Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

STRAH I DRHTANJE U SPC Svetosavci očajni, proganja ih svijest o kazni Crnogorskog Boga i Svetaca!?

O prokletstvu SPC počelo je da se šapuće još kad je epidemija korone zahvatila Mitropoliju crnogorsko primorsku i kad su polako počeli da oboljevaju i umiru funkcioneri ovog ogranka SPC u Crnoj Gori. Smrt vrhovnog poglavara Svetosavske crkve Irineja od korone, pa stradanje raščinjenog episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Artemija Radosavljevića i monahinje iz Pećke patrijaršije, bili su kap u prepunoj čaši i povod za suočavanje sa činjenicom o postojanju teške božije kazne koja se nadvila nad svetosavskim nebom

Eshatološki strah, nevjerica i panika dostigli su neslućene rezmjere u Svetosavskom vjerskom udruženju poznatom pod nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC). Priče o božjoj kazni u vidu virusa kovid 19 koja je pogodila ovu organizaciju od glasina o kojima se šaputalo po kuloarima, počele su da prerastaju u sve glasnija upozorenja i nešto što više i nije tabu tema u okviru SPC i njima bliskim svetosavskim krugovima.

Bog udario u sam vrh Svetosavske crkve: Irinej i Amfilohije morali da polože račune

Kako saznaje portal Aktuelno iz “izvora bliskih Svetom Savi”, u redovima SPC, sve je zastupljenije uvjerenje da je koronavirus “božija kazna poslata od Crnogorskih Svetaca i samog Boga zbog nepočinstava visokih funkcionera ove organizacije prema Crnoj Gori i njenim građanima”.

O prokletstvu SPC počelo je da se šapuće još kad je epidemija korone zahvatila Mitropoliju crnogorsko primorsku i kad su polako počeli da oboljevaju i umiru funkcioneri ovog ogranka SPC u Crnoj Gori. Ali nakon smrti čelnika MCP i lidera prosrpskih partija u Crnoj Gori Amfilohija Radovića šaputanja su postala sve glasnija. Smrt vrhovnog poglavara Svetosavske crkve Irineja od korone, pa stradanje raščinjenog episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Artemija Radosavljevića i monahinje iz Pećke patrijaršije, bili su kap u prepunoj čaši i povod za suočavanje sa činjenicom o postojanju teške božije kazne koja se nadvila nad svetosavskim nebom.

Proročanstvo ostroških podvižnika o božjoj kazni

Ovi apokaliptični događaji  bili su signal za bogobojažljivi alarm u SPC i svetosavskim političkim krugovima koji su u panici zbog eventualnog božijeg gnijeva koji, kako se čini, tek treba da kulminira.

NAŠ SVETI VASILIJE Slava mu i milost!

Kako su naveli izvori portala Aktuelno bliskih samom Bogu, svetosavski aktivisti u mantijama našli su nedavno u ostroškim pećinama drevno proročanstvo koje govori o božijoj kazni koja, kao četiri jahača apokalipse upakovana u jednom instant izdanju, prijeti da uruši temelje svetosavske pseudovjerske organizacije.

Prevedeno sa arhaičnog crkvenoslovenskog jezika, na današnji moderni crnogorski jezik proročanstvo je, kako su naveli naši pouzdani izvori, ovako protumačeno:

“Da se u Crnoj Gori nije usvojio Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne bi počele litije. Da nije bilo litija Amfilohiju ne bi bio uništen imuni sistem i Crkva ne bi učestvovala na izborima, a da Crkva nije učestvovala na izborima, svetosavske partije ne bi došle na vlast. Da nije bilo proslava opozicije Amfilohije se ne bi zarazio i ne bi umro, a da Amfilohije nije umro ne bi se zarazio Irinej i danas bi bio živ. Zaključak – crnogorski Bog je na kraju potpuno uništio SPC time što su dva ključna čovjeka preminula! Amin!”.

Naši izvori ističu da su svetosavski krugovi zapanjeni tačnošću ovog drevnog proročanstva koje potiče još iz vremena nakon što je Ostrog tek izgrađen.

“Crna Gora i dalje postoji, Crnogorci su se konsolidovali i spremni su konačno za emancipaciju i učvršćivanje svoje države, a SPC trpi žestoku božiju kaznu zbog svojih subverzivnih i parapolitičkih akcija. To znaju i najviši zvaničnici SPC, o tome pričaju na svakom koraku, ali se niko ne usuđuje da prizna javno istinu o prokletstvu”, kazali su naši izvori.

Zdravko Rukoljub Krivokapić (sa maskom, bez boce) mjerka ugao iz kojeg bi mogao da “napadne” ruku upokojenog patrijarha, obezbjeđenje pomno pratilo

Panika među svetosavcima

O razmjerama panike koja vlada u svetosavskim krugovima govore mnoge naizgled trivijalne činjenice kojima ovih dana svjedočimo.

Mandatar prve teokratske vlade Crne Gore Zdravko Rukoljub Krivokapić bio je sinoć u Hramu Svetog Save u Beogradu gdje je izložena žrtva kovid-prokletstva poglavar SPC Irinej. Radi predostrožnosti, on se nalazi u kovčegu izolovanom specijalnim vitlejemskim svetim kristalom koji bi prisutne trebalo da zaštiti od božije kazne.

Koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da Krivokapiću, i pored njegovog insistiranja nadležni nijesu dozvolili da cjeliva ruku preminulog lidera SPC. O razmjerama straha govori i to da je Krivokapić nosio masku ispred kovčega sa tijelom Irineja.

U strahu od božije kazne su i domaći izdajnici čiju poruku je prenio njihov najistaknutiji predstavnik Vladislav Dajković. U žalopojnom postu nakon smrti njegovog patrijarha Irineja napisao je da “su po drugi put ostali siročad” i zavapio “Bože smiluj se na nas grešne”. Kako saznaje Aktuelno iz izvora bliskih nebeskim krugovima, ovaj vapaj Dajković je uputio Crnogorskom Bogu, kojega je potajno zamolio da ga primi nazad pod njegovu jurisdikciju. Kako saznajemo Crnogorski Bog se nije smilovao.

Klerofašistički, velikosrpski podmladak u stahu i nevjerici: Četnik početnik iz Republike Srpske Draško Stanivuković i propagandista Boris Malagurski u društvu izdajnika Vladislava Dajkovića, a tu je i neprežaljeni Irinej

Bez obzira na to Dajković je našao utjehu kod svojih kolega iz regionalnog četničkog, velikosrpskog, svetosavskog podmlatka. Uz Dajkovića su stali kelrofašistička politička mlada nada iz republike Srpske Draško Stanivuković i propagandista Boris Malagurski. Njih trojica su u zajedničkom strahu i neverici posmatrali pogubne posljedice božije kazne. Jedini koji je smogao snage da prkosi božijem gnijevu je poslanik svetosavskih partija u crnogorskom parlamentu Marko Milačić, koji je na sahranu Irineja došao bez maske. To, međutim, ne treba da čudi od čovjeka koji je poznat po samoubilačkoj hrabrosti koja proizilazi iz nedostatka racionalnog razmišljanja.

Marko Milačić: Samoubilačka hrabrost osvjedočenog svetosavskog hajduka

Potvrda sa zvaničnih adresa

Priznanja o božijoj kazni počela su  da dolaze i sa zvaničnih adresa visokih funkcionera Srpske narpedne stranke (SNS) Aleksandra Vučića. Poslanik i član predsjedništva SNS-a Vladimir Đukanović priznao je na svom Facebook profilu da se u ovom slučaju radi o “opomeni gospodnjoj”.

“Izgubismo ove godine trojicu veličanstvenih arhijereja, među njima i Njagovu Svetost Patrijarha Srpskog. Strašna je to opomena Gospodnja srpskom narodu. Izgubiti vladiku Milutina, mitropolita Amfilohija i na kraju izgubiti i samog Patrijarha Irineja, ima li težeg udarca za verujući srpski narod i našu mučenicu Srpsku Pravoslavnu Crkvu? Da li se ikada u istoriji dogodio tako snažan udarac za neku Crkvu? Dvojica najvećih u našoj Crkvi tako su nas brzo napustili i praktično nam je Crkva obezglavljena. Кakva strašna opomena Gospodnja”, napominje Đukanović.

Nije poznato da li će iskoristiti svoja poznanstva u Crnoj Gori da dobije povlašćeni status kod Boga i crnogorskih svetaca prilikom daljeg dijeljenja pravde.

Portal Aktuelno zalud upozoravao

Da je sav ovaj božiji gnijev mogao da bude izbjegnut, upozoravao je i naš urednički kolegijum, koji je čak prije par dana napisao bogougodnu poruku za povlačenje prokletstva.

Podsjetimo, početkom godine, nakon što je portal Aktuelno objavio apsolutno tačnu informaciju da se dva popa SPC koji su došli iz Kine kriju u manastiru Dajbabe, naišli smo na osudu javnosti, čak i onog dijela koji je trebalo da bude svjestan težine prijeteće kletve.

Tako su određeni medijski ktrugovi kažnjavali svoje novinare koji su pokušavali da prošire istinu i izvinjavali se lažnim prorocima SPC koji su, zajedno sa svojom pastvom, srljali u ralje božije kazne.

Pravnik, iscjelitelj, teoretičar mističnog pravoslavlja i zvijezda internet litija, Velibor Dzomić sa svojim pokojnim šefom Amfilohijem Radovićem: “Vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”

Tako je protojerej stavrofor Velibor Džomić početkom godine kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”. Takođe se spekulisalo da su po Džomićevim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Džomića, nakon smrti srpskog mitropolita prosto nema u javnosti, kao da se od nekoga  krije ili kao da osjeća dio odgovornosti za ruganje koronavirusu koji je na kraju, u neponovljivoj ironiji sudbine, usmrtio toliko srpskih vladika i pored naizgled neprobojne božije zaštite.

S obzirom da je sve izvjesnije da je smrt čelnih vladika SPC posljedica toga što su “svetosavski lideri krenuli put Lovćena i Svetog Njegoša koji su za Crnogorce posebni”, ovom prilikom pozivamo sve naše svetosavske čitaoce da se okanu vjere koja je prokazana od samog Boga i počnu da slijede proevropski i pro – NATO put istine i iskupljenja. Tada će naši sveci sigurno početi da pokazuju blagonaklonost. Amin!

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

16 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Feđa
22.11.2020-14:45 14:45

Kad se vidi ovo u Bg jasno je da su Amfija ispratli taman onako kako su ga cijenili-nikako. Aplauzi, otviren kovčeg, kruženje s mrcem oko hrama, govornici zadnjeg ešalona… Sramotni Gojko s družinom

Dedinje Ct
22.11.2020-14:45 14:45

Ako bi Bog bijo kako rekoste crnogorac ,ondabi bijo i srbin. A posto Bog nije srbin onda nije ni crnogogorac.

gagi
22.11.2020-16:52 16:52
Reply to  Dedinje Ct

Tacno isto kao sto si ti “ni vino ni voda”Dedinje(bez Ct) i u koju si skolu “bijo”sutane.I jos nesto sutane nije crnogorac nego Crnogorac C veliko magoo.

Dedinje ct
22.11.2020-17:54 17:54
Reply to  gagi

Crnogorci su srbi pa pisali velikim ili malim C. Nasa dva najvisa cetinjanjinja su Njegoš i Lubarda .Oni su srbi. Srbi su osnovali cetinnje/Borojevic Ivan sa Zlatibora/E Jovo Kapičić je motenegrin….

Nikola
23.11.2020-03:36 03:36
Reply to  Dedinje Ct

More bit, ama po tvojoj pismenosti sa sigurnoscu se moze tvrditi da si magarac u ljudskom oblicju :)))))

Mrki
23.11.2020-10:08 10:08
Reply to  Dedinje Ct

Bijo nebijo, ijo neijo, preživjio ko se krijo.

Zeus
22.11.2020-15:38 15:38

Црна Гора ка’ Олимп. Ординира више богова

gagi
22.11.2020-16:49 16:49

Gospodo sa mog omiljenog portala Aktuelno upravo citajuci ovaj tekst toliko ste mi uljepsali predvecerje uz utakmice Italijanske budbalske lige,kao i uvijek pisete istinu i samo istinu .Danas na rt Srbije spikerka rece,citiram: Sahrani prisustvuju zvanicnici Srbije i Srpske(BiH),ma ne pomenu ni Rukoljuba ni Pipuna ni Vojvodu ni pometinu Scekica ni doseljenika iz Vojvodine Milacica,tacno kao da im SMRDE,i u pravu je dje god ova elita prodje “ostaje miris za njima” da ne recem smrad.

Jelena
22.11.2020-18:12 18:12

Polako bit će još, dok ne sklone sebe i svoje ruke sa Crnogorskih svetinja. Naplata dodje kad ,tad.

Normalna
22.11.2020-18:58 18:58

Koje gluposti,Bože sačuvaj.Kao da u Crnoj Gori ne umiru ljudi svih vjera i konfesija.Koji ste dokoni,kad nemate većih briga

Kiro
23.11.2020-10:11 10:11
Reply to  Normalna

To je čista slučajnost , čak i ovaj novi slušaj sa episkopom Davidom i još nekoliko koji se sakrivaju.Ali je potpuno drugačije ako ste vijernica , ako jeste, morate se zapitati….

Crnogorac
22.11.2020-20:28 20:28

Ne igrajte se sa Svetim Vasilijem Ostroškim slava mu i milost!
Sam on je odlučio čiji će on Svetac biti i to niko ne smije poricati!!!
Crnogorski Sveci ovo oprostiti neće i ne mogu!!!
Sotona vam upomoć preostaje grešnici!!!

Ban
22.11.2020-20:31 20:31

Hahahhahaha… a bavite zimskim turizmom, ostavitr se religije

Svjetčuda
23.11.2020-00:59 00:59

Sveti Petar ih polako sređuje. Nije što će još VELIKI JE SPISAK. Dosta su ti popovi SPC i političari zla nanjeli Crnoj Gori Svetoga PETAR!!

Nikola
23.11.2020-11:38 11:38

Samoubilacka hrabrost svetosavskog hajduka Milacica hahhahhaa crkvam. Hvala vam na ovome stvarno

Nebojsa
25.11.2020-09:49 09:49

Svako ko se raduje tudjoj smrti, ista mu pred kucom zaigra.. ps inace sv Vasilije se zvao Stojan Jovanovic, Srbin iz hercegovine