Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je otvaranje dionice auto puta Obrenovac-Čačak na ponos cijeloj Srbiji i da će taj put povezati Srbiju sa bratskim narodom u Crnoj Gori.

Foto: Tanjug

Vučić je u povodom današnjeg svečanog otvaranja deonice Obrenovac Ljig obišao naplatnu stanicu Obrenovac i razgovarao sa predstavnicima kompanija koje su gradile put i kazao da bi svi trebalo da budu ponosni na auto put i oni koji njega vole i oni koji ga ne vole.

On je kazao da je još devedesetih radikali obećavali da će taj auto put biti otvoren i da je to sada učinjeno jer država ima para.

“Niko nikada to nije mogao da uradi jer nije imao novac sada može jer imamo novca poslije teških reformi koje smo počeli da sprovodimo”, rekao je Vučić i dodao da je napor pružio cio narod da bi se taj auto put otvorio.

On je kazao da je ponosan što auto put Obrenovac-Čačak nosi naziv Miloša Obrenovića istakavši da mu zvaničan evropski naziv E763 ništa ne znači.

Foto: screenshoot, rts.rs

“E 763 meni ništa ne znači, a Miloš Obrenović mi znači puno. To je čovjek koji je posle Prvog srpskog ustanka ostao uz svoj narod podigao Drugi srpski ustanak. Stvorio je prvi slobodni ustav, Sretenjski ustav, to je čovjek koji je bio nepismen a ostavio je škole prosvetne ustanove i muzeje. Ja sam srećan i ponosan što je put dobio ime po njemu”, rekao je Vučić novinarima dok se otvorenim autobusom vozio autoputem “Mioš veliki” koji će večeras svečano da otvori.

On je kazao da je Miloš Obrenović do Čačka išao 35 dana, a da će sada autoputem da se dođe za 35 minuta.

Na kritike zbog naziva autoputa on je kazao da se ne osvrće na te “kamenčiće” i “klikere”.

Vučić je najavio i da će 18. decembra ove godine biti otvorena dionica od Surčina.

Sa Vučićem je na naplatnoj stanici bila ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, član predsjedništva BiH Milorad Dodik i crnogorski političar Andrija Mandić, prenosi N1.

On je tokom razgovora kinesku ambasadorku podsjetio na obećanje koje je dobio od kineskih predstavnika da će do kraja 2021. godine biti otvorena dionica Čačak-Požega.

Komentari

avatar