Četvrtak, 29 Septembra, 2022
Rubrika:

Dritan opet šibicari, a Porfirije mijenja granice

Dritan je i minule neđelje imao nekoliko eskapada karakterističnih za jednog kompulzivnog lažova, ali je zaludan posao postao nabrajati sve laži koje on izrekne tokom jednog dana. Odnosno, što bi rekao neko iz Demokrata, Dritan je počeo da laže iz sata u sat!

Piše: Goran Popović

Dogovora nema, niti će ga biti. Što je sasvim logično za političku skalameriju sklepanu nakon izbora 30. avgusta 2020. godine, kojoj je spiritus movens bila i ostala jedino mržnja  prema DPS-u i, posebno, Milu Đukanoviću. I u novoj sesiji o tzv. „resetovanju parlamentarne većine od 30. avgusta“  takmičenje aktera ovih pregovora u iskazivanju te mržnje je nastavljeno, no su u tom mrziteljskom zanosu počeli da se mrze i međusobno. Potpuno su zaraženi mržnjom. Zato dogovora ne može biti.

Tri su osnovne karakteristike dosadašnjih „dogovora“. Prvo,   premijer u tehničkom mandatu i predsjednik jedne vrlo štetne političke grupacije, poznate pod nazivom Ura, Dritan Abazović nastavio je sa političkim šibicarenjem.

Drugo, šef Demokratskog fronta Andrija Mandić dozvolio je sebi, nakon višedecenijske časne opozicione borbe, sramnu blamažu da takvog Dritana šibicara praktično moli da se vrati za pregovarački sto, makar Front i u toj nekoj „novoj vladi“ ponovo bio potpuno škartiran, kao i prije dvije godine.

I, treće, Bečićeve Demokrate, u svom prepoznatljivom maniru, „nikog na ucjenjuju, ali i ne pristaju na ucjene“, tako da to kompletira sumornu sliku političke „neozbiljnosti i šarlatanstva“, što bi rekao nesuđeni novi premijer Miodrag Lekić.

Ostali prirepci ove „parlamentarne većine“, Milačić, Danilović i drugi, uglavnom kleronacionalističke provenijencije, takođe su dali svoj ogroman doprinos tom neozbiljnom, šarlatanskom vodvilju.

Zbog takve „parlamentarne većine“ najzdravije rješenje bilo bi hitno raspuštanje Skupštine i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora već iduće neđelje. Pa ćemo vidjeti gdje će završiti šibicar Dritan, ruski plaćenici ili ovi „bez kučeta i mačeta“.

Dritan je i minule neđelje imao nekoliko eskapada karakterističnih za jednog kompulzivnog lažova, ali je zaludan posao postao nabrajati sve laži koje on izrekne tokom jednog dana. Odnosno, što bi rekao neko iz Demokrata, Dritan je počeo da laže iz sata u sat!

Ipak, podsjetimo: osim što je bezočno slagao da je npr. „država finansijski pomagala Pobjedu“, za raskidanje ugovora o zakupu zemljišta na Luštici sa Nord Starom optužio je „dilove Brana Gvozdenovića i sličnih njemu“. Vrlo kreativan Drtitanov pristup, jer ministar finansija Aleksandar Damjanović je prije sedam dana rekao: „Oni su se obraćali tokom 2021. godine, u više navrata, bivšoj administraciji koja ih nije udostojila sastanka kako bi razgovarali o problemima koji postoje u realizaciji projekta”. U toj “bivšoj administraciji”, da podsjetimo, potpredsjednik vlade bio je Dritan Abazović. Iste one vlade koja je ranije već protjerala drugog velikog investitora, Aman Risorts.

Srećom, pošao je  Dritan u Ameriku, pa neka malo po Vašingtonu traži nove žrtve za svoje lažavine, da barem dan-dva mi ovđe počinemo.

