Četvrtak, 6 Maja, 2021
Rubrika:

MEGAEKSKLUZIVNO Sveti Sava za Aktuelno: Postigao sam bilateralni sporazum sa Crnogorskim Bogom o obustavljanju korona-kletve!

Nakon prvog talasa božijeg gnijeva, Crnogrski Bog i ja smo kao što ste vidjeli, sjeli i potpisali bilateralni sporazum u kome je donesena odluka da se pauzira korona-kletva. Da se razumijemo, ja nisam htio da obustavim kletvu, ali Crnogorski Bog je, u svojoj bezgraničnoj samilosti, insistirao, kazao je osnivač Svetosavskog kulta Rastko Nemanjić na ovimi prostorima poznatiji pod pseudonimom Sveti Sava u MEGAEKSKLUZIVNOM intervjuu za portal Aktuelno. Nemanjić, alijas Sveti Sava, osim o krona-kletvi, govorio je i o Dobrici Ćosiću, Srpskoj crkvi, Veliboru Džomiću, dotakao se sudbine Amfilohija i Irineja...

Portal Aktuelno proteklih dana bio je prosto zatrpan porukama radoznalih, ali i zabrinutih čitalaca koji su htjeli da se informišu o korona-kletvi koja je proizašla iz gnijeva Crnogorskog Boga. Pitanja su se ređala –  koliko će kletva još da traje, koji je sljedeći funkcioner Svetosavske crkve koji će podleći kletvi, zašto ne kontaktiramo Crnogorskog Boga da obustavi gnijev… Ovo su samo neka od pitanja koja su interesovala naše čitaoce. Međutim, pitanje koje smo najčešće dobijali je  “zašto se Sveti Sava ne oglasi ovim povodom i zašto ne urazumi funkcionere svoje crkve da više ne napadaju Crnu Goru i njene svetinje”.

Sveti Sava poželio sve najbolje redakciji portala Aktuelno, uz poruku da se nada da će bilateralni sporazum sa Crnogorskim Bogom uskoro dati konkretne rezultate

Iz osjećaja odgovornosti prema našim čitaocima uredništvo portala Aktuelno uložilo je napore ravne podvigu Hristovih apostola, da bi dobili odgovor na gore navedena pitanja naših zabrinutih čitalaca.

Uz pomoć duhovnih tehnika podvižnika iz ostroških pećina, uspjeli smo da probijemo transcendentalnu barijeru duhovne zaštite i dođemo do duboke kosmičke mreže đe obitava većina antičkih  bogova i svetaca. Na naše oduševljenje tu smo naišli i na osnivača Svetosavskog paganskog kulta Rastka Nemanjića, na ovim prostorima poznatijeg po alteregu Sveti Sava.

U trenutku kad smo u dubokoj duhovnoj mreži kontaktirali gospodina Savu, kako nam je ekskluzivno kazao, upravo je završio potpisivanje bilateralnog sporazuma sa Crnogorskim Bogom o obustavi korona-kletve i imao je dosta toga da podjeli sa nama, ne samo vezano za božiji kovid-gnijev, već i oko drugih gorućih tema.

AKTUELNO: Gospodine Savo veoma nam je drago što ste odvojili vrijeme da date odgovore na nekoliko pitanja koje sa nestrpljenjem i strepnjom očekuju naši čitaoci. Prije svega da upitamo kako da Vas oslovimo – kao Rastka ili Savu i kako da nazivamo crkvu čiji ste vi navodni osnivač – Svetosavska, Srpska pravoslavna, Savsko-paganska…

Sv. Sava: Prije svega nemojte ništa da mi se zahvaljujete jer mi pričinjava ogromno zadovoljstvo što ste odlučili da uradite ovaj intervju sa mnom. Inače, moram da naglasim da sam redovni čitalac portala Aktuelno, radite sjajan posao i samo nastavite. Što se tiče imena crkve ovih iz moje pastve, najpravilnij naziv bi bio Ratnohuškačko-parapolitički-privredni svetosavski konglomerat (RPPSK), ali ajde pošto su moji, kakvi su da su, da se držimo tog imena Svetosavska crkva, iako me ovdje na takozanovm “nebu” dižu na sprdnju zadnjih 30 godina zbog svega što čine u moje ime.

Crnogroski Bog pokazao svoju veličinu i pristao da zaustavi kovid-kletvu (Ilustracija)

AKTUELNO: Pređimo onda na pitanje koje naše čitaoce najviše zanima. Nakon pojave kovida 19 koji je odnio živote velikog broja zaposlenih u Svetosavskoj crkvi, uključujući i lidere ove organizacije Irineja Gavrilovića i Amfilohija Radovića, javnost je počela da spekuliše o kletvi koju su Crnogorski Bog i sveci, uz dozvolu Vrhovnog Boga, poslali iz duboke duhovne mreže kao kaznu za zloupotrebu Jehovinog imena za vrijeđanje Crnogoraca i negiranje naše nacije, kao i u parapolitičke i  ratnohuškačke svrhe. Kako to komentarišete?

Sv Sava: Sve što ste naveli je istina! Nemam ništa niti da dodam niti da oduzmem. Prevršili su mješinu grijeha i prema Crnoj Gori i Crnogorcima su se odnosili krajnje brutalno, mada to me nije iznenadilo od ovih mojih jer imaju tendenciju da neki nezdravi nacionalizam i fašizam pravdaju mojim imenom. Oni su koristili moje, ali i ime vrhovnog boga Jehove samo da bi prijetili, kleli, prepadali narod i nastojali da nanesu zlo ljudima sa čijim idejama nijesu saglasni. U magijskom priručniku  koji je vama poznat pod imenom Biblija, to je eksplicitno zabranjeno! To oni znaju nesrećnici! Jednostavno mi je jednog dana bilo dosta, nijesam više htio da ih pravdam i rekoh Crnogorskom Bogu – udri brate, pa dako se opamete. Tada je Crnogorski Bog dobio dozvolu od našeg CEO-a Jehove da udari, ali kakav je dobar, nesretnik nije htio jako… I nakon ovog prvog talasa božijeg gnijeva, Crnogorski Bog i ja smo kao što ste vidjeli, sjeli i potpisali bilateralini sporazum u kome je donesena odluka da se pauzira korona-kletva. Da se razumijemo, ja nisam htio da obustavim kletvu, ali Crnogorski Bog je insistirao. Žao mu je bilo Joanikija, kaže opametio se, možda je počeo da čita Aktuelno.

S obzirom da je virus zelene boje spekulisalo se da je proizveden u laboratorijama cetinjskih komita

AKTEUELNO: Pa gospodine Savo ovo je ekskluziva! Da li to znači da su koronakletva i gnijev Crnogorskog Boga konačno povučeni?

Sv Sava: Kako su kazali moji izvori iz najdubljeg dijela duboke kosmičke mreže, korona-kletva je za sada zaustavljena. I to isključivo zahvaljujući milosti Crnogorskog Boga i potpisanog bilateralnog sporazuma. A i vaša redakcija je tu imala jasnu ulogu – vašim STAVOM UREDNIŠTVA umilostili ste vašeg Boga na čemu sam vam veoma zahvalan.

AKTUELNO: Moramo napraviti malu digresiju prije nego se vratimo na konkretna pitanja o svetosavlju. Ako je Crnogorski Bog odgovoran za gnijev koji je pogodio Vašu, kako ste rekli, RPPSK organizaciju, znači li to da je politeistički sistem vjerovanja ispravniji od onog monoteističkog koji trenutno koristi Svetosavska crka?

Sv. Sava: Znate kako, gledano sa transcendetalne tačke gledišta kojoj sam sve skloniji jer vjekovima boravim u četvrtoj nebeskoj dimanziji, jasno je da Vrhovni Bog postoji. Ali tu je još mnoštvo nižih bogova. Samo ovi moji kako ih Vi nazivate, svetosavci, nemaju jasnu percepciju o svemu tome. A i kad malo bolje razmislim koliko je jada svijet ubilo zbog monoteističke religije sa srpskim prefiksom, tačno pomislim da je bolje da se vratimo paganizmu i Viki.

AKTUELNO: Kažete da se vratimo. Znači li to da je naša izvorna religija paganska?

Sv Sava: Pa naravno! O tome Vam pričam. Pa samo neuki ne primjećuju da su slave i poštovanje nas svetaca stari paganski običaji koji su ovi moji u mantijama preuzeli iz starih vještičarskih vikanskih ritualnih knjiga. Tako su mi objasnili ovi ovamo koji milenijumima duže od mene borave u četvrtoj dimenziji nebeske duboke mreže – Šiva, Višnu, Marduk, Tor, Odin, Zevs, Jupiter, Perun, Azazjel, Šamijaza, Belzebub i mnogi drugi moji dobri prijatelji.

AKTUELNO: Pa kako to da je onda prihvaćena ovakva percepcija religijskog ustrojstva? Da li  je u pitanju laž?

Sv Sava: Nažalost jeste… Ne znam šta drugo da vam kažem.

Dobrica Ćosić: “Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”

AKTUELNO: Pa kad ste već priznali za laž koja se tiče monoteističkog svetosavlja, ne možemo a da se ne dotaknemo riječi vašeg čuvenog svetosavskog ideološkog arhitekte Dobrice Ćosica i njegovih čuvenih riječi:Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”. Mnogi neprijatelji srpskoga naroda danas na bazi tog opisa spočitavaju Srbima da su opsjednuti mitomanijom i lažnim istorijom. Molimo Vas za komentar.

Sv Sava: Bez obzira na Ćosićeva komunistička pretjerivanja, treba priznati da je često u istoriji Srbima laž bio jedini mogući izbor. Da bi se zaštitili od surovosti velikih sila i njihovih interesa na prostoru na kome živi srpski narod. Svaki nacionalno odgovorni Srbin bi zato morao biti ponosan na svaku srpsku laž jer je to jedino realno objašnjenje našeg opstanka i trajanja. Naravno, ne pravdam bezrazložne dnevno političke laži. Današnji tobožnji srpski intelektualci tako kreiraju laž o stvaranju nekakvog novog “srpskog sveta”. Valjda zato da bi slagali buduće partnere sa zapada. Treba biti pošten i odgovoran pred vrhovnim Bogom i neprolaznim svetosavskim principima, kad već ovi moji ne poštuju Crnogorskog Boga. Koliko sam shvatio ovima mojim zatucotinama ne treba srpski svet, njima treba velika Srbija u kojoj će, kako oni misle, konačno svoj mir naći sva njihova napaćena braća koja žive na istorijskim srpskim prostorima. Oni misle da bez toga i drugih pratećih promjena koje se tiču albanskog i hrvatskog naroda, nikad neće biti mira na Balkanu. Džabe im ja šaljem transcedentalne poruke da su zabluđeli, džabe to što su Srbiju sveli na beogradski pašaluk, što su uništili svaki glas razuma one čestite i prosperitetne Srbije, džabe i korona-kletva, to je zatucana i fanatična družina. Eto kad im ni ja više ništa ne mogu, neće to izać’ na dobro za njih bojim se.

AKTUELNO: Gospodine Sava, pošto ste razjasnili ključne nedoumice, moramo da Vas upitamo kako komentarišete kontroverzne tvrdnje da Srpska pravoslavna crkva postoji 800 godina? S obzirom da ste bili, što bi se reklo, na samom vremenskom izvoru ovih spekulacija možete li da nam razjasnite kako su srpski istoričari, teolozi i hroničari religije došli do ove impresivne cifre od osam vjekova koju vezuju za vaše ime? I kako ste se lično osjećali uoči i nakon proslave 800 godina postojanja Srpske pravoslavne crkve?  

Sv Sava: Kakvih 800 godina?! Opet dolazimo do onoga što je Ćosić pričao! Kakvo postojanje Srpske pravoslavne crkve? Pa svijet raspolaže dokazima da su sve napravili nasilno i na bruku i na sramotu to vam ja priznajem iz prve ruke, dosta mi je više laži! I sa okupacijom Crne Gore i sa asimilicijom. Nego, vi novinari stvarno pretjerujete… kojih crnih 800 godina. Ja Srbe nikad u životu nisam spomenuo. Izvol’te pogledajte po istorijskim spisima. Bar onim koje nisu ti, kako se zovu Srbi, prepravljali. Ma dajte molim vas. Sredite se malo. Ja sam samo sveštenik pravoslavne crkve od kojeg su Srbi napravili mit i čitavu tu sagu o svetosavlju. Nema to blage veze sa istinom. Arhitekte srpske mitomanije samo lažinjaju, kao što šire sve laži o svojoj istoriji rasprodajući prekrojene priče.

AKTUELNO: Izvinjavamo se što smo vas uznemirili, ali možete li samo da kažete da li ste mislili da Srpska pravoslavna crkva uopšte ne postoji u razdoblju od 800 godina?

Sv Sava: Naravno da ne postoji. Pravo da vam kažem, ne znam ni odakle im ta cifra. Ni što to izmišljaju. Ne bih se baš zamlaćivao s tim njihovim projekcijama. Neka pričaju šta hoće. A to što će zbog toga da plate na odgovarajućem nivou…to je već samo njihova stvar. Ne bili progovarat!

AKTUELNO: Zbog naših čitalaca, možete li malo da pojasnite nekim istorijskim podacima?

Sv. Sava: Pa znate kako, čitava ta priča je malo tragikomična, a njen neizostavini dio je kovčeg sa blagom kojim sam kupio svoju titutu arhiepiskopa. Godine 1219. kupio sam priznanje Žičke arhiepiskopije od nikejskog cara i Vaseljenskog patrijarha koji se u doba krstaških ratova sklonio u Nikeju.  Zato Vaseljenski patrijarh ni danas nikada ne govori o autokefaliji 1219. godine. Tada sam samo ja Rastko Nemanjić proglašen arhiepiskopom i dobio alterego Sveti Sava. SPC  je zvanično 1922. godine dobila tomos, a 1929. pravno objavljeno u službenim novinama. 1931. dobila Ustav, u srpskom zakonu im se daje pravni kontinuitet od 1836. godine. To valjda svi znaju.

Gavilović i Radović: Sveti Sava tvrdi da ih nije gledao na nebu

AKTUELNO: Hvala vam na pojašenjenju. Ali nedavno preminuli srpski mitropolit Amfilohije i srpski patrijarh Irinej su veličali tu ideju o postojanju srpske crkve i nipodaštavali postojanje crnogorske autokefalne crkve i uopšte Crne Gore? Da li ste se sastali sa njima u nebeskoj, dubokoj, rajskoj četvorodimenzionalnoj mreži?

Sv Sava: Ne znam, nisam ih ovamo gore gledao. Mora da su otišli u neke druge malo podzemnije resore.

AKTUELNO: A Bato Carević i sve njegove proslave o oslobođenju Budve  od strane srpskih vojnika?

Sv Sava: Tanka mu je korica… Osim toga on nam je poslužio da proširimo korona-kletvu na onoj čuvenoj proslavi u njegovom restoranu. Zato mu i tolerišemo česte ispade sa demonizacijama i veze sa okultistom Alisterom Kroulijem.

Teške optužbe Svetog Save na račun pravnika, iscjelitelja, teoretičara mističnog pravoslavlja i zvijezde internet litija, Velibora Dzomića: “Vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”

AKTUELNO: A kad smo se već opet dohvatili priče o korona-kletvi, koga smatrate za najodgovornijeg za njeno ovozemljasko širenje?

Sv Sava: Pa kako koga, pobogu! Protojerej stavrofor Velibor Džomić je svojim aktivnostima maltene prizivao Crnogorskog Boga da pošalje kletvu. Svojim izjavama proširio je praznovjerje kod ovih iz moje pastve koji su i onako praznovjerju podložni. A kad je izjavio da su “litije lijek za svaki virus pa i koronavirus”, samo sam se uhvatio za glavu jer sam znao šta ove moje nesretnike čeka. Trebao je fino čovjek da posluša vaše savjete, ali ne, sujeta je učinila svoje.  Meni ostaje samo da se opet pozovem na Ćosića i njegove riječi koje je zapisao o tom Džomiću u “Istoriji jednog doba”: “Već sam zapisao, Velibor B. Džomić ljotićevski, četnički, glupački me napao kao komunistu. Taj Džomić, za kojeg mi vladika Sava kaže da je agent provokator i da je on tu ništariju najurio iz šumadijske eparhije, sad je po Atanasijevom i Amfilohijevom diktatu klevetnički izvršio napad na mene, braneći Crkvu, veru i srpstvo. Ali vladike Amfilohije i Atanasije se ne usuđuju da polemišu sa mnom, ti crnorisci nemaju hrabrost da se sa mnom sudare”.

AKTUELNO: Moramo samo da Vas pitamo kako komentarišete protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore?

Sv Sava: Bolje i to nego da ga je stigla korona-kletva.

AKTUELNO: I na kraju moramo da Vas upitamo da prokomentarišete pisanje pojedinih propagandnih ispostava BIA-e koji kritikuju portal Aktuelno da smo preuzeli monopol nad vezama sa Bogom.

Sv Sava: Aktuelno je na fonu svojih uredjivačkih običaja odlučio da njegovi novinari budu u dosluhu sa Bogom, što je izazvalo bijes kod određenih propagandnih ispostava srbijanske BIA-e, kao što su IN4S i slični. Ti propagandisti bi htjeli da budu jedini božiji glasnogovornici, ali to ne može. Otkad su krenuli u sprovodjenje tzv. odbrane svetinja, preuzevši na sebe ulogu Božjih telala, slični portali vrše desekularizaciju crnogorskoga društva i sluđuju čitaoce nadriteološkim tumačenjima i ponižavanjem hrišćanstva i pravoslavlja. Profanizacija vjere je osnovno bojno sredstvo tih portala, banalizacija religioznosti i zloupotreba religije u političke, nacionalističke svrhe. Stoga sam zahvalan svevišenjm Jehovi što je portal Aktuelno odlučio da se pozabavi ovim temema.

AKTUELNO: Hvala Vam puno što ste odvojili vrijeme da odgovorite na pitanja koja su zanimala naše čitaoce.

Sv Sava: Hvala i vama, i želim vam puno sreće u budućem radu! Bog vas blagoslovio i samo ovako nastavite.

Razgovor vodio: Balša Knežević, glavni i odgovorni urednik portala Aktuelno

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i Svetog Save

 

Najnovije

U četvrtak oblačno, moguća slaba kiša

U četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a ponegdje se očekuje i slaba kratkotrajna kiša, uglavnom, u južnim i centralnim predjelima. Vjetar slab do umjeren...

Transferi: Barselona dobija pojačanje iz Francuske

Napadač Liona Memfis Depaj ponovo se dovodi u vezu sa prelaskom u Barselonom. Kako prenose mediji u Holandiji i Španiji, Depaj je minule sedmice bio...

LŠ: Čelsi slomio Real i zakazao finale protiv Sitija

Fudbaleri Čelsija pobijedili su Real 2:0 i plasirali se u finale Lige šampiona u kojem će se sastati sa Mančester sitijem. Potpuno zasluženo je ekipa...

Policajac koji je ubio Džordž Flojda traži novo suđenje

Bivši policajac iz Mineapolisa koji je prošlog mjeseca osuđen zbog ubistva Džordž Flojda zatražio je novo suđenje. Pravni tim osuđenog policajca Dereka Šovina je predao...

Austrija o zelenim pasošima: Biće digitalni i analogni

Austrijska vlada dogovorila je pravila za takozvani “Zeleni pasoš”, sertifikat koji će vakcinisanima, izliječenima od korone i negativno testiranima, omogućiti ulaz u ugostiteljske objekte,...

Najčitanije

Povezano

Austrija o zelenim pasošima: Biće digitalni i analogni

Austrijska vlada dogovorila je pravila za takozvani “Zeleni pasoš”, sertifikat koji će vakcinisanima, izliječenima od korone i negativno testiranima, omogućiti ulaz u ugostiteljske objekte,...

Izrael otvara granice za grupe vakcinisanih turista iz 14 zemalja

Izrael će otvoriti svoje granice za vakcinisane i turiste koji su se oporavili od kovida -19 iz 14 zemalja, počev od 23. marta, javio...

Bajden predstavio novi američki plan: Vakcinisati djecu i 70 posto odraslih do 4. jula

Predsjednik SAD-a Džo Bajden iznio je daljnji plan vakcinacije u kojem je navedeno da u narednom periodu planiraju vakcinisati 70 posto odraslih do 4....

Preminulo petoro, još 117 novooboljelih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak,...

Komentari

20 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tivat - EU
29.11.2020-11:52 11:52

SJAJNO

Rovca
29.11.2020-12:27 12:27
Reply to  Tivat - EU

Odvratni antihrist pamflet!

Rovcanin
29.11.2020-13:51 13:51
Reply to  Rovca

Odvratno je sto u svojim botovskim napadima na ovaj portal i dalje ne prestajes da blatis slavno ime Rovaca. Nemoj molim te.

Rovca
29.11.2020-21:17 21:17
Reply to  Rovcanin

Čisi ti mali?

Jok mori
29.11.2020-16:23 16:23
Reply to  Rovca

Evo “Rovca” na antihriste lovca :))

gagi
29.11.2020-17:16 17:16
Reply to  Rovca

Rovca “nja msali njaaa”.

Rovca
29.11.2020-21:24 21:24
Reply to  gagi

E milomije ovo od Gagija nije ni iz Rovaca ni sa rovackih katuna.

GRAĐANSKI
29.11.2020-12:32 12:32

ČISTA 10-ka ZA OVAJ INTERVJU – I GLAVNOM I ODGOVORNOM UREDNIKU PORTALA “AKTUELNO” I NJEGOVOMU POŠTENOMU SAGOVORNIKU !!!

Normalna
30.11.2020-03:43 03:43
Reply to  GRAĐANSKI

Kretenski intervju.Imate o čemu drugom pisati

Hermes
29.11.2020-13:00 13:00

Prvi put šaljem komentar na ovom portalu. Svejedno mi je hoće li biti objavljen. Ovaj tekst pokazuje svo ludilo propalog režima. Pomirite se sa činjenicom da ste izgubili vlast, da je projekat lažne nacije propao, da nema više priliva prljavog novca na račune pseudointelektualaca, loših novinara i lažnih analitičara. Za nekoliko godina vam neće biti ni pomena. Gotovi ste, fukare!

gagi
29.11.2020-17:15 17:15
Reply to  Hermes

Hermes kratko jasno “lazna nacija”a koje si ti nacije g….,rezim nema veze sa tekstom,postoje Crnogorci kao nacija i Crna Gora kao drzava,a ti se vucaj u tu tvoju srpsku zemlju kad ti je lose u CG pomenito cetnicka.

Ђоко
30.11.2020-13:44 13:44
Reply to  gagi

Међународно признате одлике једне нације не испуњава нити једну такозвана црногорска нација

Jok mori
29.11.2020-16:21 16:21

Treba li iz ovoga Štiva izvući pouku ??? :))

Feđa
29.11.2020-16:40 16:40

Fenomenalno. Bravo. Samo tako nastavitd do najčitanijeg portala.

gagi
29.11.2020-17:10 17:10

Eto se pridruzise na oni svijet Rastku Nemanjicu,popovi Gavrilovic i Radovic,e sto ce se “tamo ispricati”do mile volje,a i vrijeme je.

So&Tekila
29.11.2020-17:27 17:27

hahahaah
genijalno

Milika
29.11.2020-21:59 21:59

Hahahahaha, gazi!!! Svaka cast!

Crnogorac
30.11.2020-02:06 02:06

A sto cemo za 12 crkvi sto nose ime Sv Savu u Crnoj Gori
12 crkvi sto su izgradjene prije 1918 !
Da nijesu to srbi okuoirali nasu zemlju prije 1918 ! A sto cemo sto brat Sv Sava sahranjen u crnoj gori vjerevstno su nas i tada okupirali !

matija
30.11.2020-06:19 06:19

Какве сте ви будале

Ђоко
30.11.2020-13:42 13:42

Па да је ово састављао и писао какв исиловац па да неке ријечи покушам схватити и разумјети ал неко са именом Балша невјероватно нек му Бог и сви свети сачувају потомство АМИН