Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Luda kuća

Važno je da novac za ''ugrožene Srbe'' pristiže. Pa, da li je onaj što šalje pare lud, pijan ili blesav, ona narodna izreka i dalje glasi – para majke nema.

piše: Željko Vukmirović

“Nisam ni lud, ni pijan, ni blesav”, rekao je prije neki dan srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Pa, iako za gore iznesenu tvrdnju o sebi nije imao nikakvih materijalnih dokaza. Iako o tome niko zapravo nema bilo kakva pouzdana saznanja. Pa, iako su se srpski psihijatri dobronamjerno i ozbiljno više puta oglašavali tim povodom. Neke dijagnoze su upućivale na težak oblik sociopatije, dok su drugi to opisivali i kao maničnu depresiju. Išlo se i do katatonične šizofrenije. Ne pitaj…

Na društvenim mrežama građani Srbije su bili uzdržani.

“Moja keva je psiholog i kaže da je debil pa ono vi procenite.”

Bivši Vučićev prijatelj i saradnik Milovan Brkić je bio eksplicitniji.

“Kada se pogase kamere on postaje jedan uplašen i nesiguran peder”, glasila je Brkićeva izjava za jedan srpski portal, objavljena u aprilu prošle godine.

U Crnoj Gori, o svemu tome nema mnogo cijepanja glave. Važno je da novac za “ugrožene Srbe” pristiže. Pa, da li je onaj što šalje pare lud, pijan ili blesav, ona narodna izreka i dalje glasi – para majke nema.

Postoji samo adresa pošiljaoca. I srpske kuće samo niču. Nakon Podgorice i Pljevalja, eto je i u Berane. Pare iz Srbije pljušte za sve srpske organizacije u Crnoj Gori. I za srpsku kuću i za Srpski nacionalni savjet i za Maticu srpsku. Naročito za eparhije srpske crkve. Pa, da li je pošiljalac lud, pijan ili blesav, zasigurno nikome nije važno. Uostalom, političari koje se vezuju za ovdašnje srpske organizacije su uglavnom materijalno dobrostojeći. I svaka briga tim povodom je riješena.

Čak, izgleda kao sjajna poslovna ideja. Ako si u frci s lovom, osnivanje neke srpske organizacije u Crnoj Gori koja će negirati sve crnogorsko se nameće kao najisplativije razriješenje.

Ništa od ludih, pijanih i blesavih.

Možda samo malo ta šizofrenija…

I luda kuća.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
04.12.2022-08:29 08:29

Šta vam radi Vule kada svaki dan, mesecima pišete samo o njemu? Toliko je dominantan, inteligentan i sposoban da vas razvaljuje u svakom pogledu. Vi ste dokaz da još uvek živimo u zajedničkoj državi jer pišete samo o Srbiji, SPC i Vuletu…On lud pa podigao SR na noge ekonomski, diplomatski i vojno, a vi pametni pa bez svoje vojske, siromašni i bedni … :)

džudović
04.12.2022-08:39 08:39

Na ove Vučićeve pare treba dodati i budžetske pare CG koje se ulažu u sektu SPC u Crnoj Gori. Vlada finansira otvaranje škole koju osniva SPC? Šta mislite, kakvi će nam otuda izlaziti maturanti? Nekada su ih u BG učili i vraćali da rade protiv CG. Sada ih CG finansira i uči u PG da rade protiv protiv nje. Metodija je CG odškolovala CG, sad on radi da ukine CG koja mu je bila ubježište od rata i nesreće.

Anthropos
04.12.2022-09:05 09:05

U Vučićevom ludilu ima sistema? Cilj je oburdavanje CG po svaku cijenu. Što košta da košta? Nije jasno zašto ovu očiglednu subverziju – zapravo rat svim sredstvima – protiv CG, tako malo građana CG (želi da) vidi?

Ancy
04.12.2022-11:13 11:13

Placipicka obična.

Merlin
04.12.2022-17:29 17:29
Reply to  Ancy

Kako ćete plakati nakon popisa… :) E viva !

ILARION
04.12.2022-13:05 13:05

Merlin, brate srbine, evo će ručak a ti jutros preskočio terapiju?!?