Utorak, 17 Maja, 2022
Rubrika:

SLUČAJ ISFRUSTRIRANOG MINI-DUČEA: Izdajnik prićeran uza zid

Ponovo rođeni ''demokrata'' Abazović u ponedjeljak je obuo cipele sa platformom, stavio krastavac u pantalone, i nakon što je tako za potrebe javnog nastupa kompenzovao svoje izvore frustracija, svečano je najavio da je on novi mesija i da će izbaviti Crnu Goru iz govana u koja nas je lično uvalio! Dritanova nepočinstva nikad neće biti zaboravljena, jer on nije spasilac, već svjedok saradnik u kriminalnom poduhvatu izdaje države, i za to će kad tad morati da odgovara - pred zakonom, istorijom ili Bogom.

Piše: Balša Knežević

Raspadajuća politička lešina najgore vlade u istoriji Crne Gore, okupana u domaćoj šljivi, umazana ostacima četničke masne gibanice i okađena tamjanom izdaje i vjerskog ekstremizma, uskoro treba da bude bačena na otpad istorije beščašća.

Inicijativa za smjenu Vlade vječito nakresanog vjerskog ekstremiste Zdravka Krivokapića upućena je u skupštinsku proceduru i čini se da je pad izvršne vlasti samo formalnost i pitanje vremena. Ovoga puta biće uzaludni protesti, agresivna demagogija i orgijanje pobornika konačno pobijeđene četničke ideologije.

Genocidaš i botoks-starleta

Za neuspjeli političko-vjerski egzibicionizam kojem je u  javnosti tepano ”ekspertska vlada”, vežu se katastrofalne ekonomske odluke, gašenje državnih preduzeća, nepotizam, revanšizam, nesposobni kadrovi čija je jedina preporuka za izvršnu vlast bila učešće na litijama ili bliskost paramedijskom sektoru, guranje Crne Gore u mrak teokratije i pokušaj predaje države u ruke srpsko-ruskih hegemona.

Ovo je samo siže destruktivnog djelovanja odlazeće vlade koja će između ostalog ostati upamćena što je među ministrima imala (zvanično jednog) negatora genocida Vladimira Leposavića i neuračunljivu Vesnu Bratić.

Vesna Bratić – od žene-četnika do botoks-ministarke: Samo u Dritanovoj vladi

Ipak, ministarka porijeklom iz Bileće je u toku kratkog mandata na čelu četiri resora, uspjela da pređe dug put i od zapuštene i neugledne samoproklamovane žene-četnika, postane botoksirana starleta u pokušaju koju bi makro Milomir Marić srdačno dočekao u bilo kom rijalitiju na njegovoj televiziji.

Dritan – sinonom za izdajničku vladu

Međutim, simbol odlazeće vlade, koji je neraskidivo vezan za sve njene brljotine i destruktivno-izdajničke aktivnosti je lider URA-e Dritan Abazović, koji ovih dana javnosti pokušava da proda ”muda za bubrege” predstavljajući sebe kao spasioca Crne Gore iz ralja propasti.

Pri tom se u stilu ku*ve koja priča o naknadnom poštenju, ponaša kao da je javnost iznenada zaboravila da je upravo on gurnuo državu u ambis klerikalne destrukcije i hegemonije ”srpskog sveta”.

Abazović je prije tri dana u ime koalicije ”Crno na bijelo” predložilo koncept za rješenje političke situacije u Crnoj Gori koji podrazumijeva formiranje manjinske vlade. Iskompleksirani ”mali duče”, poznat kao kratki pendrek selektivne pravde, svojim neznanjem, mržnjom prema Crnoj Gori i političkim srljanjem od države je napravio klerofašističku srednjevjekovnu kasabu i stavio je na tanjir srpsko-ruske hegeomije, ugrozivši njen evropski put.

Obuo cipele sa platformom, stavio krastavac u pantalone pa počeo da izigrava patriJotu!?

Sada, ta osvetojubiva i sujetom iskarikirana osoba, sebe predstavlja kao spasioca Crne Gore, a zaboravlja da mu je do skoro opsesija bila da pohapsi svoje političke protivnike da bi imao apsolutnu moć kojom bi u stilu napaljenog diktatorčića liječio frustracije.

Krastavac u pantalonama

Ponovo rođeni ”demokrata” Abazović je u ponedjeljak obuo cipele sa platformom, stavio krastavac u pantalone, i nakon što je tako za potrebe javnog nastupa kompenzovao svoje izvore frustracija, svečano je najavio da je on novi mesija i da će izbaviti Crnu Goru iz govana u koja nas je lično uvalio!?

Najtragičnija situacija je što će mnogi svjesno ili nesvjesno nasjesti na prevaru džepnog dučea, i zarad trenutnih benefita i prizemne koristi, zajedno sa njim će zaplivati fekalnim odvodom naknadne pameti, lažnog patriotizma i demokratije. Da nije tragično bilo bi smiješno.

Treba podsjetiti da je isti ovaj Abazović, koji se sad prodaje kao spasilac Crne Gore i veliki demokrata, bio spreman da satre Crnu Goru, gasi i etiketira kao kriminalne medije i nevladine organizacije, privodi urednike,  selektivno hapsi nepodobne i iživljava se nad političkom konkurencijom prijeteći ”rukom pravde”.

Izdajnik u službi SS

Dritanu do skoro nije smetalo što je sa ekstremnim neočetnicima u Ostrogu formirao vladu i to po direktivama najvećeg mrzitelja Crne Gore i Crnogoraca Amfilohija Radovića, da bi nekoliko dana nakon te sramote, na hiljade građana koji su se na trgu u Podgorici okupili da iskažu ljubav prema državi nazvao ”lelekačima”.

Džabe vam ljubav prema Crnoj Gori – vi ste po Dritanu lelekači

Svojski je potpomogao ogromnu izdaju Crne Gore kada je njegova URA u noći između 28. i 29. decembra 2020. godine ozakonila pljačku crnogorske imovine od strane svetosavske sekte (SS) koja se vodi kao SPC, usvajanjem sramnog izmijenjenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Takav gnusni postupak i ne treba da čudi, s obzirom da se iskompleksirani džepni Duče hvalio kako je  tukao građane Cetinja i zasipao ih suzavcem, dok je u isto vrijeme bio ponosan što je omogućio nedostojnom Jovanu Mićoviću da oskrnavi tron Svetog Petra Cetinjskog.

Bio je Dritan spreman 5. septembra prošle godina da prolije krv Crnogoraca, koje je prethodno etiketirao kao ”ekstremiste”, ”plaćenike” i ”DPS kriminalce”.

Presuđivanje po tviteru i prodaja crnogorskih glasova

Kratki pendrek selektivne pravde mjesecima je orgijao po tviteru neukusnim objavama gdje je nakon svakog hapšenja javno presuđivao ljudima i prije prvog saslušanja, uz bezumno hvalisanje ”kako je stigla ruka pravde”!? Prijetio je prstom poslanicima opozicije da su na spisku za hapšenje, što je bio indikator kako bi se ponašao da ga je kojim slučajem zapala apsolutna vlast.

Branio je koncept velikodržavničkog ”Otvorenog Balkana” u kojem bi Crna Gora bila svedena na statističku grešku ”srpskog sveta”. Želio je da bezbjednosne službe i ANB preda u ruke BIA-e i FSB-a, a kada je portal Aktuelno o tome pisao, nazivao nas je ”kriminalcima” i prijetio da će da nas pohapsi i ugasi.

Za mandata njegove vlade pregovori sa EU su stali, a Crna Gora je sa liderske pozicije u integracijama pala u zaborav i sivu zonu rezervisanu za kolonije ”srpskog sveta”.

Isfrustrirani kratki pendrek selektivne pravde: Sve ću da vas hapsim!

Iako se ovih dana priča o ”izdaji izborne volje građana”, jasno je da je izdaju počinio Dritan Abazović, kada je nakon 30. avgusta crnogorske glasove predao na korišćenje ”srpskom svetu” i neočetnicima. Sa njima je formirao najgoru vladu u istoriji Crne Gore čije je destruktivno djelovanje ostavilo posljedice na društvo za koje će trebati godine da se saniraju.

Ovo su samo neka od nepočinstava koje je počinio iskompleksirani pion paramedijskog sektora i dijela SPC, a sve njegove zlobne brljotine čak je teško i samo taksativno navesti…

Duče primoran na manjinsku vladu

Jasno je da Abazović nije predložio manjinsku vladu jer voli Crnu Goru, već je bio prićeran uza zid i primoran na ovaj korak. Shvatio je da većinska Crna Gora više ne želi da učestvuje u skarednoj predstavi neočetništva, diletantizma i teokratije koju državu guraju u klerikalni srednjevjekovni mrak.

Da predloži manjinsku vladu primoralo ga je Cetinje 5. septembra, kada su Crnogorci jasno poručili da je bilo dosta neočetničkog orgijanja dirigovanog iz Beograda i Moskve. Čizmu za vrat nakon Crnogoraca stavila mu je i međunarodna zajednica koja je uvidjela da izdajnik zaslijepljen mržnjom, neznanjem, revanšizmom i bolesnom ambicijom gura jednu članicu NATO-a u čeljusti ”srBskog” i ”ruskog sveta”.

Dritan i njegova partija sklepana u laboratoriji paramedijskog sektora i djela SPC, sada pokušavaju da se operu i sebe predstave kao ”mudre političare koji su znali kad je trenutak da presaviju tabak”.

Koncept manjinske vlade predstavljaju kao epohalno rješenje za izlazak iz krize, ali zaboravljaju da naglase da su samo oni, oni i niko drugi, krivi što je Crna Gora skliznula u ambis društvene degradacije.

Istina je da je manjinska vlada samo prelazno rješenje i priprema terena za prijevremene izbore. U tom periodu od nekoliko mjeseci koliko će trajati, moraćemo svim silama da se potrudimo da ispravimo katrastrofu koju je za nešto više od godinu ostavila diletantska vlada izdajnika.

Dritanova nepočinstva nikad neće biti zaboravljena, jer on nije spasilac, već svjedok saradnik u kriminalnom poduhvatu izdaje države.

I za to će kad tad morati da odgovara. Pred zakonom, istorijom ili Bogom.

Najnovije

U utorak sunčano i toplo

Vrijeme sjutra - pretežno sunčano. U popodnevnim satima i tokom noći uz promjenljivu oblačnost, ponegdje kiša ili pljusak sa grmljavinom, prvenstveno u sjevernim i centralnim...

Prvi komercijalni let iz prijestonice Jemena poslije šest godina

Iz prestonice Jemena Sane, koju kontrolišu pobunjenici Huti, danas je, poslije šest godina, poletio prvi komercijalni avionski let, saopštili su zvaničnici Sane. Avion nacionalnog prevoznika...

Šehović: Premijer Abazović je pontonski most za destrukciju Crne Gore

Jeftinom interpretacijom pomirenja koju plasiraju predstavnici manjnske vlade, da je predsjednik države Crnogorac, predsjednik Skupštine iz reda srpskog naroda a predsjednik vlade iz albanskog...

Abazović i Marović od sjutra u Briselu sa najvišim zvaničnicima EU

Premijer Dritan Abazović i potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova Jovana Marović boraviće od sjutra u trodnevnoj posjeti Briselu, gdje...

Đeka: Neophodnost jakih institucionalnih mehanizama za postizanje pune rodne ravnopravnosti

Rodna ravnopravnost jedan je od prioriteta ove Vlade u njenom radu na uspostavljanju pune demokratije i zaštite ljudskih prava, istakao je ministar ljudskih i...

Najčitanije

Povezano

Abazović i Marović od sjutra u Briselu sa najvišim zvaničnicima EU

Premijer Dritan Abazović i potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova Jovana Marović boraviće od sjutra u trodnevnoj posjeti Briselu, gdje...

Dukaj: Crna Gora nema Zakon o vladi kojim bi se uredile nadležnosti Vlade u sistemu podjele funkcija vlasti

Crna Gora nema Zakon o vladi, kojim bi se, u skladu sa našim pravnim sistemom, uredili položaj, nadležnosti i pozicija Vlade Crne Gore u...

Abazović sa Reintjesom: Riješeni smo da se obračunamo sa kriminalom i korupcijom

Odnosi Crne Gore i Kraljevine Nizozemske su prijateljski i partnerski i treba ih intenzivirati, naročito na polju ekonomske saradnje i vladavine prava, ocijenjeno je...

Vlada CG i Ministarstvo odbrane uputili vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajini

Odgovarajući na molbu Ukrajine za pružanje pomoći u kriznoj situaciji nastaloj agresijom Rusije na ovu državu, Crna Gora je uputila vojnu i humanitarnu donaciju...

Komentari

19 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Backović E
20.01.2022-11:44 11:44

Možda bi ovoga stratega iz podruma bilo jasnije definisati kao “svjedoka pokajnika”,………..,za svjedoka saradnika trebat će još da se potrudi,…….možda ako malo veći krastavac montira,…..i krastavaca ima raznih,………

Lordy
20.01.2022-12:00 12:00

Nemojte tako. Dritki igra dugu igru, ako se ne zaigra ima da bude sultan umjesto sultana.

A ako se zaigra, svi smo ga utulili.

Kobayashi Maru
20.01.2022-12:11 12:11

Stavio krastavac ali neđe drugo…no ajd sad.

COL
20.01.2022-12:37 12:37

Pun mjesec nad Ulcinjom u po noći. Srebrom prekiven stari grad i velja plaža. Sve mrtvim snom spava samo jedno čeljade śedi budno na krevetu. Probudio ga je san kako opet Dritan da postane bitan, kako da mu se odive opet dive i da mu se sva otvaraju vrata. Na kraju umoran mjesec ga zapostavi, a sunce čelom iz mora izronilo dočeka. Sinu ideja kao munja biću premijer mali premijer manjinske vlade. Na brzinu se obuče i obu kako ga opisa Balša Knežević sazva medije i ostalo je sadašnjost budućnost i prošlost. svi oko njega povikaše opet je Dritan bitan…

Petar Pan
20.01.2022-12:50 12:50

Odličan, pravi komentar iz naroda. Bez foliranja. Bravo Balša.

Stefan
20.01.2022-12:58 12:58

Isfrustriran itekako. A kako i ne bi kad jos mrak nije skinuo.

pero
20.01.2022-14:08 14:08

Bravo za komentar inace ovaj iskompleksirani Driutanga je inace covjekr BIA-e komeje kupila fakultaet i dr, u Sarajevu a zna se kod kojih profesora i naravno zaposljena uza familija u BG i mrzitelj CG i svega Crnpogoprskog sto je vise puta i dokazao!Najvisu mrzmju prema DPS i Milu i LSCG,SDP!!

GRAĐANSKI
20.01.2022-14:29 14:29

BALŠA KNEŽEVIĆU – SJAJNO NAPISANO !!!

Gugi
20.01.2022-14:35 14:35

Ma komentar je odlican, ali Ako je Tako onda treba stisnuti i vne glasati manjinsku Vladu. Ajde da vidimo ko ima petlju.

Milena
20.01.2022-14:38 14:38

Citam redovno tekstove gospodina Balse Knezevica,mislim,da niko tako dobro ne objasni politicku sitaciju i njene aktere,kao on razumljivo i precizno,ovaj tekst je poucan,za mnoge koji ne razumiju ili naopako sude o ovom trenutku Crne Gore.

Neko tamo
20.01.2022-15:12 15:12

Nema sta jedna obična uličarka srpska dritanka agent BIA covjek koji je obiljezio najgori period crne gore Nema sta sad ga ne vole ni jedni ni drugi Ali ne znam zasto ga vlašine njega i njegovu proizdajničku partiju sad mrze ipak i dalje je to partija koja j e omogucila cak i popa na ucg a da napomenem svega od litija svetosavlja do vecerasnjih protesta a i sa manjinskom ce moci da rade sta oce Ipak je dritanka agent bia a ura partija 2 tajkuna iz vijesti a vijesti 50% srpskog tajkuna Tako da vlašine dritanka vas i dalje cuva… Pročitaj više »

Maca
20.01.2022-15:15 15:15

Balsa Knezevic u centar kao i uvijek! Nista ne boli kao istina, BRAVO BALSA!!!

Vuk
20.01.2022-15:51 15:51

Balša tako se radi.
Bravo zlstno pero

Bravo
20.01.2022-16:05 16:05

Baki genijalac.kako ih rešetaš kao Branko Vujović rukometaše

Niksic
20.01.2022-16:18 16:18

Sjajan tekst! Odlican podsjetnik svih nepocinstava ” malog ducea”! DA SE NE ZABORAVI, NIKAD!!!

Kismet
20.01.2022-23:56 23:56

Mi Bosnjaci i Albanci nikad da naucimo gdje god se krcani svadaju mi ga placamo, tako ce biti i sa Abazovicem, koji nije htjeo nista vise nego da istjera kriminal i korupciju na povrsinu, ali u korumpirano drustvo koje jos prati Sovinizam testosterone je jednom Dritanu da prepliva bazen u kojem plivaju hiljade Jegulja.

Ne
22.01.2022-02:56 02:56

Ne treba ga vredjati ali on mora da shvati kao I premijer da nisu oni CG. Vlast cine svi politicki prestavnici, a time I prestavnici naroda I da se ne proziva na Evropu I gradjasko drustvo koje cine sve nacionalnisti a ne samo koje on voli. Veoma opasna igra koju mu neko servira a on sprovodi. Ne moze da 4 poslanika sprovode svoju politiku. Brine sto je on svesan toga ali…

Sreten_V
22.01.2022-13:13 13:13

Poštovani Balša, ovaj tekst bi trebao da bude svojevrstan “vodič” za sve kojima je politika jedina šansa u životu! Čestitam! Previše smo papira potrošili za pisanje o ovim nepomenicima, a nijesu vrijedni ni mastila na papiru!

Jopet ja
22.01.2022-18:29 18:29

Postovani kolumnista velikoga i prelijepoga imena predji sa matematicke operacije dijeljenja na mnozenje dosta je bilo napraviste od drzave cirkus.Ostalo je da se jos ceramo po ulicama ko u Bosni.Od male Crne gore napravicete jos manju necete imati vise prostora razvijati onolike zastave.Bojim se da vam hvali miris baruta dace bog da se otrijeznimo ako ne zbog nas onda racunajte na posle vas.