Subota, 22 Januara, 2022
Rubrika:

SKRIVENI DETALJI POSJETE BIH Nezaboravno duhovno-diplomatsko putovanje Zdravka Bocougodnog

Premijer Krivokapić pobrao je neizmjerne simpatije udurženja notornih ljubitelja domaće brlje, lokalnih kafanskih grebatora, neshvaćenih dragstor-poeta i rakija-demagoga kojima su taktovi životne insipracije, kao i svetom Bocoljubu, zapisani na dnu flaše.

Piše: Balša Knežević

Osvjedočeni ljubitelj tople biblijske priče, domaće šljivovice, masne gibanice i tamjana, vjerski ekstremista koji u svojoj političko-iskrivljenoj percepciji izuzetno uspješno obavlja funkciju crnogorskog premijera Zdravko Podoljub Krivokapić, ovih dana je po Bosni i Hercegovini ispoljavao svu raskošnost svoje državničke veličine.

Da ne bi vrijeđali sentiment premijera – velikog pošotvaoca lika i djela svetosavskih genocidnih heroja Radovana Karadžića i Ratka Mladića treba napomenuti da je Krivokapić boravio i u zvaničnoj posjeti Republici Srpskoj.

Kako saznaje portal Aktuleno iz izvora bliskih Krivokapiću kada je u trijeznom stanju, najuži saradnici premijera vjerskog fundamentaliste pribojavali su se da prilikom posjete BiH ne napravi neki eksces ili ne daj bože izazove diplomatski skandal. S obzirom da je samoproklamovani Isus na čelu apostolske vlade sklon ispoljavanju vjerskog fanatizma, a veliki je poklonik rakije i ideologije velikosrpskih svetaca Karadžića i Mladića, postojala je realna opasnost  da u okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini, dođe do bar nekakvog diplomatskog incidenta.

Premijer zaslužio poštovanje! Nakon njegove posjete BiH nije uvela sankcije Crnoj Gori!

Sve se međutim, završilo samo na nekoliko neumjesnih komentara, nepristojnom ponašanju i nesuvislim izjavama, ali bez pominjanja Mladića, Karadžića, jevanđelja i glorifikovanja svetosavske ideologije, što je Krivokapićev najuži krug saradnika svečano proslavio uz velike količne šampanjca nakon što je završena posjeta BiH.

Istina, prilikom zvaničnog susreta široko nepopularnog Zdravinja i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović u Banja Luci nije bilo zastave Bosne i Hercegovine, iako je RS sastavni dio BiH, što očigledno nikome na tom sastanku nije smetalo.

Premijer pomjera granice, izazvao oduševljenje!

Ne samo da je posjeta Bosni i Hercegovini prošla bez očekivanog diplomatskog skandala, već je premijer prijatno iznenadio svoje saradnike i građane BiH koji su imali priliku da prisustvuju njegovom izlivu dobrote, hrišćanske velikodušnosti, erudicije i državničkih vrlina.

Portal Aktelno ekskluzivno donosi manje poznate detalje Krivokapićeve posjete BiH.

Premijer Crne Gore je u Sarajevu diplomatiju digao na viši nivo!

Održao je epohalnu konferenciju za medije nakon koje je definitivno ušao u istoriju  ne samo kao prvi premijer, već i prvo ljudsko biće, koje je jedan grad upamtio po turi besplatnog pića, a ne po Olimpijskim igrama koje su se u tom gradu odvijale.

“1983. i 1984. godine bio sam kao vojnik prisutan za vrijeme Zimskih olimpijskih igara. Tada sam doživio da je Sarajevo isto kao i moj Nikšić. Tada sam imao to zadovoljstvo, da kada, kao vojnik uđem u ‘nekom prostoru’ koji je najčešće bio kafana, da dobijamo piće, a ne znamo ko nam to šalje. Takvo Sarajevo mi je ostalo pri srcu”, raspalio je premijer Krivokapić onako iz srca i oduševio sve kolege sa višegodišnjim radnim stažom u oronulim kafanama, parkovskim klupama i lokalnim diskontima pića.

Hladna dvolitra Krivokapićevog omiljenog banjalučkog čeka na sledeću posjetu

Zbog ove izjave premijer Krivokapić pobrao je neizmjerne simpatije udruženja notornih ljubitelja domaće brlje, lokalnih kafanskih grebatora, neshvaćenih dragstor-poeta i rakija-demagoga kojima su taktovi životne inspiracije, kao i svetom Bocoljubu, zapisani na dnu flaše.  Kako saznajemo, oni će ako Krivokapić bude zvanično ikad ponovo dolazio u Sarajevo odvojiti sredstva za jednu hladnu dvolitru piva, koje bi podijelili sa premijerom na kaldrmi Baščaršije.

Studenti impresionirani znanjem i pedagoškim taktom Krivokapića

Nakon što je svemogući Krivokapić Bocougodni ispoljavajući svoje državničke i oratorske sposobnosti osvjetlao obraz Crne Gore na zvaničnoj konferenciji za medije, stigao je čak da impresionira studente Fakulteta političkih nauka u Banjaluci svojom teorijskom lucidnošću, ”proskularnom” elokvencijom i sposobnošću da u praksi primijeni svoje bogato životno iskustvo.

Ponos crnogorske političke scene, velikosrpski erudita-svetac u ulozi političara studentima je kazao da politika treba da se vodi na način da bude etična, odnosno eterična (mislio je na kazan za rakiju), kao i da obezbijedi sve ono što predstavlja kvalitet.

Upitan od studenata da prokomentariše što podrazumijeva pod kvalitetom, svetosavski mudrac iz Amfilohijeve škole podvižništva, iznio je jednu veliku životnu istinu – da je ”najveći kvalitet znanje”.

Krivokapić sa studentima: ”Ko ima uši neka čuje – na 20 kila grožđa bez peteljke, ne više od pola kila šećera!”

Kako saznaje portal Aktuelno iz vrha Vlade, u zvaničnom saopštenju se nije našao sadržaj predavanja koje je uslijedilo, a koje ćemo mi ovom prilikom ekskluzivno otkriti. Naime, premijer je studentima objasnio da se pod znanjem podrazumijevaju praktične sposobnosti, i naveo je primjer koji je, kako je napomenuo, od životne važnosti za svakog pravog Srbina i svetosavca.

”U Otkrovenju svetog Jovana su predviđena teška vremena! Čujte i počujte, pripremite se, stražite da vas ne snađe nesreća! Kad imate znanje nijedna nesreća nije nepremostiva. Jer treba znati koliko grožđa, šljive, dunje ili čak jabuke dođe u koji kazan, treba znati nivo šećera, temperaturu pečenja, količinu alkohola, da bi vaša rakija bila savršena! Čitajte Bibliju tu je zapisano sve, budite savršeni kao otac vaš bocougodni” (ili bogougodni, na raspoloživom audio zapisu se taj dio baš i ne čuje najbolje -nap.a), poručio je premijer studentima nakon čega su uslijedile ovacije!

Kako saznajemo iz premijerovog kabineta, Krivokapić je sa studentima podijelio detalje dugo čuvane porodične tajne o pečenju ”najbolje domaće rakije”, poručivši da je ”hrišćanski dijeliti znanje za blagoslov svih ljudi”.

Suze za kraj posjete

Svetac u ulozi premijera najbolji dio posjete BiH je ostavio za kraj. Kada je završio sa nadasve dosadnim protokolarnim razgovorima i sastancima sa zvaničnicima u Banja Luci,  imao je opušten multilateralni poluzvanični sastanak sa “banjalučkim Lešinarima”, navijačkom grupom Borca iz ovog grada.

Zdravko u svom prirodnom okruženju

Fotografija premijera sa otvorenim poštovaocima lika i djela velikosrpskog genocidnog heroja Ratka Mladića “zapalila” je društvene mreže i izazvala oduševljenje među Krivokapićevim glasačima i vrhom Srpske pravoslavne crkve.

Kako saznajemo iz diplomatskih izvora, ”Lešinari” su sa Krivokapićem upriličili tradicionalno ispijanje banjalučkog piva ispred lokalnog dragstora, a pohvalili su premijera da ima ”cug dostojan Miloša Obilića”.

Kako saznajemo, upriličeno je tradicionalno obrtanje praseta na ražnju, a Krivokapić je obećao navijačima Borca da će na ljeto obavezno doći u Banja Luku na tradicionalnu (iako nezvaničnu) četno-čvarčijadu.

Od ”Lešinara”’ je dobio autentičnu fotografiju Ratka Mladića sa posvetom – ”Dragom Zdravinju, za dugo sjećanje na nezaboravne trenutke provedene ispred dragstora uz banjalučko – tvoji Lešinari”.

Kako su nam  kazali izvori bliski vrhu Vlade premijer se nakon što je pročitao posvetu zaplakao i rekao da ”mu je ovo bio jedan od najboljih dana u životu i da to nije obična proskula”.

Sve u svemu – posjeta za pamćenje iz koje će generacije diplomata moći da izvuku pouke…

Najnovije

Mrvaljević: Odbrana fotelja!

piše Nebojša Mrvaljević, Forum slobodnih građana Luča Pokušaj jedne od političkih grupacija na javnoj sceni Crne Gore da pronađe izlaz iz „vrzinog kola“ koji se...

