Srijeda, 14 Aprila, 2021
Rubrika:

DRAGSTOR-DEMAGOG U EPIZODI  ”Bruka posjetila okupirano Cetinje”

Prvi put otkad je izabran na funkciju premijera Crne Gore, gdje je do sad iskazao samo neizmjeran talenat za grobarski posao, odgovarao je na Cetinju na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Prije nego je i ušao u plenarnu salu, podoljubivi grobar Crne Gore opravdao je mišljenje koje o njemu ima najveći dio crnogroske javnosti - da je hodajuća bruka laži i kontradiktornosti koja je u patološkom strahu od sopstvenog naroda

Piše: Balša Knežević

Nakresani podoljubivi verbalni siledžija u ulozi najgoreg premijera u istoriji Crne Gore Zdravko Topalović Krivokapić održao je juče dugo iščekivani performans demagogije, laži, somnambulnog lupetanja, a usput je uspio da u par navrata odglumi ulogu lokalnog seoskog siledžije.

Prvi put otkad je izabran na funkciju premijera Crne Gore, gdje je do sad iskazao samo neizmjeran talenat za grobarski posao, odgovarao je na Cetinju na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Prije nego je i ušao u plenarnu salu, podoljubivi grobar Crne Gore opravdao je mišljenje koje o njemu ima najveći dio crnogorske javnosti – da je hodajuća bruka laži i kontradiktornosti koja je u patološkom strahu od sopstvenog naroda.

Iako je na početku mandata kritikovao svoje prethodnike da su se ”rasipali” i od postupka prodaje dva državna vozila Mercedes – Majbah napravio populistički spektakl za javnost, Podoljub je na Cetinje došao, ni manje ni više nego baš u Majbahu. Mada kako su primijetili korisnici društvenih mreža – to nije bio obični Majbah, već ”kako goj”  – ToMajbah čija je nabavka košatala 0 (nula) eura!

Bilo kako bilo, premijeru je prilikom posjete Prijestonici od Majbaha bio potrebniji tenk, s obzirom na ”dobrodošlicu” koju mu Cetinjani sada već tradicionalno upriliče. S obzirom da je prilikom nedavnog boravka ba Cetinju priznao da ”Crne Gore ne bi bilo da se on pitao”, nije ni čudo što je 80 odsto policijskih snaga juče, u nečemu što je ličilo na akt okupacije, bilo angažovano da čuva ”popularnog” grobara u privremenoj ulozi premijera.

Spektakl dragstor-demagoga

Dolazak Podoljuba na Cetinje je, kako je bilo i očekivano, bio spektakularan, ali spektakl nije izostao ni kad je nakresani šef izdajničke vlade ušao u plenarnu salu i latio se mikrofona.

S obzirom da se premijerski sat nije održavao u jutarnjim časovima, bilo je jasno da Krivokapić neće poslušati savjet svog duhovno-političkog oca Amfilohija kada je u pitanju upotreba alkoholnih pića sa visokim sadržajem šećera (o čemu je danas pisao Profesionalac).

Bolje da si došao u tenku! Ovo nije onaj Majbah, nego ToMajbah! A kad ja vozim Majbah to je drugo…

Suprotno upozorenjima i dobronamjernim sugestijama Krivokapić je, propisno anesteziran, u stilu seoskog đilkoša-prvaka pražnjenja flaša ispred lokalnog dragstora i agresivnog držanja ispraznih govora, poslanicima održao lekciju iz verbalnog siledžijstva i demagogije.

I dok mu se jezik natekao od domaće šećeruše prevlačio preko usana osušenih od treme i straha da ga sopstveni narod na Cetinju ne linčuje, bahati Podoljub je sipao demagoške bljuvotine i laži, misleći da crnogorska javnost ne vidi dalje od svog nosa, kao što on ne vidi dalje od boce koju redovno poteže.

Premijerski sat Podoljub je počeo ofanzivno i rikom je pokušao da sakrije svoj strah i potajnu bruku od katastrofe koju je napravio za ova tri i po mjeseca od kad je na čelu Vlade. S obzirom da je ovaj spektakl potrajao više od pet sati teško je pobrojati sve demagoške bravure i fantazmagorične ispade nakresanog grobara. Ali evo nekoliko koje smo uhvatili:

”Ova država se pretvorila se u inverziju”, ”Moramo da shvatite da je ova sloboda koja je došla zapljusnula sve nas”, ”Kad goj imate bilo koji kandidat”, ”Raspravljao sam sa Diplomatskim horom”A u pojedinim mometima jezik pod pritiskom kombinacije treme i hemijskog dejstva eteričnih tekućina jednostavno nije slušao, što je postalo očigledno kada premijer nije uspio da izgovori riječ saslušanje – pa je crnogorska javnost morala da se zadovolji sa sličnim izrazima kao što su – ”sasuštanje” i ”sasustanje”.

Priučeni manipulant i lažov

Ovakvih i sličnih ispada juče je bilo na pretek, ali zbog ograničenog prostora, osim licemerja, demagogije i verbalnog siledžijstva moramo napomenuti da se nakresani premijer, što je očekivano, koristio i notornim lažima i manipulacijama.

HAHAHAHAHAHAHAHA: ”Najkompetentnija vlada u istoriji Crne Gore”

Dok je u uvodnom ilzlaganju urlao na poslanike izustio je nešto što je nasmijalo domaću ali zasigurno i međunarodnu javnost koja je upoznata sa radom ove vlade –”Ovo je najkompetentnija vlada u dosadašnjoj istoriji Crne Gore”, rekao je Krivokapić a da nije ni trepnuo!?

Na konkretna pitanja poslanika koja nijesu bila po njegovoj volji grobar Podoljub je odgovarao da je ”pitanje politički pamflet”. Za katastrofalne odluke o ogromnom zaduživanju ili o prodaji nacionalne avio-kompanije kada je bez posla ostalo 450 ljudi, rukoljubivi Podoljub odgovornost je nekako pokušavao da prebaci na bivšu vlast ističući da se njegova vlada  ”bavi saniranjem pustoši koji je ostavio bivši režim”! Majstor, nema što!

Podoljub je izbjegao da odgovori na pitanje da li će podnijeti ostavku jer je na mjesto šefa ANB-a postavio veleizdajnika Dejana Vukšića. Čak ga je svesrdno branio ističući da je to ”profesionalac koji ne pripada niti jednoj partiji”, iako je predvodio koaliciju oko DF-a na lokalnim izborima u Kotoru!

Premijer Topalović je čak uspio da izusti i rečenicu da ”međunarodni ugled Crne Gore nije narušen” i pored internacionalnog skandala koji drma čitav NATO zbog izdajničkih aktivnosti njegovih najbližih saradnika.

Povratak u 90-ete

Poslanici stranaka manjinskih naroda spočitali su Krivokapiću da ”ovo vrijeme podsjeća na 90-e, kada su se ‘čistile’ institucije od manjebrojnih naroda”, ali premijer je, u odgovoru na pitanje poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, kazao da će uvijek “prihvatiti ruku koju pruža”, kao i da “neće gledati da li su stranke manjinskih naroda i dalje u zagrljaju DPS-a”.

Veoma velikodušno – Podoljub je svrstao manjinske narode u isti koš sa DPS-om i to im očigledno uzeo kao ”grijeh” koji će manjine, valjda, moći da okaju ako se propisno pokaju na oltaru klerofašističke politike koju je propagirao njegov ideolog i guru Amfilohije Radović.

Istina, Podoljub je objavio da je ruka pomirenja pružena od ove vlade, da bi onda nastavio sa verbalnom tiradom i manijakalnim urlanjem na poslanike čija mu pitanja nijesu odgovarala… Toliko o pomirenju.

Ne dirajte mi crkvu!

Međutim, krešendo Krivokapićevog spektakla desio se kada ga je poslanik SD-a Ivan Brajović optužio da je za razliku od bivše vlasti izgubio kontrolu nad epidemijom kovida19.

Neće tebe niko da dira Đedoooo!

Krivokapićev odgovor zahtjevao je da nivo svoje demagogije i iznošenja laži izdigne na neslućeni nivo pa je, vjerovatno polusvjestan svojih riječi, izgovorio ”da je pik epidemije bio u oktobru, i da tada nijesu preuzeli vlast pa niko nije mogao da “prikrivi” računima NKT-a”.

Maliciozni uništitelj Crne Gore je zaboravio da se taj “pik epidemije” desio upravo kad su on i najvatreniji pobornici Svetosavskog kulta ispraćali svog političkog lidera Amfilohija Radovića i kad su upravo on i njegova sadašnja ministarka JeBoBo, podsticali pagansko šenlučenje nad odrom osobe koja je preminula od koronavirusa!

Bez obzira što mu je ovo predočeno, vjerski fanatik u ulozi teokratskog premijera je bez obzira na činjenice uzeo da brani vjeru koja mu je po svemu sudeći važnija od to malo zdravog razuma koje mu je možda ostalo.

“Uvijek vam je crkva mjesto gdje treba da udarate, čuvajte se toga, niko ko je udario na crkvu, nije prošao bez posljedica”, poručio je u obliku anateme Krivokapić.

Kritikovao je i filantropska nastojanja biznismena koji su pokušali da pomognu Crnoj Gori donacijama vakcina, politizovao pitanje korone, vakcinaciju, najavljivao čuda… Stoga ne treba da čudi ako je nešto promaklo u ovom tekstu.

Krivokapić je u jednom trenutku svečano izjavio da “radi dan i noć”, pa ovom prilikom moramo da zamolimo premijera da prestane da se trudi, da ostavku i dopusti nekom kompetentnijem da zatrpa raku koju je iskopao za Crnu Goru i njene građane.

Najnovije

Blizu velikog podviga: Smit juri rekord najboljeg šuta iz igre u ABA ligi

Tejlor Smit (29) iz Mornara ima odlične šanse da ove sezone obori ABA rekord, po procentu realizacije šuta iz igre u jednoj sezoni regionalnog...

Čavor: Zablude i manipulacije evropske poslanice iza kojih se krije URA

U odbranu aktuelne vlasti – napadom na građansku opoziciju – stala je danas poslanica njemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon. Čak i donekle...

Rajnke: Srebrenica užasno poglavlje, poslanici po savjesti da glasaju o smjeni Leposavića

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke pozvala je sve poslanike u parlamentu da po ličnoj savjesti glasaju o inicijativi za smjenu ministra pravde, ljudskih...

Šćekić: Podrška ministarki Bratić, vrijeme manipulacija i finansijskih malverzacija je prošlost

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić, reagovao je, kako kaže, povodom neargumentovanih napada na ministarku Vesnu Bratić, a koji se tiču navodnih zloupotreba kada je u...

Raspisani lokalni izbori u Hrvatskoj

Vlada Hrvatske raspisala je danas lokalne izbore koji će biti održani 16. maja. Izbori su raspisani za članove predstavničkih tijela i izvršnu vlast u jedinicama...

Najčitanije

Povezano

Vuksanović Stanković: Sekulović priča jedno, premijer prijeti, a mi poručujemo da ćemo se jasno i odlučno suprotstaviti etničkom i političkom inžinjeringu

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da ministar Sergej Sekulović priča jedno, a da premijer Zdravko Krivokapić prijeti. Ona im poručuje da će...

Krivokapić: Zlonamjerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om

Premijer Zdravko Krivokapić negirao je navode da će ući u koaliciju sa DPS Mila Đukanovića. On je istakao da je riječ o zlonamernoj kleveti koja...

DF priznaje da im treba međunarodna pomoć da se zavađeni članovi Vlade pomire

Demokratski front iskazuje nemjerljivo zadovoljstvo stavom predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića da u ovom političkom savezu ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera,...

”ĆALE DŽOMINJO” NEMA ŠTO VIŠE DA TRAŽI U CRNOJ GORI Zasmetao ”njegovima” pa ga protjerali iz države!?

Direktor srednje Bogoslovske škole Gojko Perović uz svesrdnu pomoć premijera Zdravka Krivokapića uspio je posle dugotrajne i bespoštedne političke borbe da pobjedi svog najvećeg...

Komentari

17 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
26.03.2021-12:20 12:20

Sram ga bilo ove sijede kose! Toliko neistine koju je izrekao juce ! Osoba sa dva lica!

Rados
26.03.2021-12:25 12:25

Hahahahah…. Samo jako, ovo je cudo sto cine.

Gradjanin
26.03.2021-13:07 13:07

Najpodmukliji i najpokvareniji covjek na politickoj sceni je Rukoljub!

pero
26.03.2021-13:52 13:52
Reply to  Gradjanin

Potpuno se slazem, Rukoljub -Sojic !

Petar Pan
26.03.2021-13:32 13:32

I reče da ne nosi telefon sa sobom. Pa reče da se na njegov telefon nekom NATO zvaničniku možda javila njegova žena. Komedija…

Jok mori
26.03.2021-13:44 13:44

znam ja siroti profo da bi ti dao vlast nekome kompetentnijem od tebe …. da ga ima ???…. ALI NEMA GA !!!! JER STE TI I TVOJA EKIPA POLOVNJAKA NAJKOMPETENTNIJA U ISTORIJI CRNE GORE HAHAHAHAHAHAHAHAHAH A BRAO TI GA PROFESORE PLJANI HAHAHAHAHAHAHA PUKA SI PO SVIM ŠAVOVIMA HAHAHAHAHAHAHAHA

Rovca sa katunima bez struje
26.03.2021-14:57 14:57

Kogasam god pito zadovoljan je sa odgovorima premijera! Neka je zdravo Zdravko .Listom smo ga glasali. Očekujemo danam dovede struju na katune.i uredi puteve. Ako se to nededi ni mi ni nasa đeca a ni stasali unuci nece glasat za njega.

nenad mne
27.03.2021-11:06 11:06

Kada ti dođe struja, i ti ćeš moći nešto pročitati, a ne samo da si informisan iz druge ruke!

Adrijana
26.03.2021-15:59 15:59

Najkrace, Balsa nas genijalac!!

Marina
26.03.2021-16:05 16:05

Tako je !!!
Nazalost dosta ljudi uspijeva da prevari.
Pa im ga bude i zao.
Međutim istina je da je ovo najpokvareniji politicar na crnogorskoj politickoj sceni i bas zbog te potuljenosti i stvaranja utiska da je beskicmeni ljigavac on je jaaako osvetoljubiv i zato opasan ako mu se da vlast !!!

VojoS
26.03.2021-17:14 17:14

Na vise portala sam kratko komentarisao ovog bestidnog covjeka. Tobos vjernik a ustvari je samo vjerski fanatik. Sklon manipulacijama svih vrsta, lazav, podmukao, uporan i nimalo naivan iako izgleda lunjav. On ima samo jedan cilj i ide prema njemu kao divlji vepar jednolinijski dok ne udari u neku prepreku. Svjestan sam da nije lijepo ovako pisati o bilo kome a kamoli o premijeru svoje drzave, ali posto je nedvosmisleno on na toj funkciji sa samo jednim ciljem da je ponisti, onda nema ruzne rijeci koju mu ne bih rekao i u brke.

Milena
26.03.2021-19:37 19:37
Reply to  VojoS

Slazem se sa Vama,slusala sam ga u Skupstini,,opasan covjek,glumi naivcinu,a onda bljune vatru.

VojoS
26.03.2021-17:18 17:18

Da jos dodam, politickom neistomisljeniku nikad ne bih prvi uputio ruzne rijeci, ali otvorenom neprijatelju moje drzave bih svasta bez zadrske i kajanja.

ivan
26.03.2021-17:35 17:35

BAČI ZDRAVKO FLAŠU, ĐAVOLI JE PILI!!!!!

Trebjesa
26.03.2021-20:57 20:57

Znamo da radi noć i dan. Ne mislite valjda da bi se one boce popile same od sebe ? Gre'ota da propadne.

Katunjanin
27.03.2021-08:39 08:39

Balsa,legenda si.Tvoji tekstovi mi daju snagu da cemo pobijedit ovu olos koja je sad na vlast.Ali bih dodao da je vrhovni izdajnik carli abazovic.

Zvečanac
27.03.2021-16:53 16:53

Ovo je zaista umjetnost! Sa ovakvim intelektom napisati ovako primitivan tekst. Ali, kao što sam sa više puta u životu doživeo, za mudrog čoveka nije dovoljno samo śkolovanje nego i vaspitanje. Nekome alkohol pomuti mozak a nekome mržnja. To ne izlazi na dobro.