Subota, 25 Septembra, 2021
Rubrika:

Plagijatori lažne istorije

Samo u politički krajnje nezrelom, nerazvijenom i nestabilnom društvu – u kome još uvijek dobrim dijelom dominira homo politicus koji je s političkom samosviješću dospio do nivoa koji je između neandertalca i helenskog idiotesa - bilo je moguće da nastane, održi se i prosperira politička partija kao što je Demokratska Crna Gora.

Za aktuelno.me

Piše: Milenko A. Perović

Veliko je opsjenarstvo sve što ima ikakve veze sa strankom po imenu Demokratska Crna Gora. Naziv joj je sastavljen od dvije neistine. Ako se ne sudi po praznim riječima, no po djelima, nije ona demokratska ni crnogorska! Golim se okom to vidi po njenom odnosu prema crnogorskoj državnoj samobitnosti, naciji, istoriji, kulturi, religiji i jeziku. Vidi se i po njenoj asistenciji u milenijumskoj pljački crnogorskog sakralnog blaga i ignorisanju pet vijekova postojanja Crnogorske pravoslavne crkve.

Od kada se dokopala dijela vlasti, „Demokrate“ su postali važni činilac u pokušajima srbizacije i klerofašizacije crnogorskog društva!

Milenko Perovic
Milenko Perovic

Kad bi im se uradio mentalni i politički ultrazvuk srca,  otkrilo bi se da im je u lijevoj pretkomori Pavle Đurišić, a u desnoj Draža Mihailović. Između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta nema ideološke, nego samo taktičke razlike. Demokratski front je riječju i djelom profašistička stranka, „Demokrate“ „samo“ djelom!

Središte ideologije „Demokrata“ – koje pokušavaju sakriti kao zmija noge – laž je istorijskog revizionizma. Ona je učvršćena u obliku fantazmi o četničkom „antifašizmu“ i „svetosavskom“ hrišćanstvu. Sve što u političkoj praksi čine, neumorno je „kreativno“ plagiranje  ovih pseudo-istorijskih i pseudo-religijskih fantazmi.

Kad su ih osnivali kao političku partiju, duhovni oci „Demokrata“ smislili su da isticanjem male taktičke razlike prema Demokratskom frontu mogu okupiti politikantsku družinu umivenog, obrijanog i crvenim kravatama zaoglavljenog četništva. Procijenili su da će se ono u takvom mimikrijskom obliku lakše variti – a imati iste, ako ne i bolje velikosrpske efekte – od istog takvog, ali krezubog, runjavog i gibaničarskog četništva Demokratskog fronta. Ujedno, na lijepak njene „građanske“ frazeologije hvatale bi se brojne lakovjerne „građanske“ blećine!

Beskrajno zapjenušano i neurotično fraziranje o „podjelama“ i „pobjedama“ – bez jednog jedinog ozbiljnog programskog stava –  od početka je pokazivalo da  „Demokrate“ nijesu niti mogu biti išta drugo do redizajnirana, prividno neekstremistička i „narodu prihvatljiva“ verzija Demokratskog fronta.

Samo u politički krajnje nezrelom, nerazvijenom i nestabilnom društvu – u kome još uvijek dobrim dijelom dominira homo politicus koji je s političkom samosviješću dospio do nivoa koji je između neandertalca i helenskog idiotesa – bilo je moguće da nastane, održi se i prosperira politička partija kao što je Demokratska Crna Gora.

Njeni tvorci, čelnici i sljedbenici od početka su stvarali opsjenu da je Demokratska Crna Gora pragmatična politička skupina poštenih i nekomprimitovanih mladih ljudi modernog političkog senzibiliteta, bez velikih i opterećujućih ideoloških i programskih shema. Opsjenu su dodatno pojačavali glumljenjem zamora od tobožnjih „crnogorskih podjela“ i oglašavanjem „spasonosne formule“ pomiriteljske politike društvenog konsenzusa, s fakinerijskim brbljanjima o građanskom miru i prevazilaženju crnogorsko-srpske aporije.

Čuvajući u svojoj intimi ideologiju četničkog fašizma i stvarne programske namjere, „Demokrate“ su uspjeli postati značajnom političkom snagom Crne Gore. Štaviše, politička glupost, zle namjere ili vlastiti interesi brojnih babica koji su se nadvile nad Crnom Gorom, uslovili su da se – kao u kakvoj subleskastoj komediji zabune – ova partija počne tretirati kao velika proevropska i demokratska nada ove nesretne države.

Zapadna evroamerička politika i diplomatija na Balkanu – zapravo, svuda dokle je dopro Pax americana –  u potonjih trideset godina djelovala je taman kao da je slijedila stari Njegošev izvještaj: „Đe god dođu, donose groznicu!“

Od potonjih parlamentarnih izbora zapadna „pamet“ naumila je da „demokratizuje“ Crnu Goru podržavanjem „Demokrata“ i Ure. Nije je uzbuđivalo previše što su i petorazredni diplomati mogli shvatiti da su ove partije upotrebljive jedino da upropaste zemlju, ponajprije slijeđenjem i sprovođenjem klerofašističkog programa u kome su sjedinjeni „svetosavski“ klerikalizam i velikodržavni fašizam.

Doduše, zapadna diplomatija tražila je samo da se ove dvije „demokratske nade“ malo retuširaju, prva tako što će još vještije sakriti svoju četničku prirodu, a druga svoje porijeklo iz duha medijske mafije!

Djelo retuširanja je odluka „Demokrata“ da u crnogorskom Parlamentu glasaju za Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici. Iz istoga nauma je i odluka da im „lider“ preko digitalnih telala objavi urbi et orbi – posebice preživjelom narodu Srebrenice – da genocidni zločin koji se na njih sručio gore od ikakvog uragana „nema nacije ni vjere.“

Odmah se viđelo dokle dopire „pamet“ evroameričke diplomatije u poslu građanskog pripitomljavanja „Demokrata.“ Kao što iz dresure često opet probije divina, ni „Demokrate“ nijesu mogli suspregnuti svoju pravu ideološku prirodu. Proradila je u njima sila panađurskog fašizma. Ona ih je naćerala da smisle rezoluciju o osudi genocida iz Drugog svjetskog rata u Pivi i selu Velika.

Panađurska računica im je pokazala da su prećerali u evropejstvu. Uhvatio ih je strah da bi to u vaskolikom srpstvu moglo izazvati zabune i nedogovanja u pogledu njihovog stvarnog ideološkog identiteta. Da saniraju štetu prije no eskalira, požurili su da prijedlogom nove rezolucije istinu o svom identitetu vrate u prirodnu fašističku ravnotežu.

Za to je bilo potrebno dodatno revizionističko falsifikovanje prošlosti kojim su „Demokrate“  ispodmukla pokušali, ni krive ni dužne, posrbiti nastradale Pivljane i Veličane. Tako su se opet mislili uključiti u oštru konkurenciju „nadmetanja u srpstvu“ i isprednjačiti u osudi zločina koje su po Crnoj Gori, uz nacističku diviziju „Princ Eugen,“ činili fašisti iz komšiluka.

Međutim, ko stalno plagira lažna djela istorijskog revizionizma, mora zakonomjerno nabrečati na osvetu nepotkupljivih činjenica u najnezgodnijem trenutku. Istorijske činjenice su neumoljive!

Ideološki preci današnje „Demokratske Crne Gore“ u Drugom svjetskom ratu bili su crnogorski četnici! Stotinama hiljada dokumenata – koji se čuvaju u svjetskim arhivima – od Beograda do Moskve i Vašingtona, posvjedočeno je bezbroj puta da su crnogorski četnici kolaborirali s italijanskim fašistima i njemačkim nacistima.

Masakre naroda u Pivi 1943. i Veliki 1944. godine izvršili su njemački nacisti kao ratni saveznici crnogorskih četnika. Albanski i bošnjački fašisti bili su saveznici četničkih saveznika. Istina, saveznici saveznika međusobno su se ponekad gledali preko mušice, ali zajednički poslodavac im je bio nacifašistički gazda. Svi zajedno pripadali su golemoj evropskoj crnoj internacionali nacifašista i kolaboracionista.

Nikad u crnogorskoj povijesti nijedna vojno-politička organizacija nije imala saveznika koliko crnogorski četnici. Članstvo u crnoj internacionali dijelili su s italijanskim fašistima, njemačkim nacistima, fašistima Draže, Nedića i Ljotića, albanskim balistima, hrvatskim ustašama, muslimanskom SS Handžar divizijom, slovenačka Bijelom i Plavom gardom, grčkim fašistima, mađarskim hortijevcima, Frankovim falangistima, Mozlijevim engleskim nacistima, Kvislingovim norveškim esesovcima, ukrajinskom SS-divizijom Galicija, Petenovim kolaboracionistima, Manerhajmovim Fincima, holandskim, danskim i belgijskim esesovcima, estonskim, letonskim i litvanskim nacistima, bugarskim i bjeloruskim esesovcima, rumunskim i poljskim esesovcima, ruskim Vlasovcima, esesovcima Kavkaza, Povolžja, Zakavkazja, Srednje Azije etc.

O „antifašizmu“ crnogorskih i ostalih četnika u bitkama na Neretvi i Sutjesci nepristrasno svjedočanstvo ostavio je Vilijam Dikin, član engleske vojne misije pri Vrhovnom štabu, u knjizi Bojovna planina: „Četničko učešće u vojnim operacijama Osovine za vrijeme nedavne neprijateljske ofanzive protiv partizana stajalo je ove – od januara 1943., u toku operacija „Vajs“ – teških gubitaka, od kojih je gotovo polovina posljedica četničkog klanja zaostalih i ranjenih boraca.“

Da nije bilo lokalnih četničkih “antifašista” koji su dobro poznavali teren, okupatorski zlikovci ne bi bili u stanju da u pećinama Pivske planine u proljeće 1943. godine pronađu i pobiju oko 1800 partizanskih ranjenika i medicinskog osoblja.

A šta tek reći o osvjedočenom “antifašizmu” Pavla Đurišića, koji mu nije smetao da počini istinski genocid i pobije preko devet hiljada sandžačkih Bošnjaka, najvećim dijelom žena, đece i staraca?!

Da se nijesu možda „Demokrate“ dozvali pameti pa odlučili da parlamentarnom rezolucijom definitivno raskinu sa svojim ideološkim precima?!

Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

 

Najnovije

Dva incidenta na sjeveru Kosova: Požar u opštini Zubin Potok, podmenut eksploziv u Zvečanu

Dva incidenta zabilježena su na sjeveru Kosova, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, zbog recipročnih mjera koje je Vlada Kosova uvela 20. septembra za automobile...

Preminuo Zoran Kaćo Kovačević, dugogodišnji radnik RTCG

Dugogodišnji radnik Javnog servisa Zoran Kaćo Kovačević preminuo je sinoć u 65. godini. Kovačević je u Javnom servisu bio stalno zaposlen od 1980. godine. Više...

NBA: Đinobili ponovo u San Antonio Sparsima

Čuveni argentinski košarkaš Emanuel Đinobili se vratio u klub u kojem je proveo cijelu NBA karijeru. Popularni Manu će raditi kao specijalni savjetnik za košarkaške...

Discord uvodi novu opciju

Discord trenutno testira Watch Together, novu opciju, preko koje će se korisnici ove aplikacije dodatno povezivati. Discord je veoma popularan u gejming zajednici i koristi...

Da li je cilj vlasti da se više ne vijori crnogorska zastava na međunarodnim...

piše Slavko Mandić Ništa nije slučajno, pa ni mogućnost da Svjetska antidoping agencija (WADA) isključi crnogorske sportiste iz svih takmičenje. Razlog je što Ministarstvo na...

Najčitanije

Povezano

Izabrani narod

Za aktuelno.me Piše: Milenko A. Perović Djeluje kao fantazmagorično avetanje kad panađurski nacionalisti tvrde da su Srbi od Boga izabrani, pa valjda zbog toga misle da...

Krvavac: Ko je protiv ekološke rekonstrukcije TE taj je protiv Pljevalja

Ovih dana smo svjedoci raznoraznih tumačenja i političko-ekspertskih analiza u vezi sa opstankom i daljim radom TE Pljevlja, poručuje Bojan Krvavac, potpredsjednik OO Demokratske...

Izborom novog menadžmenta ‘Monteput-a’ stvoriće se formalni preduslovi za početak pregovora o smanjenju putarine tunela Sozina

Izbor novog menadžmenta u državnom preduzeću „Monteput“ koje gazduje tunelom „Sozina“ predstavljaće osnovu i preduslov da se u saradnji sa resornim ministarstvom otpočnu dogovori...

DF Budva: Nećemo podleći ultimatumima Demokrata, Radović da podnese ostavku

Demokratski Front Budva neće podleći ultimatumima Demokratske Crne Gore, poručeno je sa današnje press konferencije odborničkog kluba te partije. Oni su podnijeli inicijativu Ministarstvu javne...

Komentari

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
24.07.2021-07:52 07:52

Vidi ovih manekenčića i ulicara sto su se od jednom pojavili nista ne rade znaju da lažu a postado se 2 najjaca partija u crnoj gori

Ali dobili su blagoslov od joanikija pa ce jos vise ojacati

Neko tamo
24.07.2021-07:53 07:53

Pod hitno ove gejiće sto prije maknuti sa vlasti

Neko tamo
24.07.2021-07:56 07:56

Je li moguce ovi gejići da nam vode drzavu i da su 2 najjaca partja u crnoj gori

Neko tamo
24.07.2021-08:48 08:48

Kada su ovi gejici podvalili i snimali Tamaru sa rtcg te taj snimak su i miško kesedzija i zeljko govedo pomogli da se objavi sa ciljem da se smjesti Tamari

Sto govori da je dps trebo davno da rijesi problem sa 2 tajkuna od kojih je jedan glup

...
24.07.2021-09:05 09:05

Bravo, profesore. Neka sad malo prouče podatke ovi junoše četnički

Miodrag Draga Blažo'a
24.07.2021-09:53 09:53

SJAJAN TEKST! “Demokrate” su najviši fakini, foliranti, lažovi i prevaranti, ali ka takove ništarobe i najuspjeliji glumci na crnogorskoj političkoj sceni. URA-ši su niko i ništa. Oni su bezlične bijele džigerice, koje, nažalost odlučuju o našim sudbinama i sudbini Crne Gore – i podržavaju klero-fašiste, srbo-četnike i anti-crnogorce pomeđu kojih spadaju i đečki tkz. “Demokrate”.

Neko tamo
24.07.2021-10:12 10:12

URA je samo projekat i marioneta 2 tajkuna od kojih je jedan glup to su miško kesedzija i zeljko govedo oni su stvorili uru da preko je politicki djeluju a i preko vijesti i ure da kupe sto vise glasaca crnogorskog bloka

Valter
24.07.2021-11:19 11:19

Mickey plaća objave na instagramu. Kao Stanija. Upravo je njegova objava do njene. Mada, kako cujem…hahaha Ko meduza radi

Naroz
24.07.2021-13:43 13:43

Nevjerovatna je količina beskrupuloznosti i podlosti koju su “Demokrate” demonstrirale sa prijedlogom rezolucije o tzv.”genocidu u Dolima i Velici”, sa kojim su željeli da naprave nekakav kontrateg rezoluciji o Srebrenici… Medjutim previdjeli su par stvari, prvo (fokusiraću se na zločin u Dolima kod pivskog sela Miljkovac) zločin je izvela 7 SS divizija “Princ Eugen”, dakle Njemci, saveznici četnika (bolje rečeno četnici su bili poslušnici Njemačke u II sv ratu). Drugo, žrtve nisu bile isključivo Srbi… Treće, za sve, pa i ove zločine su osudjena i obješena u Beogradu 1947. dva komadanta “Princ Eugena”, jedan je poginuo u borbi, a jedan… Pročitaj više »

džudović
24.07.2021-21:48 21:48

Neznaveni su kao i mučenica Bratićka. Kad Martinović predlaže rezoluciju smuči mi se. Sa njim smo se sprdali u Kolašinu, sad je podigao glavu da fascinira CG, a u suštini je prazan prostor, sklon svemu i svačemu. Samo se pitam ko može glasati za ovu sektu. Nijesu ništa drugo nego sekta.

Mico
25.07.2021-00:01 00:01

E da je ovo neko drugi napisao,a ne Milenko,mozda bi covjek I mogao pomisliti da I'ma malo u po nekoj recenici I istine..

Mne
25.07.2021-06:22 06:22

DEMOKRATE= SEKTA CRVENIH KRAVATA

Bijeli Pavle
25.07.2021-07:33 07:33

Dok se odriču genocidnosti upravo taj talenat pokazuju u Crnou Goru