Vlasti Pariza zatvorile su dijelove vodovodne mreže nakon što su pronađeni sićušni tragovi korona virusa u vodi koja se koristi za pranje ulica i navodnjavanje gradskog zelenila.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Grada Pariza, pijaća voda u gradu je u potpunosti ispravna i sigurna.

Gradska laboratorija zadužena za kontrolu kvaliteta vode u Parizu otkrila je “majušne tragove” na uzorcima sa četiri, od ukupno 27 tačaka vodovoda kojim teče nepijaća voda.

Kako navodi AP, taj dio vodovoda je potpuno odvojen od sistema kojim prolazi pijaća voda, prenosi Beta.

Poslije ovog otkrića, gradske vlasti su privremeno obustavile protok nepijaće vode na javnim mjestima i zamijenile ih dotokom pijaće vode.

Nepijaća voda se uzima iz rijeke Sene i jednog pritočnog kanala, a koristi se za pranje ulica, navodnjavanje parkova i u pojedinim gradskim fontanama.

Associated Press podsjeća da su sve pariške fontane i parkovi trenutno zatvoreni u sklopu mjera vlasti na suzbijanju širenja korona virusa.

AP navodi i da za sada nije poznato da li se Covid-19 prenosi vodom, podsjećajući da američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti i drugi eksperti kažu da nema dokaza da se virusom može zaraziti putem digestivnog trakta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve