Četvrtak, 11 Avgusta, 2022
Rubrika:

Džiber na prodaju

Bez ikakvih pretenzija da tvrdim da gore izloženi opis ima ikakve veze sa trenutnim predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, treba ipak napomenuti da je svojim posljednjim postupcima ovaj kudravi kuriozitet, prevazišao veoma visoke standarde političke degutantnosti koje je postavila bivša vlada čiji je potpredsjednik bio

Piše: Balša Knežević

Neki ljudi se jednostavno rode sa svim predispozicijama da budu površni, nepromišljeni, lišeni ne samo moći dubljeg razumijevanja svijeta oko sebe, već oslobođeni elementarne intelektualne moći ispravnog rezonovanja.

Kada se tim nedostacima dodaju fizički limiti dobijamo eksplozivnu kombinaciju frustracija i kompleksa koju individua u specifičnim slučajevima liječi patološkom ekstrovertnošću i ispoljavanjem lažne superiornosti kojom, po čistom automatizmu, nesvjesno prikriva sve svoje nedostatke.

Takvo lice ima sve prodispozicije da postane DŽIBER – termin koji u modernom slengu označava primitivca, sirovinu, neotesanog čovjeka, skorojevića spremnog da uloži nadljudske napore da bi sakrio komplekse i frustracije koje mu je u nasljeđe ostavila majka priroda, genetika ili sam Bog – manje je bitno.

Džiber nastoji da sve one rupe u moralno-intelektualnom sklopu svoje ličnosti popunjava demagogijom, lažima, providnim prevarama, šibicarskim trikovima.

Čak i kad je uhvaćen u očiglednoj prevari svim silama nastoji da je relativizuje, ismijava kritičare ili ih proglašava kriminalcima, koristi  zamjenu teza… Ili jednostavno uz teleći kez, bez imalo promišljanja, izbaci gomilu fraza i floskula iz svog govornog aparata i glupošću toliko zaprepasti sagovornike da njegove brljotine i trag licemjerja i laži ostaju u drugom, čak i u trećem planu.

Nesreća za državu nastaje kada takav jedan produkt biološko-socijalnog posrnuća, spletom nesrećnih okolnosti dođe na poziciju moći, pa čitavo društvo gleda da uklopi u parametre svog kratkovidog poimanja realnosti.

Bez ikakvih pretenzija da tvrdim da gore izloženi opis ima ikakve veze sa trenutnim predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, treba ipak napomenuti da je svojim posljednjim postupcima ovaj kudravi kuriozitet, sa platformom u cipelama i krastavcem u pantalonama, prevazišao veoma visoke standarde političke degutantnosti koje je postavila bivša vlada čiji je potpredsjednik bio.

Na prijemu koji je organizovao povodom Dana nezavisnosti grlio se i razmjenjivao poglede pune ljubavnog zanosa i senzualne dodire sa izvjesnim Rakonjcem – profesionalnim batinašem koji je prošle godine iskaljivao svoje frustracije nad Crnogorcima na Cetinju.

Istoga dana dokazao je zašto može da se uvrsti u kategoriju ”školski primjer džibera”, kada je tokom dočeka zvanica poručio princu Nikoli Petroviću da je ”trebalo da dođe na konju”. Ne treba sumnjati da je Abazoviću to bilo i te kako smiješno, ostatku Crne Gore vjerovatno žalosno…

Ovo je samo kontinutet javnih brljotina slučajnog premijera i nastavak njegovih bisera neukusa koje je skupljao kao potpredsjednik vlade Zdravka Krivokapića kada je govorio ”o dugoj ruci pravde”, ”pola Crne Gore koja ne spava mirno” i kada je glasovima njegove stranke ogromni dio teritorije poklonjen okupatorskoj svetosavskoj sekti.

Od kad je postao premijer u javnost počinju da isplivavaju nagovještaji mnogo ozbiljnijih brljotina i nepočinstava. To nijesu samo bezazleni ispadi, već optužbe za kolaboraciju sa čelnicima strane države i visokopozicioniranim pripadnikom tajne službe te države, u projektu tihe okupacije i asimilacije Crne Gore u velikodržavne projekte.

Portal Aktuelno već neko vrijeme piše o tajnim sastancima Abazovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sada već bivšim, prvim operativcem srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Markom Parezanovićem.

Prvi ga je kao trofej vodao po elitnim beogradskim rezidencijama, hvaleći se pred odabranim zvanicama kako ga drži u šaci, dok je sa Parezanovićem imao samo tajnu političku aferu, što je uostalom u skladu sa opskurnim načinom djelovanja ovog prekaljenog obavještajca duboko upletenog u raznorazne mutne poslove.

Dritan ne odgovara na pitanja portala Aktuelno o ovim susretima, jer jednostavno nema što da odgovori osim da – slaže. Na kraju će nas vjerovatno po ko zna koji put proglasiti za kriminalce da bi jeftinim etiketiranjem izbjegao posljedice suočavanja sa sopstvenim nepočinstvima.

Ali situacija po Abazovića postaje mnogo ozbiljnija jer optužbe o kolaboraciji stižu i sa drugih adresa. Dritan ne odgovara ni na optužbe predsjednika Socijaldemokrata Damira Šehovića, koji je juče potvrdio pisanje portala Aktuleno o sastancima trenutnog premijera sa gore pomenutim dvojcem neumornih pregalaca na hegemonizaciji Crne Gore.

Međutim, u neku ruku Abazović je juče sastankom sa Vučićem na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu potvrdio da između njega i srpskog predsjednika postoji ”hemija” koja ne može da bude rezultat prvog sastanka.

Dritan je hvalio svog nalogodavca i prijatelja iz “Bokeljke”, kako ”ima volje da odnose sa Crnom Gorom digne na veći nivo”, a predsjednik Srbije je Abazovića pozvao da se pridruži sastanku inicijative “Otvoreni Balkan” u Ohridu 7. i 8. juna. Teško da će Dritan moći da odbije ponudu njegovog domaćina iz elitne rezidencije u Tolstojevoj 2a u Beogradu.

Jer, ipak je to ponuda koja se ne odbija.

Da bi utanačili posao i bili sigurni da će pripejd politički diletant podržati ovaj propali velikodržavni projekat, jedan od glavnih zagovornika ”Otvorenog Blakana” premijer Albanije Edi Rama odlučio je da Dritana kupi, omogućivši mu (direktno ili indirektno) ostvarenje jednog od njegovih dječačkih snova.

I dok je Abazović u Tirani gledao finale lige konferencija između Rome i Fejnorda, pobornici Otvorenog Balkana i svih velikodržavnih i hegemonističkih projekata u regionu, posebno Vučić, trljali su ruke i pomišljali kako su jeftino prošli u slučaju novog crnogorskog premijera. Od Otvorenog Balkana je i Zapad digao ruke, pa je to sad lični projekat Ace Vučića koji sebe vidi kao balkanskog cara.

Rama ga pozvao u Tiranu, a Dritan išao da o trošku građana ostvari dječačke snove!?

Čak ni opijeni politički diletant i vjerski ekstremista Zdravko Krivokapić nije prihvatao ovakav sumanuti hegemonistički projekat.

Ali je zato za njega zagrizao kupljeni premijer, osumnjičeni saradnik BIA-e, neopjevani kratki pendrek selektivne pravde, Dritan Abazović. Slučajni premijer će teško uspjeti u planovima koje je dogovarao na tajnim sastancima u Beogradu, ali je zato svojim nepromišljenim potezima sebi na čelo uspio da nalijepi etiketu – DŽIBER NA PRODAJU.

Najnovije

Vukotiću, Mihailoviću, Peroviću, Rajkoviću i Šahmanu produžen pritvor dva mjeseca

Vijeće Višeg suda donijelo je odluku da dva mjeseca produži pritvor Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću, Dušku Peroviću, Đorđiju Rajkoviću i Seadu Šahmanu. ''Po prijedlogu Specijalnog...

Markišić na funkciji u državnom preduzeću uprkos istrazi SDT-a

Procjenitelj Omer Markišić, jedan od osumnjičenih u slučaju koji Specijalno državno tužilaštvo (SDT) vodi protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, i dalje je na čelu...

Brat Gojka Perovića kontroliše radove na zaštiti kulturne baštine u Herceg Novom

Dejan Perović, brat sveštenika SPC Gojka Perovića, vršiće “praćenje realizacije projekata i radova na zaštiti kulturne baštine i sakralnih objekata parohija Mitropolije crnogorsko-primorske na...

Vlada Srbije ukinula zabranu izvoza ulja i smanjila akcize na pojedine derivate nafte

Vlada Republike Srbije donijela je na današnjoj sjednici odluku o ukidanju zabrane izvoza svih vrsta ulja nakon kompletnog uvida u stanje zaliha, ali i...

Kadeti od sjutra na EP: Opstanak primarni cilj

Još jedna naša selekcija počinje nastup na Evropskom prvenstvu. Kadeti će se u Skoplju nadmetati sa elitom u uzrastu do 16 godina. Izabranici Rajka Krivokapića...

Najčitanije

Povezano

Abazović: Nijesam tražio telefone, kamoli kriptovane, ubrzo ću pobrojati članove klana koji destabilizuje državu

Premijer Dritan Abazović kazao je da nikada u životu nije tražio od nekog mobilne telefone, a kamoli kriptovane. Tvrdi da mu je kriptovani telefon...

Specijalni tužilac Turković: Nema dokaza da su kriminalci obezbijedili telefone za Abazovića

Specijalni državni tužilac Miroslav Turković obavijestio je Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je mišljenja da dokazi prikupljeni u toku istrage, svojom sadržinom nijesu dali činjenični osnov za...

Abazović u posjeti vatrogascima u Kotoru: Svaka čast herojima, svi koji gase požar biće nagrađeni od države

Svaka čast herojima, poručio je premijer Dritan Abazović koji je danas posjetio na terenu vatrogasce u Kotoru gdje je aktivan požar na lokalitetu Dražin vrt u...

Abazović i Adžić danas sa vatrogascima u Kotoru i Baru

Premijer Dritan Abazović će sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem posjetiti vatrogasce na terenu u Kotoru i Baru, koji se prethodnih dana bore sa...

Komentari

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
26.05.2022-11:50 11:50

Śećamo ka je ajvan išao na tajvan da mu prizna nezavisnost….

cikoticka
26.05.2022-16:40 16:40
Reply to  COL

a isto kao kad je ugovarao poslove sa P. Mankom !!! mrtav Mank bjese zainteresovan sto ima da mu predlozi britko pa dodje iz Kanade i prihvati sve sto mu predlozi britko, i vrati se ponovo u svoju zlatnim slovima ispisanu urnu u salonu njegove vile

Hey
26.05.2022-17:02 17:02

Toliko je jadan da jedino covjeku dodje kad ga vidi da ga opali nogom u prkno. No ne moze se od onih gorila oko njega

gagi
26.05.2022-19:35 19:35
Reply to  Hey

A njega ce “opaliti”ovaj odozgo ka Rista Cirova Radovica,od kad je “ruke na njega stavio”pop smrad Gojko Perovic koji se fali da je Driitana prekrstio u Nemanja.

Mira PG
26.05.2022-18:02 18:02

Meni najviše ” žalosti” činjenica što je premijer Crne Gore čovjek koji Crnu Goru ne voli. Niti je voli niti je osjeca kao svoju domovinu.To se “iz aviona” vidi.Sva ta konfuzija, dezorjentisanost i nedosljednost u mišljenju i djelanju nije samo posljedica mladosti, neiskustva, nesnalaženja,sumnjivih veza sa BIA i srpskim predsjednikom vec upravo posljedica nedostatka te ljubavi.Imam osjecaj da bi Crnu Goru najrađe izbrisao gumicom sa mape kad bi mogao.Sve ostalo je posljedica toga.Daj Bože da griješim.

gagi
26.05.2022-19:32 19:32

Pa Abazovic “mrtav zadovoljan”susretom sa Vucicem,nesrecni Dritan od “srece”skide samar izvalja se ispred Vucica,no Vucko mu je “ostavio slobodno
mjesto za besplatni parking”uz Vulina,Dacica i slicnih njima u Vuckovu garazu OBRAZ-DUPE.

Ha20
26.05.2022-19:57 19:57

Haha, Dziber Efendija………………..

MB_MNE
26.05.2022-21:59 21:59

Vucic i BIA su ga odradili u Makedoniji, nema mu mrdanja! Imaju neke tajne snimke i materijale od kudravog sa nekih “orgijanja”

Najblizi konj
26.05.2022-22:20 22:20

U vezi izjave o princu Nikoli i konju napisah komentar. Nijesu smjeli da ga objave. Poruka je bila da princ nije vidio konja do ovoga koji ga pomenu. Takodje, da bi princ tog konja trebalo da zajase. Djoko Orlandic

Duki
27.05.2022-21:23 21:23

Svaka ti čast maestro!!!