Glavnom specijalnom tužiocu Novoviću gomila se novi posao. Nova saznanja o ruskom finansiranju „nekih političkih subjekata u Crnoj Gori“ i saradnji nekih pripadnika Demokratskog fronta sa ruskim špijunima obavezuju ga da krene u nove izviđaje i privođenja.

Osim toga, djelovi nalaza Unutrašnje kontrole o prekoračenju ovlašćenja policije protiv učesnika mirnih građanskih protesta na Cetinju i Belvederu 4. i 5. septembra prošle godine, takođe iniciraju angažovanje tužilaštva. Kako mediji pišu izvještaj Unutrašnje kontrole biće (ili već jeste) dostavljen tužilaštvu na Cetinju, ali uzimajući u obzir riječi sa snimka policijskog komandira Petra Kneževića o saradnji sa kriminalnim grupama, te narušavanju sistema komandovanja u Upravi policije, sva je prilika da će i ovaj „predmet“ zapasti Specijalnom tužilaštvu.

Uostalom, helikoptersko ustoličenje Joanikija, sasvim je očigledno, a to će pokazati i skupštinska istraga, rezultat organizovanog kriminalnog djelovanja međunarodnih razmjera, tako da će Novović, najvjerovatnije i ovdje morati da se ozbiljno angažuje. Posebno zbog toga što je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović bio i ostao „ponosan na akciju policije na Cetinju“?!

Da je zaista riječ o organizovanom kriminalu međunarodnih razmjera potvrdio je ovih dana srpski patrijarh Porfirije, jedan od aktivnih učesnika desanta na Cetinje, govoreći  u Banjaluci, u nazočnosti Vučića i Dodika, o promjeni granica  „Srpskog sveta“.

Ništa novo. I do sada je bilo u smutna vremena da prvo idu popovi, pa topovi, pa onda lopovi…

 

 

Najnovije

Instagram: Vrijeme je za tekstualne postove

Svi dobro znaju da je Instagram mjesto za fotografije, te je tekst u pozadini. Sada se testira nova opcija, a u pitanju je mogućnost...

Bulatović: Značajno povećan broj tromboembolijskih oboljenja

Svjetski je dan srca. Kardiolog dr Nebojša Bulatović kazao je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, da se čak 80 odsto kardiovaskularnih bolesti može prevenirati. On...

DPS Šavnik: Adžić da ispita svako eventualno postojanje sumnje da se u našoj opštini...

S obzirom na to da je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio da se u opštini Šavnik uočava drastičan porast prijava promjena prebivališta, što, kako je...

USTAV JE JASAN: Postoje svi uslovi za zabranu rada takozvane SPC u Crnoj Gori!

Nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio Skupštini predlog za skraćenje mandata parlamentu, crnogorska javnost, kako stručna tako i laička, gotovo svakodnevno...

Iskra čeka bolje dane

Jedna pobjeda, tri neriješena ishoda i pet poraza, odnosno šest osvojenih bodova, veoma je skroman učinak Danilovgrađana u minulih devet kola tekućeg prvenstva. Zato je...

Najčitanije

Povezano

Burek bez mesa

Piše: Goran Popović Dok niskoleteći patrijarh Porfirije, zajedno sa Vučićem i Dodikom, po Bosni najavljuje “promjene granica”, slijedeći, naravno, agendu tzv. “srpskog sveta”, Fehro Mešković...

Resetovanje grobara evropske Crne Gore

Piše: Goran Popović Pod pokroviteljstvom Aleksandra Vučića, nakon što su „rujno vino pili u potaji“, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović poslao je...

Anestezija puka i eutanazija države

Piše: Goran Popović Nevjerovatno! Bizarni lik sa ulogom premijera u tehničkom mandatu Dritan Abazović, u kriminalnom miljeu poznat i kao „brat Abaz“, juče prvo reče...

Dritan sagorio u žaru vlastite političke prostitucije

Piše: Goran Popović Vučićev trojanski konj, bolje reći konjić, ili još bolje, Vučićev poni Dritan Abazović, sa vidnom mentalnom patologijom, juče je u parlamentu još...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve