Subota, 13 Avgusta, 2022
Rubrika:

KAKO JE MIĆOVIĆ IZABRAN ZA ŠEFA CRNOGORSKE FILIJALE SPC Imao najbolji biznis-plan, pomogli Đedo, Kačavenda i diverzija pijanog prijatelja

''Mićovića su podržali njegovi stari saborci, daleko najjača struja u čitavom svetosavskom kultu, pedofilsko-mistična, na čelu sa hodajućim svecem koga odmah nakon upokojenja čeka kanonzacija - velikim vladikom Vasilijem Džeksonom Kačavendom. On mu nikad nije zaboravio što ga Mićović, strogo crkvenom terminologijom rečeno, nije 'druknuo' za podvođenje maloljetnih dječaka. Ta podrška je presudila''

Visoki funkcioner Svetosavskog kulta ”krvi i tla” koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC) Joanikije Mićović, izabran je juče za šefa crnogorske filijale ovog hegemonističko-okupatorskog političko-finansijskog konglomerata.

Mićović je juče presavio svoja stara leđa izmorena od rvanja sa pijanim prijateljem koji je upao na sjednicu Sabora, zatim je kleknuo na koljena, poljubio ruku nezvaničnog patrijarha Aleksandra Vučića i zakleo se na vjernost i doživotno političko djelovanje u korist Srpske napredne stranke (SNS) i njenih crnogorskih satelita iz Demokratskog fornta (DF).

Ovaj  poltronski ritual je bio samo završni ceremonijalni dio koji prethodi ustoličenju bilo kog visokog funkcionera ove političko-finasijske organizacije, a portal Aktuleno ekskluzivno donosi detalje i otkriva motive koji su presudili da Mićović zasjedne na čelnu funkciju crnogorskog ogranka ovog velikog pseudoreligijskog konglomerata.

Pijani prijatelj i mačak Đedo

Bord direktora SPC izabrao je juče visokog funkcionera Mićovića za novog mitropolita crnogorsko – primorskog. S obzirom da je pomenuta funkcija jedna od najvažnijih u čitavoj kompaniji zbog velike finansijske i političko-logističke koristi koju donosi čitavoj ovoj paramilitarnoj organizaciji, Mićović  je morao da ima superioran biznis-plan i strategiju političkog djelovanja.

Zdravko Krivokapić: Odlično odigrao ulogu ”pijanog prijatelja”, nije ni morao da glumi…

”U saradnji sa svojim stručnim savjetnicima za politiku i finansije, novoizabrani šef MCP je uspio da napravi odličan finansijsko-politički plan za djelovanje ove veoma bitne filijale Svetosavskog kulta. Međutim, kako je bord direktora ocijenio u toku razmatranja učinka svih kandidata, ispostavilo sa da dva konkurenta za čelnog čovjeka crnogorske filijale imaju podjednako dobar, ako ne i bolji biznis plan za MCP”, rekli su naši dobro upućeni izvori bliski duhovnim silama koje obitavaju u podrumima Hrama Svetog Save na Vračaru.

Kako su kazali naši izvori, Mićovoć je, osim odličnog političkog programa i savršenog biznis plana koji bi na najbolji način kanalisao stotine miliona nelegalnog prihoda MCP, zbog oštre konkurencije, morao da ima dodatnu podršku i izlaznu strategiju.

”Iako je dolazak premijera Zdravka Krivokapića i njegov pijani upad na sjednicu borda direktora SPC na prvi pogled izgledao kao nesuvislo ponašanje dragstor-pijandure, čitava ova akcija je bila dio vješto osmišljenog plana u kojem su učestovali duh pokojnog lidera velikosrpskih stranaka u Crnoj Gori Amfilohija Đeda Radovića, nakresani Krivokapić i sam Mićović”, otkrivaju naši izvori.

Zdravinjo Boca izvadio staroga mačka

Naši izvori otkrivaju detalje paklenog plana u kom su učestvovali duh pokojnog mitropolita, premijer Krivokapić i Mićović. Ovu akciju kodnog imena ”Lucifer” podržali su i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović bez čije logistike i diverzantskog sufliranja, Krivokapić u svojoj potkošulji nikad ne bi mogao da provuče mačka Đeda u salu u kojoj je zasjedao bord direktora SPC.

Mačak Đedo

”Kad je Krivokapić sa svojim timom ušao i sjeo da razgovara sa zvaničnim šefom SPC Porfirijem Perićem i Joanikijem, činilo se da će se sve završititi na nesuvislom i nerazumljivom trabunjanju vidno alkoholisanog premijera. Međutim, u sred razgovora Krivokapić je iz potkošulje izvukao mačka Đeda, kojeg mu je kada se ranije tog dana vratio sa aerodroma u Podgorici navodno zbog moždanog udara supruge, predao jedan od lidera DF-a Milan Knežević koji je Đeda čuvao u Mojanovićima”, rekli su naši izvori.

Podsjetimo, portal Aktuelno je već pisao da se mačak Đedo pojavio u ovom zetskom selu i poslao jaku političku poruku o temeljnom ugovoru. U Beogradu nije imao mnogo toga da kaže nezvaničnom i zvaničnom šefu SPC, ali je njegova kratka poruka odjeknula kuloarima zgrade u kojoj je zasjedao bord drektora Svetosavkog kulta ”krvi i tla”.

Čim ga je Krivokapić izvadio iz potkošulje, kako su kazali naši izvori iz duboke svetosavske duhovne mreže, mačak Đedo je poručio – ‘Ponjo, ako ti i Aca ne izaberete Joanikija da me naslijedi na mjestu lidera crnogorske filijale SPC i velikosrpskih partija u Crnoj Gori – dabogda živo meso sa vas otpadalo, ali na rate i po povećanoj kamatnoj stopi’.

Porfirije i Aca u šoku

Zvanični i nezvanični šefovi SPC Porfirije Perić i Aleksandar Vučić ostali su skamenjeni nakon ove zastrašujuće efikasne egzekucije operacije ”Lucifer”, koja ih je zatresla na više metafizičkih nivoa.

Perić i Vučić u šoku nakon suočavanja sa mačkom Đedom

”Sva je sreća pa Vučić nije bio na sastanku i na direktnom udaru kletve, dok je Porfirije u unutrašnjem džepu mantije nosio specijalnu kokardu koju je pojačanom litijom osveštao pravoslavni vrač, pobornik mističnog svetosavlja od nedavno stacioniran u srpskoj prijestonici Velibor Džomić. Ta magična kokarda je jedini razlog zašto kletva nije odmah počela da djeluje, ali i pored toga Perić i Vučić su se dobro zamislili”, rekli su naši izvori.

Međutim, nakon što je Krivokapić otišao iz Beograda Joanikije je sproveo drugi dio veoma sofisticirane akcije ”Lucifer” i ogradio se od pijanog prijatelja i kazao da je on od premijera Crne Gore zahtijevao da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, a ne da se miješa u izbor mitropolita.

”Ovaj postupak odobrovoljio je Perića i Vučića koji su jutro nakon posjete pijanog Podoljuba i metafizičke akcije sa mačkom Đedom, ponovo gledali na Joanikija kao na glavnog kandidata za šefa crnogorske filijale SPC”, rekli su naši izvori.

Presudila Kačavendina podrška

Nakon intervencije svetog Zdravka Bocougodnog i duha pokonog Amfilohija koji je progovorio kroz običnog mojanovićkog mačka, Vučić i Perić su naknadno bolje ocijenili biznis plan i nacrt političkog djelovanja koji je Joanikije predložio za crnogrosku filijalu SPC.

Vasilije Džekson Kačavenda: Ne zaboravlja prijetelje

Ni to, međutim, nije bilo dovoljno da Joanikije bude konačno izabran, ali je podrška došla iz (ne)očekivanih krugova.

”Mićovića su podržali njegovi stari saborci, daleko najjača struja u čitavom svetosavskom kultu, pedofilsko-mistična, na čelu sa hodajućim svecem koga odmah nakon upokojenja čeka kanonizacija – velikim vladikom Vasilijem Džeksonom Kačavendom. On mu nikad nije zaboravio što ga Mićović, strogo crkvenom terminologijom rečeno, nije ‘druknuo’ za podvođenje maloljetnih dječaka. Ta podrška je presudila i Joanikije je izabran”, rekli su naši izvori.

Nakon podrške struje na čijem su čelu najcjenjenije vladike Kačavenda i Pahomije, izbor Joanikija je bio osiguran.

Podsjetimo, Kačavenda nikad nije zaboravio zasluge koje je Joankije imao za prikrivanje pedofilije u redovima Svetosavskog kulta, zbog čega je protiv novopečenog mitropolita nedavno podnesena krivična prijava Specijalnom tužilaštvu, gdje je otvoren izviđaj.

Dostojan, zaisto!

Portal Aktuelno je u okviru ispovijesti bivšeg đakona SPC Bojana Jovanovića – Serafima, prije skoro godinu objavio da Komisija SPC na čelu sa tadašnjim vladikom budimljansko-nikšićkim Joanikijem Mićovićem 2012. godine pokrenula istragu zbog navodna tri slučaja pedofilije u Cetinjskom manastiru, koja je zataškana.

Joanikije je nakon ovog slučaja dokazao, kako su rekli naši izvori, da je DOSTOJAN zvanja mitropolita – šefa crnogroske filijale SPC, jer nije izdao svoje saborce što je osobina koja se posebno sviđa nezvaničnom patrijarhu Vučiću.

Joanikiju će biti potrebna snaga i podrška Beograda za dalju asimilaciju Crne Gore u okvire ”srpskog sveta” u kojem ova organizacija ima ključnu ulogu.

Kako smatraju analitičari, novom šefu MCP će takođe biti potrebna strategija za predstojeće političke i ekonomske reforme koje očekuju crnogorsku filijalu ovog militarističkog, pseudoreligijskog konglomerata, ali i izbor političkih saveznika za naredne izbore, o čemu ćemo naknadano pisati.

B.Knežević

Najnovije

Stoltenberg: NATO razvija set mjera posebno skrojenih za BiH

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg obavijestio je Ministarstvo spoljnih poslova BiH da ta vojna alijansa razvija set mjera posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu. “Ruska agresija na...

Karakaš: Ako je proza prava ne smije imati milosti prema nikome

Promocija romana „Okretište“ Damira Karakaša, jednog od najčitanijih hrvatskih autora čija su djela uvrštena u lektiru, prevođena na druge jezike i po kojima su...

Ples Sitija, Arsenal razigran na krilima Žezusa, Mitrović promašio penal

Mančester siti se predstavio navijačima na pravi način. Deklasirao je Bornmut na “Etihadu” 4:0, poigravao se sa rivalom od prvog do posljednjeg minuta. Gindogan je na...

Ruždi u intervjuu uoči napada: Optimista sam, smrtna presuda je davno izrečena

U intervjuu koji je dao samo nekoliko nedjelja prije nego što ga je napadač u Njujorku izbo i ozbiljno ranio, čuveni pisac Salman Ruždi...

Aerodromi raspisali oglas za novog direktora: Ovoga puta ne treba iskustvo u vazdušnom saobraćaju

Aerodromi Crne Gore raspisali su javni konkurs za izvršnog direktora, nakon što je, prije deset dana, sa ove pozicije smijenjen Goran Jandreoski, a na njegovo...

Najčitanije

Povezano

Vučić: Svaka čast Abazoviću na potpisivanju Temeljnog ugovora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je premijeru Dritanu Abazoviću na potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC. "Svi oni bi želeli svoje teritorije sa što manje Srba....

Vučić: Cijela Srbija je uz vas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć saučešće povodom tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11, a ranjeno šest osoba. “Želim izraziti sučešće svim građanima...

Kurti: Vučićeve izjave o likvidacijama na Kosovu su plod njegove mašte

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocjenjuje da izjave zvaničnika iz Beograda, uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojima govore o nasilju i likvidacijama na Kosovu, pokazuju kakve su...

Kavarić: Utvrditi ko je nezakonito isticao državnu zastavu na Cetinju

Advokat Mitropolije crnogorsko – primorske (MCP) Dalibor Kavarić uputio je zahtjev Ministarstvu pravde i Upravi za inspekcijske poslove da obavi inspekcijski nadzor na Cetinju i pokrene...

Komentari

16 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
30.05.2021-12:38 12:38

Aktuelno najbolji ste sve kako jest nema lazi i podvale Abazovic -LJUKASENKO I Becic- Kim UN oce da vas uniste bez NOVINARSTVA I TV oce da Gledamo u Nebo ka kokoske kad piju vodu!

@Crnogorka
30.05.2021-12:49 12:49

SPC – najveci mafijaski klan u Crnoj Gori!!!

Ha20
30.05.2021-13:05 13:05
Reply to  @Crnogorka

Uz postovanje za vas komentar bi samo dodao SPC- najveci (PEDOFILSKI ) mafijaski klan u Crnoj Gori !!! Hvala na paznji.

Nikola
30.05.2021-13:26 13:26
Reply to  Ha20
Nikola
30.05.2021-13:26 13:26
Reply to  Ha20

:)))))))))))

Ha20
30.05.2021-13:37 13:37
Reply to  Nikola

Hvala :::))))

Za Ha20
30.05.2021-19:23 19:23
Reply to  Ha20

Lepo od tebe.Uvek se zahvališ!

Ha20
30.05.2021-21:11 21:11
Reply to  Za Ha20

Jel se to opet javlja Rovcic iz katuna bez vode, ili Donji kraj ili koliko vec imena koristis ds bi se kmuflirao. Ja se lijepo zahvalim svima ko iskreno voli lijepu Crnu Goru a za ostale nemam ni trunke postovanja a to se dobro vidi po mojim komentarima. Hvala na paznji.

Metomuje
30.05.2021-13:58 13:58

Sigurno

Ha20
30.05.2021-14:30 14:30

Kacevanda je najbolja slika SPC pravoslavlja i to je ocigledno da ga SPC drzi ponosno u svom krilu poslije svih njegovih pedofilkih skandala koji su dobro dokumentirani u obliku video snimaka koje su dospjele u javnost na kraju pojeo vuk magarca a Kecevanda i dalje vuce konce SPC peavoslavlja koje ga visoko cijeni i uzdize. Zalosno da zalosnije ne moze biti. Hvala na paznji.

Neko tamo
30.05.2021-19:45 19:45

Dopustali smo izdajnicima iz ure i vijesti svasta da rade i zahvaljujuci njima srbija i SPC preuzimaju drzavu

E zato sam reko samo da smo miška kesedziju i zeljka goveda stavili iza resetaka nikada se ovo crnoj gori ne bi desavalo ipak su oni stvorili dritana i uru a i svojom mocnom medijskog gangu kupili tako crnogorce i gradjane koji vole ovu drzavu

Evidence
31.05.2021-13:40 13:40

Hvala Aktuelnom i B. Kneževiću na istinitom iznošenju činjenica u vezi zločina svještenika SPC nad žrtvama pedofilije i seksualnog zlostavljanja. Zločina strašnih i teških, bar koliko i onih popa Mace Vukojičića. Bilo je toga i u redovima Katol. svještenstva, ali se Papa Franjo, januara 2018. javno izvinuo žrtvama seksualnih zločina. Ne sjećam se da je to konkretno, (možda deklarativno), učinio neko iz SPC-a, ili da je to osudio i neki član aktuelne vlada C.G., na čelu sa Premijerom. Posebno ne neko od onolikih grupa profesora i ljekara koji su javno podržali litije i SPC. Ljagu i sramotu sa svojih imena… Pročitaj više »

Krsto
31.05.2021-22:25 22:25

Kacavenda je mala maca u odnosu na Filareta Ilariona Pahomija i ostale raspopove…Po Kacavendi sad svi pljuju cak i oni gori od njega jer su njega provalili a njih nisu…Sjetimo se vladike Pahomija Vranjskog koga su cetvorica djecaka optuzila da ih je ucjenjivao-prijetio im da nikad nece zavrsiti skolu i onda ih silovao..SPC je platila roditeljima po milion dinara da povuku tuzbe, a Pahomije i dalje radi sa srpskom djecom…Starije generacije se sjecaju slucaja ILARION-kad je statresina manastira Hopovo spopodao djecu po parkovima..U civilu u dzemperu i farmerkama on je pratio djecu i predstavljao se kao cika Jova i nudio… Pročitaj više »

Krsto
01.06.2021-08:50 08:50

Vladika Kacavenda je penzionisan iz zdravstevnih razloga..Boli ga k++++.

krsto
02.06.2021-09:01 09:01

Ovo su najbolji tekstovi. Uvijek jasna poruka kroz tekst koji je interesantan dok se čita. Risto Sotona se još nije propisno oladio a već su mu okrenuli zadnjicu :D

Metomuje
05.06.2021-11:34 11:34
Reply to  krsto

Dobro si rekao..Amfilhiju su okrenuli zadnjicu dok se jos nije ohladio..Dok je jos topao..