DF: Glasaćemo za smjenu Abazovića, to je korak ka rješavanju političke krize

Iz Demokratskog fronta saopšteno je da će njihovi poslanici podržati inicijativu da u skupštinsku proceduru bude uvrštena tačka dnevnog reda vezano za razrešenje potpredsjednika...

Ministarka zdravlja se nije udostojila doći, već poslala zamjenu koja ne zna đe je...

Odbornici hercegnovskog parlamenta juče su raspravljali o stanju u bolnici Meljine, a prema riječima predsjednika lokalnog parlamenta Ivana Otovića, jedina tačka dnevnog reda i...

Maloku: Za svaku osudu zasjede i uvrede Abazoviću

Zasjede i uvrede upućene Dritanu Abazoviću u Podgorici, su ne samo za svaku osudu već i neprihvatljive, napisao je na svom Twitteru kosovski politčki analitičar Albinot Maloku. Vrijeđati...

Budućnost u Rusiji: Bez opterećenja na favorita

Pravi odnos i dobra šema do 40. minuta rukometašicama Budućnosti donijeli su egal u Podgorici protiv jednog od favorita za trofej Lige šampiona. Rostov se...

Najčitanije

Povezano

Damjanović: Premijera Krivokapića i njegovu Vladu više ne podržava ni Dara sa Smokovca

Da iz dana u dan sve više gubi podršku premijer Krivokapić i njegova “pokojna” 42. Vlada pokazuje podatak da je izgubio podršku jednog od...

KRIVOKAPIĆ I BEČIĆ: Gnušali se obezbjeđenja i službenih automobila, a odlaze sa mercedesom i četom agenata za bezbjednost

Premijer Zdravko Krivokapić prvog radnog dana u Vladu Crne Gore stigao je taksi vozilom, a pitanje je da li će tako i otići iz...

Laković uvrijedio autore pravilnika, Sekulović odbio da se sretne sa njim

Izrada pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije prekinuta je do daljnjeg zbog sukoba ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića...

U čijem dvorištu će ostati Zdravkov politički leš

Piše: Šeki Radončić (radiosarajevo.ba) Dileme nema - klerofašistička vlada premijera Zdravka Krivokapića, koja je od Crne Gore za samo 13. mjeseci napravila pravu Hirošimu, je...

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TV_EU
26.05.2021-13:48 13:48

SJAJNO ! :)))

Rovca sa katunima bez struje
26.05.2021-16:11 16:11

Nas Zdravko je kompletan čoek. Porodičan,obrazovan,inteligentan,nekoruptivan…! Čoek popije po rakiju ili pivo.Šta ima tu sporno.Veliki Čerčil je pijo pi bocu wiskija na dan a nas Tile po vise čaša pa ih niko nije zvao bocoljubima. Zdrako ima malo političkog iskustva ali obzirom na visoki stepen inteligencije brzoce naučit i taj zanat.Mi smo ga glasali.Listom. Očekujemo da naredi danam dovedu struju u sela i na katune.

cikoticka
26.05.2021-21:32 21:32

mozda za 30 i kusur godina on nesto o diplomatiji i demokratiji nauci pa odmah posle toga ce vama struju na katune “mozda da; mozda ne” dovuci, isto onako kao kad i planine pomjera pa tako stize i struja, “veseli se srpski rode, nema struje a ni vode

Tihana
26.05.2021-18:13 18:13

Džaba vam da vam uvedu elektranu. Vazda veze ostati u mraku ako za OVO smatrate da je inteligentan.

Liberal
26.05.2021-18:20 18:20

Ovome su popovi oblikovali pogled na svijet I svetosavska dogma a apstraktno misljenje I evolucija u racionalnom kontekstu se kod njih dozivljava ka antisrpstvo i zli zapad e sa njima cemo u evropu

Nece ura dati
26.05.2021-18:23 18:23

Rakija,metafizika,popovi,epsko laprdanje,situiranje mitologije u svakodnevni diskurs I mood srednjeg vijeka eto vam karakter premijera Cg u 21 vijek

Primavera
27.05.2021-01:14 01:14
Reply to  Nece ura dati

endemska vrsta predatora!

Primavera
27.05.2021-01:13 01:13

da ništa ne znaš o njima, kad ih pogledaš vidiš – jad ! Ne znaš koji su jadniji : Ovi ispred ili ovi – iza! Moralna bijeda !

milica ja c
27.05.2021-01:24 01:24

ovo mi lici na ristovu ljubav sa onim cecinim, pa zavrse u zlocinu.
Nesto se nemogu sjetiti dali ih DB organizira. Ne ,rastu ko gljive sami od sebe prije kise.