin Nikolaidis je sjajno definisiao motive, metode, izvršioce i nalogodavce smrtnog uništenja Crne Gore, Crnogoraca i Crnogorki, svih nesrpskih i neruskih naroda. MI NESRPSKI NARODI to vidimo i sami perfektno, ali Andrej to umije da kaže jasno, precizno, sažeto, tako da sav užas koji donosi SRPSKI FAŽIZAM, pada svom težinom i silinom na pleća CROGOGORSKOG NARODA, zapanjenog ogromnom količinomZLA I ZVJERSTVA KOJI PROISTIČU IZ ČISTOG SRPSTVA! Andrej nešto nije napisao: BIĆE SRBI BORBA NEPRESTANA, A CRNA GORA JE NEPOBJEDIVA!

Tara
05.03.2023-18:48 18:48
Reply to  Merlin

Get off You!

Merlin
06.03.2023-18:16 18:16
Reply to  Tara

Ima li glupljih od vas koji verujete u lgbt građanske gluposti ? :)

BMX
05.03.2023-12:44 12:44

30.08.2020 godine stigao nam je jeftini populizam, dužničko ropstvo, pohlepa nove političke klase, nestručnost, dobili smo nezapamćenu količinu nepotizma, pseudodemokratiju, institucionalnu urusenost, ekonomsku devastaciju, medijsku kolonijalizaciju, bezbjedonosnu kompromitaciju, medjunarodnu marginalizaciju, državnički egzibicionizam, medijski mrak, masovna kršenja prava, stanje anarhije, srednjovjekovnu teokratiju i bazično nefunkcionisanje države. Stigla je brzinska – “reljaksirana” otimačina kulturnih dobara, falsifikovanje istorijskih konteksta i nikad gore stanje u kulturi. Ova zemlja se urusava i nestaje. Predaju nas Putinu, Rami i Vučiću umjesto da idemo u EU…

Ulqin
05.03.2023-18:49 18:49

Cudno mi je bilo da nas autor zadnjih dana nije pocastio tekstom o (politickoj) perverziji nad svim perverzijama tj. kandidaturi Djukanovica za Predsjednika.
Jeli moguce da nema nista o tome da kaze?