Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Oprostite što smo asfaltirali

Jer, koliko god se čovjek trudio da prelista protekli učinak sadašnje vlasti nema šanse da pronađe ni trunku njihovog iniciranog boljitka po državu. Bar ne za Crnu Goru. Sasvim je druga priča o učinku za državu Srbiju. Tu su već ''open''. Čak, toliko ponizni u raznim ''levelima'' da bi ta snishodljivost mogla biti elementarno gradivo u sastavljanju profila gubitnika.

piše: Željko Vukmirović

Kompleksi pobjedničke vlasti od 30. avgusta 2020. godine zaista znaju da budu kompleksna stvar. I zalud im svaka promocija pobjede. Za trenutnu skupštinsku većinu povratak potvrdi stečenih kompleksa svako malo iznova podsjeća samo na gubitničku prošlost i totalnu nemogućnost iskoraka u bilo kakvu pozitivnu viziju budućnosti. Ukratko, džaba im sve.

Bilo bi lijepo i lako kada bi mogla da se ustanovi ona stara krilatica “džaba ste krečili”, ali sadašnja vlast u Crnoj Gori u svojoj sveopštoj pomami urušavanja države i uvećanja ličnih i partijskih budžeta nije ostavila ni centa čak ni za ovlaš premazivanje, a kamoli krečenje.

Takva im je i kampanja za predsjedničke izbore. U ponudi je samo ponovna isporuka gubitničkih kompleksa koje su decenijama sakupljali. Tako se i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević svojim posljednjim nastupom, priličnijim vašarištu nego ozbiljnom političkom angažmanu, samo uklopio u kompleksašku sudbinu jedne ideje i sapleo o sasvim izvjesnu količinu frustracija koalicije kojoj pripada. I opet samo Milo, Milo, Milo… Zapravo, ispostavlilo se samo da je ozbiljno ogrezao u poraznom nasljeđu svog starijeg saborca Predraga Bulatovića koji je cijelu svoju karijeru posvetio izražavanju frustracija sadašnjim crnogorskim predsjednikom. Savršen angažman za samouništenje.

Jer, koliko god se čovjek trudio da prelista protekli učinak sadašnje vlasti nema šanse da pronađe ni trunku njihovog iniciranog boljitka po državu. Bar ne za Crnu Goru. Sasvim je druga priča o učinku za državu Srbiju. Tu su već “open”. Čak, toliko ponizni u raznim “levelima” da bi ta snishodljivost mogla biti elementarno gradivo u sastavljanju profila gubitnika.

Nego, kad se već prevrću stvari iz prošlosti, valja podsjetiti na prvi zvanični defile prosrpskih snaga u Crnoj Gori i promotivnu šetnju glavnom ulicom glavnog grada, krajem 90-tih godina prošlog vijeka.

Ispraćeni su domaćinskom konstatacijom – oprostite što smo asfaltirali.

I sretan put.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cuca
08.03.2023-11:40 11:40

Ovi jašu putem kao da su ga oni poravnali.
Srame li se oni samijeh sebe Crnogorci?
Srame li se što pljuju po svojoj državi?
Srame li se što ih izvanjci u Beogradu gledaju kao izdajnike svoje zemlje?
Neće vas nagraditi budite sigurni no
iskoristit i očistit opanke o vama.
Crnogorci, O Crnogorci!