Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Jakov Milatović je stoprocentni četnik!

Samo onaj koga je četništvo potpuno obezdušilo mogao je - bez ikakvih moralnih kočnica - poželjeti da se po starim planovima srpskog klerofašizma smiču nepoćudni Crnogorci, a da onima koji prežive pognute glave baš on bude državni predśednik! Eto, takva groteska od čovjeka je Jakov Milatović!

Za aktuelno.me

Piše: Milenko A. Perović

Jakov Milatović je s zlomislenom „ideološkom braćom“ planirao, ako zatreba, lišiti života desetinu Crnogorki i Crnogoraca u cetinjskim belvederskim danima!

Kakva je osoba koja – pri čistoj svijesti i zdravoj pameti – planira pogibiju deset svojih sunarodnika, a istodobno bi da bude predśednik države koju u tuđem interesu želi srušiti do temelja? Može li se takva osoba kvalifikovati drugačije nego kao stoprocentni četnik!

Samo mladi, a već prekaljeni četnik mogao je učestvovati u izradi strategije da se likvidiraju građani Crne Gore koji mu nikakvo zlo nijesu učinili ni imali namjeru! Samo zadrti četnik je mogao „postulirati“ kako da se uklone ljudi na kojima nije bilo nikakve krivice, osim što su Crnogorci. Po zloj pameti, s četničke tačke gledišta to je neoprostiva krivica!

Samo četnik kome je velikosrpstvo popilo svu pamet mogao je snovati kako trajno s lica zemlje zbrisati one koji nikome nijesu neprijatelji, ali im je neoprostivi grijeh što drže do državne, nacionalne i lične slobode više no do bilo čega drugoga!

Samo onaj koga je četništvo potpuno obezdušilo mogao je – bez ikakvih moralnih kočnica – poželjeti da se po starim planovima srpskog klerofašizma smiču nepoćudni Crnogorci, a da onima koji prežive pognute glave baš on bude državni predśednik! Eto, takva groteska od čovjeka je Jakov Milatović!

Kao politička pojava koju je nanio poplavni talas velikosrpskog „oslobođenja“ Crne Gore avgusta 2020. godine, on bi sam po sebi bio prolazan kao i sve ono što poplava nanese pa odnese! Nanijela je ona mnogo četnika i četničaka, spremnih da uvode velikosrpstvo u Crnoj Gori kriminalnim i zlikovačkim metodama. U zagađenom efemerju političkog trenutka – da mu ga zgoda nije namjestila – ostao bi on anoniman u poganluku mnoštva političkih kreatura, spodoba i bastarda spremnih na svašto u uništavanju Crne Gore.

Međutim, zlo ima svoju dublju logiku! Kad četničku ološ zapadne da vlada, zakonomjerno na površinu isturi najgore među sobom, najspremnije na zlo! Jakov Milatović je dobio priliku da od prolazne postane neprolazna pojava u crnogorskom četničkom terarijumu.

Zgrabio je spremno priliku da svijetu pokaže kakav je antimoralni fenomen čučao u njemu. Niko od „oslobodilaca“ nije koliko on u simboličkom i faktičkom smislu pokazao kako izgleda kad se pogube kriteriji razlikovanja ljudskog i neljudskog, stida i bestidnosti, srama i besramnosti!

Proklamujući da za ustoličenje „Srpskog sveta“ u Crnoj Gori nije od značaja hoće li na njegov paganski žrtveni oltar biti prinijeto deset ubijenih Crnogoraca, Jakov Milatović se razotkrio kao stvor bez moralne samosvijesti. Ukinuo je sebe kao moralno i pravno imputabilnu osobu. Pokazao se nesposobnim za moralno rasuđivanje i svijest o ličnoj odgovornosti.

Potvrdio se kao živi primjer šta se s ljudskim bićem desi kad se u njemu ujedine sirovi svetosavski bigotizam, velikosrpska fašistička ideologija i lične frustracije koje imaju ko zna koje psihopatološko porijeklo! Kao stvor koji brani i slijedi klerikalni fašizam, on je poništio sve uzuse ličnog i građanskog morala i obreo se u zoni sumraka kojom gospodare teški kriminalci i životinje!

Etičkom ekpertizom bez teškoća se utvrđuje  da on nema donji moralni prag! Pokazuje ona tešku patologiju u njegovoj moralnoj orijentaciji. On ne razlikuje dobro i zlo, baš kao lik Petrova – prototipa bića bez ikakve savjesti – iz „Zapisa iz mrtvog doma“ Dostojevskog. Vlastitu savjest je „predśednički kandidat“ trajno suspendovao „u ime viših ciljeva.“ To je uspijevalo i komandantu koncentracionog logora Aušvic. A bio je nježni otac porodice i ljubitelj Rilkeove poezije!

Validnost ove etičke ekspertize dodatno osnažuje faktum ko je u predśedničkoj kandidaturi podržao Jakova Milatović. Po sljedbenicima i podržavaocima najlakše je poznati čovjeka i nečovjeka! Srodne se duše nepogrješivo prepoznaju (Similis simili gaudet).

Milatovića je podržao kakistokratski politički establišment suśedne zemlje. Malo mu je što uništava vlastitu zemlju, nego traži vjerne sluge – kao što je Milatović – da unište i Crnu Goru! Podržao ga je osuđeni ratni zločinac. Prepoznao je u njemu perspektivnog sljedbenika! Podržao ga je i lažni mitropolit crnogorski. Vidio je u njemu vlastitu sračunatost u profitabilnoj izdaji četrdeset generacija Dukljana, Zećana i Crnogoraca!

Podržali su Milatovića četnički instant-vojvoda, plagijator uhvaćen u „krađi pameti“ i neopisivi likovi iz Vijesti koji su već zauzeli visoka mjesta na listi povijesti beščašća. Koga podrži profesor računa, ne može taj biti ništa drugo do nesretnik koji je prodao dušu velikosrpskom đavolu!

Zato što u njemu vidi perspektivnog iskopnika Crne Gore, listom ga je podržala sva anticrnogorska fukara lažnih intelektualaca i lažnih pisaca, lažnih istoričara te istinskih velikosrpskih klerikalaca i fašista. Sveukupno, oko Milatovića se okupio klerofašistički mrak Crne Gore i Srbije.

Oni hoće da im predśednik bude osoba koja se nalazi na jasnim četničkim ideološkim pozicijama. Za toliku podršku preporučuje ga činjenica da je uništavao crnogorski ekonomski sistem koliko je god mogao! No, presudno ga preporučuje činjenica da se u društvu iskopnika Crne Gore istakao otvorenim iskazivanjem želje i plana da života liši desetinu crnogorskih građana u cetinjskim belvederskim danima zbog toga što im pokušavaju silom nametnuti lažnoga mitropolita crnogorskog!

Odakle u tome čovjeku – etničkom Crnogorcu, svejedno što se konvertovao u političkog Srbina – spremnost da satire Crnogorce koji nijesu po klerofašističkom ukusu?

Kao i mnogi prije njega, uhvaćen je u mrežu „pogleda na svijet“ velikosrpskog nacionalizma u njegovom radikalskom fašističkom obliku. Obolio je od iste psihopatologije koja je u Crnoj Gori stvarala fašiste velikih ambicija, male pameti i nikakvog morala – kao što su Pavle Đurišić, Bajo Stanišić i brojni drugi – koji su bili spremni da za račun beogradskih fašističkih ubica ubijaju Crnogorce! U to se kolo uhvatio mlađani Milatović i ne misli iz njega izlaziti!

„Slavnim“ iskazom o pragmatičnoj eliminaciji nepoćudnih građana – ako bi što zasmetali hirotoniji lažnoga mitropoliza crnogorskog – i Jakov Milatović pokazao se kao osoba velike ambicije, male pameti i odsustva morala!  Niko kao on, kotiran toliko visoko na političkoj mapi Crne Gore od AB kontrarevolucije, nije na tako ogoljen način pokazao spremnost za uništavanje Crnogoraca! Groteskno je što istovremeno glumi Evropejca. Tom jadnom glumom pokušava varati lakovjerne, politički nepismene, kao i „naivne“ političke faktore sa Zapada. Nijesu li, uostalom, oni Crnu Goru predali u ruke đavolu?!

U „slavnom“ iskazu Milatovića sadržana je izvjesna nejasnoća oko plana ubijanja deset Crnogoraca! Valjalo bi da on razjasni da li je mislio lično da ih pobije! Možda je samo mislio da ohrabri one koji raspolažu potrebnom silom i mogu narediti da se ubije deset Crnogoraca!

Da nije možda želio da njegovo anticrnogorstvo na licu mjesta dobije karakter izvršne naredbe stručnjacima za pucanje u crnogorski narod?! Ima smisla pretpostaviti da se junački glasnuo među mudrim „oslobodilačkim“ glavama da bi se viđelo kako je raskrstio s crnogorstvom i iskazao spremnost da – za početak – deset Crnogoraca pošalje na onaj svijet! Ne može se pogriješiti ako se pretpostavi da se želio preporučiti vaskolikom velikosrpstvu kao etnički Crnogorac koji za „svetu srpsku stvar“ ima hrabrosti da ubija svoje bivše sunarodnike!

Zašto je „licitirao“ baš do deset Crnogoraca koji smetaju klerofašizaciji Crne Gore? Ima li tu kakve mistične numerologije ili mu je zla pamet na licu mjesta smislila da je toliko mrtvih crnogorskih glava dovoljno da se prepadnu sve njihove preostale žive glave i da legnu pod srpske popove?!

Sva je prilika, nije mislio na određenih deset Crnogoraca ili Crnogorki! Mislio je na sve njih kao remetilački faktor! Mogao je iz istih razloga tražiti da se smakne stotinu nepoćudnih Crnogoraca? Ili njih hiljadu? Ili sto hiljada? Ili svi Crnogorci na svijetu koliko ih ima. Zar u svetim knjigama srpskog fašizma ne piše da svi oni – svuda i svagda – smetaju „vaskolikom srpstvu?“ A s njima zajedno, smetaju i Bošnjaci i Muslimani i Hrvati i Albanci!

Ko u neđelju da svoj glas Jakovu Milatoviću, glasao je da od Crne Gore strva ne ostane!

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

38 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan
01.04.2023-09:17 09:17

Profesore, pa motiv J.M. i inih je da od domovine naše strva ne ostane . Nadalje i naprijed

RIR
01.04.2023-09:41 09:41

…SVAKA ČAST -gosp.Perovicu !
on kaže ne poznaje Šešelja i ostale cetnike ali oni prepoznaju njega preko politike i “štelovanja “od strane SS /SPC/ i mržnje prema Crnogorcima ,nevaspitani ,seljober …!

Merlin
01.04.2023-10:59 10:59
Reply to  RIR

Mrziš jer si neobrazovan, siromašan i zatucan…Jakov đak generacije u CG, diplomirao na Oxfordu, govori strane jezike, itd..pa je “seljober”, a ti gologuza sirotinja koja nije videla dalje od varošice Cetinja, pa si mnogo pametan ? Sasvim logično…. :)

tivatski58
01.04.2023-12:49 12:49
Reply to  Merlin

TI SI BOLESTAN. JER SI NEOBRAZOVAN I GLUP COVEK. I TI SI CETNIK I SVETOSAVAC. PEROVIC JE PRAVI CRNOGORAC, PAMETAN I PRISTOJAN. TI MRZIS CRNU GORU I VELIKOCETNICI MRZE CRNU GORU. I GUBITE IZ AKTUELNO. VI MOZETE ZIVJETI U VELIKU SRBIJU I MOZETE PISAT HAPY, ALO, KURIR… SRAMOTA VELIKA SRBIJA PRENOSI KURIR, ALO, … U CRNU GORU DA OGOVARAJU CRNOGORCE. SAMO DVE POBJEDA I DNEVNE NOVINE. SVAKI LAJETE U AKTUELNO.

Merlin
01.04.2023-14:58 14:58
Reply to  tivatski58

Perović je Srbin, tako mu piše u pasošu i govori isključivo srpskim jezikom…

tivatski58
01.04.2023-15:34 15:34
Reply to  Merlin

TI SI JAKO BOLESTAN. PEROVIC JE CRNOGORAC. TI SI JAKO BOLESTAN. I JA IMAM CRNOGORSKI PASOS. VI SRBIJANCI NAjVISE OGAVNIJI. VI VELIKOSRBIJANCI BOLESNO TRAZE JOS VELIKU SRBIJU.

Merlin
01.04.2023-16:49 16:49
Reply to  tivatski58

Na osnovu čega on im crnogorski pasoš kada je rođen u Srbiji i ceo radni vek proveo u Srbiji ? Može li da glasa ako slučajno ima dvojno državljanstvo ?

Lada
01.04.2023-13:24 13:24
Reply to  Merlin

Može završiti 100 Oxforda , ali četnik iz njega ne izlazi.

Merlin
01.04.2023-13:38 13:38
Reply to  Lada

A “četnik” je jer je Srbin, a ti si šta, “graĐaner” sviju vera i nacija ?

Milena
01.04.2023-14:11 14:11
Reply to  Merlin

Bog sve vidi,vidi i tebe ,samo opusteno

nisamsrbin
01.04.2023-10:00 10:00

Nije potrebna ovolika ekspertiza da bi se vidjelo da je lik pročetnički orijentiran.

Merlin
01.04.2023-14:32 14:32
Reply to  nisamsrbin

Nije potrebna ovolika ekspertiza da bi se vidjelo da si neki balija ili ustaša…

Lada
01.04.2023-10:02 10:02

Sve je rečeno. Uvijek veoma rado čitam profesorove analize.
U pamet se Crnogorci!

Life
01.04.2023-10:19 10:19

Kakav god da je loš Jakov, ovo mu se ne može atribuirati.

Mnogo je teško vrijeme. Kad akademski ljudi ulaze u ovako naglašen rječnik, onda su prihvatili da bačaju krše na drugog. Tamo nema rješenja…

nisamsrbin
01.04.2023-10:23 10:23

SPC je Jakova stvorio i instalirao, a on veli da nije eksponent velikosrpske politike u CG. Ha, ha kako je to moguće ? Dužan je i to mora platiti ako , ne daj Bože, postane predsjednik, a dug je katastrofalan za Crnu Goru.

Neko tamo
01.04.2023-10:42 10:42

Jasno je da ce 85% glasaca ovog lažnjaka biti svetosavska kopilad
Nesmijemo im dozvoliti da glasaju za njega

Merlin
01.04.2023-15:16 15:16
Reply to  Neko tamo

Šteta što izbori nisu u Turskoj ili Iranu jer u tom sličaju bi tvoji pobedili 100%.

Bocca
01.04.2023-16:08 16:08
Reply to  Merlin

Tvoji preci su turci! Kako si to zaboravio!?

Neko tamo
01.04.2023-10:53 10:53

Evropa sad je najvece zlo koje je moglo da zadesi crnu goru Zato sto ta partija treba da ugasi crnu goru I nakon 2020 jasno je da je Crnogorski blok imao vecinu uz dijasporu i pored 41 ura je cinila ta 4 ali jasno je da bi mandat nkihov bio na stranu cg bloka tu nedje 38 na 43 I Crna Gora bi 2023 il 2024 bi se vratila na starom Medjutim pojavili su se prevaratni i lažnjaci iz Evrope sad inace vucicevog projekta 2 anonimusa su odlucili da ne sprijece inflaciju nego da povecaju plate iz kredita a zapravo… Pročitaj više »

Merlin
01.04.2023-15:19 15:19
Reply to  Neko tamo

Ti živiš u nekoj paralelnoj realnosti …

Neko tamo
01.04.2023-10:54 10:54

Ako milatovic pobjedi treba ustati i pokazati svetosavskim kopiladima dje im je mjesto

Merlin
01.04.2023-15:19 15:19
Reply to  Neko tamo

Šta ćeš da pokažeš jado ? :)

Merlin
01.04.2023-11:01 11:01

Hoćeš li se odreći državljanstva Srbije i svih privilegija koje imaš u SR ? Zašto patriJoto ne odeš da živiš u varošicu Cetinje ?

Sasa
01.04.2023-14:13 14:13

Aoh Merline, Merline, tesko je tebi sa tobom. Ma ne zasluzuju ovi tvoji dusu da im prodas, citaj profesora Perovica, tesko je, znam, ali mozda nesto naucis, ako nista kako bez kalkulacije voleti ove krse iz kojih poticete.

Bot
01.04.2023-16:11 16:11

Ovaj tekst je protiv zakona o izbornoj šutnji. Na današnji dan se ne bi smijeli objavljivati tekstovi ni za ni protiv predsjedničkih kandidata. Nadajmo se da će autor teksta i glavni i odgovorni urednik biti procesuirani po zakonu.

nisamsrbin
01.04.2023-16:13 16:13

Svi iz okolnih zemalja, sem Srbije, podržavaju Mila jer vide šta će se desiti ako ovaj poČETNIK pobijedi.

Pe Pera
01.04.2023-17:35 17:35

Ala se nacitah gluposti u ovome članku eneeeeeeeeeeee

Maras
01.04.2023-19:03 19:03

Sestra M. Perovića “prisvajala” novac klijenata CKB “obrtala ih po 20 puta”, tako je nekadašnji skromni profesorčić kome je raspala “Lada” bila luksuz, postao multi-milioner! Koja ste vi bijeda na koritu veliko-srpskih splačina!

Hitno
01.04.2023-20:42 20:42

Centrala za pravljenje problema sjutra na biralištima vam je u kafani “Točak” u Nedakusima, śedi vam BIA tamo i koordinira, njih 8.

Vucic je djubre
01.04.2023-20:52 20:52

Svi do jednog iz Srbije koji zele da Djukanovic izgubi izbore su ili KGB ili degenerici i neznalice. Bukvalno svi bez izuzetka. Neobrazovani degenerici koji ne kapiraju da demokratija ne postoji kad je drzava napadnuta od KGB/UDBA/SPC (sinonimi)

Vucic sprema nerede
01.04.2023-20:55 20:55

Curi vam iz službe gospodo iz FSB i SPC … Zna se već za plan razbijanja kutija u Bijelom Polju, Rožajama, Petnjici, Nikšiću, a, naravno, i Podgorici. Da se ponove izbori kada dijaspora ode nazad na posao. Neće vam proći.Canak

Merlin
02.04.2023-09:10 09:10

Vučić vas ne spominje, ne šljivi vas ni 2%, a li je dobro što ga se toliko plašite. Zašto se Čanak meša u izbore u Crnoj Gori ?

Merlin
02.04.2023-09:11 09:11

Neće biti nereda, nego ćete da se uneredite u gaće kada čujete rezultate izbora, da vam poglavnik više nije na vlasti. :)

Hernan
01.04.2023-23:18 23:18

Replika ovom Pe Peru-Imas li neki argument ? Imas-ka vazda. I ka svi vi cetnici-lajanje i laganje. Za drugo ne znate.

Anonymous
02.04.2023-00:47 00:47

A koliko je zatrovan ovaj placenicki list, jel vas sram novinarske profesije da lajete za pare, dzaba vam diplome i sve sto imate kad ne radite kako treba nego Vas placaju da pljujete, u stvari vi niste novinari nego pljuvaci.

Sirano
02.04.2023-07:18 07:18

Kakvo ste vi smeće od portala, žalosna vam majka.

SCG
04.04.2023-00:22 00:22

Ziveli Rsojevici i Crna Gora i Srbija!

Mašan
04.04.2023-10:50 10:50

Sretan vi novi preśednik, Crnogorci!