Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Cirkus se seli u Davos

Momak je neuništiv. Njegova umišljenost i ponašanje zasigurno će ostaviti neizbrisiv trag u svijetu medija i diplomatije.

piše: Željko Vukmirović

Ako je bilo ko pomislio da ćemo malo da počinemo samo zato što premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ide u Davos na sastanak Svjetskog ekonomskog foruma, grdno se vara. Ko zna što nas čeka. Pa, koliko god se nadali da je pred nama bar par dana pauze od njegovih predstava.

Momak je neuništiv. Njegova umišljenost i ponašanje zasigurno će ostaviti neizbrisiv trag u svijetu medija i diplomatije. Naročito nakon potonjih očiglednih nasrtaja na sirotu Tanju Fajon, unošenja u lice i pribijanja uza zid snađene slovenačke ministarke. Samim tim, ko zna šta sve može da uradi Ursuli von Der Layen?! Još ako proda onu svoju čuvenu foru “lijepo izgledate”, samo je nebo granica…

Ili, što sve može u Davosu da se desi u susretu sa, recimo, Olafom Šolcem? Sa njim se Dritan već vidio u Berlinu, možda sada misli da su stari znanci, eventualno kapira da su već na “jebi si mater”, pa ga onako u svom stilu odvali po ramenu, sa sve propratnim mlataranjem rukama. Što? Bilo bi čudno? Pa poglavara Rimokatoličke crkve papu Franja samo što nije izgrlio i bačio na pod. Šolc bi mogao da bude prezadovoljan ako prođe sa jednim Dritanovim treskanjem po leđima. Možda se samo hrvatski premijer Andrej Plenković nekako iščupa iz Dritanove “prisnosti”. Ipak je čovjek visok 191 centimetar, što svakako predstavlja nesagledive visine za ovog koji se promoviše crnogorskim. Nije mu to srpski ministar Ivica Dačić sa kojim uvijek postoji osnovana prijetnja da, onako diplomatski, susret otpočnu francuskim poljupcem.

Zvanično, ponašanje trenutnog premijera u tehničkom mandatu, za koji je već ustanovljeno da se kao rok trajanja nepristojno odužio, daleko je od svega do sada viđenog. I neka to bude sve o pristojnosti.

Nezvanično, ovdašnji cirkus se seli u Davos.

Koja crna ekonomija…

Još samo da povede sa sobom svoje ministre Kovača i Damjanovića. Te majstore štimunga deklarisane na proslavi svečanosti koja svoj dio sadržine potražuje u osvjedočenom genocidu počinjenom na Balkanu. Kompletiranja predstave radi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
18.01.2023-09:29 09:29

Sledeći put tebe da pozovu u Davos, jer si veliki stručnjak opšte prakse, sa velikim iskustvo. Dritan je “umišljen”, ali eto ti nisi..Zaslužuješ mnogo više od širenja mržnje po portalima…

grana
18.01.2023-11:07 11:07
Reply to  Merlin

Dritan predstavlja kompletno citavuCrnu Goru a ne nekog pojedinca i zato je veoma vazno kako se postavlja, predstavlja i ponasa. Zar ne?

Tara
18.01.2023-13:14 13:14
Reply to  grana

On predstavlja..drugu zemlju a ne CG..On je CG..unistio..da stoji na ivici ekonomske propasti..ovog teskog kriminalca i BIA spiuna..treba..kad tad izvesti pred sudom pravde

Milena
18.01.2023-13:08 13:08
Reply to  Merlin

Kakva pamet i senzibilitet ,nevidjeno,javljaj se cesce.,ali gledaj da ne praznoslovis.

Tara
18.01.2023-13:12 13:12
Reply to  Merlin

Branis albanca..samo toliko sto zastupa interese nacisticke Serbije..sta je sa albancima u Kosovo..sta mislis o njima..

Mitar
18.01.2023-17:39 17:39

Kad će mo čuti to izlaganje Abazovića u Davosu? Naravno na našrem crnogorskom jeziku kako bi ga razumjele široke narodne mase.

Cetinje
19.01.2023-07:58 07:58

A tamo će majmunu “drekavcu”staviti bananu u turin i on će biti mrtav zadovoljan