Srijeda, 26 Januara, 2022
Rubrika:

MIĆOVIĆEVO JEVANĐELJE Crna Gora kao otirač za velikosrpske čizme

Osim što je izručio pozamašnu dozu verbalnih fekalija, čime je stavio do znanja da njemu i organizaciji koju predstavlja, Crna Gora služi kao otirač za velikosrpske čizme, Mićović je nonšalantno pogazio i amanet svog donedavnog saborca Amfilohija Radovića i pokazao da je vlada samo privremena instalacija koja služi kao oruđe za ostvarivanje velikosrpske hegemonije.

Piše: Balša Knežević

Šef crnogorske filijale svetosavskog kulta ”krvi i tla” (SKKT) koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva Joanikije Mićović i zvanično je potvrdio juče da za njega i njegove aparatčike iz izdajničke vlade Crna Gora nije država već društveno-politički provizorijum u rukama klerofašističkih, velikosrpkih centara.

Visoki funkcioner SKKT Mićović, koji u okviru ove organizovane vjerske grupe (OVG) obavlja zvaničnu funkciju administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, prikazao je domaćoj i regionalnoj javnosti brutalni izliv bezobrazluka i elementarne politčke nekulture kada je za TV Svetigora izjavio da ”sadržaj Temeljnog ugovora države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve neće biti poznat javnosti sve dok ne bude potpisan”.

Mićovićeva jučerašnja izjava bila je ustvari demonstracija sile koju njegov klerofašistički kult ima nad Crnom Gorom, izdajničkom vladom i naravno nejakim premijerom Zdravkom Podoljubom Krivokapićem.

Građani Crne Gore, juče su dobili lekciju iz bahatosti od čovjeka koji kao lider jedne moćne militaristički ustrojene, parapolitičke organizacije, po svemu sudeći, može da radi što god mu padne na pamet, čak i da ponižava izvršnu vlast koju je, uz svog pokojnog saborca Amfilohija Radovića, doveo na poziciju moći sa koje razara temelje države.

Nakon jučerašnje demonstracije moći i onima koji nijesu željeli da priznaju, postalo je jasno ko je nalogodavac vlade na čelu sa premijerom Krivokapićem,  koji je i zvanično postao politička krpa u rukama ovog svetosavskog kulta čiji je jedini cilj zatiranje Crne Gore i Crnogoraca i recikliranje zločinačke četničko-velikosrpske ideologije.

Pitanja od sudbinske važnosti za državu, kako je juče demonstrirao Mićović, od sad će se tretirati kao privatni švercerski poslovi, ako svetosavski kult tako odluči.

Osim što je izručio pozamašnu dozu verbalnih fekalija, čime je stavio do znanja da njemu i organizaciji koju predstavlja Crna Gora služi kao otirač za velikosrpske čizme, Mićović je nonšalantno pogazio i amanet svog donedavnog saborca Amfilohija Radovića.

Mićović je rekao da se ”naša crkva zove Srpska pravoslavna” i da će ugovor potpisati šef Beogradske patrijaršije Porfirije Perić, čime je iznevjerio obećanje dato Radoviću kada je u pitanju naziv crkve u Temeljnom ugovoru i  ko treba da potpiše pomenuti ugovor.

Nejakog premijera  Krivokapića, naravno, nema nigdje od kad je odgovorio na tvit jednog od lidera DF-a Milana Kneževića o tome kako će temeljni ugovor sa SPC ubrzo biti potpisan. Kako saznaje portal Aktuelno, premijer Podoljub je paralisan od straha i neizvjesnosti.

To i ne  treba da čudi s obzirom da se politički diletant nalazi između beogradskog nakovanja na koji ga je podmuklim djelovanjem postavio njegov trenutni nalogodavac Joanikije Mićović, dok čeka udar čekića u vidu pobune Crnogoraca ogorčenih zbog okupacije koju proživljavaju, i Amfilohijeve kletve koja mu visi nad licemjernom dušom.

Kako saznaje portal Aktuelno, Mićović je prije davanja interevjua za TV Svetigora pozvao Krivokapića da ga okuraži u izdaji Crne Gore i pokuša da ga ”relaksira”  straha od Crnogoraca i prijeteće kletve pokojnog ”Đeda”.

Na osnovu riječi našeg izvora portal Aktuelno je rekonstruisao razgovor premijera i Joanikija o temeljnom ugovoru koji se odvijao neposredno prije, sada već antologijskog intervjua:

Joanikije: Alooooo, đe si Zdravinjo jutarnje sunce crnogorskog svetosavlja. Kakav si mi danas, jeli te prošao strah od komita i kletve Đeda našega dobroga?

Krivokapić: Samo se ti sprdaj samnom Njako, znaš i sam da ne smijem iz kuće izać, bojim se da me neko ne presretne, ili da ne doživim, ne dao Sveti Sava nekakvu nesreću zbog kletve koju ste mi vi navukli.

Joanikije: Ne čujem te dobro, nešto sve prekida…

Krivokapić: Zovem iz ormara, učinjelo mi se da sam vidio komite ispred zgrade…

Joanikije: Ada izađi budalo neće komite danas, tek su u neđelju. Imam da ti kažem nešto ohrabrujuće što mi je rekao patrijarh da ti poručim.

Krivokapić: Ko, Porfirije?

Joanikije: A ne avetinjo, no Aca Vučić… Kaže da ne brineš da su ti stanovi i poslovni prostori u prestonicu sigurni. Ovo ti je 1/1 info, iz prve ruke. A Dačić ti je obećao da te više neće zvat mlakonja, čuo da si se zaplakao, pa se sažalio.

Krivokapić: E dobro makar neka dobra vijest. A što ću kukala mi koža sa đedovom kletvom! LEEELEEEE MEEENEEE SAAAMNOOOM!

Joanikije: A stani jedan – ”nema više đeda, nema Tita, sad se ovde Aca pita”, HAHAHHAHA. A sad ozbiljno, padre Džominjo ti je završio prvoklasnu litijarno-pričesnu zaštitu od kletve, tako da si miran. Čak će da te zaštiti i od Đedove kletve specijalnim svetogorskim tamjanom, pojačanim esencijom probranih trava pravoslavnih etiopskih vračeva.

Krivokapić: LEEELEEEE MEEENEEE! Oće zaštitiće me Džominjo ka’ što je zaštitio Đeda, Irineja i Atanasija od korona-kletve! Bolje da ne izlazim iz ormara dok mi komite ne obale vladu! LEEEELEEE MENEEEEE SAMNOOOM! Bolje bi na Cetinje proša’ no sa tobom i patrijarhom Acom!

Joanikije: Alo Zdravo, Zdravkoooo! Viđi ovoga, opet mi spušta slušalicu. E ako ću ga zvat više je…. mi svetoga Macu! No odoh da za TV Svetigora kažem Crnogorcima da se je…! HAHAHH, lijepo je kad ti može bit.

(Napomena: Rekostrukcija razgovora vršena je uz konsutlacije sa više izvora iz vrha Onostranog sinoda Svetosavskog kulta ”krvi i tla”)

Najnovije

Ljepotica sa Instagrama: Amina Škrijelj

Crnogorke odvažne, stamene, moderne, energične, visoke, vrijedne, uporne, tvrdoglave, originalne, svestrane, divlje ljepote i đe god se pojave primjećene . U rublici LJEPOTICE SA INSTAGRAMA...

U CRNOJ GORI JEFTIN SAMO ŽIVOT: ”Najvažnije je da oni podjele fotelje još jednom...

Proteklih dana Crnu Goru je zahvatila kulminacija političke krize koja se krčka već mjesecima. Pojedini ministri u želji da zadrže svoje pozicije izlaze na...

Crnogorski reprezentativac hoće nazad u Partizan

Crnogorski reprezentativac Marko Janković izrazio je želju da se vrati u Partizan, saznaje Sportski žurnal. Iskusni ofanzivac je nedavno raskinuo ugovor sa izraelskim Beitarom i...

Adžić: Ne smijemo biti zarobljenici straha od povratka DPS-a

Potpredsjednik GP URA Filip Adžić kaže da ne smijemo biti zarobljenici straha od povratka DPS-a jer oni, kako poručuje, ne mogu i neće ni...

Marković: Ambasade, međunarodna i domaća javnost obmanute

Zamjenik gradonačelnika Cetinja, Petar Marković obratio se ambasadama u Crnoj Gori saopštivši da je međunarodna i domaća javnost prevarena 5. septembra e da je...

Najčitanije

Povezano

Zirojević: Neka se premijer samouhapsi ili u toplini svog doma čeka dolazak ruke pravde

U potpunosti se slažem sa premijerovom konstatacijom. Ne pamti ova država nesposobnijeg, komičnijeg i vlastoljubivijeg premijera od njega. Čovjeka koji je spreman na sve,...

BEZ REAKCIJA BEOGRADA NA DOGAĐANJA U CRNOJ GORI: U dvije godine od “Bitke za Crnu Goru” do znakovite ćutnje

Za razliku od 2020. godine kada su uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori srpski mediji bili puni predizbornih tekstova i komentara, posljednja događanja u...

SNP NA METI SVETOSAVSKE SEKTE: Popovi idu po odborima i bacaju kletve, a rukovodstvo im se ulizuje saopštenjima!?

Bilo je samo pitanje vremena kad će svetosavska sekta (SS) koja se vodi pod akronimom SPC da se aktivno umiješa u procese koji se...

Premijer Krivokapić otvorio konferenciju ”Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija”

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je, otvarajući konferenciju „Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija“, koju organizuju Centar za...

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
25.04.2021-12:28 12:28

Rovački vjernici i nevjernici cijene Joanikija ,obozavaju Anfioklija a vrlo uvazavaju Porfirija.

Ha20
25.04.2021-15:55 15:55

Ma idi begaj carapanu ::::((((((

Kralj
25.04.2021-14:19 14:19

Srpska pravoslavna crkva je tvornica koja proizvodi ganjci nove Srbe. Možeš biti Cigan,Albanac,Bugar, Crnogorac,Hrvat ako dušu daš vragu ili ako ti vrag uzme dušu ,postaješ vrag.

Čekić i nakovanj
25.04.2021-14:34 14:34

Pope, mislim da ste presli granice strpljenja crnogorskih građana! Šta ovo hocete da izazovete u Crmoj Gori?! Urazumite se !

Naroz
25.04.2021-16:39 16:39

Ja sam čuo da je premijer angažovao N. Rovčanina, zvanog Žaba, direktora EPCG, da mu montira Teslin štit instalisane snage 50,5 megavata (MW), koji bi ga zaštitio od napada Komita i Djedove kletve u azimutu od 180 stepeni. Premijera će od Djedove kletve takodje štititi dva Teslina brzorotirajuća jaja, koja će predstavljati neprobojni bedem do dubine od 16km.. Medjutim to nije sve, premijeru će na raspolaganju stajati i stameni apostol Sergej (na poziciji centarhalfa), specijalista za zonsku odbranu, a po potrebi i markiranje jedan na jedan, koji se odlikuje izuzetnim uklizavanjem sa stražnje strane, ali mu igra glavom nije jača… Pročitaj više »

Luca
25.04.2021-18:29 18:29

URA trazi odlaganje potpisivanja ugovora do izbora Joanikija. E jadan li si Dritane kad se bojis crnogoraca pa ti treba pastir da te odbrani ko sto te drugi postavio a dobro vidis sta se sprema…. Sad si izmedju srpskog cekica i nakovanja

Obrad P.
25.04.2021-21:59 21:59

Ne smiruju se žestoke svađe pa i tuče između Amfilohija nečastivog i Irineja kameleonidnog. Pokušao je i Simeon Miroprotočivi da ih pomiri, ali jedino što je uspio da bude kao sudija u ringu i da im nekoliko puta broji do “tri”, po običaju starom 800 godina, minus onih ne baš malo kad su Turci zapatali Pećku Patrijaršiju. Računicu im kvari i onih nekoliko stoljeća autokefalnosti CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.. O tome bi trebalo pitati Vučića, jer nema toga za što on nije ekspert, od molekularne biologije do “Palme” jagodinske. Zna on sve i o kanonima pravoslavnim. Ako neko ne vjeruje neka… Pročitaj više »

Sherlok
26.04.2021-03:59 03:59

Po dubini i sirini sprema se pljacka Crne Gore . Nase svetinje nijesu dovoljne ,njihovi popovi u njima koje treba placati pa jos neka crkavica za centralu itd. Tko zna koliki je racun.. Zato treba medjunarodni neraskidivi ugovor da se nametne na Budjet. Tako ce crnogorsk lova da putuje sjevernoi malo sjevernije.
Zato je tajan,da lakse sklizne .Lijepo su to braca srbi mislili.Prije svega kulturno razbojnistvo

CG
26.04.2021-20:36 20:36

Mlatimo praznu slamu po internetu, a oni rade što su naumili, na noge narode crnogorski dok ne bude kasno