Petak, 5 Marta, 2021
Rubrika:

ANATOMIJA JEDNE HAJKE (46): Dva ortaka – neprocesuirani antiratni profiter i ratni huškač

Portal Aktuelno ekskluzivno u nastavcima objavljuje antologijsku knjigu ''Anatomija jedne hajke'', novinara i publiciste Šekija Radončića. U ovom djelu feljtona o ''medijskim reketašima'' iz koncerna Daily press, čitaćete o nedostatku dokaza kod ''prodavaca laži'' i višku želje za hajkama i javnim linčovanjem neistomišljenika. Zbog velikog interesovanja čitalaca iz inostranstva, portal Aktuelno omogućio je da ovo izuzetno književno svjedočanstvo bude dostupno i na engleskom jeziku. Link za verziju na engleskom jeziku je na kraju teksa.

Piše: Šeki Radončić

UHAPSITI ŠEKIJA ZBOG HEROJA NAŠEG DOBA

Prodavac Laži nije odgovorio na naša reagovanja, jer tu nema šta da ospori, ali je posljednjeg dana novembra, da bi me javno osramotio, uvredljivu naslovnu stranu u Monitoru zamijenio još uvredljivijom emisijom na TV Vijesti. To je nova epizoda staroga linča, a tokom te emisije, pune insinuacija, proizvoljnih tvrdnji i najnižih uvreda, od Tužilaštva je, sa jednogodišnjim zakašnjenjem, traženo moje hapšenje zbog filma Heroj našeg doba.

Scenario tipičan za Perovićeve metode: u emisiji Iz mog ugla sa Tinom Raičević, na mene su prostački hajkali gospođa voditeljica, bistra kao plavuša iz viceva, i dva njena gosta: novinar Dragoljub Duško Vuković i advokat iz Rožaja Velija Murić. Riječ je, naravno, o osobama kojima ništa nijesam skrivio, ali su interesno povezane sa glavnim hajkačem M.M. Perovićem, koji je do najniže tačke primitivizovao crnogorsko javno mnjenje: Raičevićka je njegova upošljenica, Murić povremeni autor bljutavih kolumni u Vijestima, a Vuković doskorašnji novinar Monitora i Vijesti. Svi su našli svoju računicu: voditeljica projektovane sagovornike, hajkač Miško jeftine pljuvače, a advokat i zaboravljeni novinar besplatnu reklamu na njegovoj televiziji.

Šeki Radončić

Voditeljica, Tina Raičević, postavljala je svojim cijenjenim gostima centaršut-pitanja, sa sugestivnim, lažljivim i beskrupuloznim konstatacijama tipa „porodice žrtava deportacija su bukvalno amnestirale crnogorsku vlast za taj zločin“ i „Radončić je snimio dva filma o Pejoviću“, a gosti davali gol-odgovore: „Da, da, tako je“. Ili: on je ta dva filma snimio „na osnovu dvije političke odluke“. Čije? Vuković nije precizirao.

Advokat Velija Murić otišao je najdalje: javno je tražio da me Tužilaštvo uhapsi zbog filma o Slobodanu Pejoviću. Krijući, podatak da je bio inspektor policije u Beranama i dugogodišnji kolega hapsitelja Pejovića, Murić je teatralno rekao: „Kada se pomene ime Slobodana Pejovića ja

bih najradije ustao i poklonio mu se. Naprotiv, kada se pomene ime Šekija Radončića ja bih pognuo glavu ovako“. U kojem svojstvu bi ta opskurna osoba zbog mene sagnula glavu, a nije mi „ni rod ni pomozi Bog“? Nije obrazložila.

Kao mnoga druga hajkanja na Perovićevoj i Šćekićevoj privatnoj televiziji i ovo bi mi promaklo, no njihovi propagandisti su, da bi me još više oblatili, propagandnu emisiju stavili na portal Vijesti, a mene moji prijatelji o tome obavijestili.

Pošto odbijam da budem Perovićeva vreća za udaranje, napisao sam reagovanje. TV Vijesti nije htjela da ga objavi, pa sam ga proslijedio slobodnim medijima koje ne kontroliše medijska Cosa nostra:

„Na TV Vijesti, privatnoj pljuvaonici dvojice ortaka, neprocesuiranog antiratnog profitera Miodraga Perovića i neprocesuiranog ratnog huškača Slavoljuba Šćekića, u emisiji Iz mog ugla sa Tinom Raičević od 30.11. 2012, postavljenoj na portalu Vijesti, izrečene su besprizorne laži i uvrede na moj račun:

1. U loše režiranoj predstavi dvojice ortaka i tajkuna (Željko Ivanović nema akcije na TV Vijesti, p.a) koji su nekažnjeno pljačkali svoje kolege i novinare, varali poslovne partnere, vodili crne fondove i dvostruko knjigovodstvo, bavili se poreskim utajama, ilegalnim organizovanjem igara na sreću, zloupotrebljavali medije u nezakonitim trgovinama akcijama, nastavili su dvogodišnje anatemisanje Šekija Radončića.

2.Voditeljica TV Vijesti, Tina Raičević, poletna Šćekićeva i Perovićeva egzekutorka, veli „da su porodice žrtava deportacija bukvalno amnestirale crnogorsku vlast za taj zločin“, pa ću je pitati: na osnovu kojih činjenica ovo tvrdi? Jer, ako su je „bukvalno amnestirale“, što nije navela bar jednu izjavu porodica tih žrtava ili njihovih predstavnika. Ne može, jer ovo je laž koju odavno papagajski ponavljaju Perovićevi medijski  propagandisti, držeći se Kočanovog gesla „naše interpretacije su nove činjenice“ i one Gebelsove da „stoput ponovljena laž postaje istina“. Ja, koji odlično znam te porodice, tvrdim da će one naredbodavce i izvršioce zločina juriti dok su živi.

Kako bi oblatili Šekija Radončića, dva ortaka i njihova voditeljica u studio su doveli advokata i bivšeg policijskog inspektora iz Rožaja, te bivšeg novinara Komunista, a danas slobodnog zidara iz Podgorice. Stoga podvlačim:

a) Bivši policijski inspektor, sada maskiran u advokata, Velija Murić može, kako kaže, na noge skakati kada se pomene lovac na Bošnjake Slobodan Pejović ili, recimo, Ratko Mladić i Radovan Karadžić, jer njegovo je demokratsko pravo da veliča nekadašnjeg kolegu iz policije, hapsitelja Pejovića, ma koliko time vrijeđao žrtve deportacija.

b) Velija Murić, isljeđivan u nedavnoj aferi podmićivanja sudija na sjeveru CG, ima pravo da sagne glavu, kako kaže, kada se pomene ime Šekija Radončića, ali kako da sagne glavu osoba čija je glava vazda poslušno sagnuta pred režimom? Pognuo je glavu advokat Velija Murić, ali od sramote, i kada mu je na suđenju pripadnicima SDA 1994. godine, koje je novinar Šeki pratio, njegov kolega Kljajević (branio Čikića) u sudnici rekao:

„U ime svoje profesije stidim se Velije Murića. Stidim se da budem u istom timu sa čovjekom koji je tražio da besplatno brani sve pripadnike crnogorskog MUP-a optužene za bilo koje krivično djelo, dakle i one za sprovođenje najstrašnije policijske torture“. Razumljivo je da tako profilirani provincijski advokat i bivši policijski inspektor Velija vazda mora da sagne glavu kada se spomene ime Šekija Radončića, autora dvije knjige o policijskoj torturi u Crnoj Gori, koju je istraživao više od deset godina.

Sagao je glavu Velija Murić i kada ga je iz ćelije istjerao politički zatvorenik Erdžan Fetahović. Murić je, svedoči Fetahović, poslije izricanja prvostepene presude posjetio optužene pripadnike SDA u zatvoru i od njih tražio povećanje honorara od 500 njemačkih maraka po jednom optuženom. (Prosječna plata u CG tada je bila nekoliko maraka). Predsjednik SDA Harun Hadžić mu je odgovorio da su njihove porodice toliko ekonomski iscrpljene da to ne dolazi u obzir i da će on i drugi advokati napisati žalbu.

Pošto je i uoči izricanja prvostepene presude Murić, kako navodi Fetahović, ucjenjivao porodice podizanjem honorara, Fetahović je toga gulikožu istjerao iz ćelije ovim riječima: „Ti nisi moj advokat, i ako se ovdje još jednom pojaviš, neko od nas dvojice neće izaći živ“.

Stoga, nek mi ne bude zamjereno što uvijek začepim nos kada se izgovori ime bivšeg policijskog inspektora i današnjeg Perovićevog borca za ljudska prava Velije Murića, a to ću činiti kad god ga vidim na TV ekranu i na svakom javnom mjestu gdje se sretnem s tim Hapsiteljevim kolegom maskiranim u advokata i humanistu.

c) Dobro je što je na TV Vijesti bivši policajac i advokat-gulikoža Velija Murić zatražio od Tužilaštva da procesuira Šekija Radončića zbog filma o Slobodanu Pejoviću, pa i ja pozivam Tužilaštvo da me uhapsi prije nego što protiv Pejovića podnesem krivičnu prijavu Posebnom odjelu za ratne zločine Tužilaštva BiH, jer ga crnogorsko veoma dobro štiti.

 

U sjutrašnjem nastavku čitaćete BOSOVE MEDIJSKE CRNOGORSKE COSA NOSTRE ČEKAM NA SUDU

*Anatomiju jedne hajke na engleskom jeziku možete preuzeti na OVOM linku.

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

U petak popodne kiša

Umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana, u južnim i centralnim predjelima, uslovi za mjestimično slabu kišu a uglavnom tokom noći slabe sniježne padavine...

Pandemija donijela novu vrstu fobije

Istraživači su identifikovali novu vrstu fobije povezanu sa koronavirusom. Ova vrsta tjeskobe ima tri izražene komponente: neprestanu brigu, zaokupljenost brigama i strahovima i izbjegavanje...

Novi snažan zemljotres u Grčkoj, magnitude 5,9

Novi zemljotres magnitude 5,9 potresao je u četvrtak uveče centralnu Grčku, dan poslije potresa magnitude 6,3 u istoj oblasti, javila je seizmološka opservatorija Atine. Za...

Direktor SZO za Srbiju: Situacija se pogoršava zbog nesprovođenja mjera

Direktor SZO za Srbiju izjavio da je epidemiološka situacija u Srbiji pogoršana zbog nesprovođenja epidemioloških mjera i prisustva novih sojeva infekcije u zemlji. “To zavisi...

Kašćelan-Ardeleanu: Rumunija ima tržište za crnogorske proizvode

Crna Gora i Rumunija imaju bliske i prijateljske državne odnose koji bi dodatno mogli biti unaprijeđeni saradnjom između lokalnih zajednica i gradova dvije zemlje,...

Najčitanije

Povezano

NA UDARU KORUMPIRANIH SUDOVA I ,,MEDIJSKOG GANGA” Viši sud odbacuje tužbe Željka Tompusa, dok Aktuelno plaća kazne i trpi cenzuru!

Sudovi u Crnoj Gori vode se dvostrukim aršinima, podložni su korupciji, pritisku i zastrašivanju od strane sumnjivih kriminogenih struktura, a za to postoje i...

Prije ćete premijeru izvaditi zub nego što ćete ga natjerati da izusti ko je Mister Procenat

Crna Gora je za mjesec i po postala banana država u punom smislu te riječi. Dobili smo vlast koja je za dva mjeseca povukla...

Radončić: Abazović je izašao iz šinjela Vijesti

Potpredsjednik Vlade i predsjednik URA Dritan Abazović je izašao iz šinjela koncerna Vijesti koje nazivam medijski kriminalni klan ili medijska mafija, kazao je večeras...

ODLOŽENO ROČIŠTE PO TUŽBI ŽELJKA TOMPUSA Sudovi se oslobađaju straha od ”medijske mafije”?

Ročište pred Osnovnim sudom u Kolašinu po tužbi jednog od suvlasnika koncerna Daily press, direktora režimskog tabloida Vijesti, medijskog tajkuna Željka Ivanovića protiv portala...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
15.01.2021-11:18 11:18

Od kada pamtim ovu Tinu Raicevic “nema dje nije radila” i samo se pitam, ostade li joj imalo obraza,ma tesko,no ona misli da je neko i nesto,a jadna ostade kao iz davnih dana niko i nista ,Tince Tince mozes ti jos.