Svetosavska koalicija “Za budućnost Crne Gore” čiju okosnicu čine perjanice velikosrpstva iz stranaka okupljenih u Demokratskom frontu, čim je dobila priliku da formira vlast doživjela je duhovno-ideološki pad biblijskih razmjera i to na svom prvom iskušeničkom ispitu.

Kako piše u Knjizi Postanja u Starom zavjetu, Eva nije mogla da odoli iskušenjima koja je pred nju stavio sam đavo vješto zamaskiran u lukavu zmiju. Tako ni pobožna družina svetosavskih iskušenika DF-a nije odoljela izazovu koji je stavljen pred njih.

Isto kao što je Eva zagrizla zabranjenu jabuku iz Edenskog vrta, tako je i ekipa podvižnika iz svetosavske koalicije opijena zavodničkom aromom, zagrizla plodove drveta užitka NATO-a i EU integracija.

Zagrizli su plodove drveta novog Vavilonskog zapadnog carstva i prihvatili da budu nosioci baklje EU integracija i njegovanja vrijednosti NATO pakta, onog dana kad su stavili potpis na “istorijski sporazum”…

Ovakav razvoj događaja i ponašanje svetosavskih političkih iskušenika doveo je do toga da sve veći broj poklonika koji su im se sa religijskim žarom klanjali u predizbornoj kampanji, počne da spekuliše da Front želi, polako ali sigurno, da preuzme politički program Demokratske partije socijalista (DPS), i utone u grijeh iz kog neće biti povratka!

Crne slutnje i bazd nadolazećeg prokletstva nijesu mogle da ne dođu do samog bastiona svetosavskog podvižništva. Pa kada je svetac SPC u najavi i lider velikosrpske opozicije u Crnoj Gori Amfilohije Radović osjetio kako se radi o teškom grijehu kojem naginju njegovi pravoslavni saborci, kroz sjećanje su mu se provukle proročke poruke čije je mantričko ponavljanje odvraćalo pastvu od prokletstva zapadnog svijeta.

Popularni “đedo” spreman za obračun sa zapadnim silama mraka

“Oni koji su se klanjali ‘zlatnom teletu’ Brozovom i Lenjinovom, sada se klanjaju ‘zlatnom teletu’ briselskom i evropskom”.

“Vlast u Crnoj Gori ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put”.

“Satanske sile spremaju otimanje crkvene imovine u Crnoj Gori”…

Ovo su samo fragmenti proročkih besjeda sveca u najavi, popularnog “đeda” dok je neumorno štitio duh svoje pastve od iskušenja evropskog Behemota i američkog Levijatana. Sve je to bilo uzalud, njegovi najvjerniji pobornici pali su na prvom ispitu i zastranivši sa puta svetosavskog podvižništva proputili su luciferijansku stazu NATO-a i EU. Time su po svemu sudeći, navukli hiljadugodišnje prokletstvo na sebe i pokoljenja koja za njima dolaze.

Ali u stilu svetosavskih heroja Nikolaja Velimirovića i Mace Vukojevića, Amfilohije sigurno neće očajavati. Znajući njegovu preduzimljivost sigurni smo da će, u nekom zabačenom manastirskom kutku gdje se zaboravljeni monasi molitvom bore protiv zapadnjačkog Lucifera, naći duhovni lijek koji će svetosavske snage političkih iskušenika vratiti na pravi put svetosavlja. Ovoga puta ništa se ne prepušta slučaju, a razmišlja se čak i o egzorcizmu!

Iako će se za većinu naših čitalaca to izgledati kao previše ekstremna i nadasve neuobičajena praksa, još odavno je poznato da se egzorcizmi redovno sprovode u SPC! I ne samo to – svaki sveštenik je po blagoslovu mitropolita Amfilohija u obavezi da vrši egzorcizme kad je to potrebno!

Protojerej Predrag Šćepanović još prije više od dvije godine je kazao da je lično obavio više egzorcizama i da crkva to pitanje posmatra veoma ozbiljno.

Ilustracija: Svetosavski egzorcista istjeruje NATO i EU demona iz pravoslavnog bića funkcionera DF-a

“Kao pravoslavni sveštenik u posljednjih 10 godina sam se sretao sa ljudima koji su bili opsjednuti demonima – zlim podstanarima ljudske duše. Možda sam i sam sumnjao da takve pojave postoje, dok se nisam lično uvjerio”, rekao je Šćepanović u izjavi za medije prije par godina.

Preko vizija pravoslavnih vračeva postalo je jasno da se u dušama funkcionera svetosavske koalicije uselio podstanar – opaki NATO i EU demon, pokrenut od strane vatri devetog kruga Danteovog pakla, koji djeluje po nalogu samog Belzebuba!

Ali ne treba očajavati, za podvižničku družinu branitelja svetosavlja nade ima. Znajući da “đedo” ima molitve protiv “NATO i EU demonskih sila” kojima će zasuti nečastivog lično, isto kao što su njegovi sveštenici  90-ih  blagoslovima zasipali lokalna ratišta, duše podvižnika iz DF-a će biti spašene! Amin!

B.Knežević

guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CG za vazda
CG za vazda
14.09.2020-14:17 14:17

Znaju moji Nikšićani dobro kako je pop Krušić išćerivao đavola iz čuvenog Raka Manijaka jedne prilike, kad ga je zadnjepomenuti jedne prilike zaćerao u neki mračni ulaz … Hu, Sotono :))))))))

gagi
gagi
14.09.2020-16:27 16:27

A kakav bi bio Risto Cirov Radovic za u RUMETIN “za savremene kukuruz” kao STRASILO za vrane,sto bi rekao nas pjesnik Marko Vesovic Donjomoracki prdonja.

Rici
Rici
14.09.2020-19:32 19:32

Ha ha haa kakvo je o o novinarstvo. Aktuelno hahaha nisam video ovakav smesan medij skoro…Milo lopoveeeeee