Srijeda, 26 Januara, 2022
Rubrika:

MEGAEKSKLUZIVNO Iza višestrukog povećanja budžeta Zdravka Boce krije se grandiozan projekat!

I ne samo da će dopuniti zalihe svog kabineta domaćom tekućinom za naredna dva mjeseca (jer je neizvjesno da li će vlada duže trajati), već je krenuo u ambiciozan prijekat da se iz svih kabineta u Vladi rashoduje omraženi viski koji odiše zapadnom ''iskvarenošću'', a da se na policama umjesto tog kompromitovanog napitka donese domaća šljiva renomiranog srpskog, dakle domaćeg, proizvođača!

Piše: Balša Knežević

Vječito nakresani osvjedočeni ljubitelj šumadijskog melosa, šljivovice, masne gibanice i tamjana koji igra ulogu premijera prve izdajničko-teokratske vlade Zdravko Podoljub Krivokapić svojom nedavnom odlukom, po ko zna koji put, ostavio je domaću javnost da u čuđenju lamentira nad razmjerama tragedije koja je zadesila Crnu Goru.

Nakon što je prva diletantska Vlada sa teokratskim karakterom uz veliku muku i na mišiće progurala predlog budžeta, javnost je ostala (ne)prijatno iznanađena brigom koju premijer Zdravko Boca vodi o sebi i svom kabinetu.

Predloženim ovogodišnjim budžetom predsjedniku države Milu Đukanoviću finansiranje je, u klasičnom revanšističkom činu, srezano za trećinu – na 782,3 hiljade eura, a smanjenje je doživjela i Skupština, ali svega za desetinu na 8,8 miliona eura.

Uz najavu novog zaduženja od preko pola milijarde eura i ekonomsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, razumljivo je da državna administracija steže kaiš, pa nije ni čudo što je budžet skresan predsjedniku i Skupštini.

Domaćinski prije svega!

Vodeći se kako je sam nekad proglasio ”domaćinskom politikom” i imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju skromni pravoslavni podvižnik Podoljub bo(g)cougodni donio je jedinu odluku koja je u datim uslovima finansijske krize imala smisla –  premijer je svoj budžet povećao 11 puta na 2,29 miliona eura u odnosu na prošlu godinu!

Samo ”domaće”

Ogroman broj čitalaca portala Aktuelno, ali i mnogi korisnici društvenih mreža, u nevjerici su komentarisali kako je ovo ”nesojski” potez bez presedana jednog osvjedočenog demagoga, manipulatora i licemjera koji se busa u pravoslavnu skromnost da bi ”na kvarno” ”kulapio” milione.

Na prvi pogled i uredništvo naše medijske kuće se umalo saglasilo sa, nadasve opravdenim reakcijama revoltiranih građana, jer se premijer koji pokušava da se predstavi kao skromni vjernik i kritičar rasipništva prethodne vlade, ponaša kao razuzdani diktator koji je opijen pozicijom moći ogrezao u bahaćenju.

Portal Aktuelno, radi objektivnog informisanja javnosti istražio je da li je zaista premijeru i njegovom kabinetu bilo neophodno povećanje budžeta 11 puta.

Ona narodna ”sjedi krivo – zbori pravo” u ovom slučaju, kako se ispostavilo, je potpuno opravdana jer svaki cent od miliona koje je premijer Zdravko Šljiva sebi namjenio je i te kako opravdan!

Kapitalni projekat od strateškog značaja

Kako saznaje portal Aktuelno, premijer koji prije svega cijeni domaće proizvode (pod domaćim podrazumijevamo naravno srpske), se odlučio na jedan krajnje patriotski potez – višestruko uvećanje svog budžeta iskoristiće za nabavku rakije, domaće šljive renomiranog proizvođača čije je ime poznato našoj redakciji.

Stop omraženom viskiju!

I ne samo da će dopuniti zalihe svog kabineta ovim pićem za naredna dva mjeseca (jer je neizvjesno da li će vlada duže trajati), već je krenuo u ambiciozan prijekat da se iz svih kabineta u Vladi rashoduje omraženi viski koji odiše zapadnom ”iskvarenošću”, a da se na policama umjesto tog kompromitovanog napitka donese domaća šljiva renomiranog srpskog proizvođača! Za Krivokapića će, kako saznaje portal Aktuelno, iz odlično upućenih izvora, biti napravljena specijalna limitirana serija šljive – takozvane ”ToShlive” stare preko 20 godina upakovane u boce specijalno dizajnirane za upotrebu u premijerovom službenom ”ToMajbahu”.

”Već se pregovara oko isporuke prve ture od ukupno naručenih 40.000 jedinica šljive renomiranog domaćeg srpskog proizvođača. U prvoj isporuci stići će kontingent od 20.000 jedinica šljive u pakovanjima od 0,7 litara koja će prevashodno biti namjenjena za premijera i njegov kabinet, a specijalno dizajnirana pakovanja za ToMajbah su već stigla što se moglo vidjeti prilikom Krivokapićevog nastupa na premijerskom satu na Cetinju”, rekli su naši veoma dobro upućeni izvori.

Kako nam  je rečeno, premijer je svojim saradnicima u povjerenju saopštio da je ovo jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u istoriji Crne Gore koji je, kako je naveo, ”samo Vlada sa vizijom mogla da realizuje”.

Inventar za pravilno funkcionisanje vlade

Iz pouzdanih izvora saznajemo da će premijer od sredstava iz višestruko uvećanog budžeta naručiti i prijeko potrebni inventar za funkcionisanje Vlade koji će biti podijeljen svim službama.

Svi će biti okađeni

”Bivša vlast u svojoj neprosvjetljenosti i apsolutnom neznanju godinama je radila bez rekvizita koji su od ključnog značaja za pravilno funkionisanje izvršne vlasti. Zamislite, bivši funkcioneri vlasti su godinama radili bez kandila, kadionica, tamjana, pribora za ‘samopričešćivanje’, ikona, raspeća… šokantno. Ali premijer će sve to da ispravi jer je iz više desetina manastira i crkava u zemlji i inostranstvu naručen sav pribor za pravilno vjersko funkionisanje izvršne vlasti kao što su tamjan, kandila i već pobrojani rekviziti”, rekao je izvor portala Aktuleno blizak premijerovom kabinetu.

Kako nam je rečeno u planu je i nabavka jednog omanjeg kazana za ”kabinetsko pečenje rakije” a razmatra se i dopremanje instant okretača za svinjsko i jagnjeće pecivo. Međutim, to je još u  fazi razmatranja, a ministar Milojko Spajić pokušaće da ove izdatke uklopi u novi budžet.

Nakon svega što je navedeno, jasno je da je uvećanje premijerovog budžeta 11 puta, minimalna žrtva koju je krhka crnogorska ekonomija mogla da podnese s obzirom na razmjere ovog grandioznog projekta.

Najnovije

UBNOR i antifašisti Nikšića: Dan sjećanja na žrtve Holokausta

Svake godine je UBNOR i antifašisti Nikšića 27. januara obilježavao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta prigodnim predavanjima po osnovnim i srednjim školama. S...

Raspisan konkurs za subvencioniranje podstanara

Glavni grad Podgorica raspisao je danas Konkurs za subvencioniranje podstanara, čime će 500 građana, odnosno porodica koje su podstanari u Podgorici, svakog mjeseca dobijati...

Zirojević: Neka se premijer samouhapsi ili u toplini svog doma čeka dolazak ruke pravde

U potpunosti se slažem sa premijerovom konstatacijom. Ne pamti ova država nesposobnijeg, komičnijeg i vlastoljubivijeg premijera od njega. Čovjeka koji je spreman na sve,...

Martinović: Manje zaraženih, 75 odsto preminulih nevakcinisani

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Adis Martinović kaže da je epidemijska kriva u Crnoj Gori u silaznoj putanji. Navodi da je među preminulim kovid pacijentima...

Abazović sa ambasadorima Kvinte i Popom

Počeo je sastanak potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa ambasadorima Kvinte i ambasadorkom EU u Crnoj Gori Kristinom Oanom Popa. Počeo sastanak potpredsjednika Vlade @dritanabazovic 🇲🇪 sa ambasadorima Kvinte...

Najčitanije

Povezano

Zirojević: Neka se premijer samouhapsi ili u toplini svog doma čeka dolazak ruke pravde

U potpunosti se slažem sa premijerovom konstatacijom. Ne pamti ova država nesposobnijeg, komičnijeg i vlastoljubivijeg premijera od njega. Čovjeka koji je spreman na sve,...

BEZ REAKCIJA BEOGRADA NA DOGAĐANJA U CRNOJ GORI: U dvije godine od “Bitke za Crnu Goru” do znakovite ćutnje

Za razliku od 2020. godine kada su uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori srpski mediji bili puni predizbornih tekstova i komentara, posljednja događanja u...

Premijer Krivokapić otvorio konferenciju ”Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija”

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je, otvarajući konferenciju „Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija“, koju organizuju Centar za...

Šehović: Krivokapiću bi pozavidio i Srećko Šojić

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović kazao je da premijer Zdravko Krivokapić nastavlja da potcjenjuje zdrav razum građana izjavom da je u Crnoj Gori na...

Komentari

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
03.04.2021-07:26 07:26

Zbogom pameti! Koju sliku salje u Evrope ovaj nije AA (anonimni alkoholista) osoba sa dva lica!

Anđelina_balerina
03.04.2021-08:24 08:24

Čula sam da samo kršteni u Spc sad mogu u državnu upravu ! Kao nekad državni ispit sad se traži krštenje…

Naroz
03.04.2021-10:20 10:20

Ja sam čuo da će se tim sredstvima podići umanjeni manas Žiča (1:10) na krovu zgrade Vlade. Na prvi pogled djeluje kao suv trošak, medjutim ovo je razvojni projekat. Planom su predvidjene višestruke uštede, kako u realizaciji, tako u korišćenju. Kao projektant je angažovan iskusni apostol Mitrović, koji će svojim originalnim idejnim rješenjemn umanjiti manastir Žiču i skladno ga uklopiti na krov zdanja. Liftom se iz kabineta ministara i samog premijera stiže pravo u sveti oltar i tako olakšava obavljanje vjerskih obreda na kvalitetan način. Štedjeći vrijeme, da ne bi svakih malo putovali do Ostrosa i Momišića, tako ova ekspertska… Pročitaj više »

!!!
03.04.2021-11:29 11:29

Bice,bjezte noge .osra vas .uzica!!!Crnogorci su u crveno,poslije toga nema nazad!!!

Neko tamo
03.04.2021-13:18 13:18

Da li je crna gora ovo zasluzila da je ovaj covjek vodi. Sta je to uradila pa joj se vratilo
Veliki vjernik koji nepropusta nista u vezi crkvenih obicaja drzi bocu rakije

Neko tamo
03.04.2021-13:20 13:20

Podoljube moras da se odlucis jer veliki crkveni vjernik i alkoholičar ne ide zajedno

Neko tamo
03.04.2021-13:22 13:22

Vidi rukoljubu boca rakije ali zato u toku svetosavskih mjera i zatvranja nekoliko gradova i Podgorice on ide na trebinje na sahranu a da napomen i ovi talasa zbog crkvenih okupljanja je on predvodio

I sad taj covjek vodi drzavu

Pravda
03.04.2021-13:26 13:26

Ko nije za sebe, nije ni za drugoga !

Tihana
03.04.2021-14:47 14:47

I sa slike smrdi na šljiiiiivu!

Sara
03.04.2021-15:26 15:26

Zdavisa..voli alhohol..a bogami i popove..kako ih zaljubljeno gleda..

gagi
03.04.2021-17:47 17:47

Tacno ce ovaj Bocaljub povratiti na ovoga prispjenka Janka mutavoga sto je zinuo ka da zube plombira,a i neka malo nekoga :bljucne” piiii zastidje za famelju i Drzavu Crnu Goru.