Crnogorski reprezentativci danas popodne doputovali su u Podgoricu nakon osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Slavlje, Foto: Aktuelno.me
foto: Aktuelno.me

Na Trgu Nezavisnosti priređen je doček našim sportskim heroijima, gdje ih je pozdravilo nekoliko hiljada navijača.

 

U lijepoj atmosferi pristalice nacionalnog tima dočekale su “ajkule”, koje su prvi put osvojile bronzu na prvenstvu Evrope, nakon jednog zlata i dvije srebrne medalje.

Slavlje, Foto: Aktuelno.me
Doček, Foto: Rtcg.me
Slavlje, Foto: Aktuelno.me

Igrači i stručni štab nisu krili zadovoljstvo zbog odličnog rezultata u Budimpešti i najavili da će učiniti sve da u martu na kvalifikacionom turniru izbore plasman na četvrte uzastopne Olimpijske igre.

Slavlje, Foto: Aktuelno.me

Slika sa podgoričkog Trga Nezavisnosti sigurno će biti dodatni motiv da na takmičenju u Holandiji ekipa Vladimira Gojkovića obezbijedi mjesto na još jednom velikom takmičenju.

UŽIVO:

18:52 – Veličanstveni vatrometi za kraj dočeka vaterpolista Crne Gore.

18:49 – Grupa “Perper” pjesmom “Ja hoću” zatvara svečani doček vaterpolista.

18:42 – Puštena je himna vaterpolista Crne Gore “Najbolje su najbolje, crnogorske ajkule”.

18:40 – Izjavu dava i kapiten Draško Brguljan.

18:37 – Izjavu dava Aleksandar Ivović.

18:34 – Selektor Gojković dava izjavu.

18:33 – “Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana”

 

 

 

18:30 – Prezentovani su pobjednički golovi Vladana Spaića i Aleksandra Ivovića u meču protiv Hrvatske za osvajanje bronzane medalje.

18:24 – Prvi govor na dočeku je uputio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

18:21 – Puštena je himna Crne Gore “Oj svijetla majska zoro”.

18:12 – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore i stručni štab stižu na binu.

18:03 – Uspjeh vaterpolista je uspjeh naše države i ona će to znati da cijeni, a Vlada i Ministarstvo sporta i mladih da nagrade posebnom premijom i statusom koji smo konstituisali novim Zakonom o sportu, poručio je večeras premijer Duško Marković, koji je u vili “Gorica” primio vaterpoliste.

Marković i vaterpolisti, Foto: Twitter

Čestitam sportski podvig kojem se raduje cijela Crna Gora – našim ajkulama, selektoru sa saradnicima i Vaterpolo savezu, rekao je premijer.

“Vaša pobjeda i osvojena medalja vratile su Crnu Goru tamo gdje pripada – u vrh evropskog i svjetskog vaterpola. Vjerujem da ćemo na tom zasluženom mjestu i trajati kao zemlja”, kazao je premijer.

18:01 – Počela prezentacija svih golova “ajkula” na evropskoj smotri.

17:51 – Očekuju se Vaterpolisti Crne Gore.

Doček, Foto: Rtcg.me

Podsjetimo se, “ajkule” su oko 16:30 časova stigli na aerodrom u Podgorici gdje su ih dočekali ministar sporta Nikola Janović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Svečano okupljanje na Trgu nezavisnosti počelo je od 17 časova, a vaterpolisti će izaći na binu od 18 časova.

Slavlje, Foto: Rtcg.me
Slavlje, Foto: Rtcg.me
Slavlje, Foto: Rtcg.me
Slavlje, Foto: Rtcg.me

Crnogorski vaterpolisti plasman u osminu finala izborili su kao drugoplasirani u grupi, sa dva trijumfa i porazom, a nastup među osam najboljih pobjedom u duelu sa Turskom 17:6.

U četvrtfinalu eliminisali su Italiju 10:8.

U polufinalu poraženi su od Mađarske 10:8.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da su crnogorski vaterpolisti i stručni štab osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu pokazali izuzetan kvalitet i da je pred njima svijetla budućnost. Pozvao je sve građane da dočekaju „Ajkule“ večeras na Trgu nezaisnosti u Podgorici i da se zaviori „naša lijepa crnogorska zastava“.

 

Komentari

avatar