piše: Željko Vukmirović

Ima taj stari vic. Možda sam vam to već pričao. Ono kad onaj tip uđe u prodavnicu pa traži da kupi kravatu. A trgovac mu kaže da za to ne mora da brine. Samo da donese košulju uz koju će nositi kravatu i da će sve biti u redu. Ovaj fasciniran ljubaznošću trgovca izađe iz prodavnice i naleti na prijatelja, pa mu ispriča šta mu se dogodilo. Ipak, prijatelj mu odgovori.

“To su obični foliranti. Ja sam im donosio WC šolju. Dupe sam im pokazivao. Ali oni uopšte ne prodaju toalet papir.”

Pa, šta nam to prodaje Evropska unija? I pod kojim to kriterijumima?

Johanes Han, nakon odbijanja Savjeta EU da otpočne pregovore za prijem sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom sada tvrdi da je EU ekstremno oštećena. Kao, žao mu je. Kao, nije to u redu.

Istina je tek da je prije pet godina kada je postao evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku prvo što je rekao bilo da za njegovog mandata neće biti prijema. O njemu, bar za proteklih pet godina, otkrili smo samo da je primao nešto više od 30 hiljada eura mjesečno. Za to što su mu zemlje Zapadnog Balkana donosile WC šolju.

Zato, danas imaju puno pravo da kažu da im je žao. I da sve to nije u redu. Ali i da će onaj toalet papir morati da potraže kod nekog drugog. A i kravatu. Ili da to naprave sami.

I završena misija.

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta.  

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve