Nedjelja, 7 Marta, 2021
Rubrika:

BOGOUGODNA METAMORFOZA VLADE U CRKVU Kađenje kancelarija hit kod funkcionera nove vlasti!

Pojedini funkcioneri nove izvršne vlasti toliko su privrženi svojim svetosavskim vjerskim ritualima krvi i tla, da su u cilju stvaranja bogougodnijeg ambijenta za rad počeli da kade  kancelarije! Sve u svemu - kad  Bog i Sveti Sava postanu vrhovni nalogodavci, a Amfilohijev amanet  osnova za ekspoze, samo nebo je granica kad su u pitanju postignuća nove vlasti!

Nova izdajničko-teokratska vlast, uz svesrdnu pomoć obavještajno-logističkih parapolitičkih centara stranih država čini sve da Crnu Goru sa građanskog i prozapadnog puta surva u bezdan klerikalizma i velikosrpskog nacionalizma.

I dok društvene mreže polako postaju rasadnik otvorenih prijetnji i govora mržnje uperenih prema svemu što je crnogorsko, funkcioneri nove vlasti osim ideološke teokratizacije države, ulažu i konkretne napore da im radni ambijent bude u skladu sa političko-vjerskim aspiracijama.

Pojedini funkcioneri nove izvršne vlasti toliko su privrženi svojim svetosavskim vjerskim ritualima krvi i tla, da su u cilju stvaranja bogougodnijeg ambijenta za rad počeli da kade  kancelarije!

Kako je portalu Aktuelno potvrđeno iz velikog broja kredibilnih izvora, pojedini funkcioneri nove vlasti umjesto sredstava za dezinfekciju, u skladu sa svojim vjersko-političkim ubjeđenjima, za sterilizaciju prostorija koriste mnogo bogougodnije, oprobano sredstvo – TAMJAN!

Kako Vada Crne Gore treba da izgleda da bi bila po mjeri nove vlasti, lustracija

“U kancelarijama pojedinih funkcionera nove vlade (imena poznata uredništvu portala Aktuelno) u popodnevnim satima svaki dan tamjanom kade kancelarije. Konkretno prošle sedmice, kad je radnica ušla u jednu od kancelarija Generalnog sekreterijata vlade bilo je toliko zadimljeno tamjanom da ne bi mogla vidjeti ni ikonu Ostroga da su je zakačili na zid”, rekao je naš dobro obavješten izvor.

Tamjan je IN i štiti od korone!

Kađenje kancelarija u vladi je trend koji je sve popularniji među funkcionerima nove vlasti, jer, kako su nam rekli dobro upućeni izvori, miris tamjana pomaže funkcionerima nove vlasti da budu produktivniji u svom poslu klerikalizacije javnih državnih institucija.

Dodatni razlog za kađenje prostorija vlade je, kako nam je rečeno, zaštita od koronavirusa.

“Veliki broj funkcionera nove vlasti su mišljenja je da litije, tamjan i pričešće predstavljaju najbolji vid zaštite od koronavirusa. Takvo stanovište zacementirano je u njihovoj svijesti još od kad je početkom godine protojerej stavrofor, pravoslavni vrač i svetosavski pravni guru Velibor Džomić govorio da su litije lijek za koronavirus”, rekao je naš izvor.

Pravnik, iscjelitelj, teoretičar mističnog pravoslavlja i zvijezda internet litija, Velibor Džomić i njegov šef Amfilohije Radović: “Vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”

Podsjetimo, Džomić je sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus. Početkom godine, nakon što je portal Aktuelno objavio apsolutno tačnu informaciju da se dva popa SPC koji su došli iz Kine kriju u manastiru Dajbabe, kazao je da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Takođe se spekulisalo da su po Džomićevim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Podsjetimo, najviši zvaničnici SPC prvo su negirali postojanje kovida, a zatim govorili da ih “Bog čuva od koronavirusa”, dok je lider svetosavske opozicije i Srpske crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović čak poručivao da ima “božiju vakcinu”, o čemu je čak pisao i  „The New York Times”.

Tamjanom do tihovanja

Međutim, nakon smrti Radovića od korone, protojerej Džomić je patentirao novu vrstu litija, takozvane ”ubice korone”, koje se sprovode uz tamjan dopremljen direktno sa Svete gore uz blagoslov ostroških podvižnika.

“Upravo tu vrstu specijalnog tamjana koriste i funkcioneri nove vlasti. Kažu da je veoma djelotvoran, a pojedini funkcioneri su uvjereni da pod uticajem njegovih opojnih isparenja mogu da dođu u stanje svijesti u svetosavskim monaškim krugovima poznato kao ”tihovanje”, gdje su u mogućnosti da primaju uputstva od ideološko-duhovnog pokrovitelja nove vlasti Amfilohija Radovića direktno”, navode naši izvori.

Kako nam je rečeno, premijer Zdravko Podoljub Krivokapić i njegovi najbliži saradnici razmišljaju da uvedu redovnu terapiju pročišćenja tamjanom u svim resorima nove vlade. Takođe se razmatra opcija da zvanična vladina saopštenja završavaju umjesto suviše sterilnog – SRDAČNO, sa “HVALA VAM I BOG VAS BLAGOSLOVIO”.

Kako saznajemo, nova vlada je čak razmišljala da sjednice počinje molitvom “Oče naš” radi, kako nam je rečeno, podizanja bogougodnog morala među ministrima i visokim funkcionerima izvršne vlasti. Sve u svemu – kad  Bog i Sveti Sava postanu vrhovni nalogodavci, a Amfilohijev amanet  osnova za ekspoze, samo nebo je granica kad su u pitanju postignuća nove vlasti!

B.Knežević

 

Najnovije

Poketino: U Francuskoj se javlja strahovita panika pred važne mečeve

Trener Pari Sen Žermena Mauricio Poketino kazao je da je za kratko vrijeme u Francuskoj shvatio da se stvara panika pred velike utakmice. ''Svece'' čeka...

Modna kuća Dolče i Gabana traži odštetu od blogera zbog optužbi za rasizam

Milanska modna kuća Dolče i Gabana (Dolce&Gabbana) podnijela je italijanskom sudu tužbu za klevetu zahtijevajući odštetu od 600 miliona dolara od dva američka modna...

Zbog zakona o stranim agentima, raspušta se ruska organizacija za ljudska prava

Dugogodišnja ruska nevladina organizacija za zaštitu ljudskih prava objavila je da prestaje sa radom zbog zakona o "stranim agentima". Organizacija "Za ljudska prava" saopštila...

Trajković: Izgubili smo zbog loših i ishitrenih odluka u finišu

Trener Studentskog centra Nenad Trajković je nakon poraza od Borca rekao da su njegovi momci donosili loše i ishitrene odluke u finišu. Nakon devet uzastopnih...

Jutarnji list: Izbori od kojih zavisi budućnost nezavisne Crne Gore, Beograd angažovan kao da...

Vjerovatno su malo kada neki izbori u jednom gradu bili označeni kao istorijski, epohalni i krucijalni ne samo za dvije suprotstavljene političko-etničke opcije, nego...

Najčitanije

Povezano

Lajčak Krivokapiću: Možete postati predsjednik Vlade koji će Crnu Goru uvesti u EU, ako ostanete na ovom kursu

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, razgovarao je danas u Vili Gorica sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom...

Vlada Crne Gore: Lani ispunili 43% EU obaveza

Crna Gora je lani ispunila 43% obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade. Vlade Crne Gore je, na jedanaestoj sjednici...

DPS Vladi: Ponizili ste i obrukali državu

Vlada Crne Gore, za nacionalnu zdravstvenu katastrofu izazvanu COVID 19 pandemijom, krivi sve, od predsjednika države Mila Đukanović do građana, kazali su u DPS-u...

BEŠLIN ZA AKTUELNO: Političko krilo reketaškog tabloida vlada državom, tužna pojava ”okupacije u 26 slika”

Razorni udar na sekularni i građanski karakter države Crne Gore putem političkih litija, Srbija je nastavila grubim i neskrivenim medijskim, obavještajnim, finansijskim, propagandnim i...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
17.01.2021-13:40 13:40

Drže distancu od dva metra na stepenicama, sa sve maskom od grla do očiju, a onda oližu kašiku koju je olizalo barem pedeset druga prije njega, i još se očiste sa onom obalavljenom krpetinom na koju su pomiješane barem pedesetine usnonosne izlučevine..,

Amfilohije
17.01.2021-15:04 15:04

Izgleda da Amfilohije nije na vrijeme kadio svoje odaje. Đoko Orlandić

Gost
17.01.2021-18:44 18:44

Ti se Balša sprdaš… a imaš i pravo. Ali se ja ne sprdam kada kažem da ovi novi kada dolaze na posao se krste kao da ulaze u crkvu. To je istina 100%. Samo nijesam siguran dali izlaze natraške sa posla.

Tihana
17.01.2021-20:08 20:08

I pametnije su u Dobrotu nekad zaključavali na hronično