Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

VUKOVIĆ: Međunarodni pritisak neprihvatljiv

Međunarodni pritisak kao rasplet političke situacije u Crnoj Gori ne samo da nije potreban, već je apsolutno neprihvatljiv, kazao je poslanik DPS -a Miodrag Vuković.

Komentarišući ocjenu funkcionera DF-a Nebojše Medojevića da je „neophodan međunarodni pritisak radi sprečavanja konflikta u Crnoj Gori“, Vuković je Pobjedi kazao da je naša država dovoljno zrela da, putem legitimne vlasti, u skladu sa nacionalnim i državnim interesima, kreira unutrašnje političke procese.

– Isti ljudi na domaćoj političkoj sceni direktno i neutemeljeno optužuju Crnu Goru, njenu vlast i institucije da su posljedica direktnog uticaja stranog faktora putem stranih ambasada, a pozivaju svoje ideološke strane istomišljenike, bez ustručavanja i javno, da izvrše političku i svaku drugu vrstu agresije na Crnu Goru da bi je oblikovali po obrascu njihove političke ideje – kaže Vuković.

Prema njegovim riječima, to se dešava iz razloga što „njihovi politički stavovi i namjere ne mogu proći već godinama legitimne postupke i procedure i obezbijediti potvrdu opravdanosti pred građanima“.

– Crna Gora je, a svi smo toga svjesni, država uvažena kao partner, autonomno i demokratski kreira ukupne političke procese u skladu sa nacionalnim i državnim interesima građana – dodao je Vuković.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve