Srijeda, 10 Avgusta, 2022
Rubrika:

MEGAEKSKLUZIVNO Mićović zakleo Zdravka: ”Ako se ponovo olešiš i ne potpišeš temeljni ugovor, dabogda bio proklet tri puta i 3.000 puta”

Joanikije zna da je prošli put domaća brlja dala hrabrost Krivokapiću da kaže NE potpisivanju temeljnog ugovora. Da se to ne bi ponovo desilo zakleo je Zdravinja riječima - 'ako udariš po lozi i olešiš se kad bude trebalo da se stavi potpis, dabogda bio proklet tri puta i 3.000 puta'. To će biti dodatni pritisak na premijera da potpiše ugovor, iako Mićovićeva kletva nema ni približno toliko moći koliko je imala kletva njegovog prethodnika Radovića.

Svetosavski kult krvi i tla, koji se vodi pod akronimom SPC, a u narodu je poznat kao svetosavska sekta (SS) i izlapjeli vjerski ekstremista sa razarajućim strahom od ”boga”, kojeg je splet nesrećnih istorijskih okolnosti doveo na mjesto premijera Zdravko Krivokapić opet razmatraju potpisivanje simbolične kapitulacije Crne Gore u vidu temeljnog ugovora.

Nedavno izabrani šef crnogorske filijale ratnohuškačkog SS – Jovan Mićović, alias Joanikije kazao je nedavno da se ”pregovori u vezi usaglašavanja konačnog teksta i svih detalja temeljnog ugovora odvijaju između budućih ugovornih strana vlade Zdravka Krivokapića i SPC, kao potpisnica ugovora”.

Nečastivi Jovan, poznat po krvavom desantno-helikopterskom ustoličenju koje je bacilo neizbrisivu ljagu na pravoslavlje, u prevodu je rekao da se simbolična kapitulacija Crne Gore priprema i da je izdajnička vlada na čelu sa Krivokapićem spremna da potpiše ovaj ponižavajući ugovor.

Svetosavski Mordor: Sjedište SS u Beogradu poznato kao ”patrijaršija”

Da je spreman da ponizi državu čiji je premijer, vječito nakresani vjerski ekstremista Krivokapić potvrdio je nedavnom izjavom na Tviteru, da ”potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC (svetosavska sekta np.a.) zavisi isključivo od Sinoda SPC (bord direktora SS), te da sa strpljenjem očekuje vrlo brzo potpisivanje tog dokumenta”.

Ne vjeruju Krivokapiću

Iako se Zdravinjo i njegov nalogodavac Joanikije busaju da temeljni ugovor samo što nije potpisan, iz centrale SS su i te kako skeptični. U prilog toj tvrdnji ide i izjava glavnog operativca ove organizacije zaduženog za obavještajno-bezbjednosno djelovanje i finansijske transakcije Irineja Bulovića, koji je nedavno istakao da ”temeljni ugovor SPC (SS) sa vladom Crne Gore neće biti potpisan dokle god je Zdravko Krivokapić na njenom čelu”.

Da su Bulovićevi inicijalni operativni podaci i te kako osnovani govori i podatak da je Krivokapić krajem maja prošle godine kada se dobro ”izdopingovao”, kako se tada spekulisalo, domaćom lozom, došao na sastanak sa Porfirijem Perićem i visokim funkcionerima SS i odbio da potpiše ugovor.

Premijer je tada u potpunom strahu od prokletstva izdaje koje mu je prijetilo otišao u ”prestonicu” da potpiše temeljni ugovor sa SS, a sa njim u delegaciji su bili ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović. Krivokapić je imao namjeru da potpiše sramni akt, ali kako smo već pisali, nakon konzumacije velike količine domaće brlje smogao je hrabrosti da kaže NE lideru svetosavske sekte Porfiriju Periću i vrati se u Crnu Goru bez sklapanja takozvanog ”ugovora sa đavolom”.

Irinej Bulović – Sauron: Nameračio se na Zdravinja

Od tada Krivokapić je izgubio svako povjerenje koje su u njega imali visoki funkcioneri SS, koji su skeptični da će do potpisivanja uopšte doći.

”Ne bi bilo začuđujuće da se Krivokapić ponovo izdopinguje, da pijan kaže ‘idite svi u Kačavendu’ i ne potpiše ugovor. Veliko je nepovjerenje u premijera među visokim funkcionerima SS”, reklo je dopisniku portala Aktuelno više pouzdanih izvora iz sjedišta SS u Beogradu.

Jovan preuzeo obavezu, zakleo Zdravinja!

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih crnogorskoj filijali svetosavskog kulta krvi i tla (SKKT), Jovan Mićović je obećao nalogodavcima iz sjedišta u Beogradu da će paziti na ponašanje Krivokapića i da će dati sve od sebe da osigura potpisivanje temeljnog ugovora.

”Iz takozvane patrijaršije (borda direktora SS np.a.) rekli su Mićoviću da obuzda prevrtljivog premijera i da osigura potpisivanje simbolične kapitulacije Crne Gore u vidu temeljnog ugovora. Ako Mićović ne uspije da iskontroliše Krivokapića, prijeti mu žestoka kazna – 50 posto od palte u narednih pola godine. Kako se spekuliše centrala SS je već zaprijetila da će preuzeti sve finansijske transakcije vrijedne desetine miliona koje dolaze iz filijala ove organizacije u Crnoj Gori, i da crnogorskom rukovodstvu neće ostavljati ni dosadašnjih pet odsto”, rekli su naši izvori.

Kako su rekli naši izvori iz vrha centrale SS, opasnost od finansijskih sankcija crnogorskoj filijali natjeralo je ovdašnje funkcionere sekte da se dobro zamisle. Najvažnije je, kako nam je rečeno,  držati premijera dalje od boce na dan kad bude zakazano potpisivanje ugovora.

Slušaj mali, ako te vidim sa bocom pred potpisivanje ugovora – naj*bao si!

”Mićović je očajan jer se može desiti da crnogorska filijala SS pod njegovim vođstvom ostane bez značajnih finansijskih sredstava. On zna da je prošli put domaća brlja dala hrabrost Krivokapiću da kaže NE potpisivanju temeljnog ugovora. Da se to ne bi ponovo desilo Joanikije je zakleo Zdravinja riječima – ‘ako udariš po lozi i olešiš se kad bude trebalo da se stavi potpis, dabogda bio proklet tri puta i 3.000 puta’ ”, rekli su naši izvori.

Naglašavaju da će to biti dodatni pritisak na premijera da potpiše ugovor, iako Mićovićeva kletva nema ni približno toliko moći koliko je imala kletva njegovog prethodnika Radovića.

Zdravinjo oće da podmiti crkvu placem u Rogamima?

Jasno je da se Zdravinjo našao u gotovo bezizlaznoj situaciji, jer ako ne potpiše temeljni ugovor postoji mogućnost da ne samo bude proklet, već i ekskomuniciran iz SS, što bi za njegovu ekstremističku  svetosavsku dušu bilo pogubno gotovo kao fizičko obezglavljenje za običnog čovjeka.

Sa druge strane ako potpiše temeljni ugovor, prijeti mu gnijev crnogorskog naroda zbog veleizdaje i prodaje nacionalnih interesa svetosavskoj sekti. Zdravinjo se, kako saznajemo, takođe boji i kletve pokojnog Amfilohija jer je po nalogu iz Beograda iz ugovora izbačena svaka stavka koju je pokojni mitropolit stavio – prije svega ona o pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Da li će ga boca opet spasiti od prokletstva veleizdaje?

O tome možete čitati u intervjuu koji je pokojni Amfilohije nedavno dao portalu Aktuelno.

S obzirom da Krivokapić zna koliko funkcineri SS vole nekretnine i zemljište, pogotovo crnogorske, postoje spekulacije da je spreman da pokloni plac njegovog sina u podgoričkom naselju Rogami, na kome je zacrtan velelepni objekat.

”Krivokapić razmišlja da pokloni taj plac, a da planove za izgradnju sinovljeve vile malo prepravi i prilagodi potrebama vjernika. Tako bi SS mogla da na tom placu gradi vjerski objekat”, rekli su naši izvori iz vrha vlade.

S obzirom da su funkcioneri SS posebno lakomi kada je u pitanju crnogorsko zemljište, postoji mogućnost da će makar izdejstvovati odlaganje potpisivanja temeljnog ugovora. U međuvremenu se očekuje i pad Krivokapićeve vlade, pa bi on tako mogao da se ”izvuče” iz ove nezgodne situacije i potpisivanje veleizdajničkog dokumenta prepusti nekom drugom.

B.Knežević

Najnovije

Od Herceg Novog za Dan mladih: Parampaščad, Jack Lupino i L’ombelico 12. avgusta u...

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, u Herceg Novom će biti održan koncert bendova Parampaščad, Jack Lupino i L’ombelico. Ovaj program grad organizuje mladima na...

Crnogorske zastave na crkvama u Tomićima, Vignjevićima, Stubici…

Akcija postavljanja crnogorskih zastava nastavljena je i danas. Crnogorska zastava postavljena je i na Sabornoj crkvi Svetog Đorđa i crkvi Svete Gospođe, na Njegušima, crkvi...

Svjetski dan lavova, kralj džungle na korak od liste ugroženih vrsta

Danas se obilježava Svjetski dan lavova. Ovaj dan ima za cilj podizanje svijesti o ljepoti ovih vrhunskih lovaca, koje nazivaju „kraljevima džungle“, kao i informisanje...

Crnogorska zastava i na Omerbašića džamiji u Starom Baru

Na zidinama ispred Omerbašića džamije u Starom Baru večeras je u znak podrške, okačena crnogorska zastava. Zajedno sa zastavom okačena su i dva manja transparenta. “Bog/Alah...

Protestni skup ljubitelja životinja u subotu u Podgorici

NVO "Prijatelji životinja Podgorica" i NGU "Pečat humanosti" sa Cetinja u suboru će u Podgorici održati građanski protest povodom neodgovornog odnosa nadležnih službi prema...

Najčitanije

Povezano

Bojanić Krivokapiću: Narasle ambicije glavnih krivaca za raspad tvoje Vlade

Kad-tad ćeš shvatiti da su do neba narasle ambicije ovih prvih glavni krivac za raspad tvoje Vlade, poručio je bivši ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić u...

Krivokapić: Moji omiljeni ministri koji šuruju s neustavnim premijerom nemaju moju podršku

Moji omiljeni ministri koji šuruju s neustavnim premijerom nemaju moju podršku - naveo je na Tviteru bivši premijer Zdravko Krivokapić, uz objavu fotografije iz...

NA METI SS I BIA: Kanalizacija ”srpskog sveta” bi da ućutka Aktuelno, jer smo raskrinkali zlikovce iz SS i izdaju Amfilohijevog amaneta!

Zlikovački hegemonistički krugovi nakačeni na zvanični Beograd i nezvaničnu Moskvu, skoncentrisani oko svetosavske sekte (SS), srpske BIA-e, putinovskog obavještajnog podzemlja, raznih političkih, ekstremističkih, paraintelektualnih,...

Kako je tzv. Temeljni ugovor ”ozakonio” diskriminaciju

Piše: Aleksandar Radoman U odgovoru na primjedbe koje su stigle na račun tzv. Temeljnog ugovora Dritan je Abazović, kroz usta svojega kabineta, pokazao zadivljujući nivo...

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
13.01.2022-14:17 14:17

Hehehe, srednjevjekovne babe roge opet proklinju. Pope dali ti tvoj sef odozgo dozvoljava da bilo koga proklinjes ili si umislio da si ti neki macan faktor kji to moze da radi kako mu se cefne. Bumerang se uvijk vraca nazad pope.

Hey
13.01.2022-17:02 17:02

Pop elokventni intelektualac i njegov brat britko pero place za njim Pulicerova nagrada, steta sto na engleskom ne pise da svijet prepozna to dubokoumlje. Kakav li narod ovdje zivi kad ta dva brava za sprdnju ne sluze svima

gagi
13.01.2022-18:07 18:07

A kako “zamirise”ulica kuda prodje ova trojka Ljaljo iz Balabana, pop Jovan Micovic “pokrovitelj”pedofilije u SPC i Zdravinjo boca,a ma tacno trag za njima “mirise”a ljudskoca,ravna NULI pi piii.

@@@@
13.01.2022-19:21 19:21

Nisam bio prisutan ali kazu da ga je izdevetao onom muvalicom po glavi sve dok se nije u majku zakleo da ce slusati.

beliluk
14.01.2022-00:28 00:28

zdravinjo sada pije samo trinaestojulku. njen miris štiti ga od zlih duhova,vradžbina i kletvi..

Jole
14.01.2022-00:34 00:34

Ako mislimo mijenjati ovu vlast moracemo se mnogo vise potruditi od ovoga praznog trucanja.