Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Dokle će radikalska fakinerija rušiti Crnu Goru?

Čelnici nezavisne i suverene države s indiferencijom, mentalnom inhibicijom i političkom konfuzijom posmatrali su višemjesečni opšti neprijateljski pohod protiv Crne Gore pod kodnim imenom ''litij''. Od početka su se držali kapitulantski pred ''litijskim'' udruženim zločinačkim poduhvatom u režiji klera Crkve Srbije, Vlade Srbije i njenih bezbjednosnih i medijskih ogranaka, ruskih službi te domaće i hercegovačko-bosanske nacionalističke fukare.

Za aktuelno.me

Piše: Milenko A. Perović

Crna Gora je u stanju teške političke bolesti koja crvotoči sve strane njene današnje egzistencije. Napale su je dvije ujedinjene političke patologije. Sastavio se velikosrpski klerofašizam s onim najlošijim u crnogorskom povijesnom karakteru što je s radošću dočekalo da kolaborira s beogradskom radikalskom fakinerijom u uništavanju vlastite države.

Ko snosi najveću odgovornost što je politički, duhovni i bezbjednosni imunitet crnogorske države godinama oslabljen do te mjere da ona svoje buduće postojanje čeka s zebnjom i neizvjesnošću?

Odgovornost snose svi koji su – posebno u periodu od Referenduma 2006. godine i državnog osamostaljenja – imali ključnu moć u vladajućoj političkoj nomenklaturi koja je sebe, počesto nevoljno, deklarisala kao suverenističku!

Milenko Perovic
Milenko Perović

Valja podśetiti – ne zbog anamneze političke patologije koja danas ruši Crnu Goru, nego zbog terapije koja bi je mogla okrijepiti i izvesti na sigurni budućnosni put – na kratku povijest dezorijentisanog, bahatog i lakomog nedržavotvornog posrtanja te nomenklature.

Odista je nevjerovatno kako je ta nesretna nomenklatura tokom petnaest godina gurala Crnu Goru na povijesnu stranputicu, potpuno protivno njenoj dugoj državotvornoj tradiciji, protivno ideologiji suverenizma, protivno elementarnom umijeću pravljenja države, najposlije, protivno vitalnim političkim i životnim interesima većeg dijela crnogorskog društva.

Imala je ona u svojim rukama državu i sve njene instrumente za odbranu od svakog spoljašnjeg i unutrašnjeg ugrožavanja. U prvom redu, imala je moć da sebe i društvo brani od neprestane velikosrpske ideološke, političke, bezbjednosne, propagandne i medijske agresije. Ipak, državu je nepodnošljivo lako prepustila beogradskoj radikalskoj fakineriji, osvjedočenim domaćim izdajnicima i primitivnim popovima Crkve Srbije! Državu su tako mogli izgubiti samo oni koji u nju nijesu vjerovali!

Imala je u rukama sva oruđa i oružja za uspješnu borbu protiv agresivne klerofašističke fakinerije. Dopustila je, ipak, da je ta fakinerija svakim danom nadjačava neumornim propagiranjem imbecilne zlikovačke ideologije velikosrpstva, vrbovanjem po Crnoj Gori svojih političkih, medijskih i crkvenih agentura u funkciji Pete kolone te proizvođenjem teškog defetizma među Crnogorcima. Prevashodno je ona kriva što je radikalska ološ uspjela u Crnogorcima izazvati sumnju u smisao postojanja njihove države!

Imala je međunarodno priznatu nezavisnu i suverenu državu koja se zaputila u procese evropskih integracija. Dozvolila je da se iz temelja ugrozi njena nezavisnost i spoljašnja suverenost. Unutrašnju suverenost od početka je prepustila divljanjima četničke destrukcije! Zato je sad beogradski i domaći fakini ponižavaju na svakom koraku!

U nasljeđe je od socijalističke Crne Gore dobila duboko ukorijenjenu sekularizacijsku ideju i sekularizovano društvo. Dopustila je da Crkva Srbije sistematski desekularizira državu i društvo, da njen kler osili do te mjere da se može stavljati iznad političkog i pravnog sistema, najposlije, da nesmetano izraste u dominantnu političku snagu Crne Gore.

Od socijalističkog nasljeđa dobila je razuđeni prosvjetni sistem i državni univerzitet. Umjesto da školuje patriotsku i suverenističku inteligenciju – za potrebe suverene države koja se integriše u najvažnije evropske i međunarodne institicije – dozvolila je da četništvo ovlada najvećim dijelom prosvjetnog sistema i stvori armiju velikosrpskih pseudointelektualaca i zakletih neprijatelja crnogorske nacije i države.

Nomenklatura je dopustila da većinom medija zavladaju prodane duše, najpokvareniji medijski ucjenjivači i otvoreni neprijatelji Crne Gore. Širom je otvorila vrata srbijanskim anticrnogorskim medijima, dopuštajući im nesmetano satansko  širenje omraze prema Crnoj Gori i Crnogorcima.

Nomenklatura je uspjela uvesti državu u NATO, a onda dopustila da njenim bezbjednosnim i vojnim sektorom nesmetano argaju špijuni i reprezenti onih država kojima je takav status Crne Gore od početka bio nepodnošljiv. Dopustila je da se s crnogorskom vojskom slavnih tradicija po Sinjavini sprdaju NGO-babe, strani špijunčići i lokalni debili.

Nevjerovatno je biti u situaciji za promišljeno kreiranje strategija autentičke crnogorske kulturne, naučne i jezičke politike pa dopustiti da Crnom Gorom potpuno ovladaju tuđa antikultura, antinauka, anticivilizacija, antiljudskost, tuđ jezik, tuđ neprijateljski svjetonazor, sve tuđe! Kriva je bivša nomenklatura kao krivo drvo što je od Crne Gore načinila tuđu zemlju!

Da li se iko u bivšoj nomenklaturi mogao dośetiti da se dopuštanje rada „srpskih kuća,“ brojnih „prosrpskih“ medija, četnički nastrojenih sportskih društava i „nevladinih udruga“ u koje se maskiraju srpski fašisti ne nalazi u funkciji emancipacije srpskog naroda u Crnoj Gori, nego je u službi štabova za organizovanje, ukorjenjivanje i širenje anticrnogorskog velikosrpstva!

Nevjerovatno je da je nomenklatura podržavala i izdašno finansijski pomagala „Srpski nacionalni savjet,“ iako mu je jedina uloga bila da raspiruje patološku mržnju prema svemu crnogorskom, da negira crnogorsku naciju, jezik, povijest, kulturu i vjeru!

Čelnici nezavisne i suverene države s indiferencijom, mentalnom inhibicijom i političkom konfuzijom posmatrali su višemjesečni opšti neprijateljski pohod protiv Crne Gore pod kodnim imenom ”litij”. Od početka su se držali kapitulantski pred ”litijskim” udruženim zločinačkim poduhvatom u režiji klera Crkve Srbije, Vlade Srbije i njenih bezbjednosnih i medijskih ogranaka, ruskih službi te domaće i hercegovačko-bosanske nacionalističke fukare.

Nečuveno je kako se nomenklatura kukavički držala u cijelom izbornom procesu prije dvije godine, kako je bez premišljanja priznala rezultate otetih izbora i olako prepustila vlast beogradskoj radikalskoj kakistokratiji, srpskim popovima i njihovim političkim maronetama u Crnoj Gori.

Arsen Dedić kaže stihom: „Sve me vodilo k tebi!“ I Crnu Goru sve je vodilo današnjem teškom političkom stanju. Sve što je njena bivša nomenklaturna „politička klasa“ činila, vodilo je krizi temelja crnogorske države i teškoj ugroženosti crnogorske državne i nacionalne egzistencije.

Beogradski radikali i njihovi crnogorski klonovi i klovnovi iskoristili su sve strategijske i taktičke promašaje, gluposti, uobražena neznanja i hajdučki odnos prema vlastitoj državi ove „političke klase“ da joj iz ruku otmu sudbinu Crne Gore i da se s njom poigravaju.

Da li je ova „politička klasa“ konačno dovela crnogorski suverenizam u bezizlaznu slijepu ulicu? Može li se od nje očekivati da nađe izlaz i akumulira suverenističku energiju Crne Gore za novi povijesni početak?

Današnje crnogorsko suverenističko većinsko očekivanje je paradoksalno. Ono počiva na uvjerenju da se niđe na horizontu ne naslućuje dolazak neke nove političke snage koja bi bila spasonosna za crnogorski suverenizam. S druge strane, većinu ne napušta krhka nada da one političke snage koje se – s razlogom ili bez objektivnog razloga – smatraju suverenističkim, imaju spreme i sposobnosti da postignu ono što nijesu postigle dok su imale svu političku moć u svojim rukama.

Mogu li se one izboriti s beogradskim klerofašizmom i njegovim domaćim slugama?  Mogu, ali je potrebno da ispune dva nezaobilazna uslova.

Novi povijesni početak suverene i nezavisne države Crne Gore moguć je samo ako se pod jedan barjak – crnogorski nacionalni i državni barjak – okupe sve političke i intelektualne snage Crne Gore kojima je stalo do njene slobode. Okup ima smisla ako je na jasnom ideološkom programu crnogorskog suverenizma i političkom programu odlučne borbe protiv velikosrpskog klerofašizma! Samo jedinstvenim suverenističkim blokom – suspregnutih sujeta, rivaliteta i politikantskih mjesečarenja – moguće je spasiti Crnu Goru od davljenja u glibavoj poplavi „Srpskog sveta.“

Drugo, ključni arhimedovski oslonac za revitalizaciju suverenizma treba tražiti u prvom redu u crnogorskom nacionalnom korpusu. Crna Gora je dopala u teško povijesno stanje zato što trećina građana koji se nacionalno deklarišu kao Crnogorci podržava velikosrpske političke i svetosavske snage koje ruše Crnu Goru! Trećina Crnogoraca u Crnoj Gori danas održava na vlasti četništvo!

Nije od presudnog značaja da li ih je u takav politički, povijesni i civilizacijski idiotizam gurnula pizma prema bivšoj nomenklaturi, velikosrpska propaganda, dezorijentacija u vitalnim političkim stvarima, zastrašivanje popovskim kletvama ili instinkt trčanja za većim stadom.

Ujedinjene suverenističke političke snage mogu proizvesti dalekosežni kopernikanski obrt u nastrojenosti biračkog tijela Crne Gore samo ako ovaj zalutali crnogorski izborni korpus vrate spoznaji šta mu je pravi politički interes!

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

23 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miso
16.07.2022-07:48 07:48

Bravo za tekst nazalost vi ste jedini Koji kritikuje sve cak I predsednik a Koji ima veliki udijo u ovom sto se dogadja imamo premoera Koji unistava ovu zemlju on je vec davno trebo biti pritvorena za izdaju ako imamo ppdatke da se seti sa srpski spojunima da se tajno sastajo sa vucicem zar to Nije razlog da ANB reaguje ili sudstvo I on dalje nastavlja da n'as bruka tj izadje!? Zar to Nije dovoljno da se vrsi neka istraga

BobZeković
16.07.2022-09:03 09:03

Crnu Goru ne ruši SRPSKA FAKINERIJA, NEGO SRPSKE FAŠISTIČKE VLASTI. Policija Cene Gore od 30.og avgusta 2020 je policija u službi države Srbije. Ima jasno definisanu orgaizacionu strukturu da podržava i čak organizuje akcije koje urušavaju državu Crnu Goru. Ima jasno ispoljen cilj da podržava udružene crkvene, kriminalne i političke terorističke anticrnogorske akcije. Ima jasnu namjeru da bude sve brutalnija i brutalnija. Ima jasan cilj da slomi svaki otpor srpskom okupatoru, čija je podmukla, vojna akcija počela sa događanjima u Budvi i Kotoru, eskalirala sa Cetinjem, a sad sa Nikšićem je u punom zamahu.srpske političke partije u Crnoj Gori organizovano… Pročitaj više »

Cole
16.07.2022-16:49 16:49
Reply to  BobZeković

Niste vas par % država Crna Gora jer većinska Njegoševa CG je protiv vas nato fašista ! Videćemo na popisu koliko vas ima …

E Viva
16.07.2022-09:06 09:06

To je napad na našeg preśednika na naš DPS.To je napad na nas koji smo stvorili ovu državu ,jezik i CPC. Profesor bi moro biti više zahvalan!

