Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Mirno more, vojvodo

Kao da je klinac iz kraja kojeg bi morao da odbrani komšija koji godinama prodaje priču da je najjači u kvartu. Uz to, ideja vodilja njegovog budućeg angažmana je da političku koaliciju Demokratski front predstavi kao ključnu za ostvarivanje bilo kakve pobjede nad tim, kako se već zovu, Crnogorcima. Na kraju krajeva, Crnogorce je u svom prvom gubitničkom obraćanju, valjda uz Bošnjake, Albance i Hrvate nazvao samo – ostalim narodima.

Piše: Željko Vukmirović

Ako je iko pomislio da Andrija Mandić nakon svoje pokajničke kampanje i ozbiljno tugaljivih nastupa ne može više da se prospe, očigledno se gadno prevario. Bilo je dovoljno samo par sati po završetku glasanja i spoznaje o sopstvenom totalnom krahu da svima stavi do znanja da je postao politička prošlost koja je spremna da moljakanjem mlađeg i superiornijeg konkurenta učini sve da sebi produži politički vijek. I da svoj debakl pretvori u neizostavni adut kojim se ostvaruje velika pobjeda.

Potrebno je još samo da se u sljedećih par nedjelja vrati na fabričko podešavanje, veliča svoju borbu za “ugroženo srpstvo”, još malo poziva ratne drugove, uglanca odrtu ideju “srpskog sveta”, obavezno se pozove na pravoslavlje i Rusiju napadnutu sa svih strana, a onda i objasni kako je koalicija Demokratski front definitivni politički subjekt u regionu sa kojim će Zapad itekako morati da razgovara. Naravno, predsjedničkog kandidata Milatovića će spominjati u svakoj drugoj rečenici, ka’ da mu je iz kuće, veličati i stvoriti od njega dijete koje je iznjedrila politika koju je upravo on, Rajo Mandić, svojom rukom stvorio. Ili čime se već takvi produkti stvaraju.

Iako već skroz neatraktivan za srpsku crkvu koja je u pokretu Evropa sad stekla nove interesne igrače, osnovana je pretpostavka da će Rajo par redaka posvetiti svetosavlju i svim odnjegovanim mitovima ili bajkama stvorenim da fasciniraju “srpski svet”. To, obavezno. Uostalom, sa prizemljenjem nakon sopstvenog poražavajućeg izbornog rezultata ionako se istog časa pozvao na srpstvo, kao ultimu koju u svim bajatim pričama potencira bilo koji političar u regionu koji njeguje srpski nacionalizam. Kao da je klinac iz kraja kojeg bi morao da odbrani komšija koji godinama prodaje priču da je najjači u kvartu. Uz to, ideja vodilja njegovog budućeg angažmana je da političku koaliciju Demokratski front predstavi kao ključnu za ostvarivanje bilo kakve pobjede nad tim, kako se već zovu, Crnogorcima. Na kraju krajeva, Crnogorce je u svom prvom gubitničkom obraćanju, valjda uz Bošnjake, Albance i Hrvate nazvao samo – ostalim narodima.

Ona pokajnička i pomiriteljska priča iz kampanje je, prema tome, samo ružna prošlost. Novi prilog za stranice licemjerja. Baš kao i njegov sveukupni učinak. Zato, sretan put.

I mirno more, vojvodo.

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Majdan
22.03.2023-07:25 07:25

Bravo!

džudović
22.03.2023-09:38 09:38

Fotografija pokazuje nešto na što Vojvoda nije imao uticaja a to je da ga je testosteron napustio ili se drastično smanjio pa je dobio ženske si.e!

Seoca
22.03.2023-10:19 10:19

Četnički vojvoda izgleda po debljini kao njegov duševni tajo Šešelj! Ima li preko 150 oka ili više??? Barka može odmah potonuti od težine??

Tara
22.03.2023-15:46 15:46

odaklemu Jahta??

Andjela
22.03.2023-16:19 16:19

kako je masan,odakle mu jaha?

Maher
22.03.2023-23:36 23:36

Ne bih rekao da se ovaj rodjen u Krnjoj Jeli izmedju Šavnika i Mojkovca namučio u životu kao ni onaj masni Radunović koji rado haraju po hrvatskim ribljim restoranima.

džudović
23.03.2023-10:38 10:38
Reply to  Maher

Krnja Jela je između Boana i Dragovića Polja (Kolašin). Između njih je prevoj Semolj! Mojkovac je predaleko.

ratep
26.03.2023-10:07 10:07

Jadan čovjek umrtvili mu jaja jer je imao rak prostate.