za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

FOTO: PV Informer

Priča o tome kako političari okupljeni u koaliciji Demokratski front priželjkuju mandate u budućoj raspodjeli vlasti ponajprije podsjeća na jedan stari vic. Znate već onaj, o onom Bugarinu što je išao u svemir sa ruskim astronautima. Čovjek je dobro podnio putovanje i vratio se živ i zdrav. Samo što su mu šake bile plave od modrica i otečene. Da, što god je htio da pipne, dobijao je po prstima.

I to bi mogla da bude verzija budućeg učinka i uloge DF-a u životu države Crne Gore.

Velika je mogućnost da razni akteri postizborne crnogorske priče prođu upravo sa modrim šakama, onako neuki i zeleni, zatečeni u sred nečeg o čemu nemaju pojma. I suočeni sa ozbiljnošću jednog procesa integracija koji raspolaže svojim pravilima. Tamo nema populističkih izjava. Nema ni galame. Samo preuzimanje odgovornosti i ispunjenja obaveza. A to je, priznaćete, zajebana stvar.

Uostalom, zar nije američka ambasadorka Džudi Rajzing Ranke među prvima čestitala građanima Crne Gore promjene koje su se dogodile nakon izbora? Ili se možda samo ja sjećam njenog poziva građanima Crne Gore da što masovnije izađu na glasanje? Ili možda onog bilboarda pod pokroviteljstvom američke ambasade u sred crnogorskih izbora? Nešto o slobodi i te stvari.

Izbori u Crnoj Gori su proglašeni istorijskim i fer.

Samo pazite na prste. I ne dirajte ništa.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
16.09.2020-10:55 10:55

Sto se tice Amerikanaca svuda u svijetu “ofarbani su svim bojama i svudj se plekaju kao prda kroz gace.Moje misljenje koje je nebitno glasi: Pipuna za ministra poljoprivrede da proizvodi pipune jer je to “deficitarna roba”u EU.