Srijeda, 14 Aprila, 2021
Rubrika:

MEGAEKSKLUZIVNO Iza višestrukog povećanja budžeta Zdravka Boce krije se grandiozan projekat!

I ne samo da će dopuniti zalihe svog kabineta domaćom tekućinom za naredna dva mjeseca (jer je neizvjesno da li će vlada duže trajati), već je krenuo u ambiciozan prijekat da se iz svih kabineta u Vladi rashoduje omraženi viski koji odiše zapadnom ''iskvarenošću'', a da se na policama umjesto tog kompromitovanog napitka donese domaća šljiva renomiranog srpskog, dakle domaćeg, proizvođača!

Piše: Balša Knežević

Vječito nakresani osvjedočeni ljubitelj šumadijskog melosa, šljivovice, masne gibanice i tamjana koji igra ulogu premijera prve izdajničko-teokratske vlade Zdravko Podoljub Krivokapić svojom nedavnom odlukom, po ko zna koji put, ostavio je domaću javnost da u čuđenju lamentira nad razmjerama tragedije koja je zadesila Crnu Goru.

Nakon što je prva diletantska Vlada sa teokratskim karakterom uz veliku muku i na mišiće progurala predlog budžeta, javnost je ostala (ne)prijatno iznanađena brigom koju premijer Zdravko Boca vodi o sebi i svom kabinetu.

Predloženim ovogodišnjim budžetom predsjedniku države Milu Đukanoviću finansiranje je, u klasičnom revanšističkom činu, srezano za trećinu – na 782,3 hiljade eura, a smanjenje je doživjela i Skupština, ali svega za desetinu na 8,8 miliona eura.

Uz najavu novog zaduženja od preko pola milijarde eura i ekonomsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, razumljivo je da državna administracija steže kaiš, pa nije ni čudo što je budžet skresan predsjedniku i Skupštini.

Domaćinski prije svega!

Vodeći se kako je sam nekad proglasio ”domaćinskom politikom” i imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju skromni pravoslavni podvižnik Podoljub bo(g)cougodni donio je jedinu odluku koja je u datim uslovima finansijske krize imala smisla –  premijer je svoj budžet povećao 11 puta na 2,29 miliona eura u odnosu na prošlu godinu!

Samo ”domaće”

Ogroman broj čitalaca portala Aktuelno, ali i mnogi korisnici društvenih mreža, u nevjerici su komentarisali kako je ovo ”nesojski” potez bez presedana jednog osvjedočenog demagoga, manipulatora i licemjera koji se busa u pravoslavnu skromnost da bi ”na kvarno” ”kulapio” milione.

Na prvi pogled i uredništvo naše medijske kuće se umalo saglasilo sa, nadasve opravdenim reakcijama revoltiranih građana, jer se premijer koji pokušava da se predstavi kao skromni vjernik i kritičar rasipništva prethodne vlade, ponaša kao razuzdani diktator koji je opijen pozicijom moći ogrezao u bahaćenju.

Portal Aktuelno, radi objektivnog informisanja javnosti istražio je da li je zaista premijeru i njegovom kabinetu bilo neophodno povećanje budžeta 11 puta.

Ona narodna ”sjedi krivo – zbori pravo” u ovom slučaju, kako se ispostavilo, je potpuno opravdana jer svaki cent od miliona koje je premijer Zdravko Šljiva sebi namjenio je i te kako opravdan!

Kapitalni projekat od strateškog značaja

Kako saznaje portal Aktuelno, premijer koji prije svega cijeni domaće proizvode (pod domaćim podrazumijevamo naravno srpske), se odlučio na jedan krajnje patriotski potez – višestruko uvećanje svog budžeta iskoristiće za nabavku rakije, domaće šljive renomiranog proizvođača čije je ime poznato našoj redakciji.

Stop omraženom viskiju!

I ne samo da će dopuniti zalihe svog kabineta ovim pićem za naredna dva mjeseca (jer je neizvjesno da li će vlada duže trajati), već je krenuo u ambiciozan prijekat da se iz svih kabineta u Vladi rashoduje omraženi viski koji odiše zapadnom ”iskvarenošću”, a da se na policama umjesto tog kompromitovanog napitka donese domaća šljiva renomiranog srpskog proizvođača! Za Krivokapića će, kako saznaje portal Aktuelno, iz odlično upućenih izvora, biti napravljena specijalna limitirana serija šljive – takozvane ”ToShlive” stare preko 20 godina upakovane u boce specijalno dizajnirane za upotrebu u premijerovom službenom ”ToMajbahu”.

”Već se pregovara oko isporuke prve ture od ukupno naručenih 40.000 jedinica šljive renomiranog domaćeg srpskog proizvođača. U prvoj isporuci stići će kontingent od 20.000 jedinica šljive u pakovanjima od 0,7 litara koja će prevashodno biti namjenjena za premijera i njegov kabinet, a specijalno dizajnirana pakovanja za ToMajbah su već stigla što se moglo vidjeti prilikom Krivokapićevog nastupa na premijerskom satu na Cetinju”, rekli su naši veoma dobro upućeni izvori.

Kako nam  je rečeno, premijer je svojim saradnicima u povjerenju saopštio da je ovo jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u istoriji Crne Gore koji je, kako je naveo, ”samo Vlada sa vizijom mogla da realizuje”.

Inventar za pravilno funkcionisanje vlade

Iz pouzdanih izvora saznajemo da će premijer od sredstava iz višestruko uvećanog budžeta naručiti i prijeko potrebni inventar za funkcionisanje Vlade koji će biti podijeljen svim službama.

Svi će biti okađeni

”Bivša vlast u svojoj neprosvjetljenosti i apsolutnom neznanju godinama je radila bez rekvizita koji su od ključnog značaja za pravilno funkionisanje izvršne vlasti. Zamislite, bivši funkcioneri vlasti su godinama radili bez kandila, kadionica, tamjana, pribora za ‘samopričešćivanje’, ikona, raspeća… šokantno. Ali premijer će sve to da ispravi jer je iz više desetina manastira i crkava u zemlji i inostranstvu naručen sav pribor za pravilno vjersko funkionisanje izvršne vlasti kao što su tamjan, kandila i već pobrojani rekviziti”, rekao je izvor portala Aktuleno blizak premijerovom kabinetu.

Kako nam je rečeno u planu je i nabavka jednog omanjeg kazana za ”kabinetsko pečenje rakije” a razmatra se i dopremanje instant okretača za svinjsko i jagnjeće pecivo. Međutim, to je još u  fazi razmatranja, a ministar Milojko Spajić pokušaće da ove izdatke uklopi u novi budžet.

Nakon svega što je navedeno, jasno je da je uvećanje premijerovog budžeta 11 puta, minimalna žrtva koju je krhka crnogorska ekonomija mogla da podnese s obzirom na razmjere ovog grandioznog projekta.

Najnovije

Aplikacija Heads Up upozorava korisnike da gledaju naprijed dok hodaju

Dio je aplikacije Digital Wellbeing namijenjene uređajima s Android operativnim sistemom, a svrha aplikacije je upozoriti korisnike da, dok hodaju ne gledaju stalno u...

Potrebna pomoć za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića

Potrebna je pomoć za nastavak liječenja Dragutina Dubljevića u Austriji. U objavi na društvenim mrežama piše da je potrebno prikupiti još 23 hiljade eura. Dragutin Dubljević,...

Ustati pa reći Milo Đukanović!

Za Antenu M piše: Dragan Bursać  Sprski svet mrzi, baš mrzi Đukanovića, ne zato što nije demokratičan ili što je autarh i ostale ublehe, nego...

Ministarstvo pripremilo izmjene Krivičnog zakonika, strože kazne za krivična djela počinjena prema djeci

Na inicijativu Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore od 12. aprila 2021. godine, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava bez odlaganja je pristupilo izradi Predloga...

Grbić: Ovo su najljepši trenuci moje karijere

Strast koju on nosi kada se grb Budućnosti nađe na njegovom srcu, morali bi da imaju svi dječaci od prvog trenutka kada navuku plavobijeli...

Najčitanije

Povezano

Vuksanović Stanković: Sekulović priča jedno, premijer prijeti, a mi poručujemo da ćemo se jasno i odlučno suprotstaviti etničkom i političkom inžinjeringu

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da ministar Sergej Sekulović priča jedno, a da premijer Zdravko Krivokapić prijeti. Ona im poručuje da će...

Krivokapić: Zlonamjerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om

Premijer Zdravko Krivokapić negirao je navode da će ući u koaliciju sa DPS Mila Đukanovića. On je istakao da je riječ o zlonamernoj kleveti koja...

DF priznaje da im treba međunarodna pomoć da se zavađeni članovi Vlade pomire

Demokratski front iskazuje nemjerljivo zadovoljstvo stavom predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića da u ovom političkom savezu ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera,...

”ĆALE DŽOMINJO” NEMA ŠTO VIŠE DA TRAŽI U CRNOJ GORI Zasmetao ”njegovima” pa ga protjerali iz države!?

Direktor srednje Bogoslovske škole Gojko Perović uz svesrdnu pomoć premijera Zdravka Krivokapića uspio je posle dugotrajne i bespoštedne političke borbe da pobjedi svog najvećeg...

Komentari

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
03.04.2021-07:26 07:26

Zbogom pameti! Koju sliku salje u Evrope ovaj nije AA (anonimni alkoholista) osoba sa dva lica!

Anđelina_balerina
03.04.2021-08:24 08:24

Čula sam da samo kršteni u Spc sad mogu u državnu upravu ! Kao nekad državni ispit sad se traži krštenje…

Naroz
03.04.2021-10:20 10:20

Ja sam čuo da će se tim sredstvima podići umanjeni manas Žiča (1:10) na krovu zgrade Vlade. Na prvi pogled djeluje kao suv trošak, medjutim ovo je razvojni projekat. Planom su predvidjene višestruke uštede, kako u realizaciji, tako u korišćenju. Kao projektant je angažovan iskusni apostol Mitrović, koji će svojim originalnim idejnim rješenjemn umanjiti manastir Žiču i skladno ga uklopiti na krov zdanja. Liftom se iz kabineta ministara i samog premijera stiže pravo u sveti oltar i tako olakšava obavljanje vjerskih obreda na kvalitetan način. Štedjeći vrijeme, da ne bi svakih malo putovali do Ostrosa i Momišića, tako ova ekspertska… Pročitaj više »

!!!
03.04.2021-11:29 11:29

Bice,bjezte noge .osra vas .uzica!!!Crnogorci su u crveno,poslije toga nema nazad!!!

Neko tamo
03.04.2021-13:18 13:18

Da li je crna gora ovo zasluzila da je ovaj covjek vodi. Sta je to uradila pa joj se vratilo
Veliki vjernik koji nepropusta nista u vezi crkvenih obicaja drzi bocu rakije

Neko tamo
03.04.2021-13:20 13:20

Podoljube moras da se odlucis jer veliki crkveni vjernik i alkoholičar ne ide zajedno

Neko tamo
03.04.2021-13:22 13:22

Vidi rukoljubu boca rakije ali zato u toku svetosavskih mjera i zatvranja nekoliko gradova i Podgorice on ide na trebinje na sahranu a da napomen i ovi talasa zbog crkvenih okupljanja je on predvodio

I sad taj covjek vodi drzavu

Pravda
03.04.2021-13:26 13:26

Ko nije za sebe, nije ni za drugoga !

Tihana
03.04.2021-14:47 14:47

I sa slike smrdi na šljiiiiivu!

Sara
03.04.2021-15:26 15:26

Zdavisa..voli alhohol..a bogami i popove..kako ih zaljubljeno gleda..

gagi
03.04.2021-17:47 17:47

Tacno ce ovaj Bocaljub povratiti na ovoga prispjenka Janka mutavoga sto je zinuo ka da zube plombira,a i neka malo nekoga :bljucne” piiii zastidje za famelju i Drzavu Crnu Goru.