za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Mora se priznati da se jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uopšte ne ustručava nekog blama. Važno je samo da učestvuje. I tako stižemo do društvenih mreža i objave sa njegovim imenom:

“Poštovani građani Crne Gore došao je trenutak da se opredijelite: ili Milo (Đukanović) ili Isus Hrist”.

Imajući u vidu da je Medojević, kao zemunski komentator svojevremeno uzeo lijepe pare za taj svoj rad, te da se zbog tog dijela svoje karijere takođe nije ustručavao, zaista čudi nepoznavanje elementarnih činjenica.

Isus Hrist se ne nalazi ni na jednoj izbornoj listi za predstojeće izbore u Crnoj Gori. Samim tim, Medo je već u startu obmanuo građane Crne Gore. Što mu je to trebalo…Bog zna. A postoji i opravdana sumnja da čak ni Božji sin na kojeg se poziva o svemu tome nema pojma.

No, imajući u vidu Medojevićevo učešće u prisvajanju crnogorskih manastira za račun nacionalističke elite iz Srbije i tamošnjeg pravoslavnog sveštenstva, te privrženost sloganu “Ne damo svetinje”, valja napomenuti da Isus Hrist takođe sa tim nema nikakve veze. Upravo, obrnuto.

“Gdje su dvoje ili troje sabrani u moje ime, tu sam i ja među njima“, upućuje Hristovo kazivanje.

O hramovima nema ni riječi. Jer, suština hrišćanske zajednice baš i ne podrazumjeva profit. Niti nekretnine. Naročito ne bilo kakve kalkulacije ili ucjene. A posebno ne predstojeće izbore u nekoj zemlji.

Samim tim, povodom potonjeg Medojevićevog angažmana, a i njegove ultimativne ponude građanstvu, rezime je jednostavan.

Tu ti ni Bog ne može pomoći.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
07.08.2020-07:25 07:25

Poceo Medojevic da blesavi,doduse nije ni prestajao.Morat cu zamoliti”gospodina Vesa Pejovica da ovog gada gadnog izljuska po turinu,pa da Medo pocne da place “stani ja sam poslanik u skupstini Crne Gore”a njegova Marina se “strasno zgrozila”,inace karakter od zene,a Veso LJUS,LJUS Meda po turinu na aerodrumu Beograd dje je Medo bio “sluzbeno”na USNO,a zlatile ti se Pejovicu dje cuo i ne cuo.

Aristos
Aristos
07.08.2020-08:49 08:49

Možda bi pikladniji izbor bio da se bira izmedđu Hrista (slobodne Crne Gore) i Jude Iskariota (Svetosavskog klerofašizma)? U svakom slučaju, jasno je autor ove gluposti može biti samo imbecil.