Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Dritanov Sputnjik i niskoleteći Prle

Da podsjetimo, toga dana je, tajno ali organizovano, Dritan potpisao tzv. temeljni ugovor sa Porfirijem u Vili Gorica. Samo što se, prema nalazima Filipove policije, brat Abaz izgleda zajebao! Jer to nije bio Porfirije, nego Prvoslav Perić, odnosno niskoleteći Prle, ''nosilac diplomatskog pasoša Republike Srbije''. Što u konačnom znači da je taj tzv. temeljni ugovor sa SPC potpisalo neovlašćeno lice.

Za aktuelno.me

Piše: Goran Popović 

Nedugo nakon što je odavno smijenjeni premijer Dritan Abazović, u kriminalnim krugovima poznat i pod kodnim imenom “brat Abaz”, najavio istorijsko pokretanje svemirskog programa, doznali smo da se tu u suštini radi o Sputnjiku. Nije potvrđeno da će Dritan u tom programu imati ulogu onog kučeta Lajke, kao što mu predviđaju neke kolege, ali je očigledno da njegov ađutant Filip Adžić želi da procesuira sve koji imaju bilo što protiv nečega što se zove Sputnjik, posebno poslanicu Nelu Savković Vukčević, što se drznula da osudi sramni postupak tzv. Udruženja novinara Crne Gore da ovaj  prljavi srpsko-ruski agitpropovski sajt pod ovim imenom proglasi “najboljim” u  2022. godini.

Ovo udruženje koje djeluje pod lažnim imenom, a vodi ga dugogodišnji dopisnik Dodikove novinske agencije SRNA, prijavilo je Nelu policiji, a Filipovi kerberi odmah su je pozvali da objasni zašto je rekla da je ono “bastion anticivilizacijskog djelovanja i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje”.

Bivši Cetinjanin Filip Adžić i njegov mentor Dritan Aleksandrov Abazović

I što će Filip kad mu poslanica Nela sve to objasni? Hoće li procesuirati ove što zorno promovišu antievropske, anticrnogorske, antidržavne i anticivilizacijske “elemente” i dopisnike Dodikove novinske agencije? Ili će nastaviti da iz vojnog helikoptera, možda istog onog što je na Cetinje dopremio nepoželjne goste sa pancirima, ponosno i zaštitnički nadgleda obale podgoričkih rijeka?

Teško je to očekivati od ministra čiji službenici, na primjer, zvanično sastave “zabilješku”, kako je 3. avgusta prošle godine, u devet sati i pet minuta, sletio helikopter MUP-a Srbije iz kog su izašli putnici Perić Prvoslav i Sladojević Rade, nosioci diplomatskih pasoša Republike Srbije, te da (pazite sad!) “nasuprot navodima krivične prijave, u navedenom vazduhoplovu, nisu se nalazili njegova Svetost  Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački, Patrijarh srpski gospodin Porfirije i apostolski administrator Đakovačke eparhije”…?!

Da podsjetimo, toga dana je, tajno ali organizovano, Dritan potpisao tzv. temeljni ugovor sa Porfirijem u Vili Gorica. Samo što se, prema nalazima Filipove policije, brat Abaz izgleda zajebao! Jer to nije bio Porfirije, nego Prvoslav Perić, odnosno niskoleteći Prle, “nosilac diplomatskog pasoša Republike Srbije”. Što u konačnom znači da je taj tzv. temeljni ugovor sa SPC potpisalo neovlašćeno lice.

Ne može se, moj Filipe, i uz duduk i uz diple…

Možda i može još neko vrijeme, jer je u rastočenoj Crnoj Gori sasvim normalno da odavno smijenjeni premijer još upravlja državom, te da po odluci suda nezakonito izabrani generalni direktor Javnog servisa jotovanje dozvoljava samo u programima manjina. Posebno crnogorske.

No, što ćeš, moj Filipe, kad neko povuče vodu i spere sav ovaj glib i sramotu iz potonje dvije godine. I na vrhu, i po dubini… Neće ti pomoć ni sudije koje bi potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak da izvlači iz šešira…

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Panika crkvenih kmera

Vazda No. 1

Milo ili…

Komentari

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
30.01.2023-14:05 14:05

Teške, bezobzirne, nehumane, pokvarene budale, okupirale su i terorišu narode Crne Goree i Srbje i Mosne-Hercegovine.Prevare i sila su njihove glavne alatke. DOK SE RAJA NE PROVUDI!

Merlin
30.01.2023-16:58 16:58
Reply to  BobZeković

Šta tebe briga za Srpskog patrijarha kada nisi vernik niti si Srbin ?

nenad_mne
31.01.2023-11:14 11:14
Reply to  Merlin

Nijesam ja kod njega dolazio helikopterom, no on kod mene!

Cetinje
30.01.2023-14:27 14:27

Bit ću kratak i jasan,što se tiče potrčka Adžića nesoj od nesoja i dio familije mu ga daje da je nesoj.

COL
30.01.2023-15:41 15:41

Prle nije ni letio iznad Crne Gore, po istragi Adžićeva MUPA, već nekakvi Prvoslav Perić…

Merlin
30.01.2023-16:59 16:59
Reply to  COL

Kažu ti si prava Cetinjska sirotinja i gologuzan koji stopira do Budve…Hajde što si siromašan, nego što imaš problem sa identitetom.

Backovic E.
30.01.2023-21:30 21:30
Reply to  Merlin

O Merine sinja kukakavice, ako iko ima problema sa identitetom onda si to ti.

Backovic E.
31.01.2023-02:05 02:05
Reply to  Merlin

Pogledaj nesreco sta je na ovome portalu prezentovala Tanja Lopicic, sta su pisale svjetske novine(Chicago Tribune 1919.god.). O kakvim se razmjerama zlocina srpbske okupacione sile tu radilo. Procitaj i poslusaj, razmisli, a sjutra kada se probudis pogledaj se u ogledalo i napsi nam sto si vidio…..obavijesi nas!!!

Raonikije rijaliti
30.01.2023-18:57 18:57

Spremte se spremte gradjani koji volite rijaliti uskoro krece niksicka premijera moma windozora i njegove izabranice posle crkvenog vjencanja na kukavni parlamentarni slijedi momo windozor od koprivice nacionalni simbol isto ka u britaniju a najvjerniji ucitelj poput pirsa morgana ce obavljat padre gojko vele

Srpska iq pamet
30.01.2023-20:24 20:24

lol ko si bre primitivan srbin od O do srdjan djokovic da se uvede bre ovaj test za test sebende