za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Iz Bara je stigla razglednica mala…

Samo za Andriju Mandića. Piše par žena iz njegove stranke. I pitaju “Gdje ste Vi, a, gdje mi? Kolika su Vam primanja, koliko nekretnina imate, koja vozila vozite, gdje studiraju Vaša djeca, gdje rade Vaša braća i sestre…”.

Tek, onaj nedavno spominjani projekat pod nazivom “Srpski svet” dobio je svoj epilog. Bez naročitog iznenađenja, ispalo je da su presudna su vozila i nekretnine. Ne daju ljudi “svetinje”, pa to ti je…

Uostalom, nedavno su ispred beogradske Patrijaršije prilikom nekakvog okupljanja tamošnjih najuvaženijih sveštenika bili parkirani automobili kojih se ne bi postidjele ni duplerice najprestižnijih auto magazina.

Ipak, jedno vozilo zaslužuje poseban osvrt. Naročito nakon nezvanične promocije lidera partije Prava Crna Gora Marka Milačića na listu Demokratskog fronta, visoko kotiranje. Ili se možda niko više ne sjeća njegove odiseje kombijem od Podgorice do Brisela?

Jeste, bilo je to nešto u vezi kampanje protiv crnogorskog učlanjenja u NATO. Jeste, kombi je bio marke Mercedes. Jeste, to je onaj Milačić što je javno palio NATO zastavu, da bi nakon svog promotivnog debakla u nekom sobičku cijepao listić papira sa logom NATO.

Sada je taj isti Milačić unaprijeđen u sam vrh liste DF-a. Kojom zaslugom?

Sjetimo se samo da je to onaj isti Milačić koji je svojevremeno bio izbor poslanika ruske Dume Sergeja Železnjaka. Jeste, istog onog koji je bio prilično involviran u sva dešavanja u Crnoj Gori 2015. i 2016. godine. Jeste, onog za kojeg se smatra da je odigrao važnu ulogu u do tada neviđenoj finansijskoj kampanji DF-a.

Pa? Šta to može da znači za ostale lidere DF-a? Gdje su tu oni dobri?

Iz Bara je stigla razglednica mala…

Na njoj uopšte nisu slapovi na Nijagari. Piše Mandićevo ime i njegova adresa.

Piše…zbogom žohari.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve