Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Milo ili…

Agonija bolesnog organizma aktuelne nam nelegitimne vlasti, zapravo, već je odavno dijagnostifikovana. Totalni raspad ove truleži moguć je već u martu!

Za aktuelno.me

Piše: Goran Popović

Kandidatura Mila Đukanovića, osim što je njegove rivale na martovskim predsjedničkim izborima učinila dodatno nervoznim, pa već licitiraju ko će “sa Milom u drugi krug”, donijela je i neku vrstu olakšanja suverenističkom, građanskom, sekularnom i proevropskom biračkom tijelu Crne Gore. Pregovaračke varijante o nekom imaginarnom nestranačkom, nadstranačkom ili nezavisnom suverenističkom kandidatu nijesu baš bile uvjerljive, a kandidatura nekog politički bljedunjavog lika teško da bi bila pravi odgovor na prljavu kampanju koju će voditi Kremlj i Beograd, uz svesrdnu logistiku parapolitičke Crkve Srbije, u korist svojih pulena.

Milo je već pokazao da ima politički kapacitet, pa i harizmu da se odupre svima onima koji su  Crnu Goru htjeli da vide kao 27. izbornu jedinicu  Srbije ili tek jednu od “srpskih zemalja” projektovanog “srpskog sveta” u regionu. Još od 1997. godine, strpljivo, uporno i uz manire političara evropskog formata, a uz poštovanje svih demokratskih principa, pod njegovim liderstvom Crna Gora je obnovila državnu nezavisnost, postala članica NATO saveza i najozbiljniji kandidat za članstvo u EU. I nakon dolaska “oslobodilaca” na vlast predsjednik Đukanović je ostao jedina legalna i legitimna institucija u ovoj zemlji, pa je, u okviru svojih nadležnosti, činio sve da sanira štetu koju su kleronacionalisti, uz prevarantsku podršku Ure i Civisa, sukcesivno, tajno i organizovano činili na unutrašnjem i međunarodom planu.

Zato će Milo opet biti stožer oko kojeg će se okupiti sve zdrave snage u ovoj zemlji.

Andrija Rajo Mandić preskače ogradu i bori se sa kordonom policije da bi na vrijeme stigao u ”Kristal” na koljenicu

Ili ćemo, daleko bilo, dobiti četničkog vojvodu za predsjednika Crne Gore. Onog Andriju Mandića koji je bio protiv nezavisnosti i državnosti Crne Gore, koji je bio protiv Ustava, protiv članstva u NATO savezu i samo deklarativno za EU, a u suštini za neke unije istočnjačkih satrapija na čelu sa Putinom i njegovim balkanskim izvođačem radova Vučićem. Ostali “verifikovani” kandidati, među kojima je najveći dio regruta iz crkvenih političkih jazbina, sa sličnim političkim bekgraundom kao  Mandić, realno gledajući, imaju minimalne šanse na predstojećim predsjedničkim izborima.

Reče juče Mandić kako je „DF nastao na ideji pomirenja“, te da postoji „vrijeme kad se sije i kad se žanje“, što god to značilo. No, bezuspješnom prikrivanju izvođača radova njegove kleronacionalističke retrogradne politike iza frazetina o „evropejstvu, integracijama, demokratizaciji i pomirenju“, ipak, nazire se kraj. Agonija bolesnog organizma aktuelne nam nelegitimne vlasti, zapravo, već je odavno dijagnostifikovana. Totalni raspad ove truleži moguć je već u martu!

Dritan se, za divno čudo, nije kandidovao. A i ko bi ga glasao?! Trenutno je u velikom poslu oko kupovine novih (ili polovnih) catara za liniju Kamenari – Lepetane. Nabaviće ih “što je prije moguće” iz budžeta u kojem ne postoji ta stavka. Jer, “Vasilije” ne može sve sam da preveze, a povremeno pali i na guranje. I ove nove (ili polovne) catare biće, naravno, osvještane i okađene tamjanom, a mogu se zvati npr. “Pop Maca”, “Joanikije I”, “Joanikije II”, Pahomije…

I, da, Putin je u ruskom parlamentu obilježio “godišnjicu agresije Ukrajine na Rusiju”. Dobro on, ali i u nekim našim školama manifestovana je podrška “napadnutim Rusima”…

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Panika crkvenih kmera

Vazda No. 1

To trajekt

Komentari

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
27.02.2023-11:18 11:18

Milo nema nikakvih šansi jer po svim istraživanjima gubi izbore.

Duky
27.02.2023-13:54 13:54
Reply to  Merlin

Merlin ima upražnjeno mjesto u Imfomeru pa se tamo javi,imaćeš više lajkova

Pahomije
27.02.2023-22:35 22:35
Reply to  Merlin

Bitno da ti dobiješ, dela presavij se neće boleti.

Tara
27.02.2023-13:53 13:53

G-din Djukanovic..je najbolji..i najiskusniji politicar u drzavi CG..da nije bilo ovog divnog covjeka CG..ne bi bilo..Zahvaljujuci Milu..mi smo postali suverena drzava CG..usli smo u NATO savez..sledeci poduhvat..a i vrhunac..ulazak u EU..intelektualaca..
Ovi sto se kandiduju..osim..Draginje sa znakom?..su svi antidrzavnici..pucisti..lupezi crnogorske imovine..i oni koji slave pod zastavom..srbijanske crkve serbije..Jedino..srbijanski klerofasisti..mogu da biraju..ovu drugu sortu..koja bi CG..dovela..na rubu propasti..

Mirko
27.02.2023-14:35 14:35

Pobijedice u prvom krugu dragi Merlin,a sto ces onda ti sa svojim zivotom ne znam.

Merlin
27.02.2023-16:55 16:55
Reply to  Mirko

Ne može da dobije u 1. krugu ni uz pomoć trikova ! :) Istraživanja kažu da definitivno gubi izbore …

Pahomije
27.02.2023-22:36 22:36
Reply to  Mirko

Ka i dosad…čistiće frule pahomiju i kačavendi :))))))

cikoticka.
01.03.2023-05:32 05:32
Reply to  Pahomije

a mozda i nasem ‘glovu’ da ne zahrdja

pobjeda
27.02.2023-18:26 18:26

Srećna ti pobjeda predsjedniče Đukanoviću i da kreneš u nove kako bi ovu državu izveo sa stranputice na pravi put!!

Damjanović
27.02.2023-19:20 19:20

Glupi budalasto i pedofilska Merline, svi Crnogorci suverenosti i manjine ce glasati Mila, ko ce glasati Mandica, Posrbice , nema Sanse da dobije!

Pahomije
27.02.2023-22:37 22:37
Reply to  Damjanović

I merlinka će dobiti……:)))))

Lada
27.02.2023-23:15 23:15

MILO ILI DRAGINJA?

Kača-Vendi
28.02.2023-06:16 06:16

Doidži ti meni, Merline!

danilos
28.02.2023-09:51 09:51

Najvažnije pitanje nije – “Milo ili, …” – no “Crna Gora ili”? Nema sumnje da je Milo – kao političar – daleko najbolji kandidat. I da će, ako sve bude ispravno, pobijediti. No, i onima koji mrze Mila – a tvrde da vole CG – treba da bude jasno da je pravo pitanje na ovim izborima: CG ili…?