Petak, 27 Maja, 2022
Rubrika:

Otpis stanovništva

Kvislinške vlasti Crne Gore - po nezakonitoj užurbanosti da po svaku cijenu provedu popis stanovništva – imaju namjeru da slijede Ćosićev model tihog etničkog čišćenja i da ga dodatno ''oplemene'' metodologijom falsifikovanja popisnih statistika. Bez sumnje, ''metodologiju'' će za ovu priliku pozajmiti od kolega iz Srbije ili će, naprosto, njima prepustiti da vode cijeli popisni proces i do mile volje ''friziraju'' popisne statistike!

Za aktuelno.me

Piše: Milenko A. Perović

Tri fašističke falange – uz nesebičnu pomoć Beograda, Moskve i tzv. Zapada – na lanjskim parlamentarnim izborima otele su državnu vlast u Crnoj Gori. Uz otvorenu ili prešutnu podršku istih političkih „adresa,“ sada građanima namjeravaju trajno oteti Crnu Goru, razdržaviti je i pretvoriti u prirepak Srbije.

Isti plan pravljenja „Velje Srbije“ – koji je podrazumijevao gutanje Crne Gore – imao je „srpski bog Mars“ devedesetih godina prošloga vijeka. Većim dijelom plan tada nije uspio, iako je na njegovom ostvarivanju radila  sva sila oružja bivše JNA i „pobunjeni Srbi“ po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Kosovu. Nije bilo dovoljno ni što su se komanda i logistika ostvarivanja plana nalazile centralizovane u Beogradu pa ni  što se tzv. Zapad licemjerno i kalkulantski držao, upotrebljavajući velikosrpstvo kao batinu za razbijanje Jugoslavije i socijalizma u njoj!

Milenko Perovic
Milenko Perovic

Osvajačke planove velikosrpstvo nije uspjelo realizovati devedesetih godina prošloga vijeka. Sada ih namjerava definitivno  ispuniti agresorskom projekcijom „Srpskog sveta.“ U njemu za Crnu Goru ima mjesta samo kao za „treću srpsku državu,“ dakle, „Republiku srpsku na moru.“

Za ostvarivanje te projekcije velikosrpskom hegemonizmu više nije potrebna oružana sila ni unutrašnji „sedmi bataljoni.“ Zahvaljujući rezultatima stogodišnjeg mentalnog rata protiv Crne Gore i Crnogoraca, on je u Crnoj Gori instalirao Crkvu Srbije kao svoju moćnu transmisiju. Instalirao je i niz plaćeničkih petokolonaških struktura koje su u bitnom ugrozile nezavisnost i suverenost Crne Gore.

Uspio je na taj način svoju Petu kolonu u Crnoj Gori dovesti na vlast na prividno legalnim i legitimnim parlamentarnim izborima. Međunarodni politički činioci prihvatili su taj banalni privid kao „pobjedu demokratije“ i u potpunosti razvezali ruke beogradskom velikosrpstvu ne samo da čini šta hoće u Crnoj Gori, nego da čini što hoće s Crnom Gorom!

Trajno otimanje Crne Gore velikosrpski ideolozi imaju namjeru provesti radikalnom izmjenom nacionalne, vjerske i jezičke strukture Crne Gore. Oni hoće hitno promijeniti dušu Crne Gore i tu promjenu ustavno-pravno i politički učvrstiti do mjere u kojoj će Srbi jednim potezom postati „većinski narod“, a Crna Gora „država srpskog naroda.“

Oni to namjeravaju provesti popisom stanovništva. Da li je to moguće izvesti rutinskom statističkom operacijom? Naravno, to ne bi bilo moguće ako bi se popis izveo na zakonit način. No, postojeća „crnogorska“ vlast ogrezla je u bezakonju, pa će joj i popis zasmrđeti bezakonjem kome je svrha srbizacija Crne Gore!

Ideološku paradigmu srbizacije Crne Gore formulisao je Dobrica Ćosić. Izvorno se ona odnosila na plan pune srbizacije Srbije „strategijom“ odstranjivanja nacionalnih manjina iz Srbije. No, njegov plan je vaskrsnuo u pripremama za crnogorski popis kao „strategija“ odstranjivanja Crnogoraca i drugih iz Crne Gore!

Instinktivno slijedeći Hitlera i Gebelsa, Ćosić je napisao u knjizi Promene (Novi Sad, 1992): „Osloboditi one koji se sa Srbima ne osećaju slobodnim i koji Srbima ograničavaju i zagađuju slobodu na njihovoj zemlji.“

Ćosić želi „osloboditi“ Srbiju od onih koji žive u njoj, a nijesu Srbi. Drži da bi im tako Srbija, takoreći, načinila golemu uslugu. Dozvolila bi im da se oni „oslobode“ od Srbije, jer se u njoj „ne osećaju slobodnim.“

Isto tako, oni će Srbima – koji ostaju da žive u Srbiji – učiniti uslugu. „Oslobađajući“ sebe od Srbije, oni „oslobađaju“ Srbe od sebe. Srbima čine uslugu, jer Srbi su se ośećali loše živeći s njima. A ośećali su se loše, jer su im drugi „ograničavali“ slobodu da budu Srbi. Štaviše, oni su Srbima „zagađivali slobodu,“ pa je ekološki više nego opravdano da izvrše asanaciju terena odseljavanjem u druge zemlje?!

Ćosić nije eksplicirao kako treba Srbiju „osloboditi“ od nacionalnih manjina. Nije mu bilo zgodno da jasno kaže da se ne isključuje ni „konačno rješenje“ po uzoru na Hitlera i Gebelsa. Kako bilo, za tri decenije rapidno je smanjen broj pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom broju stanovnika Srbije. Nije više daleko ni ostvarivanje fašističkog ideala čiste „nacionalne države.“

Kako je Ćosićeva zamisao tihog etničkog čišćenja primjenjivana na popisima stanovništva u Srbiji? Dobar primjer daje popis iz 2011. godine:

Prvo. Ideološka i politička priprema javnosti za popis stanovništva tekla je s gotovo neskrivenim propagiranjem ostvarenja čiste „nacionalne države.“ To je podrazumijevalo obeshrabrivanje pripadnika nacionalnih manjina da se nacionalno izjašnjavaju u skladu sa svojim uvjerenjima i nacionalnim porijeklom.

Drugo. Popis su organizovale odgovarajuće državne službe, bez mogućnosti građanstva da pristupi popisnim materijalima i podacima.

Treće. Popisivači su očigledno bili instruirani da postupaju na nezakonit način. Đe god su mogli, agresivno su nastupali prema građanima i vršili pritisak da se o svom nacionalnom, vjerskom i jezičkom identitetu ne izjašnjavaju po svojoj slobodnoj volji, nego onako kao im popisivači „sugerišu.“

Četvrto. Popisivači su grafitnim olovkama unosili podatke u popisne materijale, ne ostavljajući građanima kopije popisnih materijala s njihovim podacima.

Peto. Između popisa i objavljivanja njegovih rezultata prošlo je više od godinu dana. U vrijeme usavršenih statističkih metoda i digitalne tehnike, dužina „obrade podataka“ izazivala je ozbiljnu sumnju u vjerodostojnost mnogih objavljenih podataka, posebno onih o nacionalnoj i vjerskoj strukturi stanovništva.

Šesto. Onemogućivano je javno iznošenje sumnji u regularnost popisa. Naprimjer, „najstariji list na Balkanu“ odbio je da publikuje naručeni intervju s autorom ovoga teksta. Naime, na temelju gore predočenih činjenica, iznio sam ozbiljne sumnje u legalnost i legitimnost cijelog popisa stanovništva.

Kvislinške vlasti Crne Gore – po nezakonitoj užurbanosti da po svaku cijenu provedu popis stanovništva – imaju namjeru da slijede Ćosićev model tihog etničkog čišćenja i da ga dodatno „oplemene“ metodologijom falsifikovanja popisnih statistika. Bez sumnje, „metodologiju“ će za ovu priliku pozajmiti od kolega iz Srbije ili će, naprosto, njima prepustiti da vode cijeli popisni proces i do mile volje „friziraju“ popisne statistike!

Svakoga dana s raznih strana stižu upozorenja da „crnogorska“ vlast ignoriše i ruši sve zakonske, proceduralne i profesionalne uzuse u pripremama popisa. Na ogoljen način ona pokazuje da joj je osnovna namjera s popisom da dođe do „projektovanih“ poželjnih rezultata. Potpuno je slobodna da krši zakone i Ustav i izvrši „popisno“ nasilje nad Crnom Gorom, jer zna da joj iz tzv. Evrope neće biti upućena jedna jedina kritička riječ!

Cilj je velikosrpskog Beograda – a tri fašističke falange samo su njegova transmisija – da od Srba načini većinski narod u Crnoj Gori. Velikosrbi tu namjeru ne skrivaju. Naprotiv, smatraju da je došlo vrijeme da im Crna Gora trajno padne u naručje kao zrela kruška.

Poslije toga, tehničko je pitanje donijeti novi Ustav kojim će Crna Gora biti definisana kao „država srpskog naroda,“ a Crnogorci i drugi manjinski narodi biti navikavani da se pomire s postojećim stanjem stvari i pristanu na budu građani drugog reda. Za Crnogorce i druge preostaće izbor između srbizacije i trajnog iseljavanja iz Crne Gore!

Beograd i njegovi lokalni falangisti ne ostavljaju nikakvu sumnju u svoju spremnost da krivotvore popisne statistike! Oni politički gospodare procesom popisa! Neće ih kontrolisati odgovarajuća evropska statistička institucija, kao ni političke institucije EU. Oni će organizovati popis i određivati korpus, smisao i oblik popisnih pitanja. Oni će sabirati i objavljivati popisne podatke! Oni će do mile volje „štimati“ popisne statistike. Oni će političku i opštu javnost držati podalje od uvida u popisne materijale.

Popis je demonski usmjeren protiv Crnogoraca i pripadnika svih drugih nacionalnih zajednica. To uistinu nije popis, nego otpis cjelokupnog stanovništa koje želi slobodnu, suverenu i građansku crnu Goru.

Za građansku Crnu Goru situacija ipak nije beznadežna.  Građanska Crna Gora treba da bojkotuje takav popis! Neka onda fašistički falangisti popisuju sami sebe! Tako će ovoj i budućim generacijama građana Crne Gore ušteđeti trud sačinjavanja indeksa nacionalnih i državnih veleizdajnika!

Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Zvezda i Partizan večeras počinju borbu za tron ABA lige

Zvuči pomalo čudno i nevjerovatno, ali će košarkaši Crvene zvezde i Partizana od večeras igrati prvo finale ABA lige od 2013. godine. Prije devet...

Odložena sjednica Skupštine Opštine Berane: Došli samo odbornici DPS-a

Na sjednicu Skupštine Opštine Berane, na kojoj je danas trebalo da se izabere predsjednik lokalnog parlamenta, nije došao niko osim devet odbornika Demokratske partije...

UŽIVO POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO Abazović imao kriptovani telefon, sreo se sa Parezanovićem; Koprivica:...

U parlamentu je počela sjednica na kojoj Dritan Abazović odgovara na pitanja poslanika u okviru premijerskog sata, prvi put od kada je izabran za...

Rusija proglasila petoro hrvatskih diplomata personama non grata

Rusija je proglasila petoro hrvatskih diplomata personama non grata. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasadoru Hrvatske uručena protesna nota u vezi sa...

Uveden stečaj u Meljine kompleks

Privredni sud Crne Gore otvorio je stečajni postupak u kompaniji “Meljine kompleks”, na prijedlog stečajnog povjerioca Opštine Herceg Novi. Sudija Dragan Vučević za stečajnog...

Najčitanije

Povezano

Dugo putovanje od naroda do nacije

Za aktuelno.me Piše: Milenko A. Perović Ponovno otvaranje crnogorskog nacionalnog pitanje mora počivati na jasnoj svijesti o odnosu etnološkog pojma naroda i politološkog pojma nacije. Samo...

Nestaju li Crnogorci?

Za aktuelno.me Piše: Milenko A. Perović Kao što je svjetska povijest prepuna svjedočanstava o nestalim narodima, tako i u Crnoj Gori još žive predanja o narodima...

Velikosrpstvo kao kolektivna paranoja

Za aktuelno.me Piše: Milenko A. Perović Velikosrpstvo je radikalni oblik nacionalizma. Na njemu se gradi  nacionalistička ideologija srpskog velikodržavlja. Njen program čine tribalizacije i militarizacija srpskog...

Kako Crkva Srbije pravi „Stari poredak“

Za aktuelno.me Piše: Milenko A. Perović Najnovija prijetnja šefa lokalne filijale Crkve Srbije da će srušiti Njegošev mauzolej i na njegovo mjesto načečeriti Karađorđevića kapelu opet...

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sekićanin
18.09.2021-07:49 07:49

Istina profesore,grafitnom olovkom su vršili popis, ali u mom slučaju Crnogorac, je popisivačica morala upisat hemijskom. Za ostalo, mogla je belježit što je volja.

Vidji brata
18.09.2021-08:32 08:32

Kako je tebe dobro brato hahaha aook

Nikola
18.09.2021-11:04 11:04
Reply to  Vidji brata

Rece svinja kome je svinja na zasravi….grooookkkkk :)))))))))))))

Śale
19.09.2021-06:03 06:03

BOJKOT

Bijeli Pavle
12.12.2021-04:27 04:27

Kakav bijes u svakodnevnom životu kod turskih podanika izaziva podsjećanje na Njegoševu,, Crnogorci ne ljube lance,, Primjer, pada snijeg vozim biciklo i komšija veli što ne stavim lance…