Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

U PRIPREMI novi medijski rat protiv Crne Gore?

Izraelsko-ruska „kombinacija”, predvođena kontroverznim Aronom Šavivom, koja je organizovala kampanju Demokratičeskog fronta za oktobarske izbore, ponovo se aktivirala ovih dana u pripremi novih pokušaja destabilizacije prilika u Crnoj Gori i već stvorila logistiku za pravi medijski rat protiv naše države.

Naime, kako pišu Dnevne novine, sajtu EurAktiv sa sjedištem u Briselu, Šaviv je već platio 25.000 eura, a za serijal tekstova protiv Crne Gore angažovan je Bugarin Georgij Gotev.

U toj novoj propagandnoj akciji pod rukovodstvom Izraelca Šaviva, u Crnu Goru je doputovao Gotev, diplomata iz nekadašnjeg komunističkog bugarskog režima sa ciljem da pripremi seriju tekstova koji bi bili plasirani preko sajta EurAktiv, a u kojima bi meta bila tužilačka istraga povodom pokušaja terorističkog akta 16. oktobra u Crnoj Gori.

gotev youtube
Za serijal tekstova protiv Crne Gore angažovan je Georgij Gotev, diplomata iz nekadašnjeg komunističkog bugarskog režima (Foto: You Tube)

Gotev je „iznajmljen” za ovu priliku kao „ekspert” koji se osim diplomatijom bavio i novinarstvom. Prema planu Izraelca, tekstove bi nakon objavljivanja na EurAktivu preuzeli i drugi mediji „iz njihove mreže” po Evropi.

Cilj nove izraelsko-ruske kampanje je da se u evropskoj javnosti pokuša stvoriti slika da je teroristička prijetnja Crnoj Gori uoči oktobarskih izbora izmišljena i da bi se abolirali mogući saučesnici iz redova Demokratičeskog fronta.

lideri-fronta-1
Cilj nove izraelsko-ruske kampanje je da se aboliraju mogući saučesnici iz redova DF-a u pokušaju napada na crnogorske institucije

Aron Šaviv, koji je prošle godine vodio kampanju DF-a, kada je postao svjestan da će izgubiti oktobarske izbore, a suočen sa velikim rizikom jer nje ispunio obećanja ruskim tajkunima koji su ga platili milionskim iznosima, već je organizovao sličnu medijsku “diverziju”.

On je, podsjećamo, uoči oktobarskih izbora, preko izrealsko-američke firme “idt.net”, koja se bavi slanjem plaćenih SMS poruka svuda po svijetu, naručio i platio da se u nedjelju, 16. oktobra, na dan izbora, pošalje 50.000 tonskih poruka na brojeve telefona u Crnoj Gori, a kao klijenta je lažno naveo Vladu Crne Gore.

Namjera mu je bila da slanjem poruka poremeti izborni dan, izazove sukobe i poništenje glasanja, a da poslije istraga utvrdi kako je to navodno radila crnogorska vlada.

Šaviv je, takođe, angažovao i specijalni tim hakera iz Izraela i Rusije koji su u vrijeme izborne ćutnje, a posebno na dan oktobarskih izbora, napadali crnogorske portale koji nijesu bili pod njihovom kontrolom.

eur activ sajt

Naručeni tekstovi trebalo bi da se pojave na sajtu Eur Aktiv do kraja ovog mjeseca

Sada je platio sajt EurAktiv i Georgija Goteva da pripreme novu diverziju protiv Crne Gore.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Gotev ovih dana završava svoju posjetu Crnoj Gori, a naručeni tekstovi pojaviće se na sajtu Eur Aktiv do kraja ovog mjeseca.

Inače, tema ruskog uplitanja u izborne procese u pojedinim državama je veoma aktuelna u Briselu ovih dana. O tome se raspravljalo i u Evropskom parlamentu, a posebno u svjetlu predstojećih izbora u nizu evropskih zemalja.

Izvor: PinkM/Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve