Nedjelja, 5 Februara, 2023
Rubrika:

Dvije crtice (samo) za sobrazne Crnogorce koji fino zbore u obadvije rukavice

Suha istina je da: Crnoj Gori sve zlonamjerne i neprijateljski nastrojene Srbalje izvanka Crne Gore, što zbiljski znači - mnozinu toga naroda iz naše okolice (Opankošetače u Srbiji i Praznorukaše u Hercegovini), i podalje svuđe po svijetu bijelomu - doslovice: prezirem!

Za aktuelno.me

Piše: Miodrag Draga Blažo'a BAJKOVIĆ, iz Građanah (svrh Oberah) – Riječka nahija, atar Prijestolnice Cetinje

CRTICA PRVA

Rekoše mi dva čojka – dva Crnogorca (nezavisno jedan od drugoga), kako im se čini da malo iśno mrzim Srbalje.

Nije tačno.

Svako ko to kaže – čistokrvno laže!

Taj sam ośećaj u samomu sebi odavno prevaziša’, tj. toliko sam se uzdiga’ poviše njega da je doveden do apsolutnijeh 0,00%, ili – naprosto je sasma nesta’.

Suha istina je da: Crnoj Gori sve zlonamjerne i neprijateljski nastrojene Srbalje izvanka Crne Gore, što zbiljski znači – mnozinu toga naroda iz naše okolice (Opankošetače u Srbiji i Praznorukaše u Hercegovini), i podalje svuđe po svijetu bijelomu – doslovice: prezirem!

Prezirem do gađenja!

Isto važi i za gro Srbaljah u Crnoj Gori (Grobolupežina sa ulice) – mnim na ovdašnje starośedioce srbskoga ”porekla”.

Po drugoj strani: ama baš svi protivucrnogorski prestrojeni falsifikovani Srbalji iliti posrb(a)ljeni Crnogorci (Posrbalji – Posrbice) dukljanskoga porijekla (Grobolupežine sa ulice), mi se – doslovice: gade!

Gade do bljuvanja!

Znate, to vam je kad ono nikako ne podnosite da bilo uživo, bilo na fotografiji ili TV programu ugledate ljucku: splačinu, šlinu, balegu – jer vi od više mučnine sporad toga gadluka i bazda dođe nagon da drob izbačite.

Mimogred, u ovom štivu Srbalje uteklice iz 90-ih izvanjskoga-srbskoga porijekla (Grobolupežine sa ulice), ka’ običan šljam škartiram, jer nemam riječi da u gradaciji njihovijeh znamenja iskažem nešto: grđe, teže, niže ili više (zavisno kako se uzme), gadnije i bljutavije od ovoga gađenja do bljuvanja.

Pitam onoj dvojici sa začetka podobne ”stručnjake” – kako je iz ugla Crnogorca rodoljuba (koji potanko poznaje povjesnicu svoje domovine) moguće imati drugojači odnos spram pripadnika naroda, čiji su preci u potonjih tisuću godina bili (slijede činjenice hronološki poređane – ukratko):

 • ubogi vazali Vizantije i ka’ takvi vojevali u njezinim redovima;
 • genocidni i kulturocidni okupatori veleslavne Duklje, i strahotni krvnici-zlotvori našim veličanstvenim precima Dukljanima;
 • 500 godinah gologuzi rabi Turske (i tadijer su tizi (najvišijem dijelom) pestokupljevinski bezmiletnici Crnogorcima činjeli neprijateljska djela i sprovodili svoje nesojske smicalice);
 • krvavi okupatori (prema tamo-njima bezgrešne) Kraljevine Crne Gore, i strahotni krvnici-zlotvori našim čojskim i junačkim đedovima i prađedovima;
 • sramni i sramotni uništitelji avtokefalne Crnogorske pravoslavne crkve,

koji su nam se potlje 1945. počesto na njima svojstveni, pokvareni i podli način plekali đe im mjesta nije, a čiji su potomci dan-danji tako ”dobronamerni” našoj domovini i svima postojbnicima Crne Gore koji nijesmo ”njihovi” – nako potaman ovakovi odnos ili ophođenje kakvo je moje?!

CRTICA DRUGA

Rekoše mi dvije žene – dvije Crnogorke (nezavisno jedna od druge), kako im se čini da sam u mojim štivima malo iśno preoštar u iskazu glede onoga što se u potonje dvije godine događa Crnoj Gori i Crnogorcima – patriotima sve tri vjere.

Pitam njima podobne ljudske finoće i uljudne pametove: kako u skladu sa jedinom istinom, na koji drugojači način spram zbiljskih ”zasluga” ili brojnih konkretnih šovinističkih zlodjela, i kojijema riječima opisati i imentovati pripadnike sadanje vlasti u Crnoj Gori, i ostalu prišljamčenu im kamarilu – nako ovako ka’ što to ja činim?!

Primjerice radi:

 • Ko su pripadnici družine od 41-oga poslanika u Skupštini Crne Gore – nako bahati banditi sramne srbočetničko-šovinističke provenijencije?!
 • Ko su bili članovi bivše Vlade CG pljanoga premijera a vjerskoga manijaka – nako protivucrnogorska ohola ološ sramotne litijaškouličarsko-šovinističke provenijencije?!
 • Ko su članovi sadanje Vlade CG na čelu sa premijerom, dugoodlazećim gadom u vidu primarne komponente sadržaja fekalne kanalizacije, koji glasaše za potpisivanje tkz. ”TU”, tj. za otimanje grobova Crnogorcima (u crkovnim portama), darivanje dobara nacionalne kulture i predaju 52 km2 crnogorske teritorije u vlasništvo okupatorskoj takozvanoj SPC i neprijateljskoj državi zvanoj Republika Krnja Srbija (daleko najneprijateljskijoj zemlji u vaskolikoj crnogorskoj povjesnici) – nako presmrđela brutalna bagra klerofašističko-šovinističke provenijencije?!
 • Ko su crnomantijaši Srbske twice-proklete crkve u Crnoj Gori – nako antihrišćanska zbojna moralnih oberglibova prokletosavsko-šovinističke provenijencije?!
 • Ko su na tisuće funkcionera (predśednika, direktora, sekretara, portparola itd., svih mogućih institucija i svakojakih odbora, sindikata i sl.), koje po dubini postavi paśa pogan od aktuelne vlasti – nako srbski fucmuti koji sprovode politiku (neo)četničkih bandita u Skupštini i klerofašističke bagre u Vladi CG?!
 • Ko su đečki (lanik polaznici prve godine) ”Policijske akademije” u Danilovgradu, koji u službenim odajama te ”edukativne” ustanove onako sretnjo, radosno i ushićeno pojahu pobjedi Srbije protivu Crne Gore u sportu (rukometu) – nako pokvareni kretenčići, maloumni dripčići i primitivni fakinčići sa zjelo izvjesnom tendencijom da će izrasti u diplomirane izdajničke džukele?!

I tako dalje i u tomu smislu sve do jutarnjega rumenila na istoku iliti aurore u prvu narednu neđelju ujutro, i jutarnje zvonjave zastiđa crkovnih zvona sa – Crnoj Gori priđe 102 godine krvavo i krvnički, a preklanik fukarski i funjarski od strane Srbske twice-proklete crkve – otetih kampanjela (negda hrišćanskih i svetih – danas sektaških i opoganjenih).

P.S.

Kad oni kretenčići, dripčići i fakinčići iz ”PA” izrastu u uniformisane kretenčine, naoružane dripčine i opasne fakinčine – slasno i strasno će na Crnogorce, patriote sve tri vjere – bačati dimne bombe, suzavce i gađati nas gumenim fišecima-mecima.

Jednoga dana će njihove preteče, ili dostina onijeh uniformisanih vucibatina i otpadnika, koji 5. septembra lanik spram Crnogoracah na Cetinje ponaosob učinješe što učinješe – važiti za bezazlenu malu magarad pri ovijema, tadijer već sasma stasalima – danas mlađanima ”raspevanim” pitomcima ”PA”, tj. njihovim, na polzu srbstva – mogućim ”profesionalnim akcijama”!

Tizi trenutačno fastaci biće naredni:

 • da odbij(aj)u poslušnost-naređenja neke buduće vlasti crnogorske provenijencije;
 • da se prilikom značajnih srbskih protesta ”službeno” povuku;
 • da stanu na stranu mitingaša Srbalja;
 • da dozvole probijanje zaštitne ograde i tijem omoguće okupljenoj rulji da oposli unaprijed režirano, tj. od strane srbskijeh vođa dogovoreno sa svojim ”čuvarima reda” iliti kučkovima u policiji (posljedice toga po procrnogorsku vlast možemo lako zamisliti).

Kad, pak, budu određene ”vanredne okolnosti” i ”odbrana” ofucanoga srbsva u pitanju – biće naredni:

 • da prebijaju Crnogorce;
 • da, ako trebadne(!) – i pravim, ubojnim fišecima-mecima pucaju u Crnogorce, za račun i po naređenju neke buduće vlasti srbočetničko-klerofašističko-litijaškouličarsko-otpadničkonamjesničko-protivucrnogorsko-šovinističke provenijencije.

Poslušnici-operativci ove teškim zulumima grdno čudo predane vlasti, upravo njih, ka’ prikladan materijal i vrli potencijal za vremena koja slijede – strateški svjesno probraše, i po nacionalnomu osnovu (daleko preko onijeh 28,73% sa popisa iz 2011.) na ”PA” ciljano upisaše.

Namjesto da tu gamad, poslije onakovoga ”divnoga” pojanja, do potonjega s’ noge na nogu poizbačaju i mršiknu iz zavazda ošporkane ”PA” – pripadnici ”pedagoškoga kadra” aktuelne četničko-hohštaplerske vlasti ove mlađane mrzitelje Crne Gore, upravo tako ”navijački opredijeljene” – svrhovito obučavaju, tačnije rečeno: dresiraju!

Molim, zapazite što ovđen pod P.S. napisah!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.11.2022-08:01 08:01

…gosp.Bajkovicu ,nijesti preostar spram srbaljskog roda no naprotiv…to sto bi trebalo bilo bi nepristojno pisati što bi im ja napisao i radio kad bih mogao…naročito prema dva korpusa srba ,izdajnika cg roda /izroda/i drugo izbjeglice iz 90tih god.kojima pomogasmo a NESOJSKI vracaju Crnoj Gori…nista manje nije ni”zahvalnosti ” korpusu Crnogoracima u BG koji se živi ne čuju na sramotnu nepravdu spram Crnogoraca i CG… Umjesto zahvalnosti što časno ocuvasmo Pravoslavlje na ovom dijelu Balkana oni nam na najgori nacin NESOJI vrću -prokleti bili za navijek gosp.Bajkovicu… gosp.Bajkovicu “ima nas”mi smo “ZA NAŠU KUCU SPREMNI”/u svakom smislu-treba da znaju…/DOBRO ZDRAVLJE gosp.… Pročitaj više »

Dobrota
28.11.2022-08:14 08:14

Kako je ovaj čoek pametan. Jedva čekamo da dođe kod nas da ga vidimo i čujemo uživo.

Merlin
28.11.2022-09:42 09:42
Reply to  Dobrota

Ovaj lik definitivno ima dijagnozu i podstanara u glavi !

Oscar
28.11.2022-21:08 21:08
Reply to  Merlin

Sreća pa si ti pravi Srbin sumerskog imena i roda brini se o njima nemoj o nama i gospodinu Bajkoviću i on je za vas nedostižna galaksija….

Čevo ravno
28.11.2022-22:19 22:19
Reply to  Dobrota

Kako mi ovaj čovjek izgledom, odjećom i stavovima liči ne jednog iranskog mulu!

Orahovo
29.11.2022-11:04 11:04
Reply to  Čevo ravno

Izgubljeni nesretnjiče s Čeva, svi stari Crnogorci su nosili kao snijeg bijelu košulju zapučenu pod grlo i tamni sako. Kako otpali nesretnjiče ne uvidiš da se radi o (staro)crnogorskom “stilingu” poslije nestanka crnogorske nošnje iz svakodnevne upotrebe.

RIR
28.11.2022-11:52 11:52

…boli vas istina i hocete “zamjenu teza”
pop Merlin i Kneževic iz popovske kuce kojega je stid od crnogorskog jezika i od CG , da vas boli koliko mrzite CG i Crnogorce. ” nebiste osvanuli do śutra ujutro” gospodin Bajkovic ,pise živu istinu sa kojom ne pokusavate da polemise te…
Ali to je srbaljska pogan ,lažava koja živi od laži ,krađe tudjeg-najbolje vas je opisao vaš ” tata nacije D.Ćosic” Đe god bio gosp.Bajkovicu ,lijepo se osjecaj/u tvoje selo/bilo đe u našoj CG…dobro zdravlje…

Podgoricanka
28.11.2022-12:39 12:39

Vama koji mislite da je Bajkovic prolupao, kazem da je rijetko pametan i obrazovan. Tacno zbori. Nadasve, ima petlju da kaze ono sto, mnogi medju nama, ne smiju, ne umiju ili ne znaju. Rado citam njegove stavove!

BAJKOVIĆ
28.11.2022-13:17 13:17

Dragoljube Kneževiću, Koji si (kako od jednoga plemenika čuh) porijeklom iz Građana, već mjesecima čitam tvoje nesuvisle, neodgovorne i nevaspitane komentare glede mojih štiva – očekujući da ćeš jednom konačno skalat. Međutijem, ti nemaš tu namjeru – i to nije problem – kad bi tvoja malenkost argumentovano polemisala sa napisanim, ali – ti sebi dozvoljavaš da na nesojski način pišeš o meni, i da mi se na isto takav tebi, očito, svojstven način (u nekim komentarima) obraćaš. Vjerujem da ti suočavanje sa jedinom istinom, sučeljavanje sa činjenicama koje iznosim i nazivanjem pojava u društvu itd., pravijem imenom – zjelo teško… Pročitaj više »

Miloš
28.11.2022-22:47 22:47

Ovaj Miodrag Draga Blažo*a Bajkovića mora da nije iša u školu đe je na zidu bila Vulova i Njegoševa slika, nego slika babe mu koja nije imala zube pa nije mogla izgovoriti slovo “V” jer se ono izgovara tako što se zubima pritiske donja gubica. Tako mu je svo ostalo znanje i imanje, pa nek se ne “pleka” u ove moderne poslove i politiku, nego nek kopa krtolu u dolu Građanah, odakle bi bolje bilo da nije ni izlazio. Ali, možda mu šorak donio da prosipa i “bljuje” dukljansko-kominjarsko-klero-nacističko-ustaško smeće koje je neđe u nekoj školi nenamjerno progutao. Pa i… Pročitaj više »

Čevo ravno
28.11.2022-22:57 22:57

Mi Crnogorci smo do dana današnjeg bili i ostali ostali neprevaziđeni ekstremi(sti). Ili smo vrh, ili smo dno dna. Naš vrh, ponos u ovom vremenu su na primjer Petar Božović ili možda naša najmudrija glava, prof. Milo Lompar. Veliki intelektualac, filozof, govornik (ima ga na youtubu, milina ga je slušati) vanredan poznavalac npr. i Njegoša i Crnjanskog. Dokaz kako je velikom duhu (“da ne gine ruža u bunjište”) potreban širi okvir, Njegoš kaže “veliki grmen”, u ovom slučaju svekoliko srpstvo. Primjeri za ove druge (dno dna), a nažalost ih je i previše, su onaj nesretni “prof” Milenko Perović ili ovaj… Pročitaj više »

Orahovo
29.11.2022-11:34 11:34
Reply to  Čevo ravno

Baš su Božović i Lompar dva “divna” đetića.

Čevo ravno
29.11.2022-12:15 12:15
Reply to  Orahovo

Nisi razumio smisao. Nisu oni više (samo) đetići, prešli su i igraju u višoj ligi.

Kizami
29.11.2022-13:54 13:54
Reply to  Čevo ravno

Koja crns viša liga. Pa neigraju za KOSMOS igraju za SPUTNJIK: