Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

DRŽAVA U RUKAMA IZDAJNIKA Vlast sa mandatom za uništenje Crne Gore!

Noć između ponedjeljka i utorka 28. na 29. decembar biće upisana BOLDOVANIM slovima u knjizi crnogorskog beščašća kao datum kad je država kapitulirala pred okupatorskom crkvom i njenim političkim aparatčicima. Taj datum takođe će se pamtiti jer je kompletirano ''sveto trojstvo'' ukopavanja crnogorske nacije i naroda nakon što se teokratsko izdajnička vlada zadužila gotovo milijardu eura i ekspresno ugasila jedan od simbola države, nacionalnu aviokompaniju Montenegro airlines, da bi napravili posao nalogodavcima iz Beograda i obogaljili nacionalni ponos Crnogoraca.

Više nema dileme – Crna Gora je pala u čeljusti vlade vjerskih fanatika, diletanata i izdajnika koji kao hijene rastržu nacionalno-ekonomsko biće države i nastoje da sruše sve što je mukotrpno građeno proteklih gotovo 30 godina.

Pomamna tirada destruktivnosti nove diletantske, teokratske, izdajničke vlade i parlamentarne većine koja ih uz mnoštvo trulih kompromisa i prikriveni antagonizam nekako podržava, nastavljena je u noći između ponedjeljka i utorka 28. na 29. decembra 2020. godine.

Taj datum ostaće sramnim slovima upisan u istoriji izdaje jer je, kako je javnost već krstila, “nova podgorička skupština” usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti donesene po nalogu Svetosavske crkve, čime se legalizuje pljačka crnogorskih svetinja i njihovo prepisivanje na okupatorsku parapolitičku, subverzivnu, pseudoreligijsku tvorevinu. Ta parapolitička tvorevina  po novousvojenom zakonu ne mora čak ni da se registruje u Crnoj Gori.

Podgorička skupština 2020.

Mrak kršenja zakona i propisa

Najnovija izdajnička akcija obavljena je pod okriljem mraka, kako se to obično i radi kad je u pitanju neka vrsta pljačke, uz kršenje odredbi skupštinskog Poslovnika i odluka DIK-a. Jer niti je poslanica vladajuće većine Maja Vukićević koja je u samoizolaciji zbog koronavirusa imala legitimitet da obezbjedi plenarni kvorum, niti je DIK odobrio izbor Suade Zoronjić na poslaničko mjesto koje joj je ustupio isprepadani Filip Adžić iz URA-e.

Da se sjednica održi postarao se skupštinski apostol i čuvar Amfilohijevog amaneta Aleksa Bečić koji je osudio ponašanje DIK-a i naveo da je Zoronjić počeo poslanički mandat. Prije toga je prešao preko kršenja Poslovnika i dozvolio poslanici Maji Vukićević da mimo svih propisa online obezbjedi kvorum  za održavanje plenuma.

Ipak postoji jedna pozitivna okolnost u čitavom ovom tragičnom slučaju – jasno je da je usvajanje sramnih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijsti obavljeno uz kršenje zakona i propisa, stoga je neleglano i nelegitimno, i nakon što izdajničko-teokratska vlada bude odgovarala za svoje kriminalne radnje, lako će biti poništena u nadležnim sudovima.

Ilustracija: Dritan Abazović proslavlja realizaciju Amfilohijevog amaneta, Filip Adžić se sakrio iza svog šefa koji ga štiti od Cetinjana

Još jedna “pozitivna” stvar je što je bivši  poslanik pokreta URA Filip Adžić, koji se odrekao poslaničkog mjesta da bi prešao u kabinet svog šefa Dritana Abazovića, uspješno, istina kukavički, poturio Suadu Zuronjić da umjesto njega nosi stigmu zbog učešća u sramnom rimejku podgoričke skupštine po scenariju sličnom onom iz 1918. godine.

Poslanici nove parlamentarne većine juče su likovali, iako je pitanje vremena kada će ova protivzakonita odluka biti ukinuta. Ministar-apostol i prvi među izdajnicima Vladimir Leposavić kazao je da ovim Zakonom Crna Gora “nanovo počinje da postoji”.

Ministar apostol Vladimir Leposavić ponosan što je doprinio legalizaciji otimanja crnogorskih svetinja

Ministar-aspostol ipak nije objasnio kako to država počinje da postoji kad se parapolitičkoj pseudovjerskoj organizaciji sa predznakom tuđe države ozakoni ilegalna uzurpacija stotina kvadratnih kilometara šuma i livada, stotina crkava i manastira, stambenih prostora i zemljišta čija se vrijednost samo na primorju procjenjuje na oko jednu milijardu eura!?

Izdaja bila nemoguća bez URA-e

Da bi ispratili svečani trenutak kompletiranja izdaje i realizacije amaneta koji su dali pokojnom ideološko-duhovnom ocu Amfilohiju, u Skupštinu su došli premijer Zdravko Podoljub Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

GP URA: Bez njih i njihovih nalogodavaca projekat rušenja Crne Gore ne bi bio izvodljiv

Podoljub je izdajničku odluku parlamenta nakon glasanja okarakterisao kao ”pobjedu pravne države i naroda” što i ne treba da čudi s obzirom da je njegova percepcija onoga što je ispravno žestoko poljuljana. To se jasno vidi iz odluka Vlade, ali i privatnog biznisa i ilegalnih poslova u koje je umješana porodica ovog, već sada, neslavnog premijera.

Dragulj u kruni izdajništva zasigurno predstavlja neslavna grupacija zbunjenih političkih diletanata iz URA-e i njihovi nalogodavci, jer bez njih ovaj sramni projekat nikad ne bi bio moguć. Ovu činjenicu neće promijeniti ni samotješenje Božene Jelušić koja je sinoć kazala da “nije istina da se sinoć odlučivalo između države i SPC”.

Božena Jelušić: Između države i SPC izabrala svetosavsku crkvu

Noć između ponedjeljka i utorka 28. na 29. decembra biće upisana BOLDOVANIM slovima u knjizi crnogorskog beščašća kao datum kad je država kapitulirala pred okupatorskom crkvom i njenim političkim aparatčicima.

Kompletirano “sveto trojstvo” destrukcije države

Taj datum takođe će se pamtiti jer je kompletirano “sveto trojstvo” ukopavanja crnogorske nacije i naroda nakon što se teokratsko izdajnička vlada zadužila gotovo milijardu eura i ekspresno ugasila jedan od simbola države, nacionalnu aviokompaniju Montenegro airlines, da bi napravili posao nalogodavcima iz Beograda i obogaljili nacionalni ponos Crnogoraca.

Lice jučerašnje izdaje je apostol Leposavić, a izdajnička maskota gašenja nacionalne aviokompanije apostol Mladen Bojanić, a za sve je zaslužna vlada na čijem je čelu premijer Zdravko Podoljub Krivokapić. Čisto da se zapamete imena.

Bečić i Krivokapić obećali Đedu da će dati sve od sebe da ostvare amanet zatiranja Crne Gore i Crnogoraca

Ideološko-duhovni otac premijera Podolljuba Krivokapića i nove vlasti Amfilohije Radović je umro, a nije ostvario cilj za koji se svim silama za života zalagao – zatiranje svakog traga Crnogoraca, crnogorske crkve i nacije. Teokratsko izdajnička vlada iako sačinjena od diletanata na dobrom je putu da njegov amanet realizuje i to je valjda sada svima jasno.

Jedina pozitivna okolnost u čitavoj ovoj rapsodiji izdajništva je što se čini da su se Crna Gora i Crnogorci konačno probudili i što neće tek tako sjedjeti skršetnih ruku, već će strpljivo i odlučno čekati da im se ukaže prilika za vađenje države i naroda iz živog blata velikosrpskog nacionalizma, klerofašizma i uticaja stranih službi.

Nama ostaje samo da novoj izdajničkoj vladi poručimo “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”…

Balša Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Snjeg
29.12.2020-10:47 10:47

Dovoljno je cuti Becicev sramni govor na Amfilohijevoj sahrani i sve je jasno .A ono smijanje kad sinoc kada javno rusi ustav pa njegova prica o genocidu uz osmjeh .Jednom rjecju uzas .

Neki
29.12.2020-12:01 12:01

jeli ono becicev prijatelj pozadi – poklanjac ukradenih ikona . S kim si takvi si!

BMX
29.12.2020-13:31 13:31

Djelovanje predstavnika URA-e u novoj vlasti istovremeno liči na politički idiotizam i veleizdaju. Ironično i razočaravajuće je to što je URA za kratko vrijeme dostigla vrhunac licemjerja i praktično već nadmašila DPS u onome za što su ih godinama tako glasno kritikovali: žrtvovanje vitalnih interesa države Crne Gore i njenih građana zarad vlasti i svojih političkih ciljeva. Druge konstituente trenutne vlasti ne vrijedi kritikovati, jer je aktuelna politička situacija i poniženje Crne Gore upravo ispunjenje svih njihovih dugogodišnjih želja.”

Rovca
29.12.2020-13:33 13:33

Bećković i Bečić su odrzali odlične govore!

Dragan
29.12.2020-13:33 13:33

Aleksa je rastao uz Snp i srpski nacionalizam Milosevica. Ovi iz DF i Danilovic su se opet ujedinili da uniste drzavu CG. Pitam dje su Crnogorci iz demokrata Mijo Martinovic i drugi. Filip Adzic.Jelusicka i jos njih svi su izdali i treba ih na svakom koraku i skupu nazivati pravim imenom. IZDAJNICI.

Gost
29.12.2020-17:52 17:52

Ako se odlučiš na pisanje o MONTENEGRO AIRLINESU, rješenje je moglo biti kao u Duvanski kombinat ad – Dunanski kombinat ad u stečaju – Novi Duvanski kombinat. Znaš Ti ko o tome dosta zna.

E viva
29.12.2020-18:11 18:11

Izdali su oni koji su pokrali CG .

Orator
29.12.2020-18:54 18:54

Govor mu je bijo 1A

Posmatrac
30.12.2020-16:38 16:38

Sta znači “strpljivo i odlučno ČEKANJE”? Treba strpljivo i odlučno djelovati i raditi da se ujedine sve suverenističke snage u svakodnevnoj političkoj borbi sa ovim četničkim mrakom, do pobjede na izborima!