Pe Pera
19.07.2022-10:58 10:58
Reply to  E Viva

hahaha, konačno pravi komentar i slika glasača DPSa

Ćamil
16.07.2022-10:24 10:24

Analiza dobronamjerna stručna i korisna. Jedino je na strani crnogorske Čovječnosti i Slobodarstva a nije nijedne pol. opcije koja negira te vrijednosti.. Hoće li imati ko da promišlja što je Perović napisao i da to primijeni. Stavovi u tekstu su iskreno samo patriotski.

Lada
16.07.2022-15:05 15:05

Upravo s tim u vezi Hrvatska je svojevremeno bila primorana promijeniti sastav svojih policijskih snaga. Ne možemo imati policiju koja radi protiv svoje države.

To
16.07.2022-15:49 15:49

E VIVA Bob ZEKOVIĆ!

Backovic E.
16.07.2022-17:01 17:01

Crnogorci moji dragi svih vjera i etnickog porijekla ne bih da dociram i pametujem, ale evo da kazem: Acta non verba, djela, a ne rijeci!! Ova krezava i polupismena gamad razumije samo akciju, rijeci nikako!!

Bijelopavlić
16.07.2022-17:14 17:14

Imao sam utisak kada je izglasan referendum da Milo Djukanović nije sreten rezultatom referenduma. Nije to bilo iskreno radovanje.
Naprotiv on je po mojem uvjerenju očekivao rezultat izmedju 50 i 55 o/o što bi mu omogućavalo da balansira, jest dobio-
nije dobio. Uostalom, došao je na vlast AB revolucijom, tako se ne vodi država.

Bokez
16.07.2022-17:25 17:25

Tekstu nema mane, što bi rekli Crnogorci.
Uz podsjetnik, zašto je Milu Djukonoviću ako je suverenista užasno smetao LSCG kojeg očima nije mogao da vidi.
Zašto je prije dva dana imao onaj interviju kritikujući SPC i vlast Srbije kad je znao da njemu i Crnoj Gori ta crkva radi o glavi.
Jedini razlog je : “Ni tamo ni ovamo” no praveći trule kompromise sa kojima ih nije ni u snu smio praviti.

BobZeković
16.07.2022-20:01 20:01
Reply to  Bokez

Milu Đukanoviću nije užasno smetao LSCG, ali je Slavku Peroviću užasno smetao Milo Đukanović, osobito od momenta kad je DPS bar prividno izvukao iz uticaja Momira Bulatovića. Vrhunac netrpeljivosti Slavka Perovića prema Milu Đukanoviću krenuo je od momenta kad je Milo Đukanović pokrenuo i izborio referendum za nezavisnost Crne Gore. Od tog momenta Slavko Perović i diio LSCG postao je neprijateljski raspoložen prema Crnoj Gori i bukvalno se pridružio prosrpsrpskoj struji, uveliko im pomažući na izborima.

Pipir
16.07.2022-18:09 18:09

Neće biti čoče da je DPS stvorio CPC.
CPC je osnovao LSCG na Cetinju kad smo bili opkoljeni do zuba naoružanih policajaca.
Podsjetiću te da je naš pokojni Mitropolit Antonije najviše omalovažavan i ponižavan upravo od DPS -ovaca.

BobZeković
16.07.2022-20:09 20:09
Reply to  Pipir

LSCG je bio uključen u obnavljane Crnogorske pravoslavne crkve na velikom narodnom zboru na Cetinju kada je izabran za Vladiku Crnogorskog, velik i pametan čovjek, pokojni Antonije Abromović, kojeg je Risto Sotona i njegova okupatorska crkva besprizorno vrijeđao i omalovažavoo. Dio LSCG sa Slavkom Perovićem napustio je vrlo brzo taj entuzijazam oko osnivanja i razvo Crnogorske pravoslavne crkve., i bukvalno su se okrenuli protiv nje. Vladika Antonije Abromović, je u Podgoričkom kliničkom crntru Podgorica, đe je bio danonoćno čuvan od Crtinjseke omladine i podgoričkih građana, ali bez ikakve pažnje od Crnogorskih suverističkih partija. Vladiku Antonija Abramovića, zbog njegove izuzetne hrabrosti,… Pročitaj više »

Marijana
16.07.2022-18:55 18:55

Profesore,najveci neprijatelji ove hiljadugodisnje drzave su izbjeglice koje smo najeli poklonili stanove a isti ti dosljaci su uzbicili prevrnuli korito ka svinje i svom zestinom rade protiv cg njima se moraju revidirat drzavljanstva to je osnovno nakon promjene vlasti sto prije izboru

Pe Pera
19.07.2022-11:01 11:01
Reply to  Marijana

Hahaha izbjeglice u Beogradu, hahahaha,

Rakovic fukara od fukare
16.07.2022-19:19 19:19

Mitovi su za sizofrenicara vucica

Ivana
16.07.2022-20:11 20:11

Bravo marijana to su hercegovacko bosanske fukare

Nikac
16.07.2022-20:26 20:26

Kažeš napad na tvog/vašeg predsjednika!
A što taj predsjednik evo dvadeset godina progoni sve suverenističke partije.
Pa kad zagusti se izbinjava Liberalima, ne
to je najmanje nepošten, da bi on i DPS bili faktor odličivanja.
Pa sad predsjednica Vrhovnog i predsjednik privrednog Suda u zatvor.
Vidiš li dje nas dovede DPS?!
Da ne smiješ reći da si Crnogorac zbog poslova tvojeg DPS-a i crkve Srbije.
Ja bih ipak ćutao ako imaš obraza.!

Sindikalac
16.07.2022-22:17 22:17

Narode moj dobri,
Prestanimo sa privama i optuzbama ko je kriv i sta je moglo biti a nije. Moramo se ujediniti i stati u odbranu nase zemlje. Bez obzira na sve greske kojih je bilo buducnoat CG su suverenisticke partije. Jasno nam je sta je URA, jasno je da Demokrate igraju na obje karte pa koja prodje a za DF da ne pojaanjavam svi znamo gdje su. Zato ajmo svi zajedno naprijed da sacuvamo drzavu koja je ugrozena

BgCrnogorac
16.07.2022-23:25 23:25

Nema druge-otpor,svi sredstvima,kojima se
parira napadacima svih boja i sredstava.Mora se formirati,kao nacionalna partija i nacionalna sikuriti sluzba.Registovati je kao sjekutiti,sa pravom nosenja oruzja…Jedino tako je moguce proslavljati drzavne praznike,bez bojazni od klerofasista.Treba javno objaviti da krecemo u samodbranu i odbranu drzave..,.Na policiju se ne mozemo osloniti,kao na garanta gradjanske bezbjednosti,a vojska je tek prostpska…Odlucno u odbranu..,

GujaUNjedrima
16.07.2022-23:37 23:37

Izborima se tesko sto moze promijenti jer je brojna agentura rusko -srpska plus popovi i veliki novac.Uz to biracki spisak pod nosom dps ministara napunjen je “dvojnicima” plus izbjeglicama koji su protiv drzave koja im je otvorila srce..U nekim zemljama,ne mozes dobiti drzavljanstvo a kucu mozes sagraditi samo na zakupljenom a ne kupljenom(u svoje vlasnistvo) zemljistu. Toliko neznanja i nepatrotizma u vodjenju drzave nidje nije bilo. Ovi “odlobodici” urnisu sve,smjenjuju sve “nepodobne” a napunise svojima sva drzavna preduzeca.Kada je dosla prilika za i mali povratak procrnogoraca -rekose nema revsnsizma.Cutuke (glupane)svako prelazi i namagrci a poslije se kajemo zbog propustenih sansi.Ovi… Pročitaj više »

Pe Pera
19.07.2022-11:04 11:04
Reply to  GujaUNjedrima

Uh, naježih se od komentara. Jel si filosofiju završio i koju, da i ja steknem malo obrazovanja….