Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

LEKCIJA ”LAVICA” KOJA PREVAZILAZI SPORT: Nije lako kad si tuđa metla i lopata!

I pored svih napora da Crna Gora nestane i utopi se u fekalni odvod nacionalizma i zatucanog svetosavlja poznatog pod nazivom ''srBski svet'', trijumfi kao ovaj juče su prilika da shvatimo da su Crnogorci i te kako sposobni da nadjačaju aspiracije svojih dušmana.

Piše: Balša Knežević

Crnogorske rukometašice uspjele su juče poslije velike borbe i trilera u završnici da savladaju olimpijske šampionke Francusku i osvoje bronzu na Evropskom prvenstvu. Nakon velike pobjede u crnogorskim gradovima uslijedila je eksplozija oduševljenja, a uz pjesmu i skandiranje veliki uspjeh ”Lavica” proslavljan je na Cetinju, u Podgorici, Nikšiću, Budvi…

Međutim, bronzana medalja koju su naše rukometašice osvojile na prvenstvu Evrope, osim što predstavlja veliki sportski uspjeh, ima i jednu dublju poruku koja je maloj Crnoj Gori i te kako potrebna u ovim teškim trenucima.

Iako je naša država ostavljena od zapada na milost i nemilost hegemonističkim, kriminalnim i kleronacističkim hordama, potpomognutim domaćim veleizdajnicima, trijumf rukometašica, svo ono slavlje i spontani izliv patriotizma, pokazali su da je Crna Gora i te kako živa! Čak se čini da nakon neočetničke, svetosavske golgote koju joj više od dvije godine priređuju posrnuli jahači nacionalističke apokalipse iz Beograda i Moskve, Crna Gora  polako, ali sigurno izlazi kao pobjednik, sve jača i jača!

Foto: RSCG

U prilog ovoj tvrdnji ide i sinoćnje slavlje, zdravi patriotizam, neukaljana i slobodno ispoljena ljubav prema državi Crnoj Gori, koje više ne može da sputa ni propaganda izbljuvana iz zatrovanih mozgova beogradskog, bezbjednosno-obavještajnog šljama.

I pored svih napora da Crna Gora nestane i utopi se u fekalni odvod nacionalizma i zatucanog svetosavlja poznatog pod nazivom ”srBski svet”, trijumfi kao ovaj juče su prilika da shvatimo da su Crnogorci i te kako sposobni da nadjačaju aspiracije svojih dušmana.

Međutim, sport, rukometašice, rukomet i medalja su tu prolazna stvar, ali negatori Crne Gore i njihovo konstantno ispoljavanje mržnje sasvim su druga.

Patologija

Iako žive u državi koja im je sve pružila i nemaju neki specijalni razlog da je mrze i šire netoleranciju, uvijek će se javiti neki vučurovići, radunovići, kasalice, dobričanini i slični koji će, čini se iz čistog patološkog inata i ideološke zatucanosti, ili za apanažu, negirati sve što ima veze sa Crnom Gorom.

Političke litije: Hibridni rat protiv Crne Gore u režiji svetosavske sekte

“Odavno nisam gledao rukomet, a navijaću svim srcem večeras!! Naprijed Danska!!!” – napisao je dokazani egzibicionista i provokator, izvjesni Zdravko Kasalica uoči utakmice polufinala Evropskog prvenstva u ženskom rukometu između Crne Gore i Danske. Nejasno je što je motovisalo ovog ostrašćenog velikosrpskog egzibicionistu za ovakav izliv mržnje i infantilnog inata, ali je jasno da on nije jedinstven primjer. Patološka mržnja prema državi i svemu što je za nju vezano ne generišu nebitne idividue kao što je Kasalica, on je samo žrtva propagande, ideološkog trovanja i kao hiljade crnogorskih konvertita misli da će pljuvanjem po svojoj državi sebi omogućiti neki benefit u vidu funkcije, apanaže, ili što već zadovoljava apetite ruralnog svetosavskog mrzitelja.

Negacija Crne Gore njeno etiketiranje kao ”kriminalne države crnogorskih nacionalista” dolazi od zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, kojima smeta suverena, prozapadna zemlja neopterećena primitivizmom i kleronacionalističkom zatucanošću koja se prodaje kao ”tradicija”.

Stoga preko svojih propagandnih ispotava, političkih ”folksdojčera” u službi velikosrBskog rajha, pljuju i mrze Crnu Goru i Crnogorce samo zato što postoje, i zato što su prepreka interesima njihovih nalogodavaca!

Aleksandar Vučić sa jednim od njegovih poslušnika Andrijom Mandićem

Ženska rukometna reprezentacija u tom kontekstu predstavlja podsjetnik da Crna Gora postoji i da se neće lako predati raznim malicioznim aparatčicima ”medijske mafije”, podguznim muvama srpskog autokrate Aleksandra Vučića i protagonistima vlažnih snova o moskovskom diktatoru Vladimiru Putinu.

Sanjaju Beograd i Moskvu

Iako je  prošlo više od 16 godina od kad je Crna Gora nakon žestoke borbe vratila svoju nezavisnost, i dalje postoje oni koji po njoj pljuju i koji vole da obijaju beogradske i moskovske pragove, igrajući ulogu bezličnih podanika i krpa za čišćenje velikosrBskih toaleta.

Stoga nije ni čudo da od političkih predstavnika takve podaničke politike čujemo ovakve izjave:

Slaven Rozi Radunović: Pa što ako sam plaćenik?

“Bile ste voljni saučesnik u promovisanju diktature. Nažalost, po tome ćete biti upamćene, više nego po sportskim uspjesima”, objavio je jedan od najvećih srpskih nacionalista u Crnoj Gori, poslanik DF-a Slaven Radunović prošle godine na svom Fejsbuku profilu. Nepopularni ”rozi” je tada žensku rukometnu reprezentaciju nazvao “DPS reprezentacijom”, izjavivši tešku glupost da su se “iživljavale van terena, u političkom smislu, u odnosu na protivnike DPS-a”.

Njemu se pridružila i partijska saborkinja, trenutno direktorka srbočetničke TV Prva, Marina Jočić, koja je na svom Facebook profilu posprdno pisala ”riču li lavice”. Jasno je da Radunović, Jočić i njihovi istomišljenici, kao žrtve višedecenijskog propagandnog silovanja iz Beograda, ovakvim postovima pljuju po sebi, isto kao što to čini ortodoksni srbonacista Jovan Vučurović kad na Cetinju širi srpsku zastavu. Da ironija bude još veća, Vučurović na slobodarskom Cetinju, širi zastavu koju je Srbima osmanski sultan Mahmud II fermanom odredio kako će izgledati!

E to je ironija sudbine i samoponižavanje najveće vrste!

Jole sa ”mahmudovicom” na Cetinju

Jedino što je možda više ponižavajuće od bivšeg Crnogorca koji maše ”mahmudovicom” na Cetinju je veleizdajnički izbljuvak na mjestu premijera, kontroverzni Dritan Abazović koji ima obraza da čestita medalju reprezentaciji države na čijem je nestajanju aktivno radio proteklih par godina. Međutim, za kontroverznog Abazovića, potrčka Aleksandra Vučića, Marka Parezanovića i Prvoslava Perića, obraz je strana kategorija, pa ni desetine pogrdnih komentara ispod njegove čestitke sigurno neće doprinijeti da mu se probude lipsala savjest i osjećaj patriotizma.

Samo u Crnoj Gori ima kriminala i nacionalizma?

Treba donekle i razumjeti domaće plaćenike Beograda i Moskve. Oni nikad nijesu preboljeli rane nakon referendumskog boja 2006. i ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna država.

Zato ne samo nakon medalje rukometašica, već i nakon svakog uspjeha Crne Gore kuka čitav ”srpski svet” – a razni vučurovići, radunovići i slični velikosrpski plaćenici po zadatku ”pumpanju” nezadovoljstvo srpskog naroda u Crnoj Gori. Srpskog naroda koji koriste kao topovsko meso za hegemonističke ciljeve zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve.

Kako Abazović uopšte ima obraza da čestita rukometašicama medalju?

Njima je izgovor za svaki izdajnički čin kako je ”Crna Gora kriminalna dražva”, ”država švercera i DPS-a”, što je krajnje bijedno i za njihove standarde. Jer za istinske patriote država prevazilazi sve partijske interese, etiketiranja, podvale i dnevno politikantstvo. Pobornici ”srpskog sveta” u Crnoj Gori to ne žele da shvate jer vole da etiketiraju i svesrdno radeći za ciljeve beogradske i moskovske zlikovačke propagande, obezbjeđuju zanosne apanaže i udobno mjesto za svoje guzice.

Da ironija bude veća treba ponoviti da etiketiranje za kriminal i korupciju dolaze iz Srbije i Rusije, država na čijem su čelu daleko najkorumpiranije političke strukture zasnovane na apsolutizmu, kriminalu, sili, cenzuri i paravjerskom fanatizmu…

Jučerašnja pobjeda ”Lavica” sa sobom nosi mnogo dublju poruku, i ne može biti svedena samo na sportski uspjeh. Stoga je ovo adekvatna prilika da podsjetimo na dio poslanice Svetog Petra Cetinjskog upućenu Crnogorcima:

 

Ne budite tuđa metla i lopata

Ne ližite tuđe šake

Ne obijajte tuđe pragove

Ne dajte se varati

Ne dajte se kupovati

Ne budite tuđa sreća

Vrćite se sebi i svome.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

26 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sasa PG
21.11.2022-13:22 13:22

Postovani Balsa , nema vise ‘velike srbije’ to je bio projekat Karlovac, Karlobag, Virorovitica, Ogulin pola Bosne, pola Makedonije Crna gora to su ratovima ‘90 sve izgubili . Sad su izmislili ‘srbski svet ‘ jer oni ni sa kim ne mogu,jedina utjeha su im Crnogorski izrodi i podguzne AV muve .

Merlin
21.11.2022-18:34 18:34
Reply to  Sasa PG

AV je doktor nauka za vas zatucane buzdovane.

tarara
21.11.2022-13:23 13:23

Crna Gora je članica NATOa i vanjski neprijatelj ne može da ju ugrozi.Može samo da podriva uz pomoć izdajica i dovede do ugroze iznutra.Zato budite oprezni.Ista je situacija i u Hrvatskoj.Sve u obliku građanskih inicijativa i nevladinih organizacija.

Merlin
21.11.2022-18:35 18:35
Reply to  tarara

Đžaba se trudite vi Hrvati jer CG i Srbija su bratske države, a podržava vas samo šaka izdajničkog jada.

oooo
21.11.2022-14:00 14:00

Svaka cast na tekstu.

!!!
21.11.2022-15:43 15:43

Haha, bravo Balša!Ne mogu se načuditi kako te “koleginica”Jovanović nije uvrstila u one opasne likove po crnogorsko društvo.Mislim da bi ti učinjela čast.Nego,očekujem u sljedećem spisku da će ispraviti “nepravdu”.

Crnogorac
21.11.2022-16:31 16:31

Svi slavite lavice a niko da proglasi dan žalosti što je poginulo troje mladih ljudi! E sram vas bilo

tivatski58
21.11.2022-17:27 17:27
Reply to  Crnogorac

Vi sramota! Vi ste cetnici i Danijela Durovic ugasili USTAV CG i sramota da je govan Abazovic (abazova dva oka u glavi) je prodao CETNIKU vUCICU.

Merlin
21.11.2022-18:36 18:36
Reply to  tivatski58

Ala ste vi ustaše pustili krilca ….

Lada
21.11.2022-21:59 21:59
Reply to  Merlin

Tek smo počeli puštati krila.

Merlin
23.11.2022-06:06 06:06
Reply to  Lada

Proći ćete kao tvoji preci na Blajburgu … :)

Kizami
23.11.2022-10:57 10:57
Reply to  Merlin

Šta vi četnici imate protiv ustaša kad ste zajedno bežali.

tivatski58
21.11.2022-17:29 17:29
Reply to  Crnogorac

Bravo Crnogorke! Vidio sam da su srbijanski vozaci ludo vozili autom i do je doslo nesrece.

Merlin
21.11.2022-18:36 18:36
Reply to  tivatski58

Nesreća ti u glavi, buzdovanu jedan…Uništiće te sopstvena mržnja ! :)

cetinje
21.11.2022-18:12 18:12
Reply to  Crnogorac

“crnogorce”zalimo mi tu porodicu siguran budi,ali da je majka te djece razmisljala nebi se desilo sto se desilo,e kad ti “podjes”proglasit cemo dan “veselja”bistrino.

Neko tamo
21.11.2022-16:34 16:34

Našim lavicama sve cesritke
A ovu ravnogorsku gamad iz dfa kao i dritanku za srbiju poslati

cetinje
21.11.2022-18:08 18:08

E cus Slaven ROZI Radunovic,a on SKUR ka “razani leb”ljepse bi mu “pristajalo” SKURI.

RIR
21.11.2022-18:34 18:34

SVAKA ČAST BALŠA !
osjecamo se ljepse ,čitajuci tekst gdje je sve izoštreno i važno i đe naš pisac
-bolje vidi stvari oko nas !

Freedom
21.11.2022-19:11 19:11

Ne iznenađuje me postupak ovih posrbica, oni su sluge i podanici i tu nije ništa sporno. Aliii ovi Lizari i Koritari što su se nekad predstavljali kao Crnogorci, Medo i brkata ološ Pr. Radulović, to me zanima, kakva su oni psiha. A Dritan je mlad i rano se opredelio da se zavuče u dupe Vučiću. 21 mil. Je cifra za izdaju solidna.

Vesti bia agentURA
21.11.2022-19:22 19:22

Lavice su najbolje

Katarina
22.11.2022-10:48 10:48

Koliko covjek mora biti bolestan,da mrzi drzavu u kojoj je rodjen .Da voli tudju zastavu,tudju himnu,tudji grb.Ovakvoj bolesti sigurno nema lijeka ,jer takav primjer ne postoji koliko je zemaljskog sara.

Merlin
23.11.2022-06:08 06:08
Reply to  Katarina

Koliko čovek može biti bolestan da voli nato, ustaše, balije, gej parade, prajdove i tranđže.

Kizami
23.11.2022-11:00 11:00
Reply to  Merlin

Koliko čovek može biti bolestan da bi bio Merlin.

Sreća
22.11.2022-13:28 13:28

Hvala ovim đevojkama te su me učinile sretnim.

KLEMENTINA
22.11.2022-21:42 21:42

Veliki LAVOVI RIČU, a brdskI MAGARCI NjAČU.

Miloš
27.11.2022-23:23 23:23

Baš tako, neznaveni Balša i ostali montenegrini, kako kaže sv. Petar Cetinjski , na koga se pozivate – “Ne budite tuđa metla i lopata” (metla Vatikana i lopata NATO-a). – no se vraćajte vjeri prađedovskoj, čojstvu i ljudskom poštenju, koje je krasilo stare Crnogorce. Jedino tako ćete doprinijeti poštovanju Crne Gore i braniti obraz crnogorski od “kriminalne družine” koja se zajedno sa vama istura kao stub odbrane. Uzmite ogledalo i vidjećete u nnjemu stub